Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İzmit Körfez Pisti Analizi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Körfez Pisti Analizi

    Körfez pistinde yarışmış ve defalarca antreman yapmış biri olarak, benim yapmış olduğum analizi okumanızı ve değerlendirmenizi rica ediyorum. Sizce bu pist TMF asbaşkanı Süleyman Memnun’un dediği gibi problemsiz midir? Yoksa gerçekten Sinan Sofuoğlu bu pistteki kusurlardan dolayı mı ölmüştür? Pistin belli bir standartta, herhangi bir kaza anında en azından yarıçının ölmesini engelleyecek bir standartta olması gerekmez mi?

    Risk teşkil eden unsurlar

    1. Paddock alanına (pistin yarışçılara ayrılmış olan bölümü) giriş pistin start düzlüğü üzerinden yapılmaktadır, her ne kadar telsiz ile piste giriş çıkış kontrol ediliyor olsa da, bu risk teşkil etmektedir. Pistin üzerinden giriş çıkış yapılmamalıdır.

    2. Pistin etrafında bulunan emniyet alanları toprak olduğundan, yağmur yağdığında bu bölgeler çamur olduğundan emniyet alanına girdiğiniz anda motor toprağa saplanarak risk oluşturmaktadır. Halbuki bu alanlara girip çıktıktan sonra yarışa devam edebiliyor olmanız gerekmektedir.

    3. Yine aynı şekilde pistin etrafında bulunan emniyet alanları toprak olduğundan, yağmur yağdıktan sonra çamur piste akarak kuruduktan sonra pist zeminini kayganlaştırdığı için risk teşkil etmektedir.

    4. Pistin etrafında bulunan emniyet alanlarında sadece toprak olmadığından, bu alanlarda kaya, taş gibi cisimler olduğundan bu alanlara giren yarışçıların bu cisimlere çarparak yaralanmalarına, hatta ölmelerine neden olmaktadır.

    5. Pistin Pirelli virajı, kara şiganına giriş viraşı, kara şiganının sol virajı ve start düzlüğüne çıkış virajı içerisinde, yani neredeyse her virajda bulunan bozukluklar risk teşkil etmektedir. Bu bozukluklar sonradan yapılmış yamalar olmaktan çıkmış, 5-6 cm derinliğindeki yarıklara dönüşmüş ve girdiğinizde çok büyük olasılıkla düşmenize neden olan bozukluklardır.

    6. Pistin birçok bölgesinde yerel çatlaklar, bozukluklar ve yarıklar mevcuttur. Yüksek süratlerde bu bölgelere girildiği taktirde risk oluşmaktadır.

    7. Pistin sağ ve solunda bulunan kerbler (kırmızı beyaz renkte olan ve genelde yarışçıların bu alanları da kullanmaya elverişli olması gereken alanlar) paramparça olmuş, pist ile arasında 3-4 cm kot farkı oluşmuştur. Viraj içerisinde yarış tulumlarının diz bölümünde bulunan slider denen parçaların bu alanlara değdiğinde hiçbir risk oluşmaması gerekmektedir. Ancak kerblere dizinizi değdiğiniz an takla atmanıza neden olacak bozukluktadır.

    8. Start düzlüğünden sonraki “hızlı sağ” adı verilen virajdan sonra bulunan sert soldan başlamak üzere Pirelli virajına kadar olan bölümde pist ile beton duvar arasındaki mesafe 3-4 metre kadardır, bu mesafe çok yetersiz olduğu gibi duvarı aşarak deniz kenarına uçmanız mümkündür.

    9. Start düzlüğünden sonraki “hızlı sağ” adı verilen viraj içerisinde helikopter iniş alanı için yapılmış olduğunu düşündüğüm trafik çizgisi benzeri çizgiler ve H şekli vardır, bu dikkat dağıttığı gibi motorun yüksek süratlerde kaymasına neden olmaktadır.

    10. Pist dışarısında bulunan alanlardan pist içerisine yarış esnasında çok büyük tehlike oluşturacak cisimler fırlatılması mümkündür. Geçen sene yarış esnasında start düzlüğüne çıkarken sol taraftan pist içerisine bira şişesi attılar. Resimleri vardır.

    11. Pistin ortasında göl olduğundan sıcak havalarda kaplumbağa ve yılan gibi hayvanların piste çıkması yarışçılar için risk teşkil etmektedir. Bu olay bizzat antremanda yaşanmıştır.


    Organizasyon Eksiklikleri

    1. Pistte antreman ve yarış için alınan ücret yüksektir.

    2. Yarış sonrası birinci, ikinci, üçüncü olan yani podyum görenlere verilen para inanılmaz komik miktardadır, zarf içinde verilen bu komik miktar bile verilmeyip, çoğu zaman zarflar boş çıkmaktadır. Başarılı olanlara en azından masraflarının bir kısmını karşılayacak kadar miktarda para verilmelidir.

    3. Yarışçılardan tonlarca para alınmasına karşın organizasyon sorumluları yarışçılara hiçbir imkan sunmamaktadır. Antreman (Cuma) ve sıralama turları (Cumartesi) esnasında yemek yiyebileceğiniz veya su içebileceğiniz hiçbir kafeterta, büfe benzeri bir mekan yoktur. Pist içerisindeki kafeterya sadece yarış günlerinde açılmaktadır ve doğru düzgün hiçbir ürün bulunmamaktadır. Tuvaletler inanılmaz kötü durumdadır.

    4. TMF yarış takvimini yarışa birkaç hafta kala yayınlamaktadır. Motosiklet yarışı çok önceden planlanması gereken, çok uzun süre hazırlık yapılması gereken bir spordur, TMF’nin bu davranışı yarışçıları olumsuz etkilemektedir.

    5. Yarışların bazıları İzmir Pınarbaşı Pisti’ne çekilmektedir ancak bu sezon başında açıklanmadığından yarışçılar için problem teşkil etmektedir.

    6. Yarış programı yarıştan bir gün önce açıklanmaktadır, yarışı izlemeye gelecek olanlar için insanlar program yapamadıklarından dolayı problem teşkil etmektedir.

    7. Yarışı izlemeye gelenler için yarışı izlemeye uygun hiçbir yer bulunmamaktadır. İnsanlar güneş altında ve ayakta yarış izlemektedir. İnsanların rahatça gölgede yarış izleme imkanı yoktur.

    8. Pistin start düzlüğü dışındaki hiçbir alanından yarışı izlemek mümkün değildir. Zaten motosikletler çok hızlı olduğundan izleyiciler yarışçıları sadece düzlükte birkaç saniye görebilmektedir.



    Körfez Pisti'nin geçen sene çektiğim resimleri




    Şimdi size soruyorum... Gerçekten Süleyman Memnun'un dediği gibi pistte sorun yok mudur? Eğer bunca şeye rağmen hala pistin problemsiz olduğunu söyleyecek biri varsa bu hayatın kaybeden arkadaşımız Sinan Sofuoğlu ve ailesine yapılan büyük bir saygısızlıktır. Hiçbir yarışçının motosikletin altında kalmadan veya başka bir yarışçının motoru nedeniyle alacağı bir darbe olmadan düşerek hayatını kaybedeceğine inanmıyorum. Bence bu işin üzerine gidilmelidir, gereken yapılmalıdır...
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    istburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul
    pek yeri ve zamanı değil belki ama bişey sormak istiyorum hiç bi ayaklanma nasıl desem yarışlara çıkmama gibi bi şikayet felan hiç aklınıza gelmedimi belki sorum biraz sitemkar olabilir ama neden keşke yapsaydınız ve bu olmasaydı keşke:(:(:(:(
    Drift Religion
    fatih şubesi

  3. #3
    biker_boyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2004
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    XR 600 R
    Birkaç ay oldu bir topic açılmıştı körfez yarış pisti ile orda ki yarışla ilgili orda da yazmıştım. Yazık diyordum bu kadar berbat bir pist olmaz vs. yapacağını yaptı sonunda. Şu an sorumlu aramak ne kadar doğru olur ama en büyük sorumlu TMF nin duyarsızlığıdır. Bir çok defa ağır kazalar oldu vs. bir iyileştirmeye gitmediler. Olan oldu sonunda Avrupa klasmanında bir sporcumuz vefat etti. Hakkımı helal etmiyorum TMF nin yöneticilerine benim verdiğim vergileri harcanması gereken yerlere harcamadıkları için.Afedersiniz ama yuhh bee dedirttiniz sonunda yazıklar olsun!!
    üssü var,üstü yok

  4. #4

    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Motosikleti
    honda 600 rr
    ben mehmetin sölediği herşeye katılıyorum bu kazanı en canlı şahitleriyiz biz kazanın olduğu akşam pistti dolaştık pist gerçekten çok kötü biz motosiklet üzerindeyken hızlı olduğumuzdan dolayı pist üzerindeki hataları göremiyoruz fakat o akşam dolaştığımız gerçekten yuh dedik biz nasıl bu pistte yarışıyoruz sadece bu değil pistte gerçekten bir çok şey eksik ve yetersiz

  5. #5
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    eğer kazaya sebebiyet pistte ise TMF'ye yazıklar olsun ... aramızdan biri gittiya , artık yaparlar pisti
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

  6. #6
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Mehmet hem yarışlara katıldığı hemde antremalar yaptığı için konu hakkında oldukça donanımlı.. tmf yani Türkiye Motosiklet Federasyonu Ne iş yapar çok ama çok merak ediyorum.. Daha önce Gaziantep"te motorların şehir içinde yasaklanması konusunda yardım istendiğinde bizim işimiz değil biz sadece yarışlara bakıyoruz demişlerdi.. demekki onada bakamıyorlar.. Mehmet sorunu geçen senede yazmıştı Hatta Mehmet"in çektiği fotoğrafları gördükten sonra birçok ilde çevre yolunun çok daha bakımlı olduğunu düşünmüştüm ..

    bu açıklamalara rağmen hala pistte sorun yok diyorlarsa akla gelen tek şey şu oluyor .. ya bize bu bile fazla diye düşünen bir federasyon yada görmüşlükleri bu kadar ..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  7. #7

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Mehmet'in yazısının ve çektiği fotoğrafların
    bence ilgililere gönderilmesi gerekir. He adamlar umursamayabilirler ama artık o konumda olacaklarını sanmıyorum...Sonuşta tüm bu bilgiler donanımlı bir
    kişi tarafından gözlemlenmiş...
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

  8. #8

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    çok fazla bilgim yok ama şu cümle bile benim algılayabilmem için yeterli..

    6. Pistin birçok bölgesinde yerel çatlaklar, bozukluklar ve yarıklar mevcuttur. Yüksek süratlerde bu bölgelere girildiği taktirde risk oluşmaktadır.

    bu bilgiler ve resimler gazetelere ve bazı programlara gönderilemez mi?

  9. #9

    Üyelik
    03 Eylül 2007
    Şehir
    Kadıköy - İstanbul
    Motosikleti
    PIAGGIO X8 200
    Körfez pisti ve durumu içler acısı. Ben onuru yanlız bırakmamak için oradaydım. Ne hikmettir bilinmez pistteki bütün virajlarda yama ve yamalarda da bazı yerlerde kalkarak çukurlar oluşmuş vaziyette. Bunlar kasıtlı olarak pilotların becerisi denemek amaçlımı yapılmış bilemiyorum. Bu yama konusunu Onurlada konuştuk oda aynı düşüncede. Her virajda yama oluşu pilotları zorluyor yamayımı çukurumu kontrol edicen yoksa çıkışımı kontrol edicen. Pistin çevresi nin kötülüğünüde yazsam çok daha uzayacak adam boyu otlar otların arasındada kayalar var. O nedenle onurun yaptığı antraman turundan yamalı virajlardan birindeki Fotosunu veriyorum. Yamayı görmeniz için. Acımız biraz küllensin. Yapılamıyan yarışın antraman Fotolarını sizlerle paylaşıcam. Bu vesile ile Tekrar tüm motor camiasının başı sağolsun. Seni unutmıcaz Sinan.




    Bu arada aklıma bir şey geldi körfez pisti yenilenir ve yarış yapılacak duruma getirilirse. O pistin adının SİNAN SOFUOĞLU pisti olsa ve adı ölümsüzleşse diye bir düşünce geldi aklıma.
    PIAGGIO X8 200 eksi 120 km/h
    Polemik Yok. Sende Kendi Açından Haklısın.

  10. #10
    HRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150ZAT
    bu nasıl bir pistmiş böyle hiç bize yakışmıyor, bazı otoyollar bile daha bakımlı, umarım yetkililer gereken ilgiyi gösterir.
    Bundan böyle aşkım mevlamdır, Kanmam yalana
    Dizginsiz aklım belalımdır almam yanıma

  11. #11
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Boy'un yazdığı 9 ve 11. maddeleri okuyunca dalıp gitmişim.
    Bir an yazının şöyle devam etmesini bekledim.

    12. Pirelli virajından sonraki hızlı sağ virajda federasyon başkanının damadının evi var.
    Kapıyı çalıp geçmek için izin istemeniz gerekiyor.
    Hizmetçi iyi günündeyse yaşadınız.

    Komik değil mi?

    Gerçekten komik ama Boy'un yazdıkları kadar değil.

    Motosiklete gönül vermiş insanlar, zaten kısıtlı olan bütçelerinden aslan payını bu pistte yarışmak suretiyle ölmek için harcıyorlar.

    Bizim jenerasyondan olan ve başkan olduğu zaman,
    "Allah!! Bundan iyisini mi bulacaklar."
    diye sevindiğim adam ise, çok kısa bir süre içerisinde düzenin adamı oluverdi.
    Ne hale geldiğini geçen yıl başbakana yalakalık için bastırdığı bilboardları görünce zaten anlamıştık.

    Açık ve net yazıyorum.
    Sinan'ın katili Federasyondur.
    Bu şekilde yarış düzenlemeye devam ederse, seri katil konumuna geçmesi an meselesidir.
    Yarışan arkadaşlarımı çekilmeye davet ediyorum.
    Benim ülkemin gençleri bu düzene layık görülüyor.

    Türkiye'de yaşayan motosiklet tutkunlarına da bir sözüm var....

    Açın artık gözünüzü.
    Ne zaman birlik olacaksınız?
    Herkesi toprağa verip, tek başınıza yarıştığınız bir yarışı kazandığınız zaman mı?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  12. #12
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bu bilgiler ışığında federasyon başkanı ya pistin adresini bile bilmiyor,ya da hiç dayak yememiş diyebilirmiyiz.

  13. #13
    ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2007
    Şehir
    S.Cedid
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Piste girmedim ama dışarıdan ve resimlerden gördüğüm kadarıyla kesinlikle yarışmaların yapılmaması gereken bir pist.

    Yarışmalara katılanlara cesaretlerinden dolayı kutlamak isterim ama, mezarı başında değil.

  14. #14
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @patriote
    Boy burada özel bir pist sigorta sistemi var. Antreman yapacağım zaman, ya da yarış günleri, motosikletimi sigortalattırırım. Eğer pistte, pist hatası yüzünden başıma bir iş gelirse, (ki geldi) sigorta şirketim, o pist işletmecisini doğduğuna pişman eder. Ben ilgilenmem bile.
    Bu patriote arkdaşımızın eskiden yazdığı bir yazıdan ufak bir alıntıdır. Yurtdışında bu işler gerçekten buradan çok farklı yapılıyor. Piste girdiğin anda motora yapılan özel bir sigortadan bahsediyor. Oysa bizim ülkemizde pistten kaynaklanan nedenlerden dolayı yaptığınız kaza sonucu bütün masrafları siz karşılıyorsunuz. Tabi Sinan Sofuoğlu'nun başına gelenleri kim, nasıl karşılayacak onu bilemiyorum. Yok motorda sorun varmış, yok adamın psikolojik sorunları varmış bunlar bahane değil. Ne olursa olsun, motordan kaynaklanan bir problem de olsa düşersin, en kötü bir yerlerini kırarsın veya bişi olmadı kalkıp eğer motorun devam edebilecek durumdaysa yarışa devam edersin. TMF as başkanı Süleyman Memnun'un daha kaza sonrası heyet kontrolü yapılmadan bu savunmaları yapması gerçekten çok acı ve Sofuoğlu ailesine yapılmış çok büyük bir ayıptır. Bunun telafisi olamaz...
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  15. #15
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    İşte motorsporlarından sorumlu Süleyman Memnun'un bahsettiği SORUNSUZ pist...
    Şimdi eğer ki federasyondan birileri bu yazıyı okursa eminim ki şunu diyerek kendilerini savunmaya çalışacaklardır...
    Zamanında bu konuları neden bize haber vermediniz?Gerekeni yapardık...



    Son olarak yukarıdaki fotoğrafa eğer dikkatli baktıysanız kerb'in daha önceden kırılmış ve sonradan tamir edilmek yerine sadece yol tarafına sarı kenar çizgisinin çekilerek kolaya kaçıldığını anlarsınız.İşte federasyonun piste gösterdiği özenin diğer bir göstergesi, tamir etmek yerine üstünü boya gitsin...

    Süleyman Memnun bence yarışmayı bıraktığı gün bitmiştir (S.M. Eğitim merkezinde!! bile ne kadar kötü, verimsiz bir eğitim verildiğini giden tüm arkadaşlarım belirtiyor)
    Düzenin çarkları arasında kaybolup gitmiştir.
    Bir laf vardır bilirsiniz: Çingeneye yetki vermişler önce gidip babasını kesmiş diye.
    Burada ise birileri zamanında kader arkadaşlığı yaptığı arkadaşlarını, kendi izlerinden gitmek üzere yola çıkmış takipçilerini kesiyor.Ne uğruna?
    Yazık, çok yazık.Bu olaydan hepsi sorumlu ve cezalarını elbet görecekler.
    Artık hiç bir iş yapmadan, mevkiyi, sana emanet edilenleri kullanarak para kazanma devrinin bitmesi gerekiyor.
    Daha söylenecek çok şey var ama hepsine buralar yetmez...
    Sizler zaten iyi biliyorsunuz...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

  16. #16
    tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    drz 400
    bu arkadaşlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak eğer bu ülkede kanun varsa cezalarını cekecekler
    kım sormumluysa hakettini bulacak ayrıca arkadaşlar internet parmaklarınızın uzunda heryere resimleri olayı anlatan mailde atın
    başbakanlık bakanlıklar cumhur başkanı herkese

  17. #17

    Üyelik
    17 Şubat 2008
    Alıntı Luxor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte motorsporlarından sorumlu Süleyman Memnun'un bahsettiği SORUNSUZ pist...
    Şimdi eğer ki federasyondan birileri bu yazıyı okursa eminim ki şunu diyerek kendilerini savunmaya çalışacaklardır...
    Zamanında bu konuları neden bize haber vermediniz?Gerekeni yapardık...



    Son olarak yukarıdaki fotoğrafa eğer dikkatli baktıysanız kerb'in daha önceden kırılmış ve sonradan tamir edilmek yerine sadece yol tarafına sarı kenar çizgisinin çekilerek kolaya kaçıldığını anlarsınız.İşte federasyonun piste gösterdiği özenin diğer bir göstergesi, tamir etmek yerine üstünü boya gitsin...

    Süleyman Memnun bence yarışmayı bıraktığı gün bitmiştir (S.M. Eğitim merkezinde!! bile ne kadar kötü, verimsiz bir eğitim verildiğini giden tüm arkadaşlarım belirtiyor)
    Düzenin çarkları arasında kaybolup gitmiştir.
    Bir laf vardır bilirsiniz: Çingeneye yetki vermişler önce gidip babasını kesmiş diye.
    Burada ise birileri zamanında kader arkadaşlığı yaptığı arkadaşlarını, kendi izlerinden gitmek üzere yola çıkmış takipçilerini kesiyor.Ne uğruna?
    Yazık, çok yazık.Bu olaydan hepsi sorumlu ve cezalarını elbet görecekler.
    Artık hiç bir iş yapmadan, mevkiyi, sana emanet edilenleri kullanarak para kazanma devrinin bitmesi gerekiyor.
    Daha söylenecek çok şey var ama hepsine buralar yetmez...
    Sizler zaten iyi biliyorsunuz...
    Bu fotoya bakınca o kadarda sorunsuz olmadıgını goruyoruz Bıseler yapmak lazım

  18. #18
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Kanıtlar açıkça ortadayken, Süleyman Memnun'un yaptığı açıklamayı kınıyorum.

    Arkadaşlar bu işin peşini bırakmayalım.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  19. #19
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Sorunsuz pistmiş. Merak ediyorum sorunsuzu böyleyse sorunlusu nasıl acaba. Bİzim karadeniz sahil yolu bu pistten kat ve kat iyi .

  20. #20

    Üyelik
    04 Şubat 2008
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorunsuz pistmiş. Merak ediyorum sorunsuzu böyleyse sorunlusu nasıl acaba. Bİzim karadeniz sahil yolu bu pistten kat ve kat iyi .
    söylenecek başka bir söz yok....
    god is busy ! can i help you!


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler