Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kendime ilk motor seçimi boy sorunsalım ve tavsiyeleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Ghost-Rider, sen motor almadan once bu kis otur bir guzel benim kitabimi oku. Bak arkadaslar ne guzel yazip seni uyarmislar... hem oyle kasksiz korumasiz... Biz bunun muhabbetini bile yapmiyoruz artik.

    Kask takmamak senin secimin de degil ayrica. Basit bir kazada kask cizilir catlar, ama ayni kazada kask yoksa sen bitkisel hayata girersin, beyin kanamasi gecirirsin yada en basitinden senin kafatasin catlar.

    Dusun simdi mesela kiz arkadasin, baban, ablan birisi bir kaza gecirdi, aldin acile yetistirdin... Kan yok, doktorlar mesgul, yogun bakimda yatak yok... Niye diye soruyorsun " bir genc geldi, kasksiz kaza gecirmis, beyin travmasi var butun imkanlarimizi ona ayirdik" diyorlar... Buyur buradan yak.

    Biz motora keyif olsun diye, spor diye, zevk icin biniyoruz. Kelle koltukta savasa gitmiyoruz. trafik, yollar, cevre zaten tehlikeli ekstra tehlikeye hic ihtiyacimiz yok. Aklini basina topla, topluma, kendine, ve yakin cevrene karsi sorumluluklarin var.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Ghost-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Çok teşekkür ediyorum DD ve diğer arkadaşların endişeleri ve uyarıları konusunda.Biliyorum söyledikleriniz doğru bunları bende düşünüyorum ve kötü olasılıkların hepsinin farkındayım. DD siteni hatim etmiş durumdayım forumlarda yazdığın her satırı mutlaka okumuşumdur nekadar bu konuda hassas olduğunu çok iyi biliyorum elinden geleni de yapıyorsun insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için.Bende bir eğitimciyim, ingilizce öğretmeni ve ne kadar pedagojik eğitim de alsanız yöntemlerin hepsini de kullansanız bazı öğrenciler üstünde etkiniz olmıyor.Ben buna sokma akılla bişey olmaz diyorum.Durumum öyle doğruyu bilsem görsemde olasılıkların farkında olsamda bunu da arada böyle yaparım diyorum.
    Hem merak etmeyin 2 trafiğe çıkıp üstüme üstüme gelen kocaman aletleri gördükten sonra aklım başıma gelir korkarım.O kadarda kelle koltukta gitçek değilim motor alayım yeter demiyorum ciddi bir bütçe koruma kısmına da ayırdım tek tek te araştırdım gittim gördüm denedim gayette takıcam.35 derece sıcakta 10 km mesafeyi gidecekken 1 2 takmam okadar.O da toplasan senede 9 defa etmez. O sırada da bişey gelirse başıma napiim daha okadar riski de alıyorum.

  3. #23
    onazzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2005
    UNBEATEN 21, UNBEATEN 21,
    abi boylarımız aynı ve bende cbr125 dusunuom nasıl i geldimi bu motor sana(gorunus rahatlıkvs?)

  4. #24
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    kask için ne söyleselerde boş anlaşılan,neyse sen bilirsin,taksanda takmasanda kafa senindir.cbr ufak falan,boşver üstüne yatarsın olur biter ama cbr alırsanda 0 km alma bence.hatta 125 lik olan 1,5 milyarın üstünde herhangi bir motor alma,al bi titan takıl biraz ona.sonra değiştirirsin adamakıllı bi motor alırsın.ilk motora okadar para yatırma.

  5. #25
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    ya bide fotona bakınca farkettim.sende gözlüklüymüşsün.bende.tam kapalı kasklarda gözlük sorun yaratır sanırım.bikere taktım,gözlük geçmedi,kaskı takıp gözlüğü öyle geçirdim,kaskın camını indirincede busefer camlar buhar yaptı.ama gözlüğün camımıydı kaskın camımı tam anlayamadan kaskı çıkarmak zorunda kaldım.ya bize racing motor gitmez be hoca,alalım bi cruiser,takalım yarım kaskı,ağır ağır gidelim yolumuza.bak zaten hızıda sevmiyomuşsun. bozuk gözle hız yaparsak kaskta taksak gene bihalt gelir başımıza

  6. #26
    10_uR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    antalya
    300 yapsın isterse motor 80 km den fazla bir hızla göremezsiniz beni.Siz bak güzel kardeşim parana göre şu da yakışır sana buda güzel gider deseniz tamamdır
    Yanlız şunuda unutma motordan 80 ile düştüğünü bi düşün bakalım ne oluyor (allah korusun) Çok hasar alırsın...Benim bi arkadaşım 50 ile kaza yaptı ölümden döndü çocuk..
    DURUŞUNA KIZLAR, GİDİŞİNE YOLLAR HAYRAN !!!!!!!!!!!!!

    \"AYAR İYİMİ\"

  7. #27
    Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2005
    Şehir
    MT - Eskişehir
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    Ghost-Rider, bence sımdıden plan yapma.ben 2 yıldır bu 2005 yazında motorumu alıcam dıyodum o hevesle gecıyodu omur.ama alamadım ve cok fena koydu.acaip uzuldum.ıosallah sen benım duruma dusmezsın.benım boyda 1.90.ve bence bıze yanı uzun boyluların rahat edebılecegı tıp enduro.bı dusun derım enduroyu.ama motur almadan once mutlaka kaskını dızlıgını vs.. al.ılk bındıgın gun ve her zaman tam donanımlı olarak kullan motorunu.ıyı sanslar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler