eyy!! veletler (çocuklar)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaşlar bende bi çok arkadaş gibi istanbulda motorumu dışarı koymak zorunda olanlardanım malesef yakınımda hiç otopark yok:pr:
malum apartmanda oturunca pranda çile oluyor
bende karşı apartmanın çıkmasının altına demire kitlitliyorum ve sürekli odanın camından 3. kattan göz atarım:bounce:
kaç kere tehdit ettim bağırdım çağırdıysam belki şuçsuz çocuklarada bağırdıysamda yinede o motora parmak atmalarına engel olamadım yaa motorun başına bi geliyorum sinir kırizleri geçiriyorum kontağı açınca
1. uzunlar açık yanmış silyal (kesin):pr:
2. vites 2 de (allahın emri):pr:
3. grenajlar salyalı parmakların tozla karışmasından oluşan iğrenç bi leke ile dolu:pr:
4. koltuğa oturup kick start yapmaya çalışmak :pr:

ne istiyorlar bu motorda anlamıyorum inanın 4 yıl türkiyenin en pis yerinde oturdum (beyoğlu-tarlabaşında) ama çocuklardan bukadar çekmedim bu yenibosna kadar aşşağılık itici bir semt görmedim mahalle öğlenden akşam 21-22 ye kadar velet kaynıyor tek tesellim kiracı olmam kendime göre tetbirler aldım mesela 4.5mm havalı (dürbünlü) tüfeğim var 7 yaşından büyük bi velet motorun üstünde görsem popsundan vuracağım hele gece hırsız görsem atardamarını delerim hiç affım olmaz (malıma kast eden canıma kasteder) okuduğunuz için teşekkürler..

Çocuk işte seni pek takmaz, aklındakini yapar düşünmeden.
Benim sana tavsiyem çocuklara biraz iyi davran hatta birini bir kere al tur at. Motordan indirince tembihle ''ben buraya motoru koyduğum zaman sağıyla soluyla uğraşmayın, motoru sen koru'' de. Bazı çocuklar iyi niyetli yaklaşınca söz dinliyorlar. Benim motorunda üzerine çıkıp heryerini kurcalıyorlardı. Bazen selede bile ayak izi oluyordu. Sonradan iyi davrandımda bıraktılar. Birde motorun üzerlerine devrilmesinden korkuyordum. Mağlum resmen üstünde tepiniyorlardı :)

Bence de çocuklara karşı itici davranmamaya çalış. Uzlaşmacı tavır içinde olursan ve elebaşlarının kalbini kazanırsan; motosikletine dokunmazlar:)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Benim sana tavsiyem çocuklara biraz iyi davran hatta birini bir kere al tur at. Motordan indirince tembihle ''ben buraya motoru koyduğum zaman sağıyla soluyla uğraşmayın, motoru sen koru'' de. Bazı çocuklar iyi niyetli yaklaşınca söz dinliyorlar. Benim motorunda üzerine çıkıp heryerini kurcalıyorlardı. Bazen selede bile ayak izi oluyordu. Sonradan iyi davrandımda bıraktılar. Birde motorun üzerlerine devrilmesinden korkuyordum. Mağlum resmen üstünde tepiniyorlardı :)
aslında haklısın fakat mahalleyi ve çocuk sayısını görsen ilk işin burdan kaçmak olur :cat:

HRC

bir kaç çözüm yolu; motosiklete elektrik hattı bağla, ayı kapanı kur, bubi tuzağıda olur (hem ayağından sallanan biri ibret olur :) ), pitbul besle, çocuklara zehirli çikolata dağat.. tabiki bunlar çözüm değil ama motoru komple kapatan kilitli brandalar var onları tavsiye ederim, yada alarmda olabilir.

Bir branda alıp da örtsen motorun üstüne, bu kadar stres yapmana gerek kalır mı acaba?

elebaslarına tur attır ozellıkle guzel bı yaklasım:cat::queen:

iyi güzel diyonda hafta sonları yada haftada 3-4 gün bindiğim bi makina olsa tamam

Ben de senin gibi dışarıda bırakıyorum motorumu ve de hemen hemen her gün kullanıyorum.
Brandayı takıp çıkarmak en fazla 2 dakikamı alıyor, hem motor temiz kalıyor, hem kediler selesine oturmuyor, hem köpekler lastiğine işemiyor, hem de çocukların kurcalama şansı kalmıyor. :)
Yine sen bilirsin ama, 2 dk. için üşenmem dersen bence en mantıklısı bu.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence de çocuklara karşı itici davranmamaya çalış. Uzlaşmacı tavır içinde olursan ve elebaşlarının kalbini kazanırsan; motosikletine dokunmazlar:)

arkadaşımız kesinlikle haklı . çocuklara sakın yamuk yapma yamuğun kralını görürsün .:mrgreen: daha önce biryerde okuduğum bir yazıyı paylaşayım bari ;

mahallenin çocukları yaşı bir adamın evinin önünde sürekli top oynayıp gürültü yapıyorlarmış . bu durumdan rahatsız olan adam ne dese ne yapsa çocukları başka yerde top oynamaya ikna edememiş . bir gün yine çocuklar evinin önünde top oynarken aklına bişe gelmiş . adam dışarı çıkıp çocukları yanına çağırmış ve evinin önünde top oynamalarının hoşuna gittiğini her gün evinin önünde top oynarlarsa 10'ar lira vereceğini söylemiş.tabi çocuklar çok sevinmiş . hergün gelip adamın evinin önünde top oynuyor üstüne de 10'ar lira para alıyorlarmış. bi süre sonra adam çocuklara elinin sıkışık olduğunu ve artık 10'ar lira yerine 5 'er lira vereceğini söylemiş .çocuklar yine hallerinden memnun bi şekilde her gün top oynamaya devam etmişler. bir kaç gün sonra yaşlı adam parasının çok azaldığını ve artık 3'er lira vereceğini söylemiş. çocuklar biraz mırın kırın etse de oynamaya devam etmişler . ertesi gün hiç parasının kalmadığını ve artık para veremeyeceğini söyleyince yaşlı adam , çocuklar '' biz bir daha burda top oynamayız , para yoksa top oynamak da yok '' diyip çekip gitmişler . :mrgreen::mrgreen:

senin durumun yaşlı amcanın durumuna benziyor :)

park sorunu büyük sorun.motorsiklet sevdalısıyım,sırf bu yüzden minibüs aldım.içine koyup kitliyorum. uzaktan gelen bir arkadaşım var onunkinide bazen koyuyoruz,kasklar ve diğer malzemeler.evin içini kalabalık etmiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ele baslarına ve çete üyelerine bakın siz bu motora ellerseniz pipinizi keserim de..:mrgreen:

ben bu şekilde kurtuldum..:p

park sorunu büyük sorun.motorsiklet sevdalısıyım,sırf bu yüzden minibüs aldım.içine koyup kitliyorum. uzaktan gelen bir arkadaşım var onunkinide bazen koyuyoruz,kasklar ve diğer malzemeler.evin içini kalabalık etmiyor.

ya minibüsü çalarlarsa :) iki motor, kasklar, ekipmanlar adamlar bayram eder valla...

hafifte espriLi bi diLLe yazdığın için :) ciddi oLmadığını düşünüyorum havaLı tüfek 7 yaşından buyuk çocuğu vurmak feLan...
Sen onLarın kahramanısın yaa, çocukLar marjinaL tipLere ve oLayLara tepki verirLer onun dışındakiLer cocukLarı pek bağLamaz kendi dünyaLarı kendi mantıkLarı vardır...
Şimdi düşünüyorumda taşındığımız semtten 2-3 isim kaLmıştır akLımda.
1. uçurtma yapardı bize marangoz memetaLi amca
2. ok yapardık oda bize zamak uçLar yapardı tornaci erdinç abi
3. 1 kere biLE konuşmadım ne adını bilirim ne sanını (taby sonra orendim ama oda kuLaktan doLma ) doktor cemiL bey. ne aLaka mı doktor hiiççç motoru vardı işte.. sadece motoru vardı,

birde efteLya nın mesajına çok güLdüm ve cok güzeL açıkLamış cocuk mantığını :) eğer bu şekiLde tehdit eder, kovaLarsan bi gün bi gelirsin motorunun her yerine sakızdan çıkan dovmeLerden yapışmış :D ben yapmadım cocukLar yaptı da diyemessin çevreye resiL oLursun heheh ... Az daha buyusunler onLar o motoru parçaLar.. :D sen meydan okuma derim ben, daha kazanan oLmamıştır cocukLara karşı
Daim skor
ÇOCUKLAR : 1 - rakip : 0 ( hem depLasmanda hem kendi evLErinde )

yahu hangisiyle başedicen bunların...anası doğurup sokağa salıyor...kapı önü veledleri bunlar...sonra araba altında kalıyorlar anası 2 gün üzülüyo 3.gün unutuyo...cahiloğlu cahil çok İstanbulda...çünkü desi babasıda cahaldı bu kitapsızların...memleket bunlara kaldı...6 çocuğu var 6 sıda dışarda kapı önünde arabaların cirit attığı yerde büyürmü...yapcak bişey yok haco kapalı yer bulmaya bak...sonra bıçakla falçatayla seleyi keser falan...

Forumdan Uzaklaştırıldı
çocuklara iyi davran onlar gelecegin motorcusu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar