bölüm bölüm detaylarıyla daha önce açılmış bu tehlikeler, ama ben şehiriçi motosiklet kullanırken en sık karşılaştığım tehlikeleri burada listelemek istedim, hepimizin dikkatli olmasına yardımcı olması açısından..
>
mimlediğim taşıt tipleri. bunlardan ne kadar uzak, o kadar güvenli bence:
- taksiler

- minibüsler

- özel halk otobüsleri

- TIR ve kamyonlar, kamyonetler [100 m yakınına bile yaklaşmayın]

- kuşlar [doğan, şahin, kartal vs ]

>
emniyet şeridinden gitmek.

öncelikle bazen en güvenli ve trafik sıkışıklığında en temiz yol diye düşünebiliriz ama bizim gibi düşünüp şeridinden çıkarak emniyet şeridine girmeye çalışan başka bir motosikleti 30 km ve üstü hızlarda farkedemeyerek, ya da oraya geçmeye çalışan bir aracı geç farkederek kazaya neden olabiliriz. ayrıca trafik kurallarına göre de kesinlikle ihtiyaç haricindeki bir durum olmadıkça yasaktır.
>
şeritler ve mazgallar.

şeritlerdeki boyalar asfalt tutuşunu %40 azaltıyor. özellikle hava bir de yağışlıysa bu şeritlerin veya mazgalların üstünden geçerken kayma tehlikesi yaşayabilirsiniz. dikkat etmek ve hız yapmamak faydalı olacaktır
>
yayalar.

özellikle şehiriçi boş cadde bulduk ve gönlümüzce basıyoruz diyelim. her an o caddeden karşıya geçmek isteyen çılgın bir yaya ihtimali olabiliyor. ben defalarca karşılaştım. bu yayalara biz "tavşan" diyoruz ve eğer hızımız normal şehiriçi değerlerin üzerindeyse ve zamanında farkedemediysek o yayanın da kendi hayatımızın da hayatı tehlikeye girebilir.
>
çukurlar, tümsekler, çakıl taşları, kamyon ve tırlardan düşen parçalar.

bilmediğimiz yolda hız yapmamak en güzeli. bildiğimiz yollarda yolun hangi kısımlarında tehlikeler var bilerek ona göre hareket edebiliriz, ancak bilmediğimiz yolun tehlikelerinden haberdar olmadan rahat olmamalıyız.
>
yaz aylarında virajların kenarında belediyelerin çim sulama fıskiyeleri.

bunlar devir daim esnasında enteresan bir şekilde dönüp asfalta da su veriyorlar

siz de dönüş esnasında bunlardan birine denk gelip ne olduğunu anlamadan kayıp kendinizi yerde bulabilirsiniz. benim başıma geldi, sizin gelmesin.
>
yarış meraklıları.

otomobil veya motosiklet; sizin yanınıza yanaşıp heyecan arayan bir delinin sizin hayatınızla oynamasına izin vermeyin. bırakın o delirerek uzasın kaçsın. sizin hayatınızdaki o anlık risk eksik oluversin.
>
bir takım bayan sürücüler.

aracın içinden farketmeyebilirsiniz ama, özellikle dur kalklarda ani ivmelenen, dönüşlerde sinyali dönüşün son anında vererek dönen bir araç görürseniz bu %90 ihtimalle bir bayan sürücüdür. onlardan uzak durun. özellikle paniklemiş bir bayan sürücü trafikte motosiklet parçalayıcı olarak görev üstleniyor bence. hayatımda 5 kaza atlattıysam 4ü bayan sürücülerin üstüme kırması veya önümde ani duruşlarından ötürüdür.
aralarından bazıları gelip size "hey motosikletli, sizin otoyolda ne işiniz var, size yasak bu yollar?" diyebilir. benim başıma geldi, böyle şeyler olursa şaşırmayın
>
ara sokak ve caddelerde sağa parketmiş ve içinde yolcu/sürücü bulunan araçlar. sıkışık trafikte sağdan aralardan geçerek gidiyorsunuz. aniden en sağda parketmiş olan bir araçtan önüne arkasına bakmadan lööönk diye kapıyı açan bir yolcu veya sürücüyle karşılaşabilir, tepki vermek için geç kalmış olabilirsiniz. yavaş yavaş sakin sakin geçin aralardan =)
bunlar gibi sizin de ekleyebileceğiniz tehlikeli durumlar var mı?
edit: sizlerin de belirttiği bir kaç noktayı daha ekledim