anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Moto Sohbet

Kurye çılgınlığı

Bu konuya 82 cevap yazıldı 2622 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA FZR 1000 EXUP
Kan Grubu: O Rh+
Kurye çılgınlığı - 23-09-2005, 23:55 PM

arkadaşlar aranızda kurye olan varmı gerçi her kurye bir değildir eminim fakat inanılmaz delilikler yapan tehlikeye atılan ve etrafındakileride tehlikeye atan motorlu kuryeler var trafik sıkışık diye kaldırıma çıkıp yayaları tehlikeye atan bile gördüm motorcuların zaten az buçuk kötü imajı var bu tip hareketler bu bakışları arttırır lütfen aramızda varsa böyle arkadaşlar dikkat etsinler ve gördüğümüz kişileri de tatlı dille uyarmaya çalışalım

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
®******************************************® *

Eski
  (#2)
Colakoglu

Çevrimdışı (offline)
24-09-2005, 00:28 AM

çok haklısın...
Eski
  (#3)
just_life

just_life - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Fazer
24-09-2005, 00:28 AM

Bu tarzda delice,çılgınca motor süren ve bundan zevk alan bir çok arkadaşa bende şahit oluyorum.

Bir örnek vereyim bugün iş dönüşü ışıklarda yolun acılmasını beklerken yanımda bir tane motorcu arkadas durdu Motorunada baktım Kanuni Tigrina 100cc ışık yeşil yandı ve arkadaş fırladı hafif meğilli bir yokuşta biraz aragazı ve hooopp önünü kaldırdı 1 veya 2 metre gitmeden yalpalayarak zarzor toparlayarak yoluna devam etti yani sonuç olarak kendi canlarını bile düşünmüyorlar demekki.

Bunun sebebi olarakda ufak yaşlarda eğitimsiz ve bilinçsiz olarak motor kullanmak. Tehlikeli bir şekilde motor kullanan 25 yaş üzeri pek motorcu görmedim. Trafik şubelerince'de gerekli denetimlerin yapılmaması bunlara olanak tanıyor. Çogunun ehliyetsiz ve kasksız olmasıda cabası zaten. Butür olaylarında faturası biz motorculara kesilmekte.

\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
Eski
  (#4)
mehmethan

mehmethan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Activa
24-09-2005, 00:29 AM

trafikte bu tip tehlikeli hareketler yapan motorcuları görünce hem kızıyor, hemde üzülüyorum. bu tip kişiler yüzünden, motorsiklete ilgisi olmayan kişiler bütün motorculara aynı gözle bakabiliyor.
Eski
  (#5)
alpinaB10

alpinaB10 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: gilera nexus 500ie
Kan Grubu: B Rh+
24-09-2005, 00:34 AM

haklısınız vala. bide bunlara ilaveten 125ccye kadar B sınıfına serbest deseler bak ne hale geliyo memleket..
Eski
  (#6)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
24-09-2005, 01:00 AM

ya tamamda kuryelerin ehliyeti vaarr!!! önemli olan 125cc ye ehliyet olayı değil mantalite eğitim kafa yapısı vs.vs.... :
Eski
  (#7)
outzone

outzone - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
24-09-2005, 01:02 AM

Alıntı:
mehmethan1´isimli üyeden Alıntı
trafikte bu tip tehlikeli hareketler yapan motorcuları görünce hem kızıyor, hemde üzülüyorum. bu tip kişiler yüzünden, motorsiklete ilgisi olmayan kişiler bütün motorculara aynı gözle bakabiliyor.
Çok Haklısın gören herkez
-ben kullanmayı bırak arkasına bile binmem diyor....
Eski
  (#8)
e_erdun

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
24-09-2005, 09:42 AM

aldıkları görevleri yapmak için efendi efendi trafik kurallarına uyarak kullanan da var trfik kurallarına uymadan serseri sürüşüde yapan var serseri sürüşü yapanlar birazcık canlarını düşünseler herhalde bu şekilde motor sürmezler
aslında kuryeclik mesleğini yapacak arkadaşlara ayrıcada eğitimden geçirip kurye belgesi verseler daha iyi olmazmıydı acaba
Eski
  (#9)
rider89

rider89 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hussar125
24-09-2005, 10:54 AM

Ya arkadaşlar ben burda gördümm.iki rakip firmanın kuryelerini.Birisi ışıkta bekliyodu en öndeydi.Diğerde hızla geldi.Diğerinin tekerine bi tekme attı .Ama hayret ettim tekme atan nasıl yere düşmedi..
Eski
  (#10)
jameika34

jameika34 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA 600 F 2006 MODEL
Kan Grubu: AB Rh+
24-09-2005, 12:36 PM

Arkadaşlar Motor kullanmak bir ayrıcalıktır ve çoook zevkli bir şeydir. Ben soruyorum bu hızlı giden ve trafiği hiç'e sayan kişilere sizler eğer kendinizi düşünmüyorsanız arkanızda olan SEVDİKLERİNİZİ, YAKINLARINIZI hiçmi düşünmüyorsunuz. Lütfen DAHA DUYARLI VE DAHA DİKKATLİ olalım hem kendimiz için hemde sevdiklerimiz için..........
Eski
  (#11)
patatessogan

patatessogan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
24-09-2005, 12:50 PM

Çok doğru söylüyorsunuz şunlara çılgın olmamaları için 40 yaş üstü kurye izni verseler hiçte fena olmaz diyecem ama adam gibi kullananlar da var
Eski
  (#12)
powerbyaydin

powerbyaydin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ölüm meleği
24-09-2005, 13:48 PM

Alıntı:
alpinaB10´isimli üyeden Alıntı
haklısınız vala. bide bunlara ilaveten 125ccye kadar B sınıfına serbest deseler bak ne hale geliyo memleket..
ehliyet bunların mentalitesini değiştirecekse eywallah ama adamlar alışmış sonuçta piskopatça sürmeye

ERASER WİLL COME BACK
Eski
  (#13)
cantillman

cantillman - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni
18-10-2005, 21:43 PM

beyler lütfen ben bir kurye olarak ne yazık size katılmıyorum.....bir pire için yorgan yakmayalım...
Eski
  (#14)
cantillman

cantillman - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni
18-10-2005, 21:46 PM

beyler lütfen ben bir kurye olarak ne yazık size katılmıyorum.....bir pire için yorgan yakmayalım...
Eski
  (#15)
Guclu

Guclu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
18-10-2005, 22:30 PM

Kuryelerin tamamını suçlamak zaten doğru olmaz ancak birazda belki iş yetiştirme telaşından daha riskli kullanıyorlar , geneli değil ama bir kısmı en azından öyle .

05 HDavidson Heritage Softail Classic (34FB0802) & 03 HDavidson FatBoy Ann. Ed. (34UM8103) & 05 Suzuki Hayabusa (34UA7658) & 06 Suzuki Hayabusa (34HIZ78)
Eski
  (#16)
yavuzk2004

yavuzk2004 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: eskiden Hyosung GV250
18-10-2005, 22:34 PM

ya bazıları çok kotu kullanıyo. ama kopru trafiğinde sabahları emniyet seridinden normal gidiyolar, hatta bazen onların arkalarına takılıyorum adamlar açıklıkları iyi buluyolar
Eski
  (#17)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
Kan Grubu: A Rh+
18-10-2005, 22:57 PM

her şeyden önce kabullenmemiz vede sindirmemiz gereken şeyler var ehliyet IQ düzeyine göre dağıtılmıyor fiziksel engeli olmayan vede parayı bastıran herkes ehliyet alabilir bu demek oluyorki nasıl kurallara uyan araba kullanıcıları olduğu kadar uymayanda var bu motor içinde aynı yani kurallara uyan motorcular olduğu kadar uymayan motorcularda olacaktır. ve bu arkadaşların kullanımı bizi bağlamaz iki öküz kırmızıda geçti diye bütün motorcular kırmızıda geçer olmaz.böyle düşünenn zaten sığırın tekidir bu adama laf anlatmakla zamanımızı boşa harcamış oluruz bence

Tâ ezelden meşrebimiz bî bedel, Gelene git demeyiz, gidene gel. Ahmed Sarban Bayramî
Eski
  (#18)
ecseyhan

ecseyhan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW olacak inş.
18-10-2005, 23:11 PM

sadece kuryeler degil pizzacılar da inanılmaz kotu kullanıyor. daha dogrusu tehlikeli kullanıyor. ancak yarattıkları tehlikenin bence asıl onemli boyutu otomobil kullanıcılarının ve yayaların motosiklete karsı olan onyargılarını ve tepkilerini besliyor. sonucta da otomobiller motosiklete nefretle bakıp trafikte onları tehlikeye sokacak hareketler (sıkıstırma vs.) yapıyorlar. buna bir sekilde cozum bulunmalı.

GSR 600
Eski
  (#19)
LBC_34

LBC_34 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: jinlun
18-10-2005, 23:32 PM

kurye arkadaşlara canı gönülden sabırlar dilerim...süs motorlarımızla buradan onlar aleyhine konuşmak yersiz bence.muhalefet olmak istemem ama görüyoruz,600 lük makinalarla 200 mt mesafede vitesi 1-2-3.. atanları,(çoğundada kask yoktur zaten).bütün gün yollarda adamlar..kar,yağmur,çamur..dimi ama... sinirde biyere kadar dayanıyor.Haftada birkaçkez avrupa yakasına gidip geliyorum,inanınzor şey sizi görmeyen,takmayan araçlarla adeta dans etmek....Motora binince içindeki şeytanı zapt etmek lazım sonuna kadar Allah bütün motorcuların yanında olsun
Eski
  (#20)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
18-10-2005, 23:38 PM

LBC_34 arkadaşım kuryesin sen de galiba... oldu ozaman belediye otobüsü kullanan insanlarda bütün gün direksiyon sallıyo onlarda sinir stres oldular diye trafik sıkışınca kaldırıma çıksınlar kaldırımdan gitsinler bumudur yani... saçmalamıyalım özrümüzde kabahatimizden büyük olmasın lütfen sinirlerine hakim olamıyan polislerde sokak ortasında adam vursun ozaman her iş zor dur altından kalkamıyacaksan yapmıyacaksın bunun affedilir yada su kaldırır yanı yok insanlara yayalara ve trafikteki diğer sürücülere saygılı olacaksın kuryelerin vede motorcuların adını çıkarmıyacaksın hepsi bu
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri