anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Moto Sohbet

Kurye çılgınlığı

Bu konuya 82 cevap yazıldı 2622 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#61)
juve

juve - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yakında...
13-12-2005, 21:39 PM

ankara sokaklarında gordugum kadarıyla yuksek cc lı bır motorun pısıkopatca veya dengesızce bır surusunu gormedım burdakı tum kurye,pızzacı vs 125 cc kullanır onlarda zaten kendı baslarına bır kral edasıyla motorlarını suruyor halkın bu motorcuları gordukce motorculara olan antıpatısı artıyor ve bugune kadar gordugum tum kazalar bu arkadaslar tarafından yasanmıstı.

www.since1910.net
BİLGİ PARAYLA SATILAMAZ. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.
BİLGİ, KİTAPLARDA, BEYİNLERDE SAKLI KALDIĞI SÜRECE ANLAM İFADE ETMEZ
Eski
  (#62)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA FZR 1000 EXUP
Kan Grubu: O Rh+
13-12-2005, 21:42 PM

dostum bravo çok eski bir konuydu bu ben bile unutmuştum açtığım bu topiği yeniden hortlatmışın
Eski
  (#63)
öz_kan

Çevrimdışı (offline)
13-12-2005, 23:38 PM

Sizlere katılıyorum fakat kısa bir dönem kurye olarak calıştığımda gördüm ki şartlar çok ağır bazı günler şehir içinde 300 km yakın yol yapan arkadaşlar oluyordu yaz kış kim nekadar severse sevsin şehir trafiğinde belli bir süreden sonra zevk yerine acı vermeye başlıyor bu nedenledir ki bazi bize normal gelmeyen şeyler onlara normal
Eski
  (#64)
watercolours

watercolours - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: speederbike
13-12-2005, 23:43 PM

sonuçta iş yine ağır çalışma şartlarından kaynaklanıyor herhalde. işverenler 2 adamın yapacağı işi 3 kişiye bölseler belki bu kadar acele etmek zorunda olup hayatlarını tehlikeye atmak zorunda kalmayacak adamlar.

"I sense a disturbance in the force."
!!! Vodafone McLaren Mercedes !!!
Eski
  (#65)
super_meke

super_meke - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ybr 125
14-12-2005, 11:27 AM

Eğitim şart!
Eski
  (#66)
Sadobey

Sadobey - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Jinlun Marauder JL 150
14-12-2005, 13:20 PM

Kişileri konuşup toplulugu yargılamanın mantığı yok. Kutye arkadaşlarımda var zevk için motor kullananlarda iki tarafta da var saçmalayanlar. Ama kuryelerin trafiğe ve motorlarına daha hakim daha deneyimli olduklarını unutmayarak. Aynılarını yapmaya çalışmamak lazım.

Sadobey
Eski
  (#67)
Sadobey

Sadobey - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Jinlun Marauder JL 150
14-12-2005, 17:28 PM

Gecen Ay Caddenin Bostancı'ya dogru gideyönünde bir Yunus kaldırım da gidiyordu. Peki ona cezayı kim yazacak. Ben yolda olduğum için arkasından yetişemedim tabi. Motor kullanırken fotoda çekemedim. Bu bütün Yunuslar bunu yapıyor anlamına gelmez.

Bu yunus balık olan değil (ne bileyim aradan biri kime yunus diyorsun falan der ben açıklama yapayım ne olur ne olmaz.)

Arkadaşlar kusura bakmayın son mesaj da benimmiş istemeden flood olmuş. Sondan başa okuyunca mesajları oluyor böyle şeyler. Özür Dilerim

Konu Sadobey tarafından (14-12-2005 Saat 17:31 PM ) de değiştirilmiştir..

Sadobey
Eski
  (#68)
jincheng

jincheng - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
14-12-2005, 18:24 PM

bomboş ve dümdüz yolda dönüs yaparken görmediğim turumu tamamladıktan sonra arkamda acı fren sesi duyup hissettiğim kuryeci terbiyesizi bide yanımda durup sen delimisn beni yeremi yapıştırcan derse ben kuryeye mi ona motor vereni sövmem lazım bilemiyorum ,bunların motorcu kültürüyle falan alakası yok bir elinde telsiz diğerinde sigara tüttürerek gidenden değil motorcu ne olcağı tartışılır.Lafım anlaşıdığı üzre ekmek parası peşınde meslek etiğine uygun çalışan gerçek kuryeciler için değildir

dua etsin yanımda eşim vardı 3.kez kusura bakma demicektim ,

allah yarattı demiycem....

NOPAINNOGAIN
KAWASAKİZ750
Eski
  (#69)
scoo

scoo - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
istanbul trafik sorunsalında motorsiklet - 24-12-2005, 13:38 PM

selam
otomobil kullanırken kartal ve şahin marka otomobillere, doblo, kangoo gibi one araçlara (ben bunlara neo kartallar diyorum), minübüslere, halk otobüslerine, ticari taksilere, servislere diye giden bir araç türü listesine bilakis dikkat ediyorum. motorsiklet kullanırken de aynı listenin yanında pizza ya da fastfood servis yapan küçük motorsikletlere ve kuryelere dikkat ediyorum. adamların sürekli yetiştirmeleri gereken birşeyleri olduğundan hep telaş halinde motor kullanıyorlar. emniyet şeridine yayılıyorlar, kaldırıma çıkıyorlar, arabalarla banketler arasındaki ince hatlara dalıyorlar, ters yöne giriyorlar...
yani otomobilde arızalı şoför nasıl oluyorsa motorsiklette de bence aynısı. ama karda kışta işini yapan kurye arkadaşları burdan böyle yargılamak da pek adil değil. allah kolaylık versin. trafikte ölüm riski en çok olan bir araçla bütün bir gün geçiriyorlar.
bence bu trafiği kafalarda çözeriz. saygılı ve kurallara uyan bir istanbul trafiği diliyorum.

herkese selamlar
Eski
  (#70)
E-M-R-E

E-M-R-E - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: 150 Zc
Kan Grubu: A Rh+
24-11-2008, 21:26 PM

güncellemek için yazıyorum ama eminim böyle düşünen arkadaşlar hala var aramızda kuryede olsa motorcu motorcudur ama hiçbirşey canımızdan daha kıymetli değil önce emniyet. . . .

"Bir Yürek, iki Teker , Her şeye Bedel . ."
Eski
  (#71)
ShyTan

ShyTan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: aRora aR150t Yamaha yßr-125
Kan Grubu: O Rh-
24-11-2008, 21:42 PM

kaLdırımdan gitmek karşıdan karşıya dik geçmek ters yön bunlar kuryelerin genellikle yaptıkları şey bende yapıyorum doğrumu doğru deil bende kuryeyim ecza deposunda çalışıyorum ilacı yerine ulaştırmam gerekiyor bazen hastanelere amelyata acil ilaç yetiştiriyorum ve yapıyorum yalan deil. doğru olduğunuda savunmuyorum ancak milletin üzerine süren bağıran laf atan piskopat deilim sadece işimi yapıyorum...

Konu teror tarafından (24-11-2008 Saat 21:47 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: ...

aRamızdaki Tek Fark Şanzuman!.
Sen: 6 viteS, 5 iLeri, 1 Geri.
ßen iSe: 5 Vites,5 iLeri.
Eski
  (#72)
ucanteneke5

ucanteneke5 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA xtz750 super tenere/honda CBF150
24-11-2008, 21:59 PM

Alıntı:
ShyTan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kaLdırımdan gitmek karşıdan karşıya dik geçmek ters yön bunlar kuryelerin genellikle yaptıkları şey bende yapıyorum doğrumu doğru deil bende kuryeyim ecza deposunda çalışıyorum ilacı yerine ulaştırmam gerekiyor bazen hastanelere amelyata acil ilaç yetiştiriyorum ve yapıyorum yalan deil. doğru olduğunuda savunmuyorum ancak milletin üzerine süren bağıran laf atan piskopat deilim sadece işimi yapıyorum...
sana katılıyorum dostum bu konuyu yeni okudum ve bende bir kurye olarak canım biraz sıkıldı ama yapacak bir şey yok ben sadece şunu söyluyorum allah kimseyi kuryey muhtaç bırakmasın çünkü ozaman küryenin deil kaldırımdan ters yönden gitmesini uçmasını isterler .
ben 1996 dan beri kuryelik yapıyorum genelde çok efendi takılırım ama bazen mecburen kendi hayatını başkaları yüzünden tehlikeye atmak zorunda kalırsın ve işte ozaman elinden geleni yapmaya çalışıyon ve işte sadece ne yazıki sadece ozaman görüyolar nasıl kulanıyon çünkü çok hızlı ve tehlikeli gitmet zorundasın.

Hayat ENDURO yla başlar
ENDURO yla devam eder
ENDURO yla biter.
Eski
  (#73)
MaRaNtZz

MaRaNtZz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kanuni Caracal 200 (Siyah)
24-11-2008, 22:12 PM

Alıntı:
mehmethan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
trafikte bu tip tehlikeli hareketler yapan motorcuları görünce hem kızıyor, hemde üzülüyorum. bu tip kişiler yüzünden, motorsiklete ilgisi olmayan kişiler bütün motorculara aynı gözle bakabiliyor.
Çok haklısın...

Saygılarımla...
<<__MaRaNtZz__>>
Eski
  (#74)
nf500

nf500 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keeway150 sl
Smile 24-11-2008, 22:13 PM

Alıntı:
ucanteneke5´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sana katılıyorum dostum bu konuyu yeni okudum ve bende bir kurye olarak canım biraz sıkıldı ama yapacak bir şey yok ben sadece şunu söyluyorum allah kimseyi kuryey muhtaç bırakmasın çünkü ozaman küryenin deil kaldırımdan ters yönden gitmesini uçmasını isterler .
ben 1996 dan beri kuryelik yapıyorum genelde çok efendi takılırım ama bazen mecburen kendi hayatını başkaları yüzünden tehlikeye atmak zorunda kalırsın ve işte ozaman elinden geleni yapmaya çalışıyon ve işte sadece ne yazıki sadece ozaman görüyolar nasıl kulanıyon çünkü çok hızlı ve tehlikeli gitmet zorundasın.
allah yardım cınız olsun
ama iyi günler yakın da dimi yaaa

bir çin atasözü derki:nekadar dönersen dön .popon hep arkada kalacaktır
Eski
  (#75)
cumoni

cumoni - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: MOBYLETTE 652
24-11-2008, 23:00 PM

Alıntı:
EgeKnn´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
LBC_34 arkadaşım kuryesin sen de galiba... oldu ozaman belediye otobüsü kullanan insanlarda bütün gün direksiyon sallıyo onlarda sinir stres oldular diye trafik sıkışınca kaldırıma çıksınlar kaldırımdan gitsinler bumudur yani... saçmalamıyalım özrümüzde kabahatimizden büyük olmasın lütfen sinirlerine hakim olamıyan polislerde sokak ortasında adam vursun ozaman her iş zor dur altından kalkamıyacaksan yapmıyacaksın bunun affedilir yada su kaldırır yanı yok insanlara yayalara ve trafikteki diğer sürücülere saygılı olacaksın kuryelerin vede motorcuların adını çıkarmıyacaksın hepsi bu
Çok güzel yazmışsın arkadaşım.

ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
Eski
  (#76)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
24-11-2008, 23:27 PM

Bir hort konu daha....

Açan adamla alakası varmı merak ediyorum... Çünkü aynı günde 2. hort u...

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#77)
voyagerx

voyagerx - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
25-11-2008, 14:34 PM

Trafikte sorun yaratacak ve motorcular için kötü imaj yaratacak şekilde tehlikeli motor kullanmanın kuryeler arasında çok daha yaygın olduğu doğru. Ama sorunun kaynağını kuryelerde aramak yanlış.

Bir süre bir kredi kartı dağıtım firmasında ben de kuryelik yapmıştım ve bilinçli motor kullanma isteğim bir yere kadar işliyordu. Tehlike yaratmamaya çalışsak da mümkün olduğunca seri bir şekilde aralardan da sıyrılıyorduk, trafik yoksa kırmızı ışıkta da geçiyorduk.

Sorunu söyle özetleyeyim: İşinizi kaybetmemek istiyorsanız günlük belli sayıda kart dağıtmanız gerekiyor ve bu rakamı tutturmanız için mümkün olduğunca hızlı motor kullanmaya mecbursunuz. Yani sorun firmalardan kaynaklanıyor.
Sorunun çözümüyse aslında hiç de zor değil. Trafik kontrolleri ve caydırıcı cezalar bizde de batıda olduğu gibi çok sıkı biçimde uygulansa her tür trafik magandası ve bilinçsiz araba kullanan sayısı ister istemez çok azalacak. Böyle sistematik bir uygulamanın ülkemizde bir trafik kültürü oluşmasına katkı bile sağlayabileceğine inanıyorum ("Hanım gene 250 Lira ceza yedik,aybaşına da daha çok var be!" Bey sen de biraz yavaş kullansan. Hem öyle daha güvenli diyorlar." ). Bunun devlete ek bir maliyeti de yok. Yazılacak cezaların tutarı bu iş için ayrılacak personelin maliyetlerini fazlasıyla karşılayacaktır. Her yıl trafikteki binlerce ölü ve yaralıya rağmen devletin bu konuda halen duyarsız kalması neyle açıklanabilir bilmiyorum.
Şimdi bir de yollarımız artık daha tehlikesiz diye mevzuatta değişiklik yapılarak hız sınırlarının daha da arttırılması gündemde! Yalnız bu değişiklikten de güç alarak AB'ye uyum vb. çerçevesinde çok daha sıkı bir trafik kontrolü uygulamasının başlayacağı yönünde bir beklentim var. Umarım gerçekleşir.
Eski
  (#78)
erman_erkan

erman_erkan - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: HONDA CBR 125 R (REPSOL) (!!!gabriel!!!)
25-11-2008, 15:38 PM

way anasını yaw ne guzel hort olmus bu 2005-2008=3 senelık bravooooo

carpe diem
Eski
  (#79)
atlantic

atlantic - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Artık binmiyorum
Kan Grubu: AB Rh+
25-11-2008, 15:49 PM

Bence bugüne kadar hortlatılmış en güzel konu bu. Yolda görüyorum da bazen, dualar ediyorum arkasından yeri öpmesin diye.. Bir insan kendi hayatını anca bu kadar hiçe sayar. Hepsi değil tabiki, ama birçoğu öyle.

Eski
  (#80)
E-M-R-E

E-M-R-E - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: 150 Zc
25-11-2008, 19:53 PM

konuyu hortlatmamın sebebi aramızda bir çok kurye olması haklı oldukları yönlerde var tabi ama dediğim gibi önce can güvenliği bu sadece kendi canımız değil karşımızda ki insanların canıda olmalı . .

"Bir Yürek, iki Teker , Her şeye Bedel . ."