cenkmenderes, Lafımı çarpıtıyorsun sevgili arkadaşım. Motorculara
"koyun" demiyorum, belki de daha ötesini diyorum; tüm insanımız koyun gibi güdülmeye alışmış ve hep "bu mantıkla" hareket ediyoruz diyorum. Cümlemde
"çoban olmazsa koyunlar kafasına göre takılıyor mantığı. Kurallara uyan da yok, uyduran da." demişim. Yani insanların genel düşüncesi ve tavırları malesef bu yönde oluyor diyorum. Kurallara uymuyoruz ve illa bir polisin coban gibi bizleri gütmesine ihtiyaç duyuyoruz diyorum. Bu arada beni motorculara "koyun" demekle suçladığınıza göre
mertmertmert 'in de motorculara "psikopat" dediğini düşünüyor olmalısınız, bu da doğru değil.
Anlamak çok zor değildi ama uzun uzun anlatıyorum işte. Hatta söylediğim şey sadece motorculara özel birşey değil, toplumumuzda, her işimizde, her meslek grubunda, her toplulukta bu şekilde davranıyor olduğumuza, kendi aklımızla ve fikrimizle varolan kurallara uymayıp illa başımıza bir bekçi/çoban/umacı (artık siz nasıl nitelendirirseniz) ihtiyacı duyduğumuza işaret ediyorum. Bu düşüncemin de arkasındayım, sizin yersiz uyarınızla değiştirecek değilim tabii ki ama çizgiyi aşmadan herkes istediğini söyleyebilir. Burası bir "forum". Yani tartışma yeri. Dediğiniz gibi "tartışılır, konuşulur" ama "hakaret boyutuna getirmek" dediğiniz kısmı anlayamadım. Cümlelerimde hakaret olan nedir?
Hakaret nedir biliyor musunuz? Birisinin diğerine "şunu yapma bunu yapma" derken "..okunu çıkarma" gibi bir cümleyle ne yapması gerektiğini böyle kaba bir ifadeyle dikte etmesi hakarettir. Üstelik bu cümleyi sarfettiği kişiyi tanımıyorsa, tanımadığı birine böyle sözler sarfetmek hakarettir.
Ayrıca ben de motorcuyum, "motorculara koyun diyecek kadar ileri gitmeni.." gibi bir cümle ile ne demek istiyorsunuz anlamadım. Ben bisikletçiyim de motorculara çamur mu atıyorum? Sizin gibi başka bir arkadaşımız da dese ki
"ben polisim, sen polislere çoban diyorusun" dese bu da komik olurdu. Ne alakası var...

Biraz
demagoji yapıyorsunuz gibime geldi kusura bakmayın.
Ben de sizin deyiminizle "kibar" bir insan olduğum için ben de ılımlı cümleler yazarım mesajlarımda.
"ileri gitmek" deyiminizi ise hiç anlamadım. Cümlemin ne anlamda
ileri gitmek oldugunu ima ediyorsunuz, neden üzerinize alındınız onu da anlamadım, kısaca sizi hiç anlamadım. Sanırım siz de beni anlamamışsınız.
"Kibar bir insan olduğum için bu kadar ılımlı bir cümle yazdığımı da belirteyim." diyorsunuz, isterseniz özelden yazın, içinizde kalmasın sözleriniz. Hakaret olmayan şeyleri
"hakaret" diye nitelendirmeniz çok yanlış
".okunu çıkarma" deyince ne dediğiniz herkes tarafından anlaşıldığına göre burada nezaketi elden bırakmışsınız, farkında değilsiniz. Kelimenizin başına "b" harfini koymayınca bu nezaket oluyorsa ben de kelimelerin baş harfleri yerine sizin yaptığınız gibi "nokta" koyarak nazik nazik cümleler sarfedebilirim (hem de uzun cümleler) ama şahsınıza ve sizin nezdinizde forumdaki güzel ortama nezaketsiz bir yaklaşımda bulunmak bana yakışmaz. Zaten bu foruma bu tip tartışmalar da yakışmaz.
Kimsenin o cümlemi sizin algıladığınız şekilde algıladığını zannetmiyorum. Söylediklerimde bir saygısızlık yok. Ben ne dediğimi biliyorum, merak etmeyiniz.
Bu arada... "
Demagoji=Bir kimsenin, bir grubun duygularını kamçılayarak abartılı veya gerçek dışı sözler söyleyip onları kazanmaya çalışma, halk avcılığı"
Cümle içinde kullanmak gerekirse;
"Her birimiz birer yurttaş olarak iktidarın da, muhalefetin de özü bırakıp ayrıntı ile, ciddi ve yapıcı tartışmayı bırakıp demagoji ile uğraşmasına karşı çıkmak zorundayız."
(Ne dediğimi anlamayıp size hakaret ettiğimi sanmayın diye bu notu düşme ihtiyacı duydum.)