anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Moto Sohbet

Kurye çılgınlığı

Bu konuya 82 cevap yazıldı 2622 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
LBC_34

LBC_34 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: jinlun
18-10-2005, 23:48 PM

tekstilciyim arkadaşım.demek istediğim hr konuda,her meslekte,her sınıf insanda iyisi var çürüğü var.birde belediye otobüsü örneği vermişsin İzmir i bilmem ama İst. şehrinde O dediğinde oluyor maalesef.Cinnet getiren polisleride gördük...ailesini arkadaşlarını katleden...
Eski
  (#22)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA FZR 1000 EXUP
Kan Grubu: O Rh+
18-10-2005, 23:54 PM

tamam işte bende bu toplumdaki meslek guruplarından biri olan kuryecilerin yanlış ve olumsuz bir yanını örnek göstererek onaylamadığımı hatalı olduklarını söyledim çünkü bize en yakın meslek bu sanırım motorcu gurubundan çünkü arkadaşlar olay bundan ibaret bu veya başka meslekten kimsenin olumsuz davranışlarını görmemezlikten gelip yaaa adamlar haklı bütün gün trafikte bunalıyolar diyemeyiz....
Eski
  (#23)
alpinaB10

alpinaB10 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: gilera nexus 500ie
Kan Grubu: B Rh+
19-10-2005, 00:26 AM

acaba trafik polisleri işlerini yapsa, cezaların yaptırımı olsa nasıl olur.?? yani olması gerektiği gibi.. yani trafikte makas attığında ve tehlikeli bi hareket yaptığında 1. ikaz,2. cezai müeyyide ,3. de trafikten men..ehliyetsiz devam ederse paraya cevrilemeyen zorunlu hizmet veya hapis cezası.. bakalım ozaman trafik nasıl işler...
Eski
  (#24)
cenkmenderes

cenkmenderes - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW F650 ST
Kan Grubu: O Rh-
19-10-2005, 01:10 AM

Kurye arkadaşlara saygı duyuyor ve yaptıkları işin gercekten zor olduğunu düşünüyorum. Biraz arada dereden geçme huyları olduğu doğru ancak o kadar evrakı belirli bir zaman dilimi içerisinde dağıtmak için biraz hızlı hareket etmeleri gerekiyor. Bu arada merak ediyorum da, gerçek manada motor kullanıp da araçların arasına dalmadan sadece şeridinden gideniniz var mı ? Ben boşluk bulursam iki arabanın da arasına girerim iki tırın da, emniyet şeridinden de geçerim en sol şeridin solundaki boşluktan da, trafik cok durunca ve geçecek yer yoksa bir bosluk bulana kadar kaldırıma çıkmışlığım da olmadı değil. Burada "örnek insan" olacağız diye yaptığınız şeyleri yapmıyor gibi göstermeyin lütfen. Ha diyorsanız ki ben arabaların arasına girmeye tırsıyorum, o yüzden de girenlere gıcık oluyorum, o ayrI..

Sıla: 95 Rh+ Ben: 0 Rh-
Eski
  (#25)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 01:18 AM

Alıntı:
cenkmenderes´isimli üyeden Alıntı
Kurye arkadaşlara saygı duyuyor ve yaptıkları işin gercekten zor olduğunu düşünüyorum. Biraz arada dereden geçme huyları olduğu doğru ancak o kadar evrakı belirli bir zaman dilimi içerisinde dağıtmak için biraz hızlı hareket etmeleri gerekiyor. Bu arada merak ediyorum da, gerçek manada motor kullanıp da araçların arasına dalmadan sadece şeridinden gideniniz var mı ? Ben boşluk bulursam iki arabanın da arasına girerim iki tırın da, emniyet şeridinden de geçerim en sol şeridin solundaki boşluktan da, trafik cok durunca ve geçecek yer yoksa bir bosluk bulana kadar kaldırıma çıkmışlığım da olmadı değil. Burada "örnek insan" olacağız diye yaptığınız şeyleri yapmıyor gibi göstermeyin lütfen. Ha diyorsanız ki ben arabaların arasına girmeye tırsıyorum, o yüzden de girenlere gıcık oluyorum, o ayrI..
trafik sıkışık yada değil arabaların arasından geçerim sıkışıksa aradan sağdan soldan farketmez tehlike yaratmadan geçerim ama kaldırıma hiç çıkmadım yaya iken çıkan motorcuyu da un ufak ederim ben yolun ortasından nasıl yürüyemiyosam o da kaldırıma çıkamaz çoluk var çocuk var yaşlısı var kimse yaptığını yapmamış gibi göstermeye çalışmıyo ama sen bu yaptığından gurur duyuyosan o başka kaldırımdan gitmeye devam et doğru bişey yapıyosun
Eski
  (#26)
cenkmenderes

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 01:23 AM

Ben kimseyi tehlikeye atacak şekilde kaldırımda gitmiyorum dostum. Sanırım beni yanlış anladın. Kaldırımda gittigim mesafe 5-10 metredir en fazla orada da yurume hızında giderim en fazla, o da kaldırım boş ise çıkarım. Yayaların arasına dalmam. Ama kimi durum oluyor, trafik durmuş, 5 metre otede bir bosluk var ve oraya kendini atabilirsen ondan sora devam edebileceğin boşluk mevcut. Bakıyorsun kaldırım boş ve uygun, o zaman kısa bir kaldırım seyahati ardından yine yola donuyorsun.. Yoksa ben kaldırıma çıkıp 40-50 km/h hız yapan insanları ne tasvip ederim ne de oyle birsey yaparım.

Eski
  (#27)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 01:32 AM

ne oluyo kaldırıma çıkıp o boşluğa geçince varacağın yere nekadar erken varıyosun sonra diğer araçlardan saygı bekliyoruz bizde vergi ödüyoruz bizimde plaka ruhsatımız var bizde ceza yiyoruz bizede araç muamelesi yapsınlar görmemezlikten gelip sıkıştırmasınlar diyoruz arabanın içinde sıkışıklıkta bekleyen araç sürücüsü senin kaldırıma çıktığını görünce sana saygı duyarmı sence seni kendinden ayrı tutar tabiii sen kendini farklı bir sınıfa koyup o hareketi yapıyosun çünki kaldırım hariç aradan dereden sağ yada sol boşluktan geçmeye ok... ama kaldırım 5-10 mt olsada yanlış dostum en ufak bir kazaya sebebbiyet versen bunun açıklamasını bile yapamazsın ben sadece 5-10 mt gidecektim desende kimse dinlemez benden sölemesi ayrıca ben senin şahsına yada başkasının şahsına söylemiyorum bunlatı benim söylediğim kişiler kaldırıma uçarak çıkan ve son gaz kaldırımdan giden kuryeler her kurye aynı değildir diyede belirttim yazımın başında ben belli bir kişi gurubundan bahsediyorum liütfen bunun üzerine konuşalım bu kişileri eleştirelim akıllı uslu olana zaten sözümüz yok
Eski
  (#28)
cenkmenderes

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 01:42 AM

Motorun üzerindeyken durur vaziyette terliyoruz hocam Biz hareketli yaratıklarız (motorcular). Durmaya gelemiyoruz pişiyoruz hemen. Ayrıca araba gibi gideceksem niye motor aldım yani. (Bunu kaldırım olayları için demiyorum) Tabii ki onların geçemediği yerlerden, giremediği boşluklardan gideceğim. Dotu yiyosa o da alsın motor, kaporta olarak govdesini kullansın, buz gibi havada o rüzgarı yesin, yağmuru çamuru direk gövdesi ile karşılasın ve ondan sonra bizimle aynı ayrıcalıklara sahip olmayı beklesinler

Eski
  (#29)
conqueror

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 01:47 AM

Walla bence de kaldırıma çıkmamış yoktur. Mesela ben fix olarak sahil yoluna girerkene, çiftehavuzlar dominos'un önündeki ışıkların ordan kaldırıma çıkarım, orda her zaman ışıkda bekleyen onlarca araç olur, onları beklesem 3 ışık sonra anca yola girerim. Tamda motorlara göre yapmışlar sanki orayı
Eski
  (#30)
EgeKnn

EgeKnn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 01:52 AM

yarın sabah işe gidene kadar kaldırımdan gidecem
Eski
  (#31)
_Si_BeMoL_
Forumdan Uzaklaştırıldı

_Si_BeMoL_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '91 Mz 251 ETZ
19-10-2005, 02:30 AM

ya nıye cıkarsınız kaldırıma?? yapmayın hocam yaa. zaten kaldırımlar yayalara dar gelıyo.bıde motoru sokuyonuz.walla eskisehirde polıs kaldırıma park eden motoru bıle kaldırıyo.yapmayın abı.yolunuzdan gıdın ıste.bence yanlıssss....
Eski
  (#32)
SuperDude

SuperDude - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Dragstar XVS 650A
19-10-2005, 03:23 AM

Kurallar neden vardır? Yasalar neden vardır? Yasalar ve kurallar herkes içindir. Kaldırıma çıkmanın hiçbir mazereti olamaz. Motorlu bir aracın 5 metre yol gitmek için de olsa kaldırıma çıkması yasalarca engellenmişse neden çıkılır kaldırıma? "Sıcak" mazeret olamaz. Hiçbir şey mazeret olamaz. Her yasağa bir mazeret bulmak istenildikten sonra bulunur. Yaya geçidinde yol boş diye kırmızıda geçmenin, sinyal vermeden dönmenin, hastane önünde korna çalmanın, gereksiz gibi görünen bazı kurallara uymamanın hiçbir mazereti olamaz. Bütün gün yollarda olmak, sinirli olmak, oruçlu olmak, havanın sıcak veya soğuk olması, acelesi olmak vs vs bunların hiç biri kurallara uymamanın mazereti olamaz. Zaten eğitim eksikliği dediğimiz şey de bu. Eğitim kalitesi ile medeniyet doğru orantılıdır. Kurallar herkes için vardır, herkes için geçerlidir. Yağmur çamurda motor kullanmayı seçen birisi, bunu seçmeyen birisinin haklarına saygısızlık etmemelidir. Sonuçta bu kendi seçimidir. Ekmek parası için bile olsa bu işi yapmayı da kendisi seçmiştir, işin şartları ve kurallar bellidir, bu işi yapıp yapmamak kişisel bir seçimdir. Her işin kendine göre zorlukları vardır, o işi yaparken bu zorlukları önceden bildiği halde o işi yapmayı kabul edip etmemek kişinin kendi tercihidir. Ben arabamla giderken bir motorun dar bir alandan geçmek için kazayla benim arabama sürtünerek hasar vermesi veya benim motorumla giderken başka bir arabanın benim haklarıma tecavüz etmesi kabullenebileceğim birşey değil. Hangi tarafta olursak olalım öncelikle kuralları iyi öğrenip araçlarımızı adam gibi evrensel kabul görmüş kurallar sınırları içinde kullanmamız ön şarttır. Başkalarının sınırlarına tecavüz etmeden. Sonuçta ben kaldırımda yürüyen taraf da olabilirim, motorun üzerinde de, arabamın içinde de. Hangi durumda olursam olayım bulunduğum durumdaki haklarıma tecavüz edildiğinde kurala uymayn tarafı hoş görmem için hiçbir mazeret benim için geçerli bir mazeret olamaz. İster kurye olsun, ister pizzacı, ister padişah olsun, sonuçta herkes kurye. Yani taşıdığımız öncelikli yükümüz kendi canımız. Kendi canımızı gözden çıkardıysak başkalarının canına kast etmeye hakkımız yok. Kendi canına kasteden gider köprüden atlar.

Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
Eski
  (#33)
cenkmenderes

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 06:44 AM

Sen sinir yapmışsın yaw.. Sakin ol bence.. Kafanı bu kadar çok şeye takarsan erken yaşlanırsın.. Sakin ..

Eski
  (#34)
SuperDude

SuperDude - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Dragstar XVS 650A
19-10-2005, 06:58 AM

cenkmenderes, sinir yaptığıma göre ben de kaldırıma çıkma hakkını kazanmış bulunmaktayım, mazeretim var, yarın ilk işim motorla kaldırımda gezinmek olacak. Soranlara da "dün akşam sinir yaptım da..." derim, hoş görürler.

Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
Eski
  (#35)
egelim

egelim - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda kınetıc zoom zx 110,honda cbf 150
Kan Grubu: A Rh+
19-10-2005, 07:40 AM

arkadaşlar kaldırım olayı amacına göre değişir ve bunun da bir üslubu vardır bir bankaya gireceksindir aradaki mesaafe 3 metre ise alırsın ağır ağır ya elinle yada üstünde ayaklarınla yanaşırsın onun dışında sen trafik şıkışık diye kaldırıma çıkamazsın diyelimki çıktın orda bir de yunus olursa motor lu iste o zaman kendini savuncak hiç birşeyin olmaz motor un elinden bile gider işte o zaman .oku yersiniz hadi şimdi yine çıkın başınıza gelince beni hatırlarsınız
Eski
  (#36)
cenkmenderes

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 07:46 AM

Motorum elimden mi gider ? Yunusların motoru elden alma yetkisi olduğunu bilmiyordum. Benim evraklarım tam hacI, polisle işim olmaz. Kimseyi tehlikeye atmadıkça polisler motorlara kolay kolay da birşey demiyorlar. Ehliyetsiz kesim korksun polis amcalardan

Eski
  (#37)
solo_

solo_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: as 125 T - Siyah
19-10-2005, 08:29 AM

Asil problem burda. Polisler motorlara da ayni oranda sert davransa ne kuryeciler tum kurallari hice sayar hareketler yapabilirler neden sen ben kaldirimdan gidebiliriz. Sonuc olarak gelmek istenen nokta zaten kazalar yuzunden halkin gozunde sicili bozuk olan motosikletlere bide kurye/pizzaci ikilisi yuzunden iyice kotu gozle bakilmasi hatta ofke duyulmasi. Ben bundan rahatsizim. Sokakta iki kuryeci hizli paket yetistirecek pizza sogumadan ulasacak diye tum halk tarafindan kotu gozle bakiliyorum. Hatta bu insanlara sinirlenenler sinirlerini benden cikarmaya calisip hayatimi tehlikeye atiyorlar. Yapmayin arkadas. Adam gibi kullanin.
Eski
  (#38)
mertmertmert

mertmertmert - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mondial 150 ZAT
19-10-2005, 09:03 AM

buna ; PISKOPATÇA KULLANAN motor sürücüleri vb diyerek toplasaydınız daha doğru olmazmıydı? kuryeyle sınırlamışsınız....

herkese saygılarımla...
Eski
  (#39)
agonyozgur

agonyozgur - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-10-2005, 09:10 AM

Valla bu tarz adamlar bizimde imajımızı zedeliyor arkadaşlar...

Something in the Way..!
Yamaha YZF R6
Eski
  (#40)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
19-10-2005, 09:20 AM

Kurye forever!

Etiketler: ,

Konu Seçenekleri