Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yaz Geldi Küçük çocuklara Dikkatt!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    Alıntı Terrorizer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben çocuk ile Burak arasındaki suç oranını kıyasladım. Burak ile çocuğun velileri değil.

    Bu konuyu açarsam siteden uzaklaştırılırım. Her aile 3 çocuk yapsın denilirse. İnsanlara bakamayacağı kadar çocuk yapılması tavsiye edilirse (ki edilmese de yapıyorlar yeteri kadar ) daha çok karşılaşırız biz böyle şeyler ile.

    Evet veliler sahip çıkmalı çocuklarına ben kendi yeğenlerimi gezdirirken nefes alış verişlerinin düzenini bile takip edicem utanmasam ama herkes böyle değil.

    Ve inan o sorumsuz veliler çocuklara birşey olunca en iyi ebeveynlere dönüşürler birden ve senin adını da saniyesinde katil koyarlar.

    Akan trafiğin ortasında top oynayan çocuklar var ( biz oynamadık mı ? oynadık ) Bu çocuklar heryer saha olduğu halde mi sokakta oynuyor ? Tüm çocuk parklarında in cin top oynuyorken bu çocuklar sokakta değil herhalde. Konuyu irdeleyip gerçek suçluları aramaya kalkınca konu o kadar derinleşir ki altından çıkamayız.

    Sonuç olarak bu kadar ara açıklamadan sonra yine diyorum ki;
    Çocuklara dikkat etmesi gereken biziz!
    çocuklarada yetişkinlerede arabalarada kamyonlarada motorlarada
    bilinçli bir sürücü olarak hepsine dikkat etmeliyiz tabiki
    ben farklı bi konuya dikkat çekmekistedim sadece..
    bu hadisede anne evinin direk sokağa açılan kapısını açıyor ve yolun karşısındaki bakkalı gösterip koş kızım diyor..
    ben aynı hadiseyi yaşadığımı yazmıştım ve 20 km den düşük bir süratte giderken önüme çocuk koştu
    karşımdaki bir yetişkin olsaydı büyük ihtimal motorumu düşünürdüm ama çocuk olduğu iiçin motorumu darmadağan ettim..
    mesele dikkat deil, farklı yere dikkat çekmek
    konuşuyoruz burda dimi
    kişisel almayalım mesajları
    GKN MOTORS


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    istburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul
    Alıntı gokhan150zat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvallah hocam ben sana özelden pm atıcam...

    ayrıca sizin yer fatihte yavuzselim duragının ordamı bereket döner orda görmüştüm evkur un karsısında daha önceden varmıydı bilmiyorum ama dikkatimi çekti orasımı çalıştıgın yer???
    evet kardeşim orası polarisin tam karşısı beklerim

    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çocuklarada yetişkinlerede arabalarada kamyonlarada motorlarada
    bilinçli bir sürücü olarak hepsine dikkat etmeliyiz tabiki
    ben farklı bi konuya dikkat çekmekistedim sadece..
    bu hadisede anne evinin direk sokağa açılan kapısını açıyor ve yolun karşısındaki bakkalı gösterip koş kızım diyor..
    ben aynı hadiseyi yaşadığımı yazmıştım ve 20 km den düşük bir süratte giderken önüme çocuk koştu
    karşımdaki bir yetişkin olsaydı büyük ihtimal motorumu düşünürdüm ama çocuk olduğu iiçin motorumu darmadağan ettim..
    mesele dikkat deil, farklı yere dikkat çekmek
    konuşuyoruz burda dimi
    kişisel almayalım mesajları
    aynen kardeşim katılıyorum sana olay akıl almak için değil zaten sadece uyarmak için açtım bende bu cümlelerine katılıyorum neyse arkadaş baya bi teori yaratmış kafasında tabiki böyle bi teori yazması normal kaza yapmamış kendisi yada bir yere sipariş yetiştirmemiş inşallah başına böyle bişey gelmez ama gelirse allahkorusun anlarsın demek istediğimiz şeyi gökanada banada hak verirsin
    Drift Religion
    fatih şubesi

  3. #23
    jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2006
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    sevgili kardeşim burak çok geçmiş olsun .. sanada küçüğede ... sıpaları sokağa bırakıyolar onlarda haylazlık yapıyolar. allah korumuş..

    sen ustüne düşen görevi yerine getirmişsin.. hastane film gibi .. daha dikatli olman dileği ile ..
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

  4. #24
    Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2008
    Şehir
    Istanbul/ Avrupa
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    O konuda haklısınız. Hiçbirzaman biryere birşey yetiştirmedim. Olayı şahsi algıladığım da yok. Burak haksız çıksın diye bir çaba içerisinde de değilim.

    Çocuklar benim önüme de atlıyor. Sokağa fırlayan topu bakmadan almak için atlayan çocuklardan motor ile ayrı araba ile ayrı çektim. Şükürler olsun ikisinde de ciddi kaza atlatmadım. Çocuklar kadar yaşlılar da dikkatsiz. Onları değiştiremeyeceğimize göre kendimizi ve sürüş alışkanlıklarımızı değiştireceğiz.

    Akıl verdiğim de yok. Ben bildiklerimi düşündüklerimi söylerim, herkes aklının süzgecinden geçirir işine geleni kendisine alır gelmeyeni unutur gider.
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

  5. #25

    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    Levent-İST
    Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Çok çok geçmiş olsun Burak.. Özellikle küçüğe..
    Sağlığıyla ilgili bişey olmasa da psikolojik olarak çok fazla etkilenmiştir
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
    [B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
    Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]

  6. #26
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    çocuklar dışarda özellikle ara sokaklarda örnek:(yenibosna..) oyun oynarken sanki kendini kaybediyor geçecek olan vasıta değil yol yürüyen adama bile çarpıyorlar bugün özellikle kendi sokağımda saatte 5km/h hızla giderken çocuk gözünü bi açtı beni gördü dibine geldim farkına bile varmadı hadi ben sokaklarda yavaş sürüyorum pekii bide altlarında araba olan görgüsüzler var adam remen daracık sokakta 50-60km /h hızla gidiyor bugün 2 kez şahid oldum arkasındna kalayı basıyorum ya bi çocuk çıksa
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  7. #27

    Üyelik
    24 Şubat 2008
    Şehir
    Kırklareli
    Motosikleti
    yamaha jc100
    Arkadaşım bak ben diğer arkadaşların yorumlarını okumadan sana yorum yazıyorum. Şu anda o kadar sinirlendim ki gerçekten o kadar kötü durumdayım ki sara hastasıyım ve bunu yazarken parmaklarımın ucu uyuşuk olduğu için uzun sürede yazdım. Bak kardeşim ne yaz ne kış fark etmez ara sokakta insanların fazla olduğu yerlerde yavaş git derim sana ben hep öyle yaparım. Nedenmi çoluk çocuk riski çok fazladır. Ben bisiklet denge ve akrobasi antrenörüyüm bazen derslerime geç kalıyorum ve bisikletimle ders verdiğim yere geç kalmamak için roket gibi gidiyorum fakat isterse geç kalmanın dakikası 1000$olsun ben ara sokakta ve dar yrlerde hız yapmam nedeniyse çoluk çocuk onlar sonuçta çoğu şeyi düşünemeyecek yaşta insanlar. Bak 3 yıl önce başıma gelen bi olayı sana anlatayım:
    Yine antreman öncesi kız arkadışımla buluşmuş ve antremana geç kalmıştım herkes beni bekliyordu antremanları stadyuma yakın olan çimenlik bi alanda yapıyoruz stadyuma yakın olan yollarda ailelere açık yürüyüş yolları neyse stedyuma hızla bisikletimle ilerliyorum (tüm arkadaşlarım kızar ben hayatta arka fren kullanmam hep ön fren bana göre doğru kullanıldığında daha güvenli) Önüme az ilerdeki kumpirciden yaklaşık 5-6 yaşlarında bi kız çocuğu çıktı biraz tecrübe biraz allah vergisi direk aklımda oluşan bi hamleyi yaptım çok yüksek hızdaydım ön tekerleği kitleyip bisikleti zıplatırsam çocuğun üztünden atlayabilirdim ki öyle oldu. Sonuçmu çocuğa çarpmadım allahıma çok şükür fakat aleminyum bisikletimin aleminyum direksiyonu yere düşerken darbeye dayanamayıp boğazdan kırılıp sol kasığıma girdi hastane pastane derken sonuçta 10 ay sonra tekrar pedallara asılmaya başladım.Hatırladığım şey ben yerde acı çekerken kız çocuğunun annesi kızına sarıldı ve kızıyla birlikte korkudan ağlamaya başladılar. Nerdeyse acımı unutup dua etmeye başlamıştım. Hastaneye kaldırdılar kız çocuğunun annesi ve babası geldi yüzlerine bakamadım biliyomusun. O kadar teşekkür ettiler ki ben yinede yüzlerine bakamadım. En çok neye üzülüyorum biliyormusun ben sonuçta bazı şeyleri kabullenecek yaştayım fakat o çocuk kazayı atlatmış olsa bile piskolojisini düşünsene.
    Özür dilerim belki seni kırdım fakat bu konda gerçekten çok hassasım bundan sonra umarım dikkat edersin. Ben hala bisikletimlede olsa arabamla yada motosikletlede olsa hala yol kenarında bi çocuk görünce yavaşlıyorum çarptığımda bişey olmayacak hızlara kadar. Bunu herkesin yapması lazım ülkemizdeki çoğu şöför bu konuda çok dikkatsiz fakat bunu artık algılamak lazım.
    Arkadaşım gerçekten kırdıysam özür dilerim fakat belkide bu konuda yaram olduğu için heralde çok sinirlendim ve üzüldüm. lütfen bu konuya dikkat edelim.

  8. #28

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    bostancı-İST
    Motosikleti
    motti 250cc chopper
    burak abicim gecmiş olsun valla cocuk işte mantık aramıycan nese ondada sendede bişi yoksa sorun yok herkesin basına gelebilir tekrar gecmiş olsun sanada kolay gelsin

    Alıntı tieyennar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım bak ben diğer arkadaşların yorumlarını okumadan sana yorum yazıyorum. Şu anda o kadar sinirlendim ki gerçekten o kadar kötü durumdayım ki sara hastasıyım ve bunu yazarken parmaklarımın ucu uyuşuk olduğu için uzun sürede yazdım. Bak kardeşim ne yaz ne kış fark etmez ara sokakta insanların fazla olduğu yerlerde yavaş git derim sana ben hep öyle yaparım. Nedenmi çoluk çocuk riski çok fazladır. Ben bisiklet denge ve akrobasi antrenörüyüm bazen derslerime geç kalıyorum ve bisikletimle ders verdiğim yere geç kalmamak için roket gibi gidiyorum fakat isterse geç kalmanın dakikası 1000$olsun ben ara sokakta ve dar yrlerde hız yapmam nedeniyse çoluk çocuk onlar sonuçta çoğu şeyi düşünemeyecek yaşta insanlar. Bak 3 yıl önce başıma gelen bi olayı sana anlatayım:
    Yine antreman öncesi kız arkadışımla buluşmuş ve antremana geç kalmıştım herkes beni bekliyordu antremanları stadyuma yakın olan çimenlik bi alanda yapıyoruz stadyuma yakın olan yollarda ailelere açık yürüyüş yolları neyse stedyuma hızla bisikletimle ilerliyorum (tüm arkadaşlarım kızar ben hayatta arka fren kullanmam hep ön fren bana göre doğru kullanıldığında daha güvenli) Önüme az ilerdeki kumpirciden yaklaşık 5-6 yaşlarında bi kız çocuğu çıktı biraz tecrübe biraz allah vergisi direk aklımda oluşan bi hamleyi yaptım çok yüksek hızdaydım ön tekerleği kitleyip bisikleti zıplatırsam çocuğun üztünden atlayabilirdim ki öyle oldu. Sonuçmu çocuğa çarpmadım allahıma çok şükür fakat aleminyum bisikletimin aleminyum direksiyonu yere düşerken darbeye dayanamayıp boğazdan kırılıp sol kasığıma girdi hastane pastane derken sonuçta 10 ay sonra tekrar pedallara asılmaya başladım.Hatırladığım şey ben yerde acı çekerken kız çocuğunun annesi kızına sarıldı ve kızıyla birlikte korkudan ağlamaya başladılar. Nerdeyse acımı unutup dua etmeye başlamıştım. Hastaneye kaldırdılar kız çocuğunun annesi ve babası geldi yüzlerine bakamadım biliyomusun. O kadar teşekkür ettiler ki ben yinede yüzlerine bakamadım. En çok neye üzülüyorum biliyormusun ben sonuçta bazı şeyleri kabullenecek yaştayım fakat o çocuk kazayı atlatmış olsa bile piskolojisini düşünsene.
    Özür dilerim belki seni kırdım fakat bu konda gerçekten çok hassasım bundan sonra umarım dikkat edersin. Ben hala bisikletimlede olsa arabamla yada motosikletlede olsa hala yol kenarında bi çocuk görünce yavaşlıyorum çarptığımda bişey olmayacak hızlara kadar. Bunu herkesin yapması lazım ülkemizdeki çoğu şöför bu konuda çok dikkatsiz fakat bunu artık algılamak lazım.
    Arkadaşım gerçekten kırdıysam özür dilerim fakat belkide bu konuda yaram olduğu için heralde çok sinirlendim ve üzüldüm. lütfen bu konuya dikkat edelim.
    bukadar hassaslık ustune konu yazmıssın ama sert ama dogru fark etmez ama diger topicikinde jawadan 1000rr a gectim ilk kullanısımdı karanlık otobandaydık artcım hatırlamıycak kadar sarhostu dige yazıyo genel olarak eleştiri olumlu yada olumsuz olabilir ama celişki kotudur bu kadar duyarlıysan senin bu yaptıgın nedir lutfen biraz daha dikkat

  9. #29
    istburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul
    güncellllllllllllllllllllllll
    Drift Religion
    fatih şubesi

  10. #30
    D C R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2007
    Şehir
    Toronto, ON
    Motosikleti
    '13 Kawasaki Versys 650
    Burak abim çok geçmiş olsun ya harbiden çok üzüldüm Allah'tan ciddi bir şey olmamış
    DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion

  11. #31
    erdincpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2007
    Şehir
    İST / ATAŞEHİR
    Motosikleti
    şuan da motorsuzum
    moruk geçmiiş olsun yaaaa yeni gördüm walla neden sölemedin bana
    kanka daha dikkatli ol işin geregi akşama kadar motor sürüyosun sıkılıyosun patlıyosun gidip gelmek istiyosun hemencecik ama al işte başına neler geliyoo

    daha dikkatli ol derim
    seni severim :
    DRİFT RELİGİON
    4 teker benenimi, 2 teker ruhumu taşır

  12. #32

    Üyelik
    12 Ocak 2007
    Şehir
    Sinop merkez
    Motosikleti
    şimdi yok
    kankam çok geçmiş olsun.allah korumuş aman abicim biraz daha dikkat ayrıca bu çok güzel bir hatırlatma ama anlayanlara . kanka kendıne çok dikkat et görüşelim bi akşam öpüuorum senı
    ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEDİ MOTORUMU SATTIM :salut::queen::flower::sunny:::unsure::::whip::::146::

  13. #33

    Üyelik
    20 Mart 2008
    Şehir
    ßurSa / yıLdırım / yeşiL
    Motosikleti
    aRora aR150t Yamaha yßr-125
    Allah'a şükür bir şey olmamış.
    arkadaşlar mutlaka ara sokaklarda birisi ne öttürüyon lan dese bile siz sürekli korna çalın.
    geçmiş olsun kardeşim inş. kimsenin başına gelmez.
    [B][I][COLOR="DarkRed"]aRamızdaki Tek Fark Şanzuman!. Sen: 6 viteS, 5 iLeri, 1 Geri.
    ßen iSe: 5 Vites,5 iLeri.[/COLOR][/I][/B] [COLOR="Black"][B]Saadettin KartoğuLLarı Sado.. O Rh (-)[/B][/COLOR]

  14. #34
    crayzboyone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2006
    Ya abım cok gecmıs olsun hem sanada hemde kucuk kızımızada .. Insallah boyle bır olay bıdaha basına gelmes ve vurup hastaneye goturmekte ayrı bıır tebrıkdır ... Cok ole olay gordum ama hepsı vurup kactı helal sana abıı ...

  15. #35

    Üyelik
    01 Mart 2008
    Şehir
    ankara
    geçmiş olsun yatacagın 10 seneyi boş ver bunu unutamazdın bi 50 sene yatsan cok vahim bi şey ucuz atlatmısın kimsenin basına böle bi olay gelmez umarım kazasız günler....

  16. #36
    flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Istanbul Atasehir
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Gecmis olsun arkadasim. Benim de en korktugum sey bir cocuga carpmak. Bir cocuga carpacagima, kendime ne olursa olsun daha iyi. Cok dikkat etmek gerekiyor, ozellikle sokak aralarinda cok yavas gitmek gerekiyor.

  17. #37
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Dün ben de benzer bir tehlike yaşadım. Yine 6 yaşında bir kız çocuğu göz göre göre önüme atladı, ama o sokakta çok çocuk olduğunu bildiğim için daha önceden hem arabayla hem de motorla 1. viteste geçme kararı almıştım. 3-4 metre mesafede birden öyle bir fırladı ki, 5km/sa civarında bir hızla gitmeme rağmen zar zor durdum (acemiyim de biraz). Bu sebeple gündüz vakti mahalle arasında 20km/saati geçmeye tırsar durumdayım.

  18. #38
    istburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul
    evet arkadaşlar acısıyla bi yaşadığım hikayeyi anlattım herkes bende dahil olmak üzere dersimizi almışızdır cvp layan herkese başta en sevdiğim arkadaşlarım kankalarım olmak üzere çok teşekkürler aman dikkat
    Drift Religion
    fatih şubesi

  19. #39
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    geçmiş olsun dostum.Allah tekrarında korusun
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler