Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet üzerine Aforizmalar - 2

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    TATİL

    Bir motorcu ailesi için her yaz tatili, bildik bir sorunu da beraberinde getirir...Aslında olay tam bir traji-komiktir. Motorcu baba ya motoruyla mavi, bulutsuz bir gökyüzünün altında akdeniz’e, ege’ye doğru yol alan otobüsü izler, şirinlik olsun diye onu takip ederken karısına el sallayıp, çocuklarına gülücükler yollar, ya da ailesini arabasına doldurup bir haftalık tatil için İstanbul’dan Antalya’ya birlikte gider, geri dönüp arabasını bırakır, bu kez motoruyla aynı yolu bir kez daha tüketir ve bunu dönüşte bir defa daha yineler...Üçüncü seçenek ise, otobüste karısının yanında oturup o çamlarla kaplı, gölgeli, hafif eğimli hepsi de çekici bir cazibeye sahip virajları izlerken geride bıraktığı motorunu düşlemektir.Bu aileyi seyredenler adamın mutsuzluğunu ve derin suskunluğunu görünce onun bir tatile değil de yakın bir akrabaya taziyete gittiğini rahatlıkla düşünebilirler.

    TUTUMLULUK

    Bir motorcunun boşa harcayacak parası hiçbir zaman yoktur.Bir gurup arkadaşla gidilen bir yemekte “ bendensiniz “ diyerek hesapları ödediği, kendisine vişne çürüğü gömleğinin bir ton koyusunu ya da açığını aldığı, bilumum “ Tüketimi Canlandırma Günlerinde “ sevgilisine/karısına/annesine maddi anlamda değeri yüksek hediyeler seçtiği pek görülmez.Bu kendisine her ne kadar “ cimri adam “ yakıştırması getirse de motorcu daima hayallerindeki motorun peşinden koştuğundan, dahası cebinde her an ustaya verecek o ne olduğu önceden asla bilinmeyen nakit tutarı, cebinde hazır bulundurmak gerektiğinden doğal olarak tutumlu olmak zorundadır.Bu yüzden motoru olmayan arkadaşlarının, sevgilisinin, karısının “ ne olacak cimri adam “ yakıştırmalarını sineye çeker....Karısı ilk zamanlarda onun bu tutumluluğuna içerlese de adamın öyle barlarda, ocakbaşlarında, kluplerde dolaşmadığını/dolaşamayacağını, hele hele parasıyla satın alabilecek nataşa namlı bir kadına pek ulaşmayacağını/ulaşamayacağını evliliği derinleştikçe anlar...Hatta kimi akıllı, iş güç sahibi kadınlar evliliklerinin mutluluğu, bekaası adına usta,parça,benzin hortumuna ortak bile olurlar


    TELEVİZYON

    Motorcu bir babaya, kocaya sahip olmak ailenin olaylara yaklaşımına göre renkli bir yaşama veya bir kabusa dönüşebilir.Eve misafirler geldiğinde motorcu babanın, televizyonda beşinci sınıf seslendirmesi bozuk bir amerikan filmindeki ıssız kasabaları soyan, sakallı kel kafalı, göbekleri kemerlerinden dışarı fırlamış her tarafları döğmelerle kaplı adamlar , motosiklet çeteleriyle dolu sahneleri soluğunu tutarak izlediğini ya da savaş sonrası italyan sinemasına ait siyah beyaz, yer yer kopan çok eski bir filmi bütün sohbetlerden uzak kalarak seyretmesini/ seyretmeye çalışmasını konuklara açıklayabilmenin bir yolu, doğrusu pek yoktur.

    Motorcu baba bazen tek bir karede 1942 HD’ na rastlayabilmek veya bir vespa lambretta görebilmek umuduyla o korkunç filmi baştan sona ilgiyle, hiç sıkılmadan izleyebilir
    .

    EVDEKİ TEKNİK ARIZALAR

    MAB ( Motorcu Aile Babası ) her ne kadar bilgisayar dünyasına pek adapte olamasa da evdeki tek bir mekanik arızayı asla kaçırmaz.Motorunu söküp takmaktan, ustalarda geçirdiği uzun, meşakkatli saatlerden, kendisini nice geceler uykusuz bırakan o küçük arızanın nereden kaynaklandığına dair problemden öylesine engin bir bilgi ve deneyim sahibi olmuştur, hele parmakları öylesine hassaslaşmıştır ki, damlatan musluklar,değişecek lastik contalar, kapanmayan dolap kapakları, bozuk prizler, fişler, bilumum mekanik ev aletleri, çocuğun oyuncaklarının tamiri MAB’ a vız gelir. Üstelik apartmanda kimsede olmayacak bir biçimde zengin bir aparat birikimi vardır. Arabası arıza yaptığında yalnızca kaputu açıp içini seyreden zevattan, gecenin bir yarısı kapısını çalan çok olur.


    İLETİŞİM

    Bir motorcu sosyal konumu ne olursa olsun, gündelik yaşamda kullanılan dili çok iyi bilen bir halk adamıdır...Bunu bazen ıssız bir köy yolunda kaldığında, yanına gelen ve küçük bir arızayı birlikte giderdiği mobiletli köylüye, bazen arabalı vapurla boğazı geçerken yanyana durdukları bitirim kurye ile yaptığı o doyumsuz, sınıfsız sohbete, en önemlisi yurdumun atölyelerinde, boyahanelerinde, tornacılarında, lastikçilerde konuştuğu o elleri yüzleri kapkara insanlara borçludur.Gerçek bir motorcu, bozulan arabasını servise bırakıp çekip giden ve verilen tarihte almaya gelen dört tekercilerin aksine, motoruna yapılan her işlemin bizzat başında olmak ister...Kimi hafta sonlarını, gecelerini tatillerini kentin varoşlarında o çamurlu sokak arasındaki tamirhanede geçirir, acıktığında talaş sobasıyla ısınan aşevlerine gider, ekmeği çıraklarla böler, camları yağlı ince belli belli bardaklardan dünyanın en nefis çaylarını içer...Mutludur da...

    Bütün bu masalsı yaşam, motorcunun doğallıkla, ofisine, hastahanesine, birliğine,fabrikasına, dairesine yansır.Duvarcı ustasıyla, overlokçuyla, son ütücüyle, odacısıyla, ofis boyla, hastabakıcıyla, hademeyle, çay getiren eriyle, akşam birlikte nöbete kaldığı Domaniç’li çavuşuyla, muhasebecisiyle, kapıda bekleyen güvenlikle inanılmaz bir iletişim kurar..Bu sıcaklık sonucunda hayatı daha çok sever, kendini daha güçlü, kendinle daha barışık ve huzurlu hisseder bu mutluluğu evine, ailesine de taşır...


    MOTORCUYLA EVLENEN KADINLAR

    Motorcu eşi, at yarışı oynamayan, maç günleri yüzünün yarısını bir renge, diğer yarısını başka bir renge boyayıp bir palyaçoya dönüşmeyen, eve hiçbir zaman içkili gelmeyen, hayatından öteki kadına ayıracak zamanı/parası/hayalleri asla olmayan bir erkeğe sahiptir...Bunun bir şans olduğunu o muhteşem altıncı duygusuyla iyi bilir kadın..Adam varsın karlı bir kış günü motorunu, balkon kapısından içeri soksun, salonun ortasına getirsin, çalıştırsın ve eline bir içki kadehi alıp sanki Vivaldi’nin mevsimlerini ya da bir Bach, Handel dinliyormuşçasına keyif ve huşu içinde motorunun rölanti sesini dinlesin...Bunu hiç önemsemez akıllı bir kadın.Dışardan yıkılan, parçalanan, tükenen evliliklerin uğultusu, mutsuz eşlerin acı dolu hıçkırıkları ta kendi evlerine kadar gelmektedir.Önemli olan, salonun parkesine yayılmış bezin üstündeki motor değil, yürütülen güzel, mutlu bir evlilik, birlikte yaşlanmaktır.Hatta bazı duyarlı kadınların, çocuklarıyla birlikte kocalarından gizli gizli ( şımarmasın diye ) motorların aynalarını ovarak parlattıkları, sıkı bir temizlik yaptıkları sıkça görülmüştür.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    North_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2008
    Şehir
    starbucks
    Motosikleti
    Cf Moto CLX-700 sport
    güzel !!!

    ama türkiyede bölesi zor bulunur

  3. #3
    arslanfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2006
    Şehir
    istanbul-Ataşehir
    Motosikleti
    ktm 390 düke-kmcyo 250 xciting
    Güzel bir paylaşım Motorculuk Ruhu adına güzel bir yazı.

  4. #4

    Üyelik
    17 Şubat 2008
    Şehir
    ist/gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    aprila rs 125
    bomba bi yazı olmus ellerine saglık baştan sona hic bı harfı atlamadan okudum bısım hatunada hemen lınk attım
    gorsun nekadar sanslı oldugunu
    Motosiklet üzerine Aforizmalar-3' ü de büyük bi sabırsızlıkla beklıorum
    kim demiş sarhoşluk kötü diye!!!!
    ben herşeyimi ayıkken kaybettim....

  5. #5

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    yazılar gerçekten güzel arkadaşım ama.. geçen başlığını okurken de aklıma gelmişti ama susmuştum. aforizma kelimesini ya ben yanlış hatırlıyorum ya sen yanlış kullanıyorsun..

    Aforizma
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

    Aforizma, çeşitli konularda kesinlikle bilinmesi gereken kural ve özellikleri birkaç kelime ile öz ve âhenkli olarak anlatan cümle, bir çeşit vecize veya bir slogandır. Kelime anlamı özdeyiştir ancak günümüzde geniş zamanla çekilen tv dizilerinde ve köşe yazarlarının ortaya attığı her derin anlamlı cümle aforizma muamelesi görmektedir.

    Aforizma derin anlamı olan geniş duygu ve anlatıların tek ve sloganımsı cümle şeklini almış halidir yani derin duygu tasvirleri ve onlarca kelimeyle ifade edilmeye calışılanın tek solukta çıkmasıdır. "Damarlarımdaki kan gibisin varlığını her an hissetmiyorum ama yokluğunda yasayamam." (J.Saramago) (sayetunlu edebiyatçıların kitaplarındaki kahramanların ağzında yazılanları yazarların fikri kabul etmek yorum yapmak olur ve sık sık ozellikle Oscar Wilde için bu hataya düşülür) aslında aforizmanın tanımını da yine aforizmaları ile de ses getiren F.Wilhelm Nietzsche yapmıştır :"Benim arzum başkalarının bir kitapta anlattığı şeyi,on cümlede anlatmaktır." Zaten bu aforizmanın üstüne de aforizma hakkında bir şey söylemek gevezelik etmek olur sözcüğün kokeni Latincedeki "aphorismus" sözcüğüdür.

    adres:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Aforizma

    altı çizili kısım aforizmanın tanımı değil, aforizmaya örnek bir cümledir..

    münasebetsizlik olmasın ama fazla bilgi göz çıkarmaz..
    sevgiler saygılar millet ül motorcu

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    benden hızlı çıktın , bende tam aynı adresten alıntı yapacaktım.
    not :
    forumumuzun moto eğitim > moto bilgiler > gerekli bilgiler bölümünde yayınlanan motosiklet üzerine aforizmalar - 1 yazısı admin nickli moderatör tarafından paylaşılmış .

  7. #7

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    ilk mesajımdaki bahsettiğim şey farklı bir şeydi. o kısmı koyulaştırdım şimdi. ne olduğunu hatırlamıyorum ama yine bana yanlış gelen bişi vardı. yine rastlarsam seninle paylaşırım.

  8. #8

    Üyelik
    07 Aralık 2007
    Şehir
    (46)кαняαмαηмαяαş
    Motosikleti
    мση∂ιαℓ 151яѕ
    baştan sona okudum güzel yazılar. paylaşım için teşekkürler
    yazıları sen mi yazdın yoksa bi kaynağı varmı? kaynağı varsa belirtirsen sevinirim
    GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    Alıntı byfurkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baştan sona okudum güzel yazılar. paylaşım için teşekkürler
    yazıları sen mi yazdın yoksa bi kaynağı varmı? kaynağı varsa belirtirsen sevinirim
    rica ederim . bunun bütün serisi var bende . kaynak mail adresim arkadaşım gönderdi bana da .

  10. #10
    Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2008
    Şehir
    Istanbul/ Avrupa
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Aforizma burada gerçek anlamıyla kullanılmamış tabi =)
    Aforizma artık özdeyiş anlamında kullanılır bir hale geldi ki ne kadar doğru...

    Bu arada yazı güzelmiş.
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

  11. #11

    Üyelik
    23 Şubat 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    O ŞİMDİ ANILARDA YAŞIYOR...
    derler ya izmir in kızları güzel diye akılarıda güzel işte ispatı

    paylaşımın için cok teşekkürler.

    bütün evli motorculara okutmalı bunu
    derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
    Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,

  12. #12

    Üyelik
    26 Mart 2008
    Şehir
    İstanbul / Avcılar
    Motosikleti
    Moto-Zeta Heran kanuni tiger olabilir
    bunlara katılıyorum ama türkiyede bi chopper üstünde siyah ceket giyenlere malesef serseri gibi laflar ve biton buna benzer gereksiz şeyler söylüolar buda beni üzüo
    Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil

  13. #13

    Üyelik
    07 Aralık 2007
    Şehir
    (46)кαняαмαηмαяαş
    Motosikleti
    мση∂ιαℓ 151яѕ
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rica ederim . bunun bütün serisi var bende . kaynak mail adresim arkadaşım gönderdi bana da .
    bütün serisini yayınlasaydın diyecektimde
    hepsini birden aynı topikte yayınlarsan kimse okumaz sen parça parça arada bi yayınla
    GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN

  14. #14

    Üyelik
    06 Nisan 2007
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    honda cbf-150
    valla bende bayıldım yazıya


    sende devamı varsa eklesene eftelya...
    sanatı sanat için değil halk için yapıorum


  15. #15
    PHAETONW12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2005
    Şehir
    izmir/tire
    çok güzel bir yazı,paylaştığınız için teşekkür ederim bende böyle akıllı bir hatun arıyorum,yani en alt paragraftaki gibi

  16. #16
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Paylaşım için sağol. Güzelmiş. Devamınıda ara sıra eklersin yeni başlık altında
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    rica ederim arkadaşlar. bende sizlerin de dediğini gibi bütün seriyi aynı anda yayınlarsam okunmayacağını düşündüm.sindire sindire gidelim

  18. #18
    gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    Teşekkürler paylaşım için.Şimdi yazıyimde sonra okurum uzunmuş baya

  19. #19

    Üyelik
    22 Mart 2008
    Şehir
    mars
    Motosikleti
    r125
    elıne saglıkkguzel olmus hele o eşi nasıl olurya evlılık cok hoşuma gıttı dewamını beklerım banada yardım ettgın ıcın cok tsskr

  20. #20
    johnny_rook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    madem mailden geldi kaynağı bilmedigini varsayıyorum, emeğe saygı adına yardımcı olayım, 2004 de yazılmış bir yazı dizisi, ikitekerde okumuştum zamanında, yazıların altında da bu not vardı, muhtemelen sana gelene kadar burası uçmuştur

    yazarın notu:
    Not : Bu yazı dizisi halen devam etmekte olup, ayrıca Rauf Bey’ in akşam gazetesindeki köşesinde tefrik edilmektedir

    Yazan : Nejat GÜÇ

    Vespa px 200

    İstanbul-Üsküdar

    Sevgili arkadaşlar, “ Motor Üzerine Aforizmalar “ ya da Orta yaşlı, evli, orta sınıf motorcu kimliği üzerine yapılan tespitler hem bizleri biraz gülümsetip düşündürmek hem de dışardaki insana motorcu dünyasını, onun nasıl farklı biri olduğunu anlatmak için kaleme alınmaktadır ki bunları öncelikle sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu yazılar tabi devam edecek ve yakın bir gelecekte alfabetik sıra içinde belki de bir kitaba dönüşecek..Bu yüzden iznim olmadan yayınlanması, kullanılması, çoğaltılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.
    Hepinize sevgilerimle

    http://www.ikiteker.org/modules.php?...748&highlight=


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)