Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

E-5 Kozyatagi'nda kaza! :(

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Arkadaslar uye oldum olali hep acilan konu basliklarini takip ettim, mesajlarinizi okumak ve yorum eklemek guzeldi. Ilk konu basligimi bir kaza haberi konusu yuzunden acmak cidden uzucu. Bu sabay saat 07:50 gibi Kadikoy'e minibusle giderken E-5'te hal yolu duragini gectikten sonra Tuzcuoglu koprusune gelmeden yolun sag tarafinda yan yatmis halde terk edilmis br enduro tipi BMW marka motosiklet gordum. Bir iki metre yakininda ise yine yerde bir tane kask gordum. ileride de Renault Clio marka sag on cami patlamis bir araba duruyordu. Motosikletliyi seyir halindeyken fark etmeyip, uzerine kirmistir buyuk ihtimalle. Tahminimce motosiklet surucusunu hastaneye kaldirmislar. Zaten seyir halinde oldugumuz icin birkac saniye gozlemleyebilme sansi buldum. Bu tur goruntuler insanin cidden elini ayagini birbirine karistiriyor. Minibusun icinde dondum kaldim. Bildigim kadariyla kaza mahallinde yarali motosiklet surucusunun yada artcinin kaski cikarilmaz. Boyun bolgesinin herhangi bir geri donulmez hasar almamasi icin. Umarim bu sabah gordugum o motosikletin surucusunde buna benzer bir olay yasanmamistir. Kim bilir belki karga tulumba arabaya bindirdiler surucuyu. Ambulans gelse kaski cikartmaz ya da cikartsa da dikkatli davranir diye dusunuyorum. Butun bu tur hadiselerin sonunda donup dolasip sanirim "bilincli olmak" konusu karsimiza cikiyor.

    Bu arada kaza ile ilgili bilgisi olan bir arkadasimiz varsa ve bizi bilgilendirirse cok sevinirim. Aramizda benden daha erken bir vakit oradan gecen birisi vardir belki.

    Motosiklet surucusu icin saglik sihhat diliyorum, umarim onemli birseyi yoktur. Diger butun suruculere de kazasiz belasiz, keyifli surusler dilerim.
    = = = Be Aprilia racer! = = =


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Büyük geçmişş olsun baska ne denebilir ki
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  3. #3
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    abi Allah bütün motosikletlileri korusun bu türk kazalardan..kötü gerçekten...
    KIRMIZI BOĞA..

  4. #4
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Biraz önce oradan geçtim bir şey göremedim, demekki kaldırmışlar motoru falan
    Dün de Beşiktaşa inerken bayan bir jip üzerimize kırdı direksiyonu. Böyle bir şey yapabileceğini tahmin ettiğimden hazırlıklıydım. Işıklarda bana ''Sağa döneceğini sanmıştım'' dedi Ne bir sinyal ne de buna benzer bir işaret göstermediğimden ben bunu nasıl zannedebildiğini bilmiyorum. Dikkatli olmalarını, bizleri her an öldürüp ardımızdan vah vah bile demeden kayıplara karışabileceklerini anlattım. Işıklar uzun süre kırmızı olduğundan uzun süre konuşabildik. İşin ciddiyetini biraz anladı. Daha önce bizim hakkımızda hiç bir şey düşünmüş olmadığını anladım.

    Herkese kazasız belasız sürüşler, forumda bahsi geçen arkadaşa da acil şifalar dilerim
    Poturdak

  5. #5
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Gorunen o ki motosikletlileri 4 teker arac suruculeri fark etmiyorlar! Aynalarina baktiklari zaman fark etmemeleri gibi bir olasilik var mi? Yoksa goz ucuyla ya da ne bileyim hic bakmadiklari icin dikkatsizlik eseri mi kiriyorlar motosikletlilerin uzerine? Bir motosiklet surucusu olarak nasil bir tedbir aliyorsunuz ya da refleks sergiliyorsunuz? Bu tur seyler minik minik ayrintilar gibi gorunuyor ama bence cidden cok onemli. Motosiklet almayi dusunen birisi olarak kaza gorunce ya da haberini alinca kotu oluyorum. Cesaret kirici seyler bunlar. Otomobil suruculeri icin motosikletlerin serit uzerinde hakki var mi yok mu hic umursamaya deger konu degil.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  6. #6
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    evet ya kazalar da olmasa sabah sabah ıcım karardı....gecmıs olsun arkadasa....

    keyifli surusler....

  7. #7
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin insallah.
    Şifa versin sevdiklerinin gözyaslarının hürmetine rabbim.
    Allah cümlemizi korusun bu turlu kaza bela musibetlerden insallah.
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  8. #8
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Dün gece 12gibi bağdat caddesinde bir taksi, aynı şekilde müşteri el kaldırınca orta şeritte giderken bir anda sağa kırdı ve şeridime daldı, aynasına bile bakmadı

    Mümkün olduğunca frenledim ve sağa kaçtım ama yan yana giderken ve frene asılıp sağa kıran bir araca çarpmamak cidden zor.

    Allahtan motoru düşürmedim ama benim sağ elcik taksinin iki kapısını birden göçürdü, elciğin kenarında da hafif tahriş var.

    Önce taksiye dur çeken hatunu azarladım

    Sonra taksicinin(ilk başta korkudan aşşa bile inemedi) sağ camından seslendim, "abicim ne yaptığının farkında mısın" dedim. Özür dilerim görmedim dedi, görmek zorundasın hepimizin aileleri var lütfen daha dikkatli ol dedim.

    Sonra aşağı indi arabasına baktı, sağolsunlar o sırada ordan geçen 3 tane SS'li arkadaş hemen durdu yardım için, beraber benim motora baktık, gördükki bende bir şey yok, geçmiş olsun iyi akşamlar dedim önce taksici sonrada ben ayrıldım ordan.

    Ama şimdide hafiften bir vicdan azabı duyuyorum, her ne kadar %100 hatalıda olsa genç ve şöförlük yapan bir arkadaştı ve aracın sahibi ücretinden bu masrafı kesicektir.

    Çoluğunun çocugunun rızkına mı mani oldum diye içim içimi kemiriyor, keşke plakasını alsaydım şimdi bir şekilde kendisine ulaşıp aracı yaptırabilirdim diye kendime kızmaktayım.

    Hatasının farkında olan korku dolu ve mahçup bakışları gözümün önünden gitmiyor.

  9. #9
    Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Amma yaptın yani ya sana çarpıp seni düşürseydi ne olacaktı.Üzülme hele hele taksicilere hiç üzülme.(Düzgün birkaç kişiyi tevzi ederim.)

    Denizcimuzaffer bu kadar muhabbetten sonra ablanın birde telefon numarasını alsaydın bari.Allah bozmasın muhabbetinizi.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

  10. #10
    ercankarakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-MAX 400 ABS
    Arkadaşlar;

    öncelikle bi araba sürücüsü olarak şunu söylemek istiyorum, motosikletleri fark etmek gerçekten çok zor, arabalar gibi değiller, en yoğun trafikte bile şeritlerin arasından vızır vızır geçebiliyorlar, arabalar kadar büyük değiller ama şehir içinde arabalardan daha hızlılar, arabalardan daha fazla şerit değiştiriyolar ve hatta gözlemlediğim kadarıyla bir çoğunun literatüründe şerit diye birşey yok, yolun neresi boşsa ordan gidiyorlar. otomobil sürücüleri kesinlikle motosikletlere diğer taşıtlara gösterdiği özeni göstererek trafikte ilerlemeli ancak diğer tarafatanda motosiklet sürücüleri otomobillerin uyduğu kurallara uymalı, benim aracım motor istediğim delikten girerim istediğim delikten çıkarım diye düşünmemeli
    arkadaşlar belki kızacaksınız ama durum gerçekten böyle, trafikte gördüğüm motosiklet sürücülerin çoğu trafik kurallarının sadece otomobiller için konduğunu düşünürmüşcesine motor kullanmakta

    ve motosiklet sahibi olmayı düşünen biri olarak bu durum beni gerçekten korkutuyor

    iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım; trafikte ilerlerken şerit takip ediyor musunuz, şerit değiştirirken sinyal veriyor musunuz, trafik ışıklarına uyuyor musunuz, hız kurallarına uyuyor musunuz, duruşta kalkışta dönüşte şerit değiştirişte aynalarınızı kontrol ediyor musunuz, kaldırımlardan banketlerden karşıdan karşıya geçilmeyeceğini biliyor musunuz

    bunların hepsine (ve daha sorulabilecek bi çok soruya) cevabınız evet ise benim trafikte gördüğüm motosiklet sürücüleri bu forumun üyesi değil

  11. #11
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    @Ercankarakus

    Aslında bende böyle düşünüyodum, yani 17 sene otomobil kullandıktan sonra motosiklet kullanmaya başladım.

    Şerit mantığıyla gidiyordum ama daha birinci haftada 60-70 yaşlarında bir amca, arkadan tacizden sonra önümü kesip beni dövmeye kalktı.

    Neden yolu kapatıyormuşum, kaldırımdan gitmiyomuşum :cherry

    Amca olunca vuramıyorsunda, zaten vursan oracıkta ölecek.

    İşin kötüsü amca konuşmuyorda, saçmalayıp küfür edip vuruyor.

    Neyseki acıtmıyor kız gibi vuruyodu.

    Dün gece 3 tane kaza gördüm, birincisinde taksici şeridi dediğiniz gibi kullanan bir motora çarpıyordu, üzerinde de ben vardım

    İkincisi caddebostan sahilde takla atmış, ters şekilde yol kenarında duran siyah bir araba ve ambulanslar topluluğuydu.

    Çok değil 1km ötesinde reno marka bir araç kaldırımı aşıp, cafe gibi bir yerin cam duvarlarını geçip, müşterilerin olduğu masaların üstüne geçmişti.
    Tabi ordada bir ambulans topluluğu vardı.

    İşin özü arkadaşlar ne derler ne yazarlar bilemiyorum ama kendi adıma diyorum ki; siz motosiklete binmeye başlayın sonra gelin bir daha konuşalım...

  12. #12
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı ercankarakus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım; trafikte ilerlerken şerit takip ediyor musunuz, şerit değiştirirken sinyal veriyor musunuz, trafik ışıklarına uyuyor musunuz, hız kurallarına uyuyor musunuz, duruşta kalkışta dönüşte şerit değiştirişte aynalarınızı kontrol ediyor musunuz, kaldırımlardan banketlerden karşıdan karşıya geçilmeyeceğini biliyor musunuz

    bunların hepsine (ve daha sorulabilecek bi çok soruya) cevabınız evet ise benim trafikte gördüğüm motosiklet sürücüleri bu forumun üyesi değil
    sayın karakuş bu saymış olduğunuz kuralların hepsine uyan bir motosiklet kullanıcısı olarak trafik kanunların sadece 4 tekerler için değilde 2 tekerler içinde olduğunun bilinciyle hareket etmekteyim...trafikte görürseniz plakamdaki MT'nin stiker'ından site üyesi olduğumu anlayabilirsiniz...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)