Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

doğmamış oğluma mektuplar______

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    MOTOSİKLETE BİN OĞLUM, ÇÜNKÜ MOTOSİKLET HAYATTIR...

    birçok babanın korkusu oğlunun motosiklete binmesidir. ölümden ve başka her türlü tehlikeli durumun çocukların başına gelmesinden korkarlar. benim senin başına en çok gelmesinden korktuğum şey ise hayatın zevklerini almadan yaşayan bir eğreltiotu olmandır. eğer yapmak istediğin şey orada duruyorsa vearanızda bir tehlike dizilmişse, senin yapman gereken o tehlikeyi bertaraf edip, istediğin şeye ulaşmaktır. işte bunu yapamazsan hayatın ancak eğreltiotununki kadar heyecanlı olur.

    MOTOSİKLETE BİN OĞLUM, AMA KENDİNE DİKKAT ET, MOTOSİKLET TEHLİKELİDİR...

    o tehlikenin üzerine aptal gibi gitme. unutma SUN TZU der ki; "KÖTÜ KOMUTANLAR ÖNCE SAVAŞA GİRER, SONRA NASIL KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜRLER; İYİ KOMUTANLAR ÖNCE SAVAŞI NASIL KAZANACAĞINI DÜŞÜNMEDEN SAVAŞA GİRMEZLER". önce viraja giripte sonra nasıl çıkacağını düşünen aptallardan olma. tehlikelerin en küçüğüne kadar bertaraf et. hep tam koruma kullan bakımsız motorla yola çıkma, alkollü yada yorgun yola çıkma, kafan bozuk iken taksi tut, bilmediğin yolda risk alma, diğer araç sürücülerinden köşe bucuk kaç. tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

    MOTOSİKLETE BİN OĞLUM, ÇÜNKÜ MOTOSİKLET AŞKTIR...

    sadece kızlardan bahsetmiyorum, motosiklet macerası yaşam aşkıyla doludur. güneşi batıracağın yeri bilmek, üzerinde yaşadığın toprakları karışı karışına gezmek, her yaş ve meslekten insanla yolunu paylaşmak ve bindiğin makinenin üstünde sanki çığlık atarmış gibi kopup gitmek, hayatı dibine kadar yaşamak,ancak bu araçla mümkündür. MOTOSİKLET MACERASININ İÇİNDE YAŞAM AŞKI OLMAYAN İNSANLARIN TEK YAPTIĞI İSE TEKNİK DETAYLARI BİRBİRİNE ANLATARAK KOCAMAN, YARARLI AMA SIKICI ANSİKLOPEDİYİ YAŞAYIP GİTMEKTİR. aşkın ucunu bırakma,heyecanlı ve renkli ol sıkıcı olma. sıkıcı olacaksan arabaya binip, hafta sonları futbol akşamları ana haber seyrederek yaşayabilirsin, motosiklete ihtiyacın yok. günü yakalamayı bil oğlum,motosiklet senin yaşama ensturmanındır.

    kızlardan bahsetmiyorum dediysem o kadar da değil tabii. hani bazen pembe bir vespa üzerinde pembe kaskla kuğu gibi giden pembe pantolonlu bir kız görürsün ya?git yanaş, merhaba de ona. orta parmağı gösterirse, kıza efendi gibi bir selam çakıp gazla bana gel, ensene bir tane patlatayım,sonra bira içmeye gideriz. HAYATI BÖYLE YAŞAYACAKSIN İŞTE, ÖKÜZ GİBİ, ÖDLEK GİBİ DEĞİL. HEM EFENDİLİĞİNİ BOZMAYACAKSIN, HEMDE ÇILGINLIĞINI KORUYACAKSIN.

    ha hoşlandığın bir kız mı buldun? at motorunun arkasına, datça ya götür onu, knidos un sularıyla yıka. can yücel in en sevdiğin şiirlerini okurken batan güneşi izlet ona, domuzbükün de yıldızları ört üstüne uyusun. sonra bu macera için teşekkür edeceksin.

    MOTOSİKLETE BİN OĞLUM, ÇÜNKÜ MOTOSİKLET İSYANDIR...

    insanlık tarihi populer kültürler ve onlara tepkiyle gelişin kültlerle doludur. ROCK tarihi, 68 kuşağı avrupa bohemleri, beatnickler hep aynı heyecanla tutuşurlar. bu gün bu ateş bir miktar sönmüş olsada sen buna aldanma. insan oğlunun doğasında isyan vardır ve motosiklet bunun dışa vuruluş şekillerinin en güzellerinden birisidir. MOTOSİKLET BİR ULAŞIM ARACI DEĞİLDİR, BİR İSYAN ARACIDIR bunu kafandan çıkarma.

    hayatın rütunlarına dikkat et oğlum. EFENDİ OL AMA İÇİNDEKİ SERSERİYİ KORUMAYI BİL. AKŞAM EVE GELİNCE TAKIM ELBİSENİ ÇIKARIP DERİ MONTUNU GİY. HER ZAMAN KRAVATIN OLABİLİR AMA HİÇ YULARIN OLMASIN. HER ZAMAN BİR PATRONUN OLABİLİR AMA HİÇ EFENDİN OLMASIN. EĞER SENİ ZİNCİRLİYORSA O PATRONU, ARKADAŞI YADA SEVGİLİYİ DEHLEYİP, KRAVATI ÇÖZ, KOL SAATİNİ FIRLATIP AT, GEMİLERİ YAKMAYI BİL. HAYATIMDA TANIMAKTAN KEYİF ALDIĞIM İNSANLARIN NEREDEYSE HEPSİ, GÜNÜ GELDİĞİNDE RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER YAPARKEN GÖZÜNÜ KIRPMAMIŞ İNSANLARDIR. VE BU İNSANLARIN NEREDEYSE HEPSİ MOTORCUDUR.

    MOTOSİKLETE BİN OĞLUM, ÇÜNKÜ MOTOSİKLET DOSTLUKTUR...

    bir motosiklet grubuna mutlaka gir. o motosiklet grubu içerisindeki kavgaya ise asla girme. unutmaki insanın olduğu yerde sevgide vardır kavgada.
    toplumdan soyut yaşama, yolu payla. ama kimliğinide kaybetme, yolunu şaşırma. toplumun içinde dur ama tek başına ayakta dur, sonuçta yol yalnız senin yolundur unutma.

    herkesle konuştuğun gibi bir tip motorada bin, tutucu olma "chopper gitmiyor dönmüyor" diyenleri takma, altındaki Vmotorun ritmiyle dans etmeden isyanın ruhunu anlayamazsın. sıkı bir enduroyla off road yapmadan doğayla fazla kavuşamazsın. ibrende birkez olsun 200km görmeden de adrenalin seni ilk defa içki içmiş 15 yaşındaki kız gibi sarhoş eder durur. herkesi dinle ama hiçkimseye kulak asma. motosiklet türlerinin her biri farklı amaçlarla üretilmiştir, birini seçeceksen seç ama hiçbirinin fanatiği olma.

    MOTOSİKLETE BİN OĞLUM, ÇÜNKÜ BEN HEP MOTOSİKLETE BİNDİM...

    VE ŞU HAYATTA YAPTIĞIM EN İYİ ŞEYLERDER BİRİ BU. TEK BİR DAKİKASINDAN BİLE PİŞMAN DEĞİLİM VE İYİ KÖTÜ HER MACERAMIN KIYMETİNİ BİLDİM. HAYATTA ÖĞRENDİĞİM BİRÇOK ŞEYİ BU İKİ TEKERLEKLİ CANSIZ MAKİNEDEN ÖĞRENDİM.

    MOTOSİKLETLE YAŞA OĞLUM VE ARADAN YILLAR GEÇERSE VE BEN MOTOSİKLETE BİNEMEYECEK DURUMDA OLURSAM, GEL BANA MACERALARINI ANLAT, NERELERİ KEŞFETTİĞİNİ, KİMLERLE HIRLAŞTIĞINI, KİMLERLE DOST OLDUĞUNU, HANGİ ŞARABI KİMİNLE İÇİP, HANGİ GÜNEŞİ NERDE BATIRDIĞINI.

    EĞER BEN ÖLMÜŞSEMDE ÇOK ÖNEMSEME. MOTOR ÜZERİNDE ÖLMÜŞSEM NEDEN PİŞMAN OLMADIĞIMI ANLAYACAK TEK KİŞİ SEN OLACAKSIN. EĞER ÖLMEMİŞSEM ŞU PEMBELİ KIZA SOR BAKALIM ABLASI VAR MI?

    SANA BIRAKACAĞIM EN BÜYÜK MİRAS, İŞTE BU HAYAT REHBERİ, MOTOSİKLETLİ HAYATIN TA KENDİSİDİR.


    MURAT Z.ÖZBİLGİ
    mombohunter, Lâ edri ve Mertcan39 bunu beğendiler.
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    çok güzel bir enstantene...motosiklete güzel bir yaklaşım ve onu çok güzel bir anlatış tarzı...paylaşım için teşekkürler kardeşim...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

  3. #3
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul florya
    Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    teşekürler cok güzel anlatım bundan güzelini hic okumadım duymadım hatta şimdi kopyalayıp cocuklarıma okutacagım inşallah benim anladıgım şekilde yorumlarlar gerci okadar güzel anlatmıski farklı yorumlamak imkansız tekrar teşekürler
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

  4. #4

    Üyelik
    09 Temmuz 2007
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6-N
    bir oğlum olsun istedim...

  5. #5
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul florya
    Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    ben de var hemde 3 tane biri eylül ayında 17 oluyor ilk işim ona motosiklet ehliyeti almak olcak ama once bunu okutcam ondan sonra ne anladın anlat diyecegim
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

  6. #6

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    çok çok çok güzel anlatmışsııııınnnn
    Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
    Apti mi kim o,kımılcan

  7. #7
    mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul/maltepe
    gerçekten çok güzel bi yazı yaa
    motosikletin ne oldugunu çok güzel anlatmış sırf cocuklara degil motor kullanan bircok insann okuması gereken bi yazı içinde çok anlam yüklü..
    true love..

    Drift Religion

  8. #8
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    bu güzel yazıyı herkesin okuması için güncelll
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  9. #9

    Üyelik
    21 Temmuz 2007
    kelimeler seçici,her cümle de özel bir anlam, hayatt tecrubelerinin bir nevi yansıması,ve öğrenilmesi gereken hayat, ve yolumuza çıkacak olan engellerin,güzelliklerin,umutların içimizde barınan yeri.....
    anlatılmak istenen ustaca anlatılmış ve enfes.....paylaşımın için teşekkürler....
    Fırtınayı Bekleyen Ben,Yetinmeye Çalışıyorum Rüzgarlarla...
    3 günlük şu zamanda ne kin duy ne kırıl ne de darıl,sana yapılan iyilik yada kötülük yapanın etiketidir senin değil...

  10. #10
    Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2007
    paylaşım için tşk...çok güzel...
    SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!

  11. #11
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    güzel bir yazı ellerine sağlık paylaşım için saol
    BU ALANA REKLAM ALINIR

  12. #12

    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    İZMİR-artık bide BARTIN
    Motosikleti
    daha yok malesef
    güzel yazı teşekkürler...
    hayatta ya tozu dumana katarsın yada tozunu dumanı yutarsın

  13. #13
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    ha hoşlandığın bir kız mı buldun? at motorunun arkasına, datça ya götür onu, knidos un sularıyla yıka. can yücel in en sevdiğin şiirlerini okurken batan güneşi izlet ona, domuzbükün de yıldızları ört üstüne uyusun. sonra bu macera için teşekkür edeceksin.

    İşte budur Bunu yapabilmiş olmanın kıvancını hep yaşamışımdır
    Knidos' un binlerce yıllık plajında beraber yüzmeyi, batık limanı yukarıdan görmeyi, tozlu yollarda oraya varabilme, sevdiğini götürebilme, stresini yaşamayı, hele bir de sevdiğin sana güveniyor, sen de bu güvene layık olabilme çabasıyla kusursuz sürmeye çalışıyorsan motoru, yani tüm bunları beraber yaşıyorsan, eski datça' ya gitmişken, şairlerin en büyüklerinden Can Baba nın evine birlikte bakıyorsan, Güler ve Su hanımları rahatsız etmemek adına sadece duvardan bir selam veriyorsan yine sevdiğin ile beraber....
    Motor budur

    teşekkürler, başka bir iklime gittim, orada da kaldım bu Yazı ile
    mombohunter bunu beğendi.
    Poturdak

  14. #14

    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Çok güzel bir yazı...
    İzlememiş olanlar Wild Hogs (Türkiyeye ne isimle geldi bilmiyorum) adlı filmi izlesinler, aynı havayı bulacaklar.
    http://www.imdb.com/title/tt0486946/
    Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım

  15. #15
    szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Şehir
    Güngören
    Motosikleti
    Ybr125
    Birşeyler yazabilmeyi çok düşündüm ama aklıma pek birşey gelmedi; içimde olupta yapamadığım ama yapabilecek imkanları sağlayabileceğim izlenimini bende uyandırdı sen ve iki aşkın ve onun meyvesine yapılan bi hitabet insan daha ne ister ki..
    Mükemmel yazı ..

  16. #16

    Üyelik
    08 Mart 2006
    artık olmayacak olan kızımı düşündüğümde bu yazılanların çoğu geçiyor aklımdan..

    olmayacak olan kızım olmayacak olan anneliğim.. bu özgürlük ve yalnızlık tutkusu.. bağlanma korkusu.. dönüşü olmayan yollar ve kaçmak.. zihinlerde yaşananlar ve vazgeçişler..

    kesinlike harika bir oğlun oalcak..

    yüreğine sağlık..

  17. #17

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Edirne/Keşan
    Motosikleti
    07'Transalp , 151 RS.
    Motor0n motosiklet dergisinde bende okudum ve o büyük sayfayı odamın duvarıma yapıştırdım gerçekten çok güzel bir yazı..
    Kadın;15 inde Ceren,20 sinde Ceylan ,25 inde Avcı nın kendisidir.

  18. #18

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    benzin alabilirsen
    GezeGeze bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Ne güldüm ama Benzin alabilirsen! Ahahaha .

    9 yıllık hort olmuş; ama ülkenin halini de güzel özetlmeşissiniz 2 kelimede!

  20. #20
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Zaten çocuğu da doğmadı hâla.
    Mektup yazacağına önce çocuğu yap olum.
    Alper_tim bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)