Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Yeniyim, ama doyumsuzum, napayım :) SS sorusu...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Predator[23rd] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2006
    Şehir
    Viyana
    Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda artık aksini iddia etmeyi bırakırsan sevinirim.
    birakmiyacagim cünkü bu fikre, sunuldugu sekilde, katilmiyorum.

    büyük cc ile baslayip düsmeyenlerin herseyine de "sans" diye bakmak da ne kadar dogru tartisilir...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    seni esefle kınıyorum predatör

  3. #23
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Predator[23rd]
    birakmiyacagim cünkü bu fikre, sunuldugu sekilde, katilmiyorum. büyük cc ile baslayip düsmeyenlerin herseyine de "sans" diye bakmak da ne kadar dogru tartisilir...
    Hiç motor deneyimi olmayan birinin motora Supersport makinayla başlayıp bir süreliğine hayatta kalması şans dışında birşey değildir. Senin deneyime ve eğitime karşı olman doğru olan birşeyi değiştirmez. Bunun örneklerini binlerce kez gördük, hala da görmekteyiz. İnsanlar neden bu kadar fazla kaza olduğunu sorguluyorken, senin bu tip düşünceleri hala inatla savunman seni sadece komik duruma düşürür.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  4. #24

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Hiç motor deneyimi olmayan birinin motora Supersport makinayla başlayıp bir süreliğine hayatta kalması şans dışında birşey değildir.
    Bir süreliğine düşmeden kullanabilmesi şanstır desen neyse. Neden hemen öldürüyorsun adamları...
    Şeytancım, Motosiklet'i icat ettiğin için sana minnettarım...

  5. #25

    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Yaw arkadaşlar ben SS meses almayacağım, iki satır yazdım ortalık karıştı yine. Ben sadece ve sadece, bilgim olmadığı için, BMW motor ile Japon motor karşılaştırılmasını istedim. Özellikle SS kullanan tecrübeli arkadaşlardan.

    BMW'nin bir SS olmadığı gibi bir yorum gelmiş, olabilir bilemiyorum. Ama BMW'deki adam, bahsettiğim motor için "ölüm makinası" diyor ve SS olarak bahsediyor motordan, pardon S olarak.

    Peki BMW nin bu motoru ile hangi motorlar karşılaştırılmalı? Onları konuşalım.

    Teşekkürler,
    Önce Eğitim
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

  6. #26
    tderida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    '99 Blackbird; '03 Blackbird; 02 Gsx750F; '93ZZR60
    SOn zamanlarda BMW ve servis konusunda şikayetler gündeme geliyor. Bir aracı almadan önce satışi sonrası hizmetlere bakmakta fayda var. Kaldı ki ülkemizde geniş servis ağı olan japonlar bile hizmette çoğu zaman geri kalıyor. Satış sonrası iyi hizmet veremeyen markalar da ülkemizde (her ne kadar kalite farkı olursa olsun) ikinci el piyasasında yer bulamıyorlar. Güzel bir Bmw, ducati triumph alabilirsiniz ama senesine alış fiyatının 3 te 2 sine satamayabilirsiniz.
    Bir mum diger bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez

  7. #27
    pg13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    benim fikrimce BMW ve Ducati'nin diğer japonlardan aşağı kalır yanı yok..
    ama fiyatları yüksek olunca herkes japon alıyor tabiki.

  8. #28
    nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2007
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Octavia
    http://www.youtube.com/watch?v=tqvkNDx6JwM

    Buyrrun k1200s 0-280 km

    Dedıklerınıze katılıyorum ama hız olarak onları aratır turden degıl
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

  9. #29

    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Ducati ne malı?
    25krktr...

    Bu arada ben vrod ile hız yapmıyorum, pata pata geziyorum zevkli zevkli. Ayrıca bu motorla hız yapmaktan ziyade şöle dağ yollarında ağaçların arasında gezmek çok zevkli. Her zaman korum var zaten, her ne kadar terlesemde Pantolon giyemiyorum sadece (yani korumalı pantolon) anormal sıcak çünkü ve motor sanki bir kalorifer!!!
    Önce Eğitim
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

  10. #30
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Resim var mı HD niz ile, çok merak ettim
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  11. #31
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Ducati italyan markası....
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  12. #32

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Sevgili shadowman. Öncelikle okuduğum, bildiğim, araştırdığım, kazandığım tecrübeler kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışayım. Türkiye'de motosiklet kültürü yeni yeni oturmaya başlıyor bu sebepten her yeni şey gibi motosiklette'de anlam karmaşaları yaşanıyor. Mesala SS aslında supersport 600cc. ve yarış makinası demek oluyor. 1000'lik yarış makinaları ise şu an hatırlamadığım başka bir isimle sınıflandırılıyor. Yani motogp'de en üst seviyede yarışan bütün makinalar 1000cc. ve ayrı bir sınıf, kısaca SS değil. Patriot arkadaşımız bu anlam karmaşası için bu makinalara yani profesyonelce yarışan kısaca bir "ligi" olan bu makinalara sportiv diyerek bu anlam karmaşısına bir çözüm getirmişti. Eğer bütün bu yarış makinalarını sportiv diye sınıflarsak bmw'in bahsettiğn modelinide ayrıca sınıflandırmak gerekir. 1000cc.'in üstünde ve gayet agresif ve sportiv makinalara göre oldukça ağır ve manevrası nispeten zor araçlarada sport diyelim. Şimdi bir bmw 1200s'in bence muadili yok Alman, japon ya da İtalyan olması önemli değil diğer sportiv makinalarla akraba olmaması önemli bu durumda. Yani insanların neden Japon tercih ettiği bu anlamda ortaya çıkıyor. Tabi italyan sportiv makinalarda var ama onlarda fiyatları servis ağı sebebiyle tercih edilmiyor.

    Uzun bir açıklamadan sonra sadede gelirsek, sizin analizinizi yaparsam maddi durumunuz yerinde ve tahminen şu anda da, neden vrod'un yanına birde şöyle agresif hızlı bir makina çekmeyeyim diyorsunuz. Bu düşüncede de size cesaret veren en önemli unsur da vrod gibi yüksek cc.'li ve ağır bir makina ile henüz korkutucu birşey yaşamamanız. Ben bmw kullanmadım, hatta yüksek cc.'li motor bile kullanmadım. Binsem şimdi kullanamaz mıyım? Kesinlikle kullanırım. Ama soru şu olmalı ne kadar etkili ve yeterli kullanırım. Frenleme yeteneğim nedir? Viraj yeteneğim nedir? Bu yeni motorumun tepkilerine tepkin nedir ve ne kadar yeterlidir? Predator arkadaşımızı, Tgrmbz arkadaşımızı, Mehmet abi(boy) arkadaşımızın yazılarını sürekli takip ediyorum. İki taraf farklı şeyleri savunuyor biri olmaz biri yok abi olur diyor. Ben bu kişilerin birini bile yüz yüze tanımam, biriyle bile ciddi bir samimiyetim yok. Ama sadece mantığımı kullanarak konuşsam ve bana hangisi aklın yolu diye sorsalar kesinlikle tgrmbz ve boy derim... Umarım sizde aklın yolunu seçer ve böyle kararlar almada acele etmezsiniz. Dünya kadar km. yapmış olasanız bile yeni bir motor, yeni bir kadın gibidir; huyu farklı suyu farklı, tepkisi, etkisi, kullanımı farklı olacaktır zaten daha "bence" bocalama dönemidesiniz ikinci bir motorla aklınızı daha çok karıştırmayın derim ben. Önce her motorda aynı (125cc., 600cc., chopper, spor, touring) olan temel unsurları kafanıza iyice bir oturtun, sonra motor değiştirmeyi düşünürsünüz, zaten değiştirdiğiniz zaman bile ilk zamanlar o motor üstünde acemi sayılacaksınız çünkü tarz değiştirmiş olacaksınız. Ama şimdi bunu yaparsanız temel kavramları daha kafanıza tam oturtmadan bir de üstüne tarz değişikliğinin kafa karışıklığını ekleyeceksiniz.

    Predator arkadaşım şimdi yazacaklarım sana, biliyorum ki benim yazduıklarıma da bir kulp bulup lafı yanlış anlayıp bir şeyler yazacaksın. Dünyaya öfkeli olabilirsin, asi olababilirsin ben yaptım osman yaptı oldu diyebilirsin bana binlerce aksi tez sürebilirsin. Ben mantığımı kullanan hatta 125cc. üstü sürmemiş çömez birisiyim. Ama sen ne dersen de hayat matematiktir, fiziktir, kimyadır, bu müsbet bilimler sonucu insanlar eğri veya doğru genel geçer (kişiye özel değil) kurallar ortaya koyarlar. Öğrenme herkeste bir zaman sonucu gerçekleşir. Evet ben derim ki; boeing 737-800 kullanmadan önce bir cessna kullan onu bir piste sağ salim indir, sonra bir dc-10, ne bileyim hafif bir uçak kullan bakalım onları bir piste indir sonra boeing di airbus'tı bakalım kullana biliyormusun, piste sağsalim inebiliyormusun. Senin dediğin mantık olsaydı iki günde herkes kaptan pilot olur ticari uçak kullanır ellerinde 162 can verilirdi. Uçak kadar uzun olmasa da motosiklette de bir öğrenme, anlama, kavrama zamanı gerekir. Şimdi hangi ticari pilot sertifikası veren kuruluş öğrencinin eline ilk etapta 162 kişilik boeing veriyor. Ya da zannediyor musun ki Hava Harp okulunda uçuş brövesi alan teğmenler uçuşa f-16 ile başladı. Onlarda önce cessna ve planörle ile bir piştiler, çünkü havacılığın, denizciliğin hatta motorculuğun hepsinin genel geçer kuralları var. Kimse de Hollywood'daki topgun (TOM Cruise Abi) değil bu işlerin şakası yok. Sen de kendi canından meshulsun ama başkasına yanlış öğüt verirsen. Dur bakalım orda derler. Kesinlikle akılsız biri değilsin sadece az araştırmış gibisin. Evet boeing 737 dc-10'a göre uçuş anlamında daha kolay daha teknolojik fakat iş indirmeye gelince bir dene bakalım hangisi daha kolay. Frenejda etkili değilsen spor bir motorla ne işin var? Her seferinde sağ salim durabilecek misin? Öyle herşey bodaslama olmuyor, Şimdi 10 yıllık kaptan pilota sorsam aman bunu indirmekte ne var hergün yaptığım iş der peki sen ne dersin? O yüzden aklın yolu bir. Kullandığın bir makine, zamanla öğrenilecek unsurları var unutmamak lazım. Ben 10 yıldır araba kullanıyorum ilk kullandığım günle aynı mıyım? hayır değilim çok daha iyiyim... ama hata yapıyor muyum evet yapıyorum. Biz makina değil insanız öğrenme payımız, hata payımız var. Yoksa tak kabloyu yükle yapar bir daha da hata yapmazdık... Sağlıcakla kal ve bir daha düşün...

    Burada yazdıklarım kesinlikle doğru olmayıp tartışmaya tabiki açıktır. Yanlış bilgilerimi tecrübeli doslarım tabiki düzeltecektir. Uzun yazıp sıktıysam özür dilerim... Hepinize keyifli sürüşler...

  13. #33

    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resim var mı HD niz ile, çok merak ettim
    http://www.motosiklet.net/forum/gezi...nbul-turu.html

    Burada sayfanın ortalarına doğru var fotolar... Ama yorum isterim
    Önce Eğitim
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

  14. #34

    Üyelik
    20 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul/pendik
    Motosikleti
    mondial 150RE 2006
    Shadow.man abimizin istanbul-biilecik-istanbul gezisinin fotoğrafları site içerisinde var. http://www.motosiklet.net/forum/gezi...nbul-turu.html
    adresi yapıştırdım ama burdan açılırmı bilemiyorum. Uzun zamandır olmadığı için siteden çıktığını zannetmiştim ama öyle değilmiş. Tekrar hoşgeldin.

  15. #35
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @nitrious81
    Buyrrun k1200s 0-280 km
    Çok mu etkilendin? Aksine ben hiç etkilenmedim çünkü Sport makinalar bundan çok daha performanslı. Sen hiç 1000cc bir makinayla 0-299 km/h denedin mi? Acayip fark var. Dikkat edersen K1200S'in 200 km/h den sonra akselerasyonu ne kadar yavaşlıyor. 1000cc makinalarda bu böyle değil. Bunun yanında bir motorun Sport olması için iyi hızlanması yeterli değildir. Örnek; Hayabusanın çok iyi akselerasyonu vardır ama SS değildir.

    @Shadow.Man
    BMW'nin bir SS olmadığı gibi bir yorum gelmiş, olabilir bilemiyorum. Ama BMW'deki adam, bahsettiğim motor için "ölüm makinası" diyor ve SS olarak bahsediyor motordan, pardon S olarak.
    Öncelikle 1200cc olduğundan Supersport veya Superbike değildir. 1200cc lik bir makina olsa olsa Sport Touring olur. Uzun yolda rahat bir yolculuk yapmanızı sağlar, kesinlikle yarış için uygun değildir, yarış için üretilmemiştir de. 500cc üzeri ve 200 km/h geçen her motor bence zaten ölüm makinasıdır. BMW'deki kişi kim bilmiyorum ama motoru satmak için dünyanın en hızlı spor motoru da diyebilir. Madem deneyimli kişilerden konu hakkında bilgi edinmek istiyorsunuz, o zaman benim dediğime inanmanızı rica ediyorum. 1000cc ile Superbike sınıfında yarışan biri olarak herhalde hangi motorun SS olup olmadığını bilmeyecek değilim.

    @dgrmr
    Burada yazdıklarım kesinlikle doğru olmayıp tartışmaya tabiki açıktır. Yanlış bilgilerimi tecrübeli doslarım tabiki düzeltecektir.
    Yazdıklarını okuduğumda konuyu çok güzel özetlediğini gördüm. Çoğu da benim daha önce defalarca tekrarladığım konular. "Bazı insanlara bazı şeyleri anlatamazsın, anlattığın karşındakinin kapasitesi ile sınırlıdır..."
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  16. #36

    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle 1200cc olduğundan Supersport veya Superbike değildir. 1200cc lik bir makina olsa olsa Sport Touring olur. Uzun yolda rahat bir yolculuk yapmanızı sağlar, kesinlikle yarış için uygun değildir, yarış için üretilmemiştir de. 500cc üzeri ve 200 km/h geçen her motor bence zaten ölüm makinasıdır. BMW'deki kişi kim bilmiyorum ama motoru satmak için dünyanın en hızlı spor motoru da diyebilir. Madem deneyimli kişilerden konu hakkında bilgi edinmek istiyorsunuz, o zaman benim dediğime inanmanızı rica ediyorum. 1000cc ile Superbike sınıfında yarışan biri olarak herhalde hangi motorun SS olup olmadığını bilmeyecek değilim.
    Boy, yanlış anlaşılmasın. Ben senin yazdığının aksini iddaa etmedim, edememde. Sadece satıcının söylediğini dile getirdim. Senin profesyonel bir sürücü olduğunu biliyorum ve yazılarını da zevkle okuyorum ve ciddiye alıyorum.

    Yorumların için teşekkürler.
    Önce Eğitim
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

  17. #37
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Shadow.Man
    Senin profesyonel bir sürücü olduğunu biliyorum ve yazılarını da zevkle okuyorum ve ciddiye alıyorum.
    Supersport motorlar hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, istediğiniz şeyi sorabilirsiniz. Ancak ben Supersport motor almak istiyorum diyorsanız, bana bu konuda birşey sormayın derim. Kimsenin ölümüne neden olmak istemem. Bazı arkadaşların da pervasızca, sorumsuzca bunların aksini iddia etmesine hayretler içinde şaşırıyorum. Ben buna kısaca "cahil cesareti" diyorum. Bu arkadaşlar Sport makinaları yeterince tanımıyor, başlarına ne gibi felaketler gelebileceğinin farkında değiller.

    Alman ve japon motorları kıyaslamak pek anlamlı değil ama illa kıyaslamak istiyorsanız, kısaca şunları diyebilirim. Almanların ilk planda güvenliğe önem verdiğini herkes biliyordur. O bakımdan BMW genelde motorlarında da güvenliği ön planda tuttuğu için tüm motorlarına standart olarak ABS gibi sistemleri koyar. Her markanın sektörde farklı bir yeri vardır. BMW; Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki gibi japon markaların aksine, hızı ve performansı değil güvenliği düşünür, Harley Davidson'un büyük motor hacmi tercih ederek gösteriş ve ihtişamı düşündüğü gibi...
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  18. #38
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    @Shadow.Man

    Bu gidişin sonu siz altınıza 1000 lik bir makine çekersiniz gibi geliyor...
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  19. #39

    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Alıntı ErTech adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ducati italyan markası....
    Ok, teşekkürler.
    25krktr
    Önce Eğitim
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

  20. #40
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Rica ederim...

    Abi vrod gibi makinan var bak keyfine tadını çıkar ya...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler