Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Mehmet Tezkan'ın Kuryeler hakkındaki yazısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Var
    Alıntı emredvm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bu herifi hiç duymadım şu güne kadar, yazdığı gazete de satılık, düzeysiz, tayyipperver fırkasından.bu dangalozun plakasını bilsem gördüğüm yerde ön tekeri bagajına koyarım 90 derece kesmeyle aklı başına gelir o zaman.
    Kuryeler arasında sorunlu olanlar elbette var, her meslekte olduğu kadar.
    tayyipperver ne demektir ? bir açıklarmısın ?
    vatan gazetesi kafatasçı ve ulusalcıdır bu arada..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    evet doğan medyanın ulusal gazetesi...komik olma

    sen kafatasçı ne demek onu açıkla önce istersen.Kafatası alıp satan mı, yoksa koleksiyonu yapan mı!

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Var
    ikiside. .

  4. #24
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    Alıntı xnode adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikiside. .
    Alice Cooper yani

  5. #25
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli

    Yazık ki ne Yazık

    bahsediş tarzına bakarmısın. Bu insan bir aydın bir köşe yazarı. Türkiye'nin her yerinde satılan bir gazete yazı yazıyor. Ve moto kuryelerden nasıl da bahsediyor. Nasılda bilenmiş, hırslanmış İnanılır gibi değil. Ufak bir kaza atlattı yada başka birşey yaşadı kuryelerle büyük ihtimal olay bundan ibaret.
    Ancak bulunduğu konumun farkında değil, yani evde günlüğüne yazdığını zannediyor yazarken, gün içerisinde yaşadığı stresin sorumlularını ona insanları aydınlatması yada bir fikir vermesi için verilen köşeyi kullanarak kendince cezalandırıyor, egosunu tatmin ediyor, evde pc'sinin başında kahvesini içerken.
    Sanki birer yaratıktan bahsediyor, sanki ölümcül bir virüsten bahsediyor, Bu insanların çalışma şartlarına, içinde bulundukları zor koşullara hiç bakmadan hiç bir ön araştırma yapmadan bodoslama dalıyor, ve bir çok insanıda taraf ediyor böylece, trafikte çaylak bir kuryenin hatasıyla stres yaşamış içlenmiş bünyelerin haykırmasına, galeyana gelerek, ağızlarından köpükler saçarak bizlerin üzerine gelmesine kapı açıveriyor, terörist de yaptılar sonunda.
    E sayın yazar kişisi ve senin bu şiddette hakarete varan yazına burda yada kendi içinde hakveren bana göre sözde olup dikkate almadığım ancak kendilerine göre en ideal motorlu(lar),
    Sen bu insanların mesailerini bilmezsin, gün sonunda adisyon sayısı nedeniyle müdürüyle girdiği diyalogları bilmezsin, trafikte kaale almıyorlar dediğin memurlarla yaşadıkları diyalogları bilmezsin, adamın BMW de saygı durusuna dururken, kuryeyi gördüğünde sinek görmüş gibi -beyfendiyi, -arkadaşımı geçtim, -kaybol lan, der gibi bir el ifadesi ve bir yüzle günde kaç kere karşılaştıklarını bilmezsin, içinde bulunduğu rekabet ortamını, evdeki çocuğunu, doğacak bebeğini, her ay kaza yaptığını, ayağında platinle çalıştığını, aralarında geçici yüz felcinin normalden sayılıp -olur öyle geçer dendiğini, iş hastalıklarını bilmezsin, senin o ufak sürtünme dediğin olay sonucu çizilen motosikletin masrafının nasıl günü gününe kuryenin maaşından kesildiğini ve kuş kadar olan maaş nedeniyle, duruma göre 10 gün 15 gün bedava çalıştığını bilmezsin, Ehliyeti nasıl aldığını hatırlamazsın, bu ülkede istisna kurumlar dışında ülke çapında daha ders verecek motosikleti olmayan kurumların her dönem bir yığın insanı A2 ehliyet sahibi yaptığını, motosiklete toplumsal olarak değil nedense kurumsal olarakta bir türlü önem verilmediğini, bana motosiklet kullanma iznini daha üstüne oturmadan veren kurumları görmezsin, 30 dakika garantisinde 33. dakikada evine gelen kuryenin parasını vermez, küçümser birde azarlarsın, üstüne sabah gazetene gelir oturursun trafikten şikayet edersin kahveni içerken, bilmezsin ki o kurye sabah girip gece çıkıyor senin 2 saat tahammül edemediğin o keşmekeşin, stresin, karışıklığın içinden.
    Tüm bunları değerlendirmezsin birde aydın olur yazı yazarsın köşen olur.
    E burası Türkiye, ne sözde yazarlar, ne çığırtkanlar gördü bu ülke, dahada görecek bu kafalar eğitilmeden, sözde değil özde aydınlar arttıkça bu ülkede refaha erecek, oturduğu yerden ahkam kesenler oldukçada hep bu yükseliş etkilenicek ama durmayacak, oturduğu yerden ahkam kesenler hep olucaktır, içimizde de bu şekilde olmadık yerlerden bulunup gelerekte. Ancak tüm bu hakaretler ve karalamaları haketmeyen insanlar Barış abinin değindiği gibi bir araya gelmediği sürece bu durum bitmeyecek, bu gün bu yazıya cevap yazılacak yarın bir baska yazıya. Bu büyük kitle, artık eskisi gibi gözle görünmeyen bir avuç insan değil, gittikçe büyüyor ve ülkede istihdam sorunu halledilmedikçe kalitesinde ve ücret politikalarında tüm iş kollarında olduğu gibi sorunlar olmaya devam edecektir, bu o insanları terorist yapmaz, bu o insanları kahraman yapar, iş beğenmeyip oturmak yerine, kurye olup geçim uğruna trafikte o kadar riski göze alan abilerimin alnından öpüyorum, helal olsun sizlere, yıllardır siz bu önyargı ve karalamalarla boğuştunuz yükseltemediniz sesinizi hiç, hep işleydiniz siz, akşam eve tek parca gidip, bir çay demlemek, huzurdu tek istediğiniz, zaten gazetede almazdınız, alsanız bunu okusanız napardınız, her an telefon gelebilir, her an bir iş çıkabilir, tetikteydiniz, ilgilenemediniz. Artık öyle olmayacak, kuryeler bir araya gelene kadar çığırtkanlara, bilinçsiz atıp tutanlara, haddini aşanlara iki çiftte olsa bir şeyler söylenecek, söylenecek ki oda bilecek haddini. Trafiktede öyle olacak, motosikleti umursamayan 4 tekerliye, biz burdayız mesajını veren, ona motosikletleri anımsatan yegane sektör olucak bu sektör, bilicekki kurye geliyor, ona göre sürücek otomobilini, kıstıramıycak, rahatsız edemiycek. Kuryeler sana o saygıyı zorla öğreticek, sen istersen köşene yaz, istersen içimizden çık gel buraya yaz, yarın yine bulacaksın aynı kuryeyi o trafikte.
    Ta ki esas problemin kaynağına inene kadar, tabi bir problem varsa, varsa bile kaynağında arayana kadar !? E tabi buda senin gücüne gidicek, kurye dediğin ince enselinin sana sesini yükseltmesi, maaşı ne ki onun dimi, trafikte bana bir memurun söylediği gibi -bir ceza keserim, 1 ay eşşek gibi çalışsan ödeyemezsin yaklaşımına ters olucak bu. Çünkü aynı zihniyet değilmi garsona, işçiye, satış elemanına, kamyoncuya, kravatsız asgari ücretle çalışan benzeri sektörlerdeki insanlara sorun olanlar, üzenler, onlara paranın gücünü hatırlatanlar gün içinde. Egoların dünyası olmaktan çıkıcak ortam, eski düzen değişmezcileri bozucak tabi bu, devir değişiyor. Herşey gibi. gün gelir kuryelerde tam olarak kendilerine ait bir oluşuma dahil olurlar, o zamana kadar, o değişim sürecinde de böyle gidicek gibi.

    kaç tane kurye bu kişi gibi sinirine hakim olamayan yada kuryelere saygı duymayan, saygıyı geçtim trafikte arac olarak görmeyen 4 tekerlilerle bir iş günü içerisinde bu insanın yaşadığı gibi yaşadığı onlarca olayı yaşadığı halde biriktirip, sonrada büyük kitlelere hitap eden bir yerde yazarak kendisini rahatlatabiliyor yada sesini duyurabiliyor??.. Hiç biri bunu yapamıyor(du). Artık yapıcak. Yapmalı. Karşılaştıklarının çoğu saf, okumamış birer anadolu insanı diye onu süslü kelimelerle halt etme, küçük düşürme dönemide biticek. bu bağ dahada güçlenicek. Kaza yapan kuryenin başına 5 değil 10 arkadaşı gelicek, bu güçlenmeyede neden sen olucaksın, at gözlüğüyle bakan diğerleri olucak, sistemin başını eleştirmeyi değilde amaçları için, geçim için koşuşturanların üstüne amaçsızca, bilinçsizce, taraflı gelmeyi sürdürdükçe. Ben bireysel olarak koşucam koşabildiğim kadar. Aralarına gireli henüz 1 yıl olmadı bu insanların. Bunların hiç birini haketmiyorlar, haketmediler. Bunları oku, sonrada trafikte sakin ol, sana bakan o yüzlere, çalan klaksonlara kulak verme. Birşeyler değişecek, zaman, zaman deniliyor, her gün yeni bir şey çıkıyor. Sanki bu insanlar yeni bir tür, seviyorlar ölümle dans etmeyi, zengin SS li cadde yarışçısı sanki bunlar, kaldırımda turlamayı seviyorlar, seviyorlar senin otomobiline zarar vermeyi, haz alıyorlar bundan, aralardan geçmenin müftelası onlar, sürat yap emri girilmiş kodlanmış kafalarına, duyguları yok onların, 2 tekerli birer organizma olmuşlar gözünde. Yazık ki ne yazık.
    Comfirmation Bias

  6. #26
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    hiç kimseye katılıyorum, doğru söylüyosun gibi gereksiz mesaj yazmadım şu güne kadar...ama bu arkadaşım beni çok duygulandırdı.rEnE arkadaşım hergün gördüğümüz ama gözümüzü yumduğumuz gerçekleri duygusal yoğunluğu ve mastuksal açılımlarıyla bize sundu.Yazıklar olsun böyle gazeteciye, yazdıran güçlere ve toplumu uyuşturan illuminati uşaklarına!

  7. #27

    Üyelik
    23 Mayıs 2007
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    Asya 150 T1
    Benzer şeyler minibüs ve taksi şöförleri için de çok söylendi. Hepimiz biliyoruz ki haklı ve haksızı ayırmak gerek.

    Öncelikle bir gazeteciye hedef göstermek yakışmamış. Kurunun yanında yaş da yanmış.

    Ekmeğini, işini çabuk yapabildiği için kazanan insanlar ister istemez, özellikle büyük şehirlerde, trafik kurallarını esnetmek zorunda kalıyor. Kanun denilen olgu esnetilmeye pek uygun olmasa dahi bazı durumlarda insanların bunu hoş görmesi gerekir. Bu hoş görünün bittiği nokta başkalarının hayatını tehlikeye atma noktasıdır.

    Trafik kuralları der ki "Yaya geçidinde geçiş önceliği yayalara aittir". Büyük şehirde yaşayıp da bunu yapan kaç kişi var aranızda??? Kaçımız yaya geçidinde yayalara öncelik veriyoruz. Park etmenin yasak olduğu yerlere asla araba park etmem diyeniniz var mı? Ben şahsen bu sorulara kuralların söylediği doğru cevabı veremeyenlerdenim. Acelem olduğu ya da işime geldiği için kuralları kendi menfaatime esnetirken, bunu ekmek parası için yapanlara anlayış göstermek gerekir diyorum. Ancak başkalarını tehlikeye atmama koşulu ile...

    Yazının sahibi gazetecinin bu hoşgörüyü hatırlamasını ve işi için sadece kendi hayatını tehlikeye atan ekmek kavgasındaki motor sürücülerini tenzih eden bir makale kaleme almasını umarım....

    Herkesin yolu açık olsun
    C BEER 600

  8. #28
    distinto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MCT 250
    Alıntı mostwanted_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Hepsi birer Ali kıran baş kesen oluyor..

    genelleme yaparak hepsi demesi zaten adamın cehaletinin kanıtıdır,
    az aklı olsaydı ii olanları tenzih ediyorum derdi, ozaman hak verirdik...
    Zamana ait düşlerim... Gemi benim kaptan benim...

  9. #29
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    sanki otomobiller motosikletleri sayıyorlar sanki otomobiller ters yöne girmiyorlar sanki otomobiller motosikletleri sıkıştırmıyor kuryelere laf edene kadar dolmuşları taksileri kamyon kullanıcılarını bi eleştirsin önce ayrıca da trafik polisleri otomobillerden fazla motosikletlere genel çevirme yapıyor daha fazla baskı uyguluyor ayrıca da hani trafik polisimiş o kırmızı ışıkta motosikletin geçtiğini görüpte ceza yazmayan
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

  10. #30
    starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yoktur

    Çete ?

    Bir motor yere düştümü , ilk imdadına yetişenler nedense kuryeler oluyor !
    düşen motorun kurye olup olmadığna bakmıyorlar , birçok olaya şahit oldum boyle . Yolda kalmış , motorunu tamir etmeye çalışan insanlara bişey lazım mı diye gelen arkadaşlar bunlar , bu sitedede hiç azımsanmıyacak sayıda kurye olduğunu düşünüyorum . Konuştuğumuz arkadaşların çete kurmuş olabilecekleri kafama hiç yatmıyor .

    Kuryeler tüm gün motor üstünde bağzısı tahminim 200 -300 km yolu 1 günde yapıyor onlardan iyi motor kullanan adamı anlayacak adam yok diye düşünüyorum .

    Eğer düşen motorcu kardeşi/ kuryeyi etrafına toplanıp korumazsa ne olur
    olacağı söyliyeyim kurye kesin dayak yer yada hakaret , üstüne çarpan adam yaralanma yoksa basar gider olacağı budur poliste bakar oyle .

    Esas Kuryelerle ilgili değil , dangoz minibus çeteleri ve yolların fatihi taksici
    sığırlara uygun bişeyler yazsaymış alkış alırmış , ama bu adam ömründe değil 2 teker 3 teker bişeye bile binememiş onun acısını yazmış bence.

    Kaale almaya deymez .

  11. #31
    mabel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x9 250 - Suzuki İntruder M800
    rene,
    kuryeliği nasıl yaptığını bilemem ama yazarlığın standartların çok çok üstünde. mutlaka üstüne git. yer yer oğuz atay'ın tutunamayanlar tadını bile yakaladım. eline sağlık.

  12. #32
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    K 1300 GT
    tam olarak yalan değil ancak doğruda değil
    abartı söz konusu ...makalede
    okuyan herkez mutlaka kendine bi pay çıkartmıştır.
    kaldırım konusuna ve aynası olmadan makaslar yapanlara değinmiş yalan mı ?
    çete benzetmesini yanlış belirtmiş camia deseydi keşke
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

  13. #33
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kesinlikle başına bir iş gelmiştir...bir ayıya denk gelmiştir...hiç bir medya mensubu canı yanmadan bişey yazmaz...başkalarının canı yanmasın diye değilde kendi acısını hafifletmek adına yazar...köşesini silah gibi kullanan bir yazar daha...yazdıklarında haklı taraflarıda var...ama caddenin ortasında dediği bir can taşıyan insan...Kuryeler trafikteki en masum bireyler...1.5 tonluk aracların arasında kendine yer bulmaya çalışan saygı bekleyen 150 kiloluk kaportası bedeni olan kişiler...Ambulans gibi öncelikli bence...
    kesinlikle katılıyorum kardeşim...ancak kendi başına bi iş gelmiştir...adama diklenirkende bi anda 5-6 kişi olmuşlardır bişeyde diyememiştir...hırsını burda atıyodur...

    rene bu arada yazın gerçekten çok anlamlı ve güzel olmuş...kuryeliğin ne olduğunu bilmeyen insanlar için gerçekten çok şey ifade ediyo...umarım bir gün sizinde bir sendika veya dernek tarzı bi oluşumunuz olur...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

  14. #34

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Alıntı rEnE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bu insanların mesailerini bilmezsin, gün sonunda adisyon sayısı nedeniyle müdürüyle girdiği diyalogları bilmezsin, trafikte kaale almıyorlar dediğin memurlarla yaşadıkları diyalogları bilmezsin, adamın BMW de saygı durusuna dururken, kuryeyi gördüğünde sinek görmüş gibi -beyfendiyi, -arkadaşımı geçtim, -kaybol lan, der gibi bir el ifadesi ve bir yüzle günde kaç kere karşılaştıklarını bilmezsin, içinde bulunduğu rekabet ortamını, evdeki çocuğunu, doğacak bebeğini, her ay kaza yaptığını, ayağında platinle çalıştığını, aralarında geçici yüz felcinin normalden sayılıp -olur öyle geçer dendiğini, iş hastalıklarını bilmezsin, senin o ufak sürtünme dediğin olay sonucu çizilen motosikletin masrafının nasıl günü gününe kuryenin maaşından kesildiğini ve kuş kadar olan maaş nedeniyle, duruma göre 10 gün 15 gün bedava çalıştığını bilmezsin, Ehliyeti nasıl aldığını hatırlamazsın, bu ülkede istisna kurumlar dışında ülke çapında daha ders verecek motosikleti olmayan kurumların her dönem bir yığın insanı A2 ehliyet sahibi yaptığını, motosiklete toplumsal olarak değil nedense kurumsal olarakta bir türlü önem verilmediğini, bana motosiklet kullanma iznini daha üstüne oturmadan veren kurumları görmezsin, 30 dakika garantisinde 33. dakikada evine gelen kuryenin parasını vermez, küçümser birde azarlarsın, üstüne sabah gazetene gelir oturursun trafikten şikayet edersin kahveni içerken, bilmezsin ki o kurye sabah girip gece çıkıyor senin 2 saat tahammül edemediğin o keşmekeşin, stresin, karışıklığın içinden.
    Kuryeleri çok güzel anlatmışsın. Gerçekten çok teşekkür ediyorum!

    Arkadaşlar ; rEnE dostumun yazısını lütfen okuyalım! Bence son noktayı koymuş...

  15. #35

    Üyelik
    07 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul-pendik
    Motosikleti
    tvs apache
    gücünüz garibanlara mı yetiyor syn . mehmet tezkan ? unutmaki o terörist dediğin insanlar namusuyla çalışıp vergisini ödüyor askerliğini yapıyor bazılarıda benim gibi gazi olarak sivil hayata dönüyorlar senin gibi senin gibi kalemini ona buna satarak yada kalemiyle oraya buraya saldırarak indiragandi yapmıyolar yumşak yumşak neyse anladın sen onu degerli motorcu arkadaslar sizlere buradan bi rica da bulunmak istiyorum bundan böyle watan gazetesi almayalım ne bilim bi şekilde tepkimizi koyalım işte, herkese sevgi ve saygılar
    ....paranoyak olman takip edilmediğin anlamına gelmez:cherry:...

  16. #36
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Hortlatmayın şu topiği..... Hala sinirim bozuluyor....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)