Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Koçbank'tan her marka motosiklet için motosiklet kredisi !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Merhaba,

    Bir süredir alacağım ilk motora karar vermek için kafa yoruyor, soruyor soruşturuyor ve elbette hangi motoru alırsam alayım en uygun fiyata almanın yollarını araştırıyorum..

    Bildiğiniz gibi belli markalar dışındaki motosikletler için hiçbir banka taşıt kredisi vermiyor. Ancak ben yine de bir araştırayım dedim ve bankaların internet sitesini tek tek gezerken Koçbank'ın sitesinde "Motosiklet Kredisi Kampanyası" diye bir habere rastladım. Haberi inceledim ve haberde açık ve net bir biçimde; Yamaha, BMW, Honda marka motosikletler için 1.39 faiz oranıyla, diğer marka motosikletler için de 1.49 fazi oranıyla kredi verildiğini okudum. 10 dakika sonra bankanın en yakın şubesinde aldım soluğu. Aldım fişimi bekledim sıramı.. Durumu banka çalışanına arz ettim, başka marka motosikletler için verilen kredi hakkında bilgi almak ve başvurmak istediğimi söyledim. Banka memuru bayan çok kesin ve kendinden emin bir şekilde beni geri çevirdi ve sadece söz konusu motosiklet markaları için kredi verildiğini, diğer markalar için motosiklet kredisi verilemeyeceğini iddia etti.:la: "Ama nasıl olur, sitenizde açık ve net biçimde verilmiş böyle bir bilgi var.." diye itiraz etsem de kabul ettiremedim ve şubeden ayrıldım.. Eve gelip Koçbank Müşteri Hizmetlerine durumu anlatan bir mail yazdım.:computer: İki gün sonra Koçbank Müşteri Temsilcisi beni aradı ve şube tarafından bana verilen bilginin yanlış olduğunu; markası, modeli ve fiyatı ne olursa olsun motosiklet kredisi alabileceğimi söyledi! Müşteri temsilcisine banka görevlisinin beni geri çevirmesinden bahsettim, gerekirse biz arar uyarırız dedi [-X

    Şimdi mesai saati bittiği için bankaya gidemiyorum. Ama yarın ilk işim bankaya gidip itirazlarıma rağmen beni geri çeviren banka görevlisini bulmak ve motosiklet kredisini çekmek ..
    Mümkünse parayı beni geri çeviren hatunun elinden almak istiyorum :mtnet3

    Sonuç olarak yeni motosiklet alacak arkadaşların bilgisi olsun.
    Koçbank'tan her marka ve model motosiklet için motosiklet kredisi alabililirsiniz. Hem de taşıt kredisiyle aynı faiz oranında!


    Bilgi için tıklayın > http://www.kocbank.com.tr/kocbank/bi...ar/default.asp


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    benzeri bir olayi bende yasadim. ama üstüne gitmedim.
    yarin gidersen (alirsan) ayrintilarini yazarmisin.
    kal saglicakla.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  3. #3
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Gurzan benim çalışma saatlerim de mesai saatleri içinde ama işten erken çıkabilir ya da izin alabilirsem muhakkak uğrayacağım banka şubesine. Hele ki o hatunu görüp mors edecek olmak beni bu konuda daha da motive ediyor

    Sen benzeri olayı yine Koçbank'ta ve aynı konuda yaşamıştın ?

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı UmARsIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    TDM900
    Paranın %70'ini veriyorlar %80 ini yazdığına bakmayın. Ama motorsikletle birlikte aldığınız aksessuarın %90'ını veriyorlar. Proforma faturayı yksek kestirmeyi düşündüm ama daha sonra gerçek fatura oraya gittiğinde sorun çıkacağı için ben 3 milyacığı bir tanıdığından aldım faiz de ödemeyeceğim

  5. #5
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı ozgur77 adlı üyeden alıntı
    Hele ki o hatunu görüp mors edecek olmak beni bu konuda daha da motive ediyor
    yürrü be kardesim ozgur77. kim tutar seni

    evet kocbank. telefonla musteri hizmetlerinden bilgi istedigimde su an yürürlükte olmadigini söylemislerdi. en kisa zamanda uygulama baslayacakmis. aradigim için tesekkur edrlermis, baska bir arzum falan varmiymis, vs. vs.

    gelisme kaydedersen bilgilendir olurmu.
    sevgiyle kal...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  6. #6
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Elbette gelişmeleri kaydederim gurzan kardeş..

    Bu arada son anda aklıma birşey takıldı.. Ben motosiklet değil scooter alacağım. "Motosiklet Kredisi Kampanyası" olarak geçse de sitedeki haberde illa ki motosiklet demiyor, "motosiklet firmalarının ürünleri" diye bir ifade var.. Aceba bu seferde yok kardeş sen motosiklet değil scooter alıyorsun diye kıllık yapabilirler mi?

    Bir de umarsız arkadaşım anlaşılan sen motosiklet kredisi almışın. Şimdi ben motoru almadan faturasını nasıl alabilirim ki? Önce parayı çekmem lazım ki motoru alabileyim.. e banka da faturayı göstermeden krediyi vermiyor.. Peki ne yapmamız gerekiyor? Krediyi almak için izlenen aşamaları bize de anlatır mısın? Ayrıca madem %80'ini veriyorlar faturayı yüksek kestirmek mantıklı ama sakıncası ne tam anlayamadım.. Aydınlatırsan sevineceğim, hepiniz sağlıcakla kalın..

  7. #7

    Üyelik
    13 Nisan 2004
    Motosikleti
    fazer 600,sym jride200
    fatura olmadan kredi alamazsınız..ayrıca krediyi banka sizin elinize değil..motoru satın aldığınız yere fatura karşılığında veriyor..scooter falan farketmez.hepsi için kredi alabilirsiniz.

    kısaca anlatayım..önce motosiklet bayisine gidip beğendiğiniz motou seçiyosunuz..

    örnek motor 10 milyar..banka bunun en fazla 7 milyarını veriyor..yani sizin satıcıya 3 milyar daha vermeniz gerekiyor..ondan sonra ordan beğendiğiniz motorun proforma faturasını kestirip bankaya gidiyosunuz.sizden gerekli evraklar isteniyor ikametgah gelir belgesi vs...bunları hallettikten sonra 2 gün içinde onaylanırsa krediniz çıkıyor.. bankadan çağrılıp bi takım evraklar imzalıyosunuz..
    vadesi falan artık size kalmış...banka direk parayı satıcıya yolluyor..sizde kalan 3 milyarı verip motorunuzu teslim alıyosunuz..

    dikkat edilecek hususlar: kredinin belli bir masrafı oluyor en az 200 ytl..sigorta vergi kesintileri falan filan..

    banka kredi aldığınız aracı kasko yaptırmanızı şart koşuyor..kaskosuz binemiyorsunuz..

    denildiği gibi koçbank ,yamaha ve bmw marka motorlarda krediyi çok daha kolay veriyor..sizi uğraştırmıyor...
    istanbul kadıköy
    gurkanyaran@hotmail.com

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı UmARsIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    TDM900
    Merhaba,
    Ben krediyi valide&peder bank'tan 12 ay vade 0 faiz ile aldım

    Proforma fatura, hiç bir resmiyeti olmayan ön fatura demektir. Leasing ve kredi gibi işlerde kullanılır. Yüksek kesitrebiliriz ancak daha sonra faturanın aslı bankaya gideceği için sorun çıkacak ve krediyi alamazsın. Beenim elimde nakit para yoktu bu yüzden taşıt kredisi alamadım. Onun yerine tüketici kredisi almaya karar vermiştim vadeyi uzatıp daha rahat öderim diye düşünüyordum ki aradaki fiyat farkını görünce valide&peder banka danıştım Ayrıca cathedral,'in dediği gibi krediyi tam tam istediğin kadar vermiyorlar hem kesintiye uğruyorsun hem de %70 ini veriyorlar. İş bankası da fa,z oranlarını düşürmüş. Heleki maaşın İş bankasına otomatik yatıyorsa 1 gün içinde kredi alabilirsin ;)

  9. #9
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    sagolun arkadaslar...
    anlasilan B planina gecicez.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  10. #10
    BrandonLee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    ist
    beyler kocbankın istedigi bu "rehin" deki kasıt nedir ? bi tanıdıgımı rehin bırakıcaz
    One Life. Live it.

  11. #11
    cuk_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2005
    Şehir
    Başakşehir 4.etap/2.kısım/ikitelli/İSTANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9 (RC "racing cruiser")
    BrandonLee,

    ben kardeşimi bıraktım iki saat sonra senetlerle beraber geri getirdiler sana kredi veririz yeterki şunu al başımızdan dediler
    etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........

  12. #12
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Motorun ruhsatına "falan bank'a rehinlidir satılamaz" gibi bir ibare koyuyorlar. Krediyi ödeyene kadar, yada hepsini bir seferde yatırana kadar motoru satamıyorsun.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  13. #13
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Evet arkadaşlar, bugün Koçbank'a gittim, kendileri tarafından verilen bilginin yanlış olduğunu ve müşteri hizmetlerinin bana her marka ve model motosiklet için motosiklet kredisi kullanabileceğim şeklinde bilgi verdiğini söyledim. Beni daha önce geri çeviren hatun önce bir afalladı ama aldığım bilginin bankanın genel müdürlüğünden olmasından dolayı bu sefer geri çeviremedi.. Sonra yine öncekindeki gibi bir kaç dosya çıkarıp karıştırdı, önündeki bilgisayardan birşeyler inceledi ve kendisinden daha tecrübeli ve muhtemelen daha yetkili birini çağırdı. Kendilerinden bu şekilde hiç kredi kullanan olmadığı için konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını itiraf ettiler ve konuyu genel müdürlükle görüştükten sonra bana bilgi vereceklerini, mümkünse %1.49 faiz oranıyla bana motosiklet kredisi kullandıracaklarını, ertesi gün tekrar uğramamı söylediler..

    Sonra bankadan çıktım ve hemen yol üstünde olan Oyakbank'a uğradım. Kredilerle ilgili çalışana motosiklet kredisi verip vermediklerini sordum. Oyakbank çalışanını Koçbank'taki hatuna göre daha çok tuttum. Hem daha bilgiliydi hem de daha ilgili. Kendilerinden de her marka ve model motosiklet için motosiklet kredisi çekebileceğimi ve faiz oranının %1.44 olduğunu söyledi. Yani Koçbank'ın motosiklet kredisi faizi oranından bile daha düşük. Sonra bana alacağım motosikletin fiyatını sordu. Ortalama 2500-3000 YTL olacağını söyledim. Motosiklet kredisinde aracın kaskosu, rehin masrafları, falanı filanı derken 200-300 YTL kadar fazladan bir masraf çıktığını, oysa tüketici kredisi faiz oranının çok az fazla olmasına karşılık sadece 80 YTL masrafı olduğunu söyledi. 2.500-3.000 YTL'ye alınabilecek bir motosiklet için 1.85 faiz oranıyla tüketici kredisi çekip 80 YTL masraf vermenin daha akıllıca olacağını söyledi ve bana tüketici kredisi çekmeyi önerdi. Birlikte hesabını yaptık, 2.500-3.000 YTL'lik bir motosiklet için tüketicisi kredisi çekmek gerçekten de daha hesaplı oluyor. Ama 8.000-10.000 YTL'lik bir motosiklet alacaksanız motosiklet kredisi çekmek daha avantajlı.

    Sonuç olarak marka ve model kısıtlaması olmaksızın Oyakbank'tan da motosiklet kredisi çekmek mümkün. Hem de Koçbank'ta sözde olup da kullandırılmayan motosiklet kredisindeki faiz oranından daha düşük bir faiz oranıyla. İşin en güzel tarafı ise Oyakbank çalışanları bundan haberdar, yani "yok öyle birşey" deyip sizi geri çevirmiyorlar ;)

    Motosiklet kredisi çekmekten vazgeçsem de Oyakbank'tan memnun ayrıldım. Çünkü bilgilendirildim ve ilgi gördüm. Koçbank'taki suratsız hatunun genel müdürlükten öğrenip bana yarın vereceği bilgi de muhtemelen aynı. Yani motosiklet kredisi çekmemin mümkün olduğu ama bir hayli masrafı olacağı.. O yüzden ne yeniden Koçbank'a uğramayı ne de Koçbank'tan kredi çekmeyi düşünüyorum..

    İlgilenen arkadaşlar sanırım gerekli bilgileri edinmişlerdir. Ben bu başlığı faydalı bilgiler bölümüne açmıştım ama nedense forum yöneticisi arkadaşlar motosohbet bölümüne taşımışlar.. Ama yine de ben bu motosiklet kredisi çekme serüvenimden çıkan faydalı sonuçları arkadaşlarla paylaşmak istiyorum:

    1. Marka ve model kısıtlaması olmadan motosiklet kredisi veren bankalar Koçbank ve Oyakbank. (Ama Oyakbank'tan çekmeniz tavsiye edilir. Hem faiz oranı daha düşük hem ilgi daha iyi)

    2. Fiyatı düşük motosikletler için motosiklet kredisi çekmek akıllıca bir iş değil. Çünkü motosiklet kredisinin faiz oranı düşük olsa da masrafları daha fazla ve zararlı çıkıyorsunuz.

    3. Fiyatı yüksek olan bir motosiklet alacaksanız bu bankalardan motosiklet kredisi çekebilirsiniz.

    Saygılar..

  14. #14

    Üyelik
    22 Haziran 2004
    Bilinci Türk İnsanini seviyorum! Ozgur77 Kutlarim dostum.Yazdigin herseyi büyük bir keyifle okudum.Verdigin bilgiler harika.. Umarim en kisa sürede hayalini kurdugun motosikletine kavusursun.

  15. #15
    Kawasaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2004
    acaba banada V-storm için kredi verirlermi
    Durdurun dünyayı müsait bir yerde inecek var

  16. #16

    Üyelik
    20 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2teker
    Niye vermesinler? Geri almayacaklar mı?

    oktay
    (Okumadan imzalamam)

  17. #17
    hondaxl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf600
    Beyler örnek ödeme tablosu falan varmı..?
    Bana da uyarsa alabilirim..
    ozgur 77 seni takipteyiz.. Bilgilendirmeye devam..
    [B][I]Dayak nedir ? Kime atılır [/B]??[/I]

  18. #18
    BrandonLee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    ist
    Alıntı cuk_o adlı üyeden alıntı
    BrandonLee,

    ben kardeşimi bıraktım iki saat sonra senetlerle beraber geri getirdiler sana kredi veririz yeterki şunu al başımızdan dediler
    ehuehuhueue
    One Life. Live it.

  19. #19
    kucukprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Eli kulaginda!
    ozgur
    bu yazdıkların var ya musteri memnuniyeti konusunda bankaralarda eğitim konusu olabilecek bir ornek. Yazdiklarin icin tesekkurler.

  20. #20
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    tesekkurler ozgur.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler