Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kendi motorumuzu kendimiz yapabilir miyiz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    turkishflier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Alıntı gureli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte arkadaşlar bizim anlayışımız bu kadar, Baştaki yönecicilerde ayni kafaya sahip olduğundan, bizler hiçbir yere varamayız. Ancak işi gırgıra boğar ve engel olmaya çalışırız.Yaratıcı bir beyne hiçbir zaman yaratma fırsatı verilmemiş bu ülkede . Kısa zamanda verileceğini de sanmıyorum. Avrupadaki Fabrikaların her köşesinde,çalışanlara yönelik bir fikir kutusu vardır. Çalıştığın makinada, çalışmanı kolaylaştırıp üretimi arttıracak bir fikrin varsa , bunu yazarak o kutuya atarsın,Ama ne olduğunu yazmana gerek yok .Ertesi günü yada en kısa zamandanda sana gelip fikrini sorarlar çünki makinada çalışan sensin. Fikrini açıklarsın mühendisler hemen kontrol edip bir proje ile senin fikrini uygular . çalışman kolaylaştı üretim arttıysa sana mükafat verirler.ilk verdikleri bir maaşa kadardır.tabii daha az da olabilir ama gerçekten üretime faydalı olduysan yıl sonunda ayrıca bir ikramiye alırsın . Dolayısıyla fikir üretmeye teşvik edilirsin. Ama bizim burada bir işçi böyle bişey yapsa önce ustabaşı seni şikayet eder sonra senin fikrini çalıp kendi fikriymiş gibi mühendislerle konuşur mühendis te onun fikrini çalar derken hırsızlık en baştan sona doğru uzayıp gider bu arada olan zavallı işçiye olur. Biz üretemeyiz bu kafayla dışardan almak zorundayız üretirsek mali açığımız kapanır sonra İMF ye ne cevap veririz :
    o kadar madenlerimiz hep dışarıya yok pahasına gider ve orada işlenerek bize çok pahasına geri döner olay bu kadar basit
    Gureli,bu tezine gösterebileceğin bir dayanak var mı.Veya böyle konuşmana ne sebep oldu.Konu hakkında yetersiz bilgi sahibi olduğun belli;en azından genelleme yaparak bir hata yapıyorsun.Türkiyede üretim sistemi sizin sandığınız gibi yürümüyor artık;işçisinden temizlikçisine kadar her personelin fikrine saygı duyulur,araştırılır gerekiyorsa uygulamaya sokulur.Türkiye seneler önce her bakımdan yüksek üretim ve organizasyon standartlarına kavuştu zaten.

    Bir de benim anlayamadığım bir durum var,neden bu tür konularda olayı duygusallaştırmaya çalışıyorsunuz.Arkadaş motosiklet üretiminden bahsediyor;biri çıkıp memleketin durumundan bahsediyor,diğeri çıkıp bu çalışmaları baltalıyorlar diyor.Yapmayın arkadaşlar ne alakası var,konuyu çıkmaza sokan şey sizin bu bakış açınız.Neden sanayi gelişmiyor,çalışmalar yapılmıyor diyorsunuz.İşte bu yüzden.Herkesin bir bahanesi var ve bir mazeret sürüp kenara çekliliyor.

    Ki zaten yapılacak şey bir motosiklet,uzaya çıkacak bir roket yapmıyoruz burada.Bunun için süperzekalı bir insan,milyon dolarlık makineler gerekmiyor.Yeterli teknik bilgiye sahip bir insan,biraz da konu hakkında araştırma yapıp bilgi toplarsa çok rahat bir motosiklet üretebilir.Konuyu saçma sapan nedenlerle bağdaştırmayın.Fabrika çıkışı gibi olmazmış;olmasın,olmasını isteyen kim ki.Yapın;bozulsun,kırılsın,dökülsün ne olacak;alırsın eline aleti tamir edersin.Alt tarafı bir makine bu,eline bir kaynak makinesi alıp ta işe girişen kimsenin bir tarafı düşmez;merak etmeyin.

    Arkadaş yazmış;benim bir atölyem var buyrun gelin çalışalım diye.İşte size fırsat;kim uğraşmak istiyorsa gidip üretime girişebilir.Her türlü mühendislik hizmetini de ben vereceğim size.Tekrar söylüyorum,siz burda yapalım mı yapmayalımmı,yaparsam ne olur gibi angaryalarla uğraşırken diğer tarfta insanlar bu işi çoktan endüstri haline getirmiştir bile.Biz de böyle ağzımızın suyu akarak bakarız.

    Akşam akşam sinirlendim yine


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    ooo7000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    yolun hakkını ver!

  3. #43
    Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    07
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    bu ülkenin insnaı isterse herşey yapılabilir ama, birşey hatırlatayım size "hazey-Türk" markasının hikayesini herkes biliyordur sanırım. eğer onun hikayesi gibi birşey olacaksa, bu topice bile gerek yok...
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

  4. #44

    Üyelik
    28 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Regal Raptor Class
    Hazey-turk gerçekten çok sıradışı bir projeydi ve devlet tarafından sınıflandırılamadığı için başarısız oldu. Bu ülkede sınırların yetkililerin ve bürokrasinin izin verdiği kadardır. Bazı uygulamalar kişileri sınırlandırırken bazıları da sınırları kaldırır.. örneğin yeni motor ehliyeti almış birinin 1800 cc bir makine ile yollara çıkması tamamen legal.. böyle saçma şey olur mu?

  5. #45

    Üyelik
    26 Aralık 2006
    Alıntı Boğaçhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    0007000, Verdiğiniz adresi ziyaret ettim, inanasım gelmedi. Türkiye'de böyle bir imalatın yapılıyor olması hakikaten beni gururlandırdı. Tüm arkadaşlara da tavsiye ederim. Fiyatlara ilişkin bir şey bulamadım ama, bu işin yapılabilirliğinin aleni kanıtı olası bakımından çok güzel bir örnek.
    Merhabalar,
    Sanırım bizden bahsediyorsunuz Fiyatlarla veya herhangi bir diğer konuda nasıl yardımcı olabilirim? Arkadaşlar Topic'i çok geç farkettim kusura bakmayın. Diğer sorulara da cevap bulmaya çalışırım. Görüşmek üzere.
    [FONT="Verdana"][I][B]Baran Alan
    TTCC[/B][/I][/FONT]

  6. #46

    Üyelik
    28 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Regal Raptor Class
    Selam Baran

    Özel birşeyler arayışının bir ürünüdür bu topic... ama aynı zamanda ekonomik :-) hoş geldin...


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler