Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yapılan Hatalardan Alınan Dersler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    Çok değerli kardeşlerim, 1-2 saatdir sitedeyim ve yaptığım tesbit neticesi ;sitede bir eksikliğin olduğu fikrine kapıldım. Tesbit ettiğim konu aynı zamanda Başlık cümlesi.
    Sayın forum yöneticilerimizin, bu başlığı ana sayfada sabit başlıklardan biri haline getirmelerinin yararlı olacağını düşünüyorum.

    Bu başlık neleri ihtiva edecek:

    1. Diğer başlıklar altında, arkadaşlar başlarına gelen kazalardan vb. olaylardan bahsediyorlar, ayriyeten bu tip konularla Yapılan Hatalardan Alınan Dersler başlığa'na katkıda bulunmak isteyen değerli kardeşlerimiz, başlarına gelen ve ders alınmaya değer gördükleri olayı burada anlatacaklar. Buna kısaca YAPILAN HATA diyeceğiz.

    2. Hatayı yapan/anlatan kardeşimiz samimi olarak ve savunma yöntemlerine başvurmadan bu hatayı neden ve nasıl yaptığını ve bir daha olmaması için ne yapması/yapmaması gerektiğini anlatacak. SAMİMİ İTİRAF

    3. Forum yöneticisi kardeşlerimizin seçtiği veya bu konudaki bilgi ve tecrübesi bilinen, Forumumuza üye, Motosiklet duayenleri arasından oylama ile seçilecek bir BİR BİLEN tarafından konu baştan sona değerlendirilecek. ve Biz buna: YAPILAN HATALARDAN ALINAN DERSLER diyeceğiz.

    Bunu neden yapacağımız gayet basit:Bu başlık altında toplanan yazıları okuyan kardeşlerimiz, aynı hataları bile bile yapmıyacak ve hızlı bir eğitim gerçekleşecek.

    Tabiki burda forum yöneticisi kardeşlerimize biraz iş düşecek.
    Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli




    Mesajı yazarken Eagles-Hotel California Dinliyordum.
    Comfirmation Bias

  3. #3
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    İlk hata benden.. ;

    Gecen yaz yalowa da; azcık içkiliyken, otoyolda durmuş dönüş yapcaktım..Tam döneceğim sırada aynadan dikkatsiz bakmam sonucu, hareketlendiğim sırada göremediğim bi ford transit benm arabayaa GGÜÜÜÜÜÜMMMMMMMM !!!

    Bi baktım arabanın ön sol kapıdan ötesi yok.. Allah tan bana bişi olmadı

    O günden beri geceleri çok daha dikkatliyim.. Dersimi ALDım yani

  4. #4
    T_uruncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2005
    ıslak zemin kayıyor hem de çoook fena (kaydım)

    dik yokuşları 1. vitesle çıkmazsan motor duruyor ve düşmese de kaldıramıyorsun (durdum)

    stresliyken motora binersen kaza yapıyorsun (arabaya tosladım durduk yerde)

    bayan şoförlerin %95i acaip araba kullanıyo bunları basıp geçmekte fayda var,

    otobüsü arkasından takip etmemek lazım kör gibi oluyorsun yanlardan ileriyi görecek şekilde gitmek lazım (yoksa özellikle halk otobüslerine toslayabilirsiniz)

    arkanızdaki aracın acelesi varsa risk almayın bırakın geçsin rahata ersin (yoksa canınıza kasdedeblir)

    bayan motorluların sıkıştırılması bence hikaye, acaip iyi, sabırlı, ve yardımcı davranıyor insanlar...

    başınız sıkıştığında kurye dostlardan yardım isteyin

    benzininizi bitirmeden önce deponuzu doldurun

  5. #5
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Islak zeminden geciyordum hizimi iyice yavaslatim aksam vakti idi sanirim. Yavasca su birikintisini gectim tamam dedim yine gazlayalim asildim hemen gaza , asilmam ile bir patinaj sesi geldi ve motor altimdan firladi. kendimi yerde surunurken buldum. Tekerlekler islanmis oldugundan yine en azindan bir kac dakika basmamam lazimdi. Ama nerde.....Artik islak zemin gordummu hizimi minimum a dusuruyorum. Artislik yapanin sonu belli..
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  6. #6

    Üyelik
    20 Nisan 2005
    hayvanlar çok tehlikeli olabiliyor.geçen sene olimpos ta bir tavuğa çarpmamak için güzelim xt 600 ümü parçaladım.dikkat etmek gerekiyor
    ve de bilmediğin yolda özellikle stabilize yolda yavaş ve dikkatli gitmek lazım

  7. #7
    paradiseizmir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Pancar motoru
    eğer ışıklara yaklaştığınızda yeşil ışık size yanıyosa rahat olmayın her an bir teyze çocuğuyla önünüze fırlayabilir firen sıktım ama baktım çarpıcam motoru yere çaktım allahtan bişey olmadı banada teyze ve çocuğada tabi teyze polisten fırçayı yedi

  8. #8
    hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    seri sirseri kullanan arkadaşlar arkada artçınız varken keskin virajlara efendi efendi girelim hele yollarda yağmur yağmış ve ıslaklıkla yerdeki tozlarla birleşip asfalt çamur halinde ise herşekilde paşa paşa gidiniz derim ama deneme yanılmadan olmaz diyenler tadına varabilirler ve birde arabalardan tehlikeli yayalara dikkat !!!!genelde sağ şeritte duran bir otobus veya kamyonun onunden fırlama riskini goz onunde bulunduralım ,yada şehiriçinde arabaların arasından geçerken sizi görmeyen şöför sayısı çok olabiliyor ,,malum bizim şöförlerde şeridinde gitmekten sıkılırlar (telde konusan,ayadan sağı solu hareket halinde kesen,sigara içerken...)yani hızınızı ayarlayın kararınızı doğru verin trafikte tereddüt iyi olmaz
    Ride your way

  9. #9
    Hebele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2005
    Şehir
    İST.
    Motosikleti
    HONDA CG 125 ES
    alkollüyken kesinlikle motor kullanmayın.
    Yoksa hastande sürünürsünüz yada ölürsünüz!tercih sizin.
    Kaburgam-kolum-bacağım kırıldı, diz kapaklarım ve omzum zedelendi, kafam enlemesine yumurta şekli aldı(aynaya bakmadan kulağımı görüyordum)

  10. #10
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    uzun bir gece yolculuğuna çıktığınızda yoldaki tamiratların ışıklı uyarıcılarla belli edileceğini sanmayın(ki mevzuatta böyle yapılması gerekir diye yazıyor).
    burası Türkiye(bir an dalgınlığıma gelmiş unutmuşum): her an önünüzde dümdüz uzanan yolun büyük taş yığınlarıyla kesilip yan yola verildiğini ancak 15 m kadar bir mesafe kalınca anlayıp (asfalt üzeri hafif mıcırın da freni boşuna yapılmış bir sistem haline getirmesinin de yardımıyla) büyük bir vurdumduymazlığın yolaçacağı felaketi benim gibi sadece ufak bir bacak kırığıyla(Allah'a şükür) atlatamayabilirsiniz.
    benden söylemesi ben ettim siz etmeyin, bilmediğiniz yolda sakın ha 80-90 kmh sürat yapmayın yok yere ölür gidersiniz, daha kötüsü sakat kalmak var işin ucunda.

  11. #11
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    düşünceli anlarınızda asla motoru hızlı kullanmayın....Yaptığınız hata olduktan sonra acısını çıkarıyor....Çok kez başıma geldi.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  12. #12
    kadavra450 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul
    arkadan itiş güçlü arabada 3 kuruşun hesabını yapmayın,çin malı lastik almayın.hafif yağışta İKİNCİ viteste dönerken gaza biraz hızlı bastım diye 360 derece dönülmezki...(hızım 20-30 arasıydı,göbek dönüyordum)

    burasının türkiye olduğunu ve ''biz türküz bize bişey olmaz'' ideolojisinin karayolları genel müdürlüğü'nce benimsendiğini unutma.yolda çalışma varsa uyarı levhası vardır gibi saçma bir düşünceye kapılma.ben bir ara unutmuşum bu gerçekleri önümdeki TIR'ı sollamak için sol şerite geçtim veeeeeeeeeeee eveeeeeeeetttttttt yol çalışması varmış sağ şerite geçişleri kapatmışlar.yolda dubalar var sağa geçemiyorum.bir baktım karşıdan motor geliyor ama yapacak bişey yok geçemiyorum sağa.en sonunda adama sağa geçmesini işaret ettim can havliyle ve direksiyonu sol tarafta ki toprak bankete doğru kırdım.allahtan banket düşük değildi.motorcu arkadaşı ve beni alah korudu.
    Ho :RED
    H1 :KABUL


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler