Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Neden Enduro?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    "Koskoca boyutları, tipsiz görüntüleri, kocaman lastikleri... Buna binen nasıl biniyor ya? Ne anlıyorlar hiç bilmiyorum" derken birden kendimi enduro-sever buldum Sonra bu yazıyı yazmak istedim "enduroyu hiç düşünmeyen" diğer insanlara da katkım olsun diye. Umarım sizlerin de aklına "enduro mu alsam ki?" gibisinden bir soru yerleştirebilirim.


    - Abi dağda taşta ne işim var neden enduro alayım?
    --> Dağ, taş, tepe vs. tek başlarına ele alındıklarında cross'u tanımlıyor aslında. Endurolar düz yolda da gitmek üzere tasarlanmıştır. Gireceği arazi de sert ve taşlı arazi olarak düşünülmüş değildir, toprak ve hafif engebeli arazi için uygundur. Amacı hem aslfaltta, hem bozuk yolda, hem de köy yollarında vs. konforlu bir şekilde gidebilmektir. Hatta bu yüzden isimleri yavaş yavaş "funduro" olarak değişiyor. Enduronun dar ve engebeli yoldaki avantajı, manevra kabiliyetinden de geliyor. Ülkemiz yol şartları göze alındığında otoban hariç (ki kısmen bazı kesimlerde o da dahil) çoğu yolumuz yamalı bohça gibi olduğundan ne zaman karşımıza ne çukur çıkacak önceden kestiremiyoruz. Gittiğimiz yolun %90 ı asfalt olsa bile geriye kalan kısımda karşılaşabileceğimiz arazi problemlerinin aşabilir olması hiç kimsenin hayatında görmediği manzararları görmemizi sağlayabilir.

    - Abi bu endurolar kocaman ya şehir içinde ne yapacağız?
    --> Yüksek cc'li endurolar biraz daha touring'e yanaştıkları için bu söylem doğru ancak 650cc'lik bir enduronun ön çatal açısının dik olması motorun manevra kabiliyetini artırıyor ve dar yollarda daha az sorun çıkarıyor.

    - Endurolar çok yüksek abi...
    --> Sele yükseklikleri endurolar ile diğer motorlar arasında 3 ila 5 cm civarı oynar. Endurolar cross'a yaklaştıkça bu yükseklik daha da artar. Endurolar standart motorlardan arazi özelliğinden dolayı yüksek olmak zorundalar... Ancak üreticiler ağırlık merkezlerini çok daha aşağılara çekerek dengeli motorlar üretiyorlar (F650'nin deposunun sele altında olması bu nedenledir). Bu yükseklik bir handikap gibi görünsede süspansiyon yapısı nedeniyle (çok esnek) arazide ve yolda diğer motorlardan çok daha dengelidir. Sele yükseklikleri diğer motorlarla aynıdır ve hatta en alçak seleli motor yine bir endurodur (F650GS)... Sele yüksekliği R6 dan daha alçaktır.

    - Enduroların oturuş pozisyonları da çok dik ama..
    --> En rahat oturuş pozisyonu budur. Sadece rüzgarı daha fazla aldığınız için bir dezavantajı vardır, ancak saatte 120-140 km süratleri arası yorulmadan, rahatlıkla yol alabilirsiniz. Aksine yumuşak seleli oldukları için poponuz ile motorunuz büyük bir uyum içindedir.

    - Endurolar genelde tek silindir ya da iki silindir, bunun da titreşime neden olduğu söyleniyor.
    --> Düşük devirlerde tek silindir enduroların bir titreşim verdiği doğru ancak bunu size yolu işkenceye çevirecek diye düşünmenize gerek yok. Aksine tek silindirin bakım kolaylığı gibi bir avantajı vardır. Hatta kendi bakımınızı kendiniz bile yapabilirsiniz.

    - Neden dört silindirli değiller?
    --> Dört silindir motorlar düşük süratlerde hararet yaparlar ve bu yüzden 90-100 km hızla seyreden grup sürüşünde, önceden gidip sizi ilerdeki benzinlikte beklemek zorunda kalırlar. Ancak hiç sıkılmazlar çünkü benzin almakla meşguldurler.

    - Biz sürekli otoban ya da güzel asfaltı olan yerleri seçiyoruz gezmek için. Neden enduro alayım ki?
    --> Bu sorunun cevabı kısmen ilk cevapta verilmiş olmasına rağmen birkaç noktaya daha değinmek istiyorum. Güzel gezi yapacaksınız, eşyalarınızı nereye koyacaksınız? Artçınızın sırtına mı takacaksınız? Yoksa bir fileyle selenin arkasına mı sabitleyeceksiniz? Tabi yol boyunca durmadan, "lan noldu bizim çanta düştü mü acaba?" diye düşünerek yol zevkinden mahrum mu kalacaksınız? Peki diğer yandan endurocular gideceğiniz yere bir depo benzinle giderken, siz tekrar benzin almak zorunda kalacak mısınız?

    - Ön kısımları çok çirkin be bu enduroların.

    --> Bunun sebebi yumuşak amortisörlerdir. Amortisörlerin yumuşak olması, bozuk yollarda motorun zıplayıp yol tutuşunun azalmasını engellemektir. Bazen çirkinlik motoru devirip canınızı acıtmanızdan daha önemlidir.

    - Alaşım jantlar daha çekici değil mi?
    --> Yüksek cc'li endurolarda da yavaştan bu jantlar kullanılmaya başlandı. Alaşım jantların enduroda kullanılmamalarının sebeplerinden birisi, bu jantlar kırıldıklarında yapacak bir şey kalmıyor.

    - Sahi motoru devirirsek ne olacak?
    --> Hiçbir şey (altında kalmadıysanız tabi). Motor koruma demiri, elcik koruma, karter koruma... Özetle her tarafı korunuyor. Yine bunlara rağmen başka bir sorun çıktığında parçası çok daha ucuzdur. Bir de full grenaj bir spor motosikletle düştüğünüzü düşünsenize Üstelik enduroların tip gibi bir kaygıları olmadığı için (yani modern deyimle "şekilci" olmadıkları için) kırılan sinyal yerine Çin malı bir motosiklet sinyali bile takabilirsiniz. Uysa da taktık, uymasa da..

    - Nasıl yani şekilci?
    --> Endurocu adam, "lan bu dizlikler de çok sırıttı, çıkartayım en iyisi", "kaskı şöyle janjanlı bir şey alayım", "dur motoru biraz öne koyayım da görülsün", "len daha 10 dakika oldu yıkatalı kuş pislemiş bak" tarzı şeyler düşünmez. Hatta onun tek şekili bulandığı çamurdur. Öyle ki temizlerken bile keyif alır bu çamuru, çünkü her çamura bir kahkaha saplanmıştır.

    - Otobanda gazlayamayacak mıyız bu endurolarla?
    --> 650cc bir enduro 140 km hızla konforlu olarak götürebilir sizi. Sürat yükseldikçe bu konfor tek silindirin titreşimine yenik düşüyor ve çok rüzgar yemeye başlıyorsunuz. Zaten izin verilen hız limitleri belli. E5'te 90'la radara giren biri olarak iyi ki daha yüksek değildi süratim diye düşünüyorum. Üstelik kötü haber, yakın zamanda otoban polisi uygulaması başlayacak.


    - Bu enduronun bir felsefesi var mıdır?
    --> Enduroların felsefesi, motosikletin felsefesi ile aynıdır. "Motosiklet özgürlüktür", "Enduro da özgürlüktür, yolun hiç bitmemesidir". Enduro, "bir yere gidilecekse, bir gezi yapılacaksa yol durumunu düşünmemektir, lastiğim biter mi acaba dememektir, bu kadar eşyayı neremize sokacağız diye küfür etmemektir, grenaj çizilirse kaç paradır araştırmamaktır, yol kapalıyken ya da park etmek için kaldırımdan aşmak gerekirse altı sürtecek mi diye kafayı uzatıp bakmamaktır".

    - Endurocuların muhabbetleri nasıldır?
    --> Endurocular çok muhabbet adamlardır Bu insanlar sadece trafikte ya da otobanda gitmedikleri için, değişik yerler görebiliteleri fazladır. Oturduklarında "şurda 200 bastım, 20 derece kadar yattım, 30 metre tek teker gittim, 20 litre benzin yaktım, lastikleri değişeli 10 gün oluyor" muhabbetlerinin değişen tek yanı rakamlar değildir. Hatta bu muhabbetleri neredeyse hiç yapmamaktadırlar. Onlar için çadırda kalınan bir gece, yakılan kamp ateşi, dağ başında yenen öğle yemeği çok daha önemlidir. Üstelik yeni muhabbetler de burada türemektedir. Zaten dikkat ederseniz en kalabalık motorcu grupları genelde enduro-touring gruplarıdır.


    Ve son olarak birkaç foto (belki de ilk olarak )




    35emre35, banno1957 ve Silviya bunu beğendiler.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Seda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    NEDEN SUPER SPORT?


    Gaza geldim yazıcam Prometheus
    "Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca

  3. #3

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    iyi yazmıssın,su bmwler biraz ucuzlasa super olacak.

  4. #4
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    En yakın motosiket bayisine zombi edasıyla "Enduro, enduro..." diye tekrarlayarak gidesim geldi.

    Klavyene sağlık.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  5. #5
    roadcarver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF 600
    prometheus eline sağlık baba sonunda bizide yapıcan bir endurocu valla zaten başkada şansım yok gibi
    rüzgarınla sarıl bana hayallerim üşümeden

  6. #6
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Endurosu olmayan endurocu......

    Ooo dereyi görmeden enduroyu suya sokmuşssun....Hele bi al da sonra çaydan seke seke geçersin....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  7. #7
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı roadcarver adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    prometheus eline sağlık baba sonunda bizide yapıcan bir endurocu valla zaten başkada şansım yok gibi
    Herkes bir gün Fenerbahçeli olmasa da, her motorcu bir gün mutlaka endurocu olacak Tabi kimileri benim gibi erken farkediyor durumu
    hasan_4154 bunu beğendi.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  8. #8
    roadcarver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF 600
    umarım en kısa zamanda allah tekerlerden çamur silmeyi nasip eder
    rüzgarınla sarıl bana hayallerim üşümeden

  9. #9
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    güzel yazı olmuş eline saglık. neden enduro sorusuna güzel cevap. her motorsiklet tutkunu; hangi motosikletle başlarsa başlasın son noktayı hep enduro ile noktalar.. birgün yaşarsak hepimizin alacagı motor enduro olcak...


    bu arada unutmadan herkes birgün fenerbahçeli olcak..... buda enduro gibi

  10. #10
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı Pro adlı üyeden alıntı
    ...ve nitekim papaz hergün pilav yemiyor:
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  11. #11
    roadcarver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF 600
    çok iyi ya
    rüzgarınla sarıl bana hayallerim üşümeden

  12. #12
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Endurolar çirkin değil ki. Yoksa ben mi zevksizim ?
    May the Force be with McLaren Mercedes

  13. #13
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    tek silindir olma nedeni bildigim kadariyla, tek ve geniş silindirden çok daha fazla tork elde edilebiliyor olmasi ve enduro ya hp den çok tork un lazim olmasi sebebiyle. tamir etmenin kolayligi ve sorun çikartma olasiliginin azligi yaninda bu da eklenebilir.

    ve çok çirkinler, BMW f 650 gs ve 1200 dişinda, güzel enduro görmedim maalesef.

  14. #14
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...ve nitekim papaz hergün pilav yemiyor:
    1150 GS yüksek cc'li enduro olduğu için ordan çıkamaması normal. Ancak XT 660 R gibi bir enduro çıkabilirdi (yani sanırım görmek lazım araziyi )
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  15. #15
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    hazır endurocular gaza gelişken bir bmw enduro albümüde ben yapıyım

















  16. #16
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Güzel yazı, elinize sağlık.

    Endurolar kesinlikle çirkin değiller, bence en güzel motorlar. İki tekerleğin motorlu versiyonu için en kullanışlı ve amaca en uygun araçlar.

    Her fırsat bulduğumda söylüyorum, yine çıktı fırsat. Ülkemizde sıfır seçenekleri çok yetersiz. 650 cc altında elle tutulur bir tek Suzuki 400SM var, o da fiyat olarak 650'lerle aynı zaten. Hala ümidim var, bu boşluğu birileri dolduracak.

    Sağlıcakla.

  17. #17
    roadcarver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF 600
    honda varadero 125 in fiyatı belli oldumu türkiyeye geliyormu acaba hondanın sitesinde göremedim bilen varmı
    rüzgarınla sarıl bana hayallerim üşümeden

  18. #18
    gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2006
    Şehir
    Smyrna-Physkos
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    Hay eline sağlık ben de bir haftadır Transalp görüyorum rüyalarımda. Cruiser iyi hoş da uzun yolda enduro şart enduro... Şehiriçinde yine kullan Çin Malı motoru canım...

    Zaten çok param olsa 1 adet CBR 1000 RR,1 adet Shadow, 1 adet deEnduro (bu konuda henüz marka belirlemedim) alıp koyacağım kapımın önüne.

    BMW'ye gücümüz yetmez ama Transalp veya DL650 2. el fiyatları ortalama nedir piyasada?

    Şimdi topic açarsam yok yanlış yere açtın, yok bu konu açılmıştı gibi bir sürü cevap gelecek, böyle aramızda halletsek bu konuyu?
    ...Sergerdan...

  19. #19
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Transalp daha pahalı.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  20. #20
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı
    SOnra bu yazıyı yazmak istedim "enduroyu hiç düşünmeyen" diğer insanlara da katkım olsun diye.
    Bugüne kadar motosiklet modelleri üzerine okuduğum en güzel, en neşeli yazılardan biri, belki de en iyisi...
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler