Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ülkemizde Satilan Supermoto Modelleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Motosikleti
    YZF - R6
    Ülkemizde satılan supermoto ürünlerine ilgi duymaya başladım. yakın zamanda evlenecek olmam nedeniyle yaklaşık 2 senedir kullanmakta olduğum R6 nın yanına normal zamanlarda kullanabileceğim , hanımı ürkütmeyen bir motor arayışına girdim. Fazer Fz-1 hayalimi şimdilik erteledik hanımın zoru ile

    Supermoto kategorileri ilgimi çekiyor. Bunun için ufak bi araştırma yaptım öyle çok uçuk modellerde gözüm yok ( KTM gibi ) malum düğün arifesi ve masraflar çok. Onun için şöyle orta halli bir süpermoto aramaya başladım. Geçek gün cadde de skyteam in supermoto modelini gördüm ve gerçekten çok beğendim. Bu modeli kullanan arkadaşlar bilen arkadaşlar var mı , resimleri teknik özellikleri nelerdir.
    Asya motor GY modeli de güzel gözüküyor ancak , bu modelin kalitesinin düşük olması beni vazgeçirdi.

    Şu an için DR 400 veya elimiz biraz bollaşırsa ( düğünde takılanlara bağlı)
    Xt 660 düşünüyorum.

    Ancak skyteam in bunlara nazaran daha makul fiyatlarda olması ( kalitesi düşük olsa bile asyadan iyidir diye düşünüyorum ) beni cezbediyor.

    Benim bilmediğim ülkemizde satılan başka supermoto lar varmı. ( uygun fiyatlara tabi ki )
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki DR-Z 400SM
    Merhaba

    Supermoto ya ilgi duyduğunuz için çok memnun oldum. Supermoto, Cadde motorlarının performansı ile off road makinelerinin çeviklik ve sağlamlılığının birleştiği yerdir. Ülkemizde BMW,Aprilia, TM Racing ve Ducati'nin supermotoları hariç KTM, Suzuki, Honda(Off-road dan çevrim), Husaberg, Husqvarna ve Yamaha'nın supermoto modelleri mevcuttur.

    Uygun fiyata size önerebileceğim benim de kullandığım Suzuki DR-Z 400SM dir. Çok çevik ve sağlam aynı zamanda servis ihtiyacı en az olan SM lerden biridir. yaklaşık fiyatı 14.000YTL olup, ikinci elleri de 10.000YTL civarında alınabilir. Ülkemizde çok fazla DR-Z kullananı olmadığı bir gerçek ancak Fabrika Çıkışlı SM kategorisinde avrupa ve amerikada çok fazla satılan ve en iyi denilen bir modeldir. Makinenin çok fazla modifikasyonu mevcuttur. Bunu da Suzuki'nin 4-5 senedir aynı modeli çıkarması çok başarılı olduğuna işarettir.

    Eğer yarışlara katılmak istiyorsanız XT660 size biraz büyük gelebilir. Hantal yapısı ve ağrılığı çevikliği azaltmaktadır ama DR-Z nin 130kg makinesi çok problem çıkarmamaktadır. 32Hp lik makine gerekli karbüratör değişikliği ile 60Hp ye de çıkabilmektedir.

    Hız, Çeviklik, Yaramazlık, Karizma = Supermoto
    BACK IT IN BABY :bounce:

  3. #3
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Piyasadaki modelelr arasında en mantıklı seçim DR-Z gibi duruyor. Suzuki DR-Z'yi ben de kullandım.. tecrübelerimi paylaşayım.. Daha ilk km'lerde açıkçası biraz rahatsız oldum çünkü oldukça dik oturma pozisyonu ve kısmen küçük çaplı lastiklerine alışmak biraz zaman aldı ayrıca motor biraz t,treşimli de geldi ama km'ler ilerledikçe oturma pozisyonuna alıştım ve kendime en rahat pozisyonu buldum.. bundan sonrasıysa çok zevkli geçti.. Çünkü motosikleti kullanması gerçekten çok zevkli, gaz tepkileri frenleri vs.. DR-Z oldukça çevik ve bu çeviklik şehir içinde inanılmaz bir rahatlığa dönüşüyor... Maksimum hızını merak edenelr içinse 130 km/s olduğunu söyleyebilirim..

  4. #4

    Üyelik
    16 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki DR-Z 400SM
    Suzuki DR-Z 400SM yi ne kadar kullandınız bilimyorum ama hafif rampa da 173km/h yapabilirsiniz. Supermoto oturuşu dik oturmayı gerektirir. Trafik içerisinde hem rahat görüş hem de rahat manevra kabiliyeti sağladığı için çok faydalı ve sağlıklı bir oturuş şeklidir. KTM kullandınız mı bilmiyorum ama DR-Z bana vibrasyonsuz veya çok az vibrasyonlu diyebilirim.
    BACK IT IN BABY :bounce:

  5. #5
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    300 km kadar kullandım.. evet KTM'den daha sessiz ve titreşimsiz.. ama 173 km/s hız bana çok bi fazla geldi.. ben düz yolda öyle bi hız göremedim.. 30 HP'lik DR-Z'nin o kadar yapacağına açıkçası zor inanırım.. kullanmasam neyse ama 173 km/s gerçekten çok...

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Bende supermoto kullanıcısıyım XT660 kullanıyorum gayet güçlü hantal değil 48Hp ve inanılmaz tork var çok kıvrak 170kg heleki performans egsozu takarsan motor çıldırıyor tavsiye ederim max.hızım 187.DR-Z ile rahat ca yolculuk yapamzsın bunu bil.

  7. #7

    Üyelik
    16 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki DR-Z 400SM
    e zaten 400cc ile uzun yolculuk yapılmaz ama şehir içi kullanım sorun değil.
    BACK IT IN BABY :bounce:


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler