Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

sizce harleycilerin çoğu niçin kendini beğenmiş oluyorlar?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    ramzey 125 cc scooter
    dünyada her kes bir olmuyor aynı ailede büyüyen ikizler bile farklı karaktere sahip olabiliyor motorculuğa gelince herkese ve her keseye göre değişiyor. motor kimisi için geçim kaynağı kimimiz için gezi amaçlı kullandığımız bir araç kimimiz için ekonomik bir ulaşım aracı kimimiz için bir hayat felsefesi bu ve bunun benzeri pek çok farklı sınıflandırma yapılabilir. bu yüzden insanlar farklı tepkiler veriyorlar. gelelim harleycilere herkes onlara kızar ama bu kızan insanların bir kısmınında hayalinde harley vardır. inanın önemli olan neye binildiği değil içimizde ne taşıdığımızdır. motorlu yada motorsuz her insan bence birdir. ben şahsen selamımı biri almadı diye üzülmem selam bir insanın diğer insana verebileceği en ucuz mutluluk aracıdır. o yüzden ben karşımdakine küçük bir mutluluk veririm o ister karşılığını verir ister vermez. pekk afama takmam.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    Alıntı vandizel adlı üyeden alıntı
    şöle bir olayda var kimse kimseye selam vermek zorundada değil böle bir kuralda yok adam sana selam vermedi diyede burnu büyükde olmaz.İnsanlar arabalarıylada dolaşıyor birbirleriyle selamlaşıyorlarmı.Böle bir zorunluluk yok yani a banada selam veren olmuyor kuryesinden tut harleycisine kadar ama ben alınıyormuyum hayır alınmıyorum neden böle ufakça birşey için alınim ki.Birinin motoru bozulduysa yanında dururum insanlıgımdam düşünürüm çünkü bu adam orda ne yapcak yapa yanlız diye araba gibi olmadı için dururum yok motorcu dayanışmasıymış yok oymuş buymuş gibi sanal şeylerle uğraşmam doğal içimden ne geliyorsa öle haraket ederim.Bazen bende bana selam verildiğinde selam vermiyor çünkü o an birşeye kızgınımdır cart curt nedenim vardır bu benim burnumun büyük oldugunu göstermez biraz daha ben merkezli düşünmemeyi öğrenelim.
    vandizel arkadaşım.

    sen bi kere soruyu anlamamışsın ki.
    her gördüğüm motosikletçiye yolda giderken selam vermem diyon.ben veriyorum sanki.
    her gördüğüm motosikletçiye yolda durup selam verseydim heralde şuan dünyada olmaz bir trafik kazasına kurban giderdim.

    benim anlatmak istediğim şu;harleycilerin çoğu ne biliyim bi acaip.sen biraz düşün asıl.adamların giyiniş tarzı,hal ve hareketleri,yaşam tarzı tamamen farklı.böyle olduğu için kendilerini tek görüyolar.başka motorcuları önemsemeyip,onları hor görüyorlar.sen biraz iyi düşün sonra yaz dostum.bu olayı sadece ben söylemiyorum.soruya cevap yazan arkadaşlarda bundan şikayetçi değiller mi?

    hem niye alınıyosun dedin bana.ben sadece bu konuyu aydınlatmak istedim.yoksa bu güne kadar harleycilerle pek muhatabım olmadı. ee burasının adı motosohpet değilmi?

  3. #23

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    Harleyi olan insanın yaşam tarzı nedir anlamıyorumki sen tvlerde görüyorsun yorum yapıyorsun.Harley bir motorsiklettir Türkiyede amerikadaki gibi serseri yaşam tarzını benimsemiş harleyci biraz zor bulursun nedeni türkiyede harley pahalı satın alabilen adamda haliyle hem motordan anlıyan biridir hemde belirli bir yere gelmiş insandır tıpkı babam gibi o yüzden türkiyede o tür insanlara rastlaman zor.Kaldıki race motor kullananlarda o tür insanlara rastlaman daha yüksek ama gene sölüyorum genelleme yapmamak gerek.Abi hangi harleyci seni kırdı göster dövelim bari :] . Türkiyede bazı motordan çok anlıyan insanlarla karşılaştım dedikleri şu harley motor değil harleyle viraj alınmaz drag yapılmaz hmmm dedim engin bilgileriniz için müteşekkürüm diyip bir dahada uğramadım yanlarına.Böle saçmalık varmıdır bütün motorların temel amacı zaten drag yapmadır caddede hava atmadır böle mantıga cevap bile yazmam.Diyeceğim tek şey harley triumph ducati Bmw bunlar motordur kalitedir vede zaten etiketlerine bakarsanızda anlarsınız farkı bok atmamak lazım araştırmak gerek.

  4. #24
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    vandizel benim hiçbir harleyciyle sorunum yok ki.hiçbir harleycide beni kırmadı.benim dışarıdan gördüğüm harleyin imajı bu.doğrumu biliyom diye bi anket yapayım dedim.hem bana abi demene gerek yok ben 15 yaşındayım.twister1990 hesabı babamın.ama genellikle ben kullanırım.bu soruyuda ben sordum yani.senin yaş kaç?

  5. #25

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    sana tavsiyem küçük kardeşim ozaman trafige ehliyetsiz çıkma bu motor işinin şakası yok birisine çarptınmı hayatın kayar 2 sene daha bekle sık dişini.Bu forumlarda görüyorum 5 yaşında 6 yaşında çocukları motora oturtup kulandıroyrlar çok yazık o çocuk düşse istediği kada koruması olsun yazık olur herşeyin bir yaşı var saçma sapan işler bunlar arkanda bile binmiyeceksin çocukla

  6. #26
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    zaten ben trafiğe çıkmıyorum.babam izin vermiyo.süreceğim zaman babamla beraber çıkıyoz babam oturuyo bi çay bahçesine ben geziyom yakın yerlerde geliyom sonra.tabii bazen motoru kaçırdığımda oluyo(babam duymasın)ayrıca haklısın.mahallede zaten iyice yavaş gitmem gerekiyo.bi çocuk ordan,bi çocuk şurdan aniden çıkıveriyolar.sen babanın harleyini kullanıyomusun?

  7. #27

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    ben küçükken vardı onda harley şimdi kawasaki vn800 var bendede er5 var bende chooper ları pek sevmiyorum endro tarzı motorları seviyorum paramız er5 e yetti ama ilerde kendime bir adet bmw alıcam ve dahada satmıyacam bizde motor alındımı 10 sene gider çok değiştirmeyi seven aile değiliz.Kullanmadım harleyi ama vn800 ü çok kullandım tarzım değil ama

  8. #28

    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul / Göztepe
    Motosikleti
    Honda Beat 100cc
    Harleyciler diye genelleme yapmak yanlış gibi geliyor bana.

    Motorsikleti gösteriş amacıyla kullanan kişiler genelde kendileri gibi pahalı motor sahibi olmayan diğer motorcuları küçümsüyorlar. Görmezden gelmeleri ve selama karşılık vermemeleri bunun en büyük göstergesi gibi geliyor bana.

  9. #29
    ice300 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2004
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    XT660R
    kanat, yazı olayı bitirmiş
    sürebiliyorum, öyleyse varım :)
    [URL="www.bikepics.com/members/ice300"]www.bikepics.com/members/ice300[/URL]

  10. #30

    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    arkadaşlar, yıllar önce allah nasip etti bir harley aldım. o ana kadar dünyanın en iyi motoru harley sanıyordum. çocukluğumuzdan beri bize sunulan bu idi. ilk sıkıntıyı sesinde yaşadım.
    aldığımda bana egzozu açarsan o meşhur ha rley sesi çıkar dediler.
    yaptım bende. yanından geçtiğin insanlar için ses hoş olabilir. ama dünya yol gidiyorsun ses te seninle beraber. inanın bana kafa diye bişey kalmıyor. insanın kendine parası ile eziyet etmesi böyle bişey. hemen eski haline getirdim. bence motorda ciddi tasarım hataları var. 3 ayda 5-6 pantolon yaktım. egzozun ayağı rahatsız etmesi de cabası. viraj sevmiyor. şehir içi tam bir işkence. bozuk yol sevmiyor. 100 ü geçtikten sonra kontrol zorlaşıyor. debriyaj tam bir felaket. harley dedikleri motorlu avize gibi bişey. herkes bakıyor. sen keyif alamıyorsun. defalarca pişman oldum. gözünü seveyim japonların. her amaç için kusursuz motorları var. satmıya kalktım 3 aylık motor satılmıyor. alırken çok kıymetliydi satarken kimse yüzüne bakmıyor. çok ciddi bi para da zarar ettim ve ancak vadeli satabildim. birdaha hayatıma harley ancak poster olarak girer. zaten bana göre yeri de o. kullananlara gelince, motor ile yaşıyan ve motorun özelliklerine değer veren bir insanı harley in tatmin edebileceğine inanmıyorum. nasıl denizden anlamıyan ama parası olan insanlar metreslerine yat alıyorlarsa ( ki o tekneler doğru dürüst denize de çıkmaz dikkat edin hepsinin altını yerinde durmaktan sakal bağlamıştır) parası olan ve motor ile karizma yapmak istiyen de harley alıyor bana göre. arada benim gibi basireti bağlanıp yanlışlıkla alan da ilk fırsatta satıyor zaten. zaten bu motorlar teknik yeterlilikleri ile popüler olabilseydiler imajlarını kurtarmak adına bu kadar etkinlik ve klüpleşme yapılmazdı. sözün özü iki teker üzerinde bir yaşamı seçmiş herkes motoru ve ekonomik gücü ne olursa olsun kardeşimdir. sahip olduklarının değerleri yüzünden hava atan, insan küçümsiyenlerin etrafında geçici hayranları olabilir ama kardeşleri olmaz. bu sadece onların kayıbı.

  11. #31

    Üyelik
    26 Mayıs 2005
    Dostum bendede olsa harley bende havalı olurum
    zati motor varsa birde iyise hava olacak adamda arkadaşım
    hava olmazsa olmaz
    lakin karşındakini küçük görür tarzda
    yayvan bi havan olursa eeeeee öylepoza girenede ayıptır demekten başka sölencek laf yok

  12. #32
    motorsikletprensi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2005
    Şehir
    Afyonkarahisar - Kocaeli/İzmit
    Motosikleti
    Kawasaki Zx6R - Tvs Apache
    Alıntı cenkmenderes adlı üyeden alıntı
    sadece harley olarak dusunme olayı. pahalı motorsiklet kullanan birkısım surucu kesiminde bu var. Gecen birisiyle konustum. 98 zzr1100 u var satıyo hayabusa alacakmıs. adam racing motor dısında motora binenlere motorcu diye bile bakmam diyor. Yolda arıza yapmıs bir cruiser yada enduro gorsem durmam bile ama racingci bir arkadasım ankarada arıza yapsın istanbuldan basar yardımına kosarım diyor. ayrımcılık yapan insanlar olabiliyor. Kafana takmaya de
    ğmez.
    bence bu tür ayrım yapan kimse motorcu değildir benim gözümde motorcunun ''M'' si olamaz

  13. #33
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    kanat, Ne guzel yazmissin...

  14. #34
    lancelot35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    virago 535 ,ybr 125
    ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bana göre 100 cc lik bir A motorunada binen bir insan 1500cc lik Z motorunada binen iki ayaklı iki kolu iki gözlü bir insan ne farkımız var sadece statü farkı böyle davranan markacı insanların insanlığından şüphe etmek lazım ve onlara hak ettikleri gibi davranmak gerekir...

  15. #35
    sinan69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    sportser 883 xl
    arkadaşlar siz ocak şubat mart nisan aylarında nerelerdeydiniz. kışın her gün yağmur çamur ben harleyimle yol yaparken sadece kuryeciler ve pizzacılar ile selamlaşıyorduk, şimdi yaz geldi, herkes yolda, kimse kimseye selam vermiyor. odan sonra harleyciler şöyle böyle...

    ayrıca 15,000 ytl olan harley çok ise; en dandik 2. el bir araba 20,000 ytl den aşağıya satılmayan bir ülkede bu motorlar hiç de pahalı değil. bmw almaya kalkmıştım harleyden daha pahalıydı.

  16. #36
    lancelot35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    virago 535 ,ybr 125
    her halde 10 yaşında bir hd den bahsediyorsundur.

  17. #37
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    olay tamamen cc olayı altına al bir 650 cc motor
    scoter kullanıcılarına veya daha alt cc lere bak nasıl yukarıdan bakacaksın

  18. #38

    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio/Liberty
    Sevgili Adal1, Her satirina yürekten katiliyorum. Ben de hiç bir zaman bu acaip aletten hoslanmamistim. "Acaba benim anlamadigim bir özelligi mi var?" diye düsünüyordum! Hakliymisim! Seveni de sever elbette, o baska bir durum. Ben mimarim ve eski yapilara.. eski esyalara bayilanlari da pek anlamiyorum! Eskiye ragbet olsaydi, bit pazarina nur yagardi demisler. Her yeni ve gelismis sey, kullanim kolayligi ve ekonomiklik, teknik üstünlük içerir. Bunu birakip zora girmenin ne geregi var ki?
    Sevgiler. Harleycilere de sevgiler.

  19. #39

    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    selam fericok, o aleti sattıktan kısa bir zaman sonra elime bir Kavasaki VN 1500 geçmişti. yaa bu kadar mı fark olur. yol tutuş, konfor, kıvraklık, denge, gerektiğinde hız, vs, vs, vs... hala elinde olan kıymetini bilsin, sattığıma pişman olduğum makinelerden biridir. harley ABD nin bize pompaladığı içi boş kültürlerden biri sadece. orada işe yarıyor olabilir. yollar geniş-hız yasak. onlar da süsüne abanmışlar. alanlar da üzerinde oynıyarak farklılıklarını-kişiliklerini yansıtmıya çalışıyorlar birazda. bizde o da yok ki. alanın tek farkı fiyatını ödiyebilmiş olmak. neyse bu konu uzar. bizde de motor kültürü zamanla yerleştiğinde karizma seçimlerinin yerini ihtiyaç kaynaklı seçimler alıcak nasıl olsa. o zaman yollarda çoook daha başka motorlar göreceğiz. bu yönde ciddi bir iyileşme gözlemliyorum zaten. bu sevindirici.

  20. #40

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    Arkadaşlar Harley Davidson ap ayrı bir motordur bunu anlamanız için harleye bir kerecik olsun binmeniz gereklidir.Yollar geniş hız yasak demişsin ne güzel işte olması gereken de bu değilmi rahat rahat etrafı gezmek hayatın tadına varmak çevremizle meşgul olabilmek motorla bir olabilmek harley davidson çok karmaşık makina üretmez son zamanlarda üretmeye başladı karbüratörden enjeksiyona geçmesi bile büyük bir olay olmuştu harley alan insan onla uğraşmayı sever orasını burasını kurcalar kendi istediğine göre modifiye eder.Kusura bakmayın ama motorcu olmak race motora binmek yada kawasaki vn800 1500 alıp gezmek değildir benim için.Bir yerini kurcalıymıyacan servisinden başkasına götüremiyeceğin motoru ben istemem Harley davidsonları siz 4 temmuzda newyork da görün tören geçişlerinde o gücü tork u hissedersiniz adamlar bir milim motoru oynatmıyor tören hızında ilerlerken altlarındaki motor da 350 400 kgloluk motorlar.Motor ve hız nedir anlamış değilim hala neden yavaş kullanmak isteyenler bu kadar batıyor çok mu anlıyor hayabusa kullanan adam motordan söküp tekrar birleştirsin bakalım hayabusayıda görelim alsın busasını dünya turuna çıksın.Bendede kawasaki var er5 bu makina nispeten daha kurcalanmaya açık ama işçilik tabiki harleyin yüzde 1 i paramı biriktirince ilk iş bir tane sportster almak olucak ben büyük harleyleride pek sevmiyorum daha doğrusu büyük hacimli motoru çünkü kullanım amacıma hizmet etmiyor.Gezmeyi seven ama şehirde kullanan bir insan olarak 800 cclik harley benim için bulunmaz hint kumaşı gibidir.AZ yakıt yer manevrasıda iyidir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler