Motosiklet kullanmanın kendine has güzelliği, zevki, trafikte avantajları ve tabi riskleri var. Sıkışık trafikte boşluklardan süzülmenin, herkesin tıkanıp beklediği yerlerde beklemeden gitmenin ayrı bir tadı var elbet. Var olmasına var da bazı bilinçsiz motorcular işin tadını kaçırmasalar iyi olacak.Hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmanın bir alemi yok.Daracık yerlerde araçlar arasında manevra yapmanın, ille de aralarından geçeceğim demenin, kaldırımlardan gitmenin ne anlamı var. Sirkte gösteriye mi çıktık ?

Ulaşım kolaylığından anladığımız, her ortamda arabaların arasına dalmak veya kural tanımazlık olmamalı. Duran veya ağır giden trafikte fazla bir risk yoksa, dikkatlice aralardan geçilebilir. Aksi taktirde cambazlıkla motorculuğu karıştırırsak bir gün öyle bir tokat yeriz ki feleğimiz şaşar.

Özellikle araçların sağından geçmenin ne kadar tehlikeli olduğunu düşünmek gerek.Geçenlerde bir minibüsün hafif sağa yanaşmasıyla, o anda sağdan geçmeye çalışan motosikletle çarpışması bir oldu.Allahtan hızları düşüktü de motosiklet devrilmeden sadece sendeledi.Hatalıydı ve ucuz atlattı.Bunu görünce bu yazıyı kaleme alma ihtiyacını duydum.

Arkadaşlar !
İster dört teker üstünde olalım ister iki teker; trafik kuralları değişmiyor. Kural diyor ki araçlar sağlanmaz, sollanır. Ancak bazı durumlarda araçların sağından geçilebilir :
a.) Sola dönmek için manevra yapan ve karşıdan gelen aracı bekleyen araçların sağından
b.) Yolun ortasından giden tramvayların sağından
c.) İtfaiye, cankurtaran gibi geçiş üstünlüğüne sahip araçlar görev icabı yolun solunda durmuş ise bu araçların sağından
Geçilebilir.

Çok şeritli yollarda, şerit değiştirmemek şartıyla bir aracın, diğer aracın sağından geçmesi sağdan geçme sayılmaz.

Bütün motosiklet kullanıcılarına sabırlı ve keyifli sürüşler…