Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

İlk Kazamı Yaptım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı mertowski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tarz bir durum başınıza geldi mi bilmiyorum ancak o psikolojiye girdiğinizde olayın dinamikleri değişiyor. İnsan kısa süreli de olsa şok durumuna giriyor ki arkadaş motürü yolun ortasında bıraktığını ve başkasının yolun kenarına çekmek için müsade istediğini belirtmiş.

    Bu tarz durumlarda ilk önce kendinizi yoklar ve kontrol edersiniz. Sonra çarptığınız kişi ile ilgilenirsiniz. Yaralı olduğunu düşündüğünüz kişiyi bir an önce ambulansa yada hastaneye yetiştirmeye çabalarsınız.

    Ambulanslar pandemiden beri araca hasta yakını, refakatçi almıyor. Ambulansa koyup hastaneye göndermekten başka şansı yok. Ambulansa binemezsiniz.

    Yakınınızın başına gelse ise yakınınıza önce sorun yaya geçidinden mi geçtin, araçların arasından mı geçtin diye. (Bu olayda anladığım kadarıyla teyzemiz araçların arasından geçiyor.) Ranke'de hata olduğu kadar, Teyzemizde de var. Anlayıp dinlemeden, olaya hakim olmadan fevri davranışlarda bulunmayın.

    Şahsen peşini bırakmayacağınızı belirtmişsiniz ancak mevcut hukuk sistemimizde çarpan kişiye pek bir yaptırımınız olamıyor. Arabuluculuk, Mahkeme ve İstinaf Mahkemesine başvurabilirsiniz.

    Orman kanunlarıyla işi halletmek isterseniz de karşı tarafın kılıcı sizinkinden keskin olabilir yada siz de kendinizi yanlış, hatalı bir davranıştan dolayı hukuki bir sürecin içerisinde bulabilirsiniz.

    Ranke'nin bunları sormasını ve "İşin ilginci üzüntüden çok kendiniz için endişe etme ruh halindesiniz." bu şekilde bir çıkarım yapmanızı anlıyorum. Ranke büyük ihtimal hiç adli süreçle işi olmamış, mahkemeye çıkmamış bir vatandaş. Kendisi için endişe etmesi, hukuki süreçler hakkında bilgisi olmadığı için normal.

    Teyzemizi hastaneye göndermiş, iletişim kanalı da bulmuş, sormuş soruşturmuş. Teyzemizin sağlık durumu ile ilgili endişesini gidermiş. Şimdi de kendisi için endişe ediyor adam. Ben bu durumda sizin gibi ilginç yada anormal bir şey görmüyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------



    Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması ( HAGB ) almış olduğunuz cezanın 5 yıl ertelenmesi sonunda bir adli olaya karışmazsanız, kaba tabirle hiç suç işlememiş ve bu dava olmamış gibi olacaktır siciliniz.
    Yok dağ kanunu vs ye gerek yok, asıl güle güle deyip gitmek gayri medeni bir davranış. İki örnek verip geçeceğim. Kayınpederimin arabasına çarptılar zamanında, bu çarpmanın etkisiyle kayınpederim de karşıdan karşıya geçen bir yayaya çarptı. Yaya sonradan yürümesinde şekil bozukluğu kalacak şekilde yaralandı ve tedavi gördü (her aşamasında ilgilenildi, başta karşı taraf gayet iyi niyetliydi) Sanırım mahkemesi hala devam ediyor. Geçen 15 senede diğer araç yüklü nakit bir rakam ödeyerek kurtuldu. Kayınpederim ise orta halli ve daha çok tarla bahçe şeklinde bir varlığı olduğu için hemen hepsine el konuldu. Avukatlara verdiği ücretler de sanırım bir 2.el araba alır (kazadaki aracı da zaten hacizle satıldı) . İkinci örnek "canım teyzede ne yapıyormuş orada" yaklaşımınız. Avrupada yaya yola adım atsa tramvay bile durur, hatalı ya da kurallı olmasından bağımsız. Bizdeki kafa daha 1900 lerde olduğu için "e haketmiş" demekte sakınca görmüyoruz. Sizin anlayışınızla köpek de ezilebilir, kadında öldürülebilir. Ben tam ters yöndeyim k.bakmayın.
    Ayrıca güncel hadiseye istinaden neden Eylem Tok ve müstesna çocuğu Mısır üzerinden Abd ye kaçtı ve haklarında yakalama var. Çocuk "ya abi durmuş yolun ortasında 4 ATV gecenin bir yarısı ben ne yapabilirdim ki" der ve "valla doğru" şeklinde kabul görebilirdi. Ama allahtan öyle olmadı. Herneyse, ben de nacizane karşı tarafla empati yapıyorum siz bu yasal anlamda ürkmüş arkadaşla yaparken.
    Dikkatli olacağız, insana da hayvana da çarpmayacağız. İntihar amacındaysa onu savcıya bırakacağız. Onun dışında çarpan taraf olarak elimizden gelen her inceliği göstereceğiz, sahip çıkacağız. Çarptığımız canlıyı "başımıza iş açarmı acaba" dan ayrı bir varlık olarak değerlendireceğiz. Aksi mentaliteyle herkes yaya geçidinden geçmeyen dalgın yaya avına başlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Ranke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2023
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Medley 150
    Mertowski sağ olsun zaten tüm düşüncelerimi olduğu gibi ifade etmiş. Çok teşekkür ederim.

    Hastane konusunda, ambulans görevlileri muhtemelen teyze iyi dedi. Teyzeden helallik istedim ve ambulans gitti. Her anında doğru toplumsal tavrı takınan arkadaşları tebrik ederim. Umarım hiç böyle şaşırtıcı anlar yaşamazlar.

    Ayrıca foruma tabii ki hukuk desteği konusunda geleceğim. Çünkü birincisi iyi olduğunu öğrendim, ikincisi de üzüntümü kendi içimde ve dostlarımla yaşadım. Öyle bir yazılmış ki sanki ilk mesajımda kutlama bekleyerek yazmışım. Üzüntüyle başa çıkma konusunda tecrübem var ama ilk kazam ve bu işlerin hukuki yönü nasıl ilerliyor bilmiyorum.

    Suç konusunda çok bir şey demiyorum. Bugün trafik polisi bir abi vaka olarak yaya geçidi olmayan yerde yoldan geçen yayalara da kusur yazıldığını söyledi. Teyzenin kendisi bile ben özür diledikten sonra ben diğer tarafa bakmadım, kusura bakma dedi o haliyle. Hukuki süreç dışında %100 haklı bile olsaydım böyle bir şey yaşamak istemezdim, yaşlı başlı bir insanın yere düşüşüne sebep olmayı dilemezdim. Kimse de canım teyzenin orada ne işi varmış demedi. Ne ben, ne görebildiğim kadarıyla bir başkası.

    Bu dikkat edeceğiz söylemini de biraz yersiz buluyorum. Lütfen hiç filtreleme yapmıyoruz gibi konuşmayalım. Ben konumum ve hızım iyi diye düşündüm ama yanıldım. Hiç filtreleme yapmayan arkadaşlar hariç maalesef hepimizin başına gelebilecek şeyler, umarım hiçbirimiz tekrar yaşamayız. Bunu da olayı önemsiz kılmak için değil, ne kadar olası olduğunu vurgulamak için söylüyorum.

  3. #23
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    X-MAX 300 ABS , TVS Jupiter 125
    Hiç kimse birilerine çarpayım diye motosiklete binmiyor. Yurt dışından örnek vermişsiniz, yaya yola çıkınca diye ancak Ranke'nin yaşamış olduğu durumda kadın otobüsün önünden çıkıyor. Kadının ve Ranke'nin görüşü sıfır. Görmediğiniz bir kişiyi fark edip duramaz ve yol veremezsiniz.

    Ben hak etmiş yada ne yapıyormuş orada şeklinde bir yorum yapmadım. İkisinin de hatalı olduğunu anlatmaya çalıştım.

    Evet benim anlayışımla köpek de ezilebilir yada benim anlayışımla bir köpek yol ortasında ezilmesin, açlıktan ölmesin diye motosikletle Aydın'dan İzmir'e getirilerek sahiplendirilir. Yapılabilecek bir şey varsa yapılmalıdır. Ranke de yapmış.

    Kadın da öldürülebilir değil (kadın cinayetinden bahsetmiyorum, trafik kazasından bahsediyorum) ölebilirdi. Ranke kaçmamış tabiki. Arkadaşımın annesine araba çarptı kaçtı, kadın vefat etti.(Şehit İsmail Cazgır annesi diye aratırsan bulabilirsin) Kaza var, kaza var.

    Trafikteyiz, neyin ne olacağını kimse öngöremez. Kayınpederinizin örneğinde olduğu gibi, kayınpederinize birisi çarpınca olayla hiç alakası olmayan bir yayaya çarpmış. Bu yüzden zorunlu trafik sigortaları var. Kasıt olmadan, istemeden bir kişinin canına ve malına hasar vermeniz durumunda devreye girerek mağdur tarafı güvence altına alıyor.

    Ranke, teyzeye çarpınca yoluna devam etmemiş, kaçmamış. Yardımcı olmaya çalışmış, gitmiş iş yerinden kadının irtibat bilgilerini almış, iletişime geçmiş daha ne yapsın? Kimsede kalıcı bir hasar yok, kırık yok. Kazadır bu kimse olsun istemez ancak olabilir.

    Sizin görüşünüzdür eyvallah saygı duyarım ancak bana göre de Ranke yapması gerekenleri yapmış ve sonradan olabilecekler için bize danışmak istemiş. Burada Ranke'yi yermek yerine bundan sonraki süreçlerle ilgili bilgi vermek daha doğru. Olan oldu artık, bundan sonra ne yapılabilir o konuşulmalı.


    Dün gece İzmir'de büyük bir kaza oldu. Ana arterlerinden birinde iki araç kaza yapıyor. Maddi hasarlı kazayı öğrenen yakınları kaza yapan kişinin yanına, kaza yerine yardım etmek için gidiyor.

    Kaza tutanaklarını aralarında tanzim ederken yüksek hızda bir araç geliyor ve kaza yapan araçların arasına dalıyor. O sırada yakınlarına yardıma gelen 2 kişi (baba-oğul) orada vefat etti. 5 civarı araç kazaya karıştı. 7 kişi yaralandı.

    Sadist değilse kimse istemez bir başkasına zarar vermeyi.


    Ranke'ninki de kaza, bu da kaza. Kaza var kaza var.



  4. #24
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Yazdım yazdım sildim. Lütfen şahsıma emir kipli cümleler kuracağınız zaman önce özelden bunu belirtin, ben size gerekirse orada açıklamamı yaparım. Ne ağabeyimsiniz ne babam ne patron ne başka birşey. Yaş olarak da oldukça küçüğümsünüz. Hoş değil. Mertowski.

  5. #25
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    X-MAX 300 ABS , TVS Jupiter 125
    Anlamak istediğin gibi anla Hakan.

    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öylece ambulansa koyup göndermek biraz vicdansızlık olmuş. Size göre basit bir ayna dokunuşu ve diz incinmesi olabilir. Ya yakınınızın başına gelseydi. Ben şahsen peşini bırakmazdım.
    Ranke'yi vicdansızlıkla suçlayan. Yakının başına gelse peşini bırakmamakla tehdit eden birisi için fazla alıngan ve hassas davranıyorsun konu ve entrylerle ilgili.


    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben hep saçma bir şekilde ölümüne yola atlayan birinden korkarım, yaya benim için tabudur, olabilecek en kötü travmadır.
    Travmanız olduğundan bahsetmişsiniz. Belki bu kadar tepki vermenizi bu durumunuz açıklayabilir.

    Şahsına bu kadar özel ilgi bekliyorsan burası resmi kurumsal yapıda bir yer yada aile değil. Bu tarz özel isteklerinizin karşılanabileceğini düşünmüyorum. Özelden belirteyimmiş de "gerekirse" oradan açıklama yaparmış. Forum kuralları gereğince fikrimi yazar geçerim. Hakaret etmeden, küfür etmeden kendi fikrimi belirtiyorum senin yaptığın gibi.

    Adam kaza yapmış bilgisi olanlardan süreçle ilgili bilgi istemiş. Süreçle ilgili bilgi yazmak yerine kaza ile ilgili yorum yapıyorsun adama. Konu kalktı benim yaşıma, senin ağabeyin olmayışıma, şahsına emir kipli konuşulmasına, Türkçe dil bilgisine geldi.


    Sana karşı kişisel bir davranışım yok ancak olayı kişiselleştirme. Forum burası, yazıyoruz, fikir paylaşıyoruz. Yaşa göre, kullandığımız cc'ye göre hiyerarşik bir yapıya mı gireceğiz ?

    Yazıp yazıp da silme. Yaz ki biz de bilelim fikrini ve düşüncelerini. Yoksa yazdım yazdım sildim demenin de bir anlamı yok.

    Nuh nebi'den kalma bir forumda hala bir şeyler yazarak canlı tutmaya çalışıyoruz. İnsanlara varsa bir bilgimiz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kalkıp nelere takılıyorsunuz.
    DickName, espresso, Khaira ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Ya neyse...Kime ne anlatıyoruz...Anlaşılmıştır...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

    Teyzeye geçmiş olsun...Umarım yaşadığı en kötü tecrübe bu olur...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)