Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yunanistan Gezisiden Notlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2015
    Şehir
    Çanakkale
    Alıntı anotherbrick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşımla kurban bayramından sonra iki hafta sürecek Yunanistan turu planladık ancak ailevi nedenlerden dolayı gelemeyince gidip gitmemek arasında kalmıştım. Ama bu geziye gitmeyi çok istediğim için tura tek başına çıkmaya karar verdim.

    Samsundan 10 Temmuzda yola çıktım
    https://i.hizliresim.com/kcibnha.jpg

    ipsalaya kadar 1000 kmden fazla yolum olduğu için Gölcükte 1 gece kamp attım. Hem Gölcük Tabiat Parkınıda yolum düşmüşken görmek istedim.

    https://i.hizliresim.com/qr22zlk.jpg

    Ertesi gün İpsalaya sürdüm ve sabah erken kalabalık olmadan sınırdan geçmek için o geceyi İpsala'da geçirdim.
    Hafta içi olduğu için Sabah gümrükte neredeyse araç yoktu diyebilirim. Yeşil sigortayı içeriden yaptırdıktan sonra sınırdan geçtim.

    https://i.hizliresim.com/itysdmq.jpg

    Otobanları mümkün olduğunca kullanmadan gezdim. Bazı durumlarda otobanlara mecburen yol sokuyor. Gezeceklere otoban kullanma seçeneğini seçerek gezmelerini tavsiye ederim. Özellikle Selanikten sonra iç kısımlarda harika yollardan gidiyorsunuz.

    Bizdeki gibi dinlenme tesisleri yok sayılır. Tahmini 50 km de bir lavabo ve oturma yeri gibi alanlar var.

    https://i.hizliresim.com/a32yfc5.jpg

    Ayrıca çok fazla gişe var. Neredeyse her 50 km de bir. Ülkenin doğusundaki yollarda gişeler daha ucuzken (0.5 euro)batısı ve Atinaya giden yollarda daha fazla ücret alınıyor. (2 euro)
    Araba için 1.5 yer yer 2 katı

    İlk durak Selanik. Aigeas Camping de kontak kapattım. Türkiyede çok fazla kamp alanına gitmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki. Yunanistanda camping işletmeleri kesinlikle çok daha profosyonel. Verilen hizmet ve iletişim çok daha üst düzey.

    https://i.hizliresim.com/22bi0qr.jpg

    Yunanistanda çoğu campingde havuz var. Çok temiz, bakımlı ve kamp yapanlar için ücret alınmıyor. Sürekli bekleyen cankurtaran bile var. Havuz başında bir şeyler yiyip içebilirsiniz fiyatlar kitleme usulü değil. Dışarısı ile aynı sayılır. Yunanistanda imrendiğim şeylerden biri de bu oldu. Kesinlikle acaba hesabı kitleyecekler mi diye düşünmüyorsunuz . 1 günlük kamp ücreti motor dahil 20 euro

    40 derece 500 km motor sürdükten sonra pamuk gibi oldum
    https://i.hizliresim.com/5c88de7.jpg

    İlk gün havuz ve denize girip güzelce dilendikten sonra. İkinci gün Selaniği gezmek için ayırdım. Tabi Selaniğe gelip Atamızın doğduğu evi görmeden gitmek tabi ki olmaz.

    https://i.hizliresim.com/835mjk0.jpg

    Selaniğin simgesi Beyaz Kule. Kanli kule adini silmek icin beyaza boyanmis ama zamanla eski rengine dönmüş.

    https://i.hizliresim.com/km37q2j.jpg

    Büyük Iskender Heykeli. Selanik adini Büyük İskenderin kız kardeşi ve Makedonya kralının eşinden almış. Yani şehre eniştenin heykelini yapmışlar. Baya ihtişamlı heykel

    https://i.hizliresim.com/3to4738.jpg

    Sıcak dayanılmaz bir hal alınca balkanların en büyük motosiklet mağazasına girdim yok yok. Fiyatlar Türkiyeye göre baya uygun. Tax free ile Yarı yarıya ucuz sayılır.

    https://i.hizliresim.com/iq2oms0.jpg

    3. gün Meteoraya doğru hareket ediyorum. Otoban dışını kullanarak gittiğim için harika dağ yollarından gidiyorum. Yunanistan otoban dışında kalan yolların asfalt kalitesi de gerçekten güzel.

    https://i.hizliresim.com/lm9phvr.jpg

    https://i.hizliresim.com/3vngr7j.jpg

    Dağ yollarında minyatür kilise ve sunaklardan sıklıkla var. Beklenmeyen ölümlerin, trafik kazalarının olduğu yerlerde yapılıyormuş. Bunu hatırlatması sürücülerinde daha temkinli sürmelerine sebep olduğunu düşünüyorlar.

    https://i.hizliresim.com/32yy4ka.jpg

    Burası Ruins of Eleftherochori köprüsü. Nehrin rengi ve farklı kaya yapısıyla nefis bir görüntüsü var.

    https://i.hizliresim.com/ephy0xb.jpg

    https://i.hizliresim.com/bjgegqj.jpg

    Hava çok sıcak olduğu için yarım saat montsuz kullandım ve sonuç böyle oldu. Neyseki güneş yanıkları bende dokunamama yanma kaşıntı gibi şeylere sebep olmuyor

    https://i.hizliresim.com/bjgegqj.jpg

    Meteoraya giden yolda harika manzaralar ve farklı jeolojik şekiller içinde ilerliyorsunuz. Burada fotoğraf çekmeden meteoraya kadar ilerledim. Camping-Rooms Meteora Garden campingde çadırımı kurdum. Manastırların eteğinde güzel bir camping günlüğü 16 euro ve yine havuzlu.

    https://i.hizliresim.com/crgq8e0.jpg

    Kavurucu sıcakların altında saatlerce sürüş sonrası havuz gerçekten harika oluyor. Manzarasının da meteora manastırları olması şahane.

    https://i.hizliresim.com/ojcoblp.jpg

    devamı gelecek....
    Gezinin anlatımı ve fotoğraflar çok güzel. Tebrikler.
    AMA;
    Keşke en sondaki fotoğraf ile ortalardaki bir havuz başı fotoğrafta kıllı bacaklarını göstermeseydin.
    anotherbrick bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    08 Ağustos 2022
    Motosikleti
    Kymco AK550
    Alıntı anotherbrick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yunanistandaki rotam bu şekildeydi

    https://i.hizliresim.com/9dodd9k.PNG
    çok teşekkürler hocam
    anotherbrick bunu beğendi.

  3. #23
    Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2019
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Ben hava sıcak diye evden dükkana git mim motorla valla helal olsun iyi yürek varmış sizde,
    espresso ve anotherbrick bunu beğendiler.
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

  4. #24
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Motordaki topcase üzeri stickerlar da ayrı güzelmiş, fotolara bakarken aklıma takıldı. zz_top stickeri görünce bizim gibi yaşlı biri sandım ama fotolarda sizi genç görünce şaşırdım. zz top neymiş hatırlayan 45 yaş altı kalmış demek ki.

    tommygun, Cyan ve anotherbrick bunu beğendiler.

  5. #25

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordaki topcase üzeri stickerlar da ayrı güzelmiş, fotolara bakarken aklıma takıldı. zz_top stickeri görünce bizim gibi yaşlı biri sandım ama fotolarda sizi genç görünce şaşırdım. zz top neymiş hatırlayan 45 yaş altı kalmış demek ki.

    https://upload.wikimedia.org/wikiped...p_logo.svg.png
    Farketmenize sevindim. Zztop pek bilinmez ama Ac/Dc stickeri icin elektrikçi misin diye soran olmustu �� Evet cok sevdiğim bir grup. Eleminator albümü efsanedir. Ozellikle 70 ler ve 80 ler rockn roll icin altin yillardi. Kendim de amatör olarak elektro gitar çalıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------

    Alıntı zileliorhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gezinin anlatımı ve fotoğraflar çok güzel. Tebrikler.
    AMA;
    Keşke en sondaki fotoğraf ile ortalardaki bir havuz başı fotoğrafta kıllı bacaklarını göstermeseydin.
    Çok haklısınız evet rahatsız edici sonradan bende fark ettim ama güncelleme yapılamıyormuş 10 dakikadan sonra.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

    Yazının Devamı...

    Melissani mağarasını gezecek olanlar için özellikle öğlen saatleri gitmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü suyun üzerindeki o ışık kırılmaları ve yansımalar sadece güneşin dik olduğu saatler oluyor. Buraya çektiğim bir videoyu ekliyorum.

    https://www.youtube.com/shorts/TILJbR1SYDc

    Melissani mağarasından sonra dünyaca ünlü myrtos plajına doğru sürmeye başladım. Bu plaj adanın kuzey doğusunda kalıyor. Küçük bir ada değil iki ucu arasında 80 km mesafe var. Yollar harika, manzaralar nefis ama fazla hız yapamıyorsunuz hem çok viraj var hemde yabani keçiler yollara atlayabiliyor.



    Yine Yunanistanda sıklıkla gördüğüm sunaklar bu adada da var. Muhtemelen bu adam genç yaşta burada trafik kazası geçirerek veya boğularak ölmüş olmalı



    İşte Myrtos plajı. Yunanistanda ne kadar turistik olursa olsun ne kadar seçkin insanlara hitap ederse etsin tüm plajlara giriş bedava. Havlunuzu atın takılın ben öyle yaptım. Şezlong isterseniz ücret ödüyorsunuz.(iki kişi 15 euro) Bence bu plaja gidecekseniz yanınıza ufak bir şemsiye alırsanız iyi olur en ufak gölgelik yok.



    Sahil çok temiz su gerçekten çok berrak. Benzerine Datça da girmiştim.



    Su altından da ufak bir görüntü aldım.

    https://www.youtube.com/shorts/TDclBkQvGN8

    Kefalonya adasında irili ufaklı bir sürü koy var. Sahilde sürerken beğendiğiniz birine girin çok fazla olduğu için hiçbiri kalabalık değil. Hatta bir tanesinde özel koyum gibi takıldım çıkana kadar.



    Sabahtan akşama kadar mağaralar, sahiller, sıcak hava derken yoruldum haliyle. Bu günü burada batırıp akşam yemeği ve dinlenme için kampinge dönüyorum



    Çok fazla uzatıp sıkmak istemiyorum. Çünkü yazdıkça yazasım geliyor. Sabah tarihi assos köyüne gitmek için yola çıktım. Bu köyde adanın kuzeyinde kalıyor. Yine giderken enfes manzaralar eşliğinde sürüyorsunuz. Bilenler için Kaş Kalkan arası ama denize daha yükseksiniz gibi diyebilirim. Ulaşımı biraz zahmetli çok fazla dar virajlar var



    Motoru bırakıp köyü yürüyerek geziyorum. Orta çağda venedikliler kurmuş. Tarihi sokakları ile bana Eski Datçayı anımsattı diyebilirim.





    Burada birşeyler yiyip içtikten sonra biraz yüzdüm. Zaten işletmeler hemen plaja sıfır olduğu için eşyalarınızı masaya bırakıp yüzüp tekrar dönerek bir şeyler yiyebilirsiniz. Fiyatlar ada genelinden farklı değil. Turistlerin yüzde 90 ı İtalyan diyebilirim.

    Günü burada bitirdikten sonra akşam yemeği için tavernaları ve canlı müzikli eğlence mekanlarını seçebilirsiniz. 20 euroya güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

    Adadaki 3. günümü ada merkezi Argostolion de geçirdim. Çoğu blogger çok fazla görmeye değecek birşey yok demesine rağmen görmek istedim. Daha çok hediyelik eşyalar satan ve yeme içme tarzı mekanlar var. Beklentim yüksek değildi Daha çok ada yollarında motosiklet sürmek yolda olmak amacı ile gittim. Bu adaya gidecek olanların yeme içme eğlenme mekanı olarak Sami civarına gitmesini tavsiye ederim.

    Bu adadan sonra Zakintos adasına taşıt alan vapur yok. isterseniz aracınızı burada bırakıp gidebilirsiniz veya patra veya kylinni ye dönerek zakintosa geçebilirsiniz.

    Zakintos adası çoğunlukla ingiliz ergenlerin mekanı olmuş diyebilirim. Çok daha güzel plajları olmasına rağmen Bu adanın en ünlü yeri Navagio plajıdır. Bu plajı ünlü yapan ise burada sahile vurmuş bir tekne enkazının olmasıdır.



    Bu kaçak mal taşıyan bu geminin ilginç hikayesini internette bulabilirsiniz. Bu sahile araçla veya yürüyerek ulaşım yok tekne turları ile ulaşıyorsunuz. Ancak geçen sene sahile büyük kaya parçaları düşmesi sebebiyle tekne turları ile sadece önünden geçiyorsunuz sahile çıkmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple buradan görmekle yetindim.

    Bu adada da 2 gün geçirdikten sonra Kylinni şehrine vapur ile geçip oradan da Atinaya doğru süreceğim.



    devamı gelecek...
    tommygun, Cyan, mertowski ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Trafik kazasında ölenleri yol kenarında resimleri ve ölüm tarihleriyle beraber anmak hem hüzünlü, hem de çok anlamlı. Keşke bu adet bizde de olsa.
    anotherbrick ve espresso bunu beğendiler.

  7. #27

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    aslında bu gelenek eski Türklerde özellikle Göktürklerde vardı. Ölünün ardından sunak taşları dikilirdi. Belki de bir bağlantısı vardır.
    F54 bunu beğendi.

  8. #28
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    X-MAX 300 ABS , TVS Jupiter 125
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafik kazasında ölenleri yol kenarında resimleri ve ölüm tarihleriyle beraber anmak hem hüzünlü, hem de çok anlamlı. Keşke bu adet bizde de olsa.
    Ufak tefek nadiren, göstermelik de olsa yapıyorlar bazen


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)