Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

eşinizi nasıl ikna ediyorsunuz??

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim geçmişimiz hayal kırıklığı dolu olabilir, biz başaramamış olabiliriz. Sen gençten bir kardeşimiz olarak bize bakma, yardır. Lakin seçeceğin hanım arkadaşla arandaki tek ortak nokta aşkınız, sevginiz olmasın. Bak AzÇok ne güzel belirtmiş, mutlaka beraber yapmaktan hoşlandığınız hobileriniz ya da ortak hedefiniz olsun.
    Benim en büyük sorunum öyle birinin hiç olmaması ve nasıl bulacağıma dair bir fikriminde olmaması , elbette bir kaç konuştuğum hatta olacak gibi olanlarda oldu ama ne olduysa bir anda bırakıp gittiler, eh hal böyle olunca bende kendimi motosiklet ve araba işlerine atadım (arabacılığı şutlayalı uzun zaman oldu) bu konulardada kendimi geliştirdim, bir yandanda 3d çizim ve oyun yapmak gibi uğraşlarım var. Geçmişim yalnız ve karamsar geçince insan farklı yetişiyor şu an kendi yaşıtlarımla anlaşamıyorum hatta karşı karşıya geldiklerinde bile bakışları aşırı boş ve manasız geliyor, yani kısacası ne tek ortak noktamız aşk nede hobiler, hiçbiri yok olacağına dair ümidimde yok.
    Alman_ bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    Eşimi 25 yıldır tanıyorum, bunun 14 yılı evliyiz. Cinsiyet çalışmaları, feminist söylem üzerine çalıştı. Dersler verdi ve hala veriyor. Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi bana yapmaz, bırakmamı istemez. Ama eğer isteseydi de hiç düşünmez bırakırdım.
    hasmet, espresso ve stubborn bunu beğendiler.

  3. #43
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Git al, hayalini yaşa. Ona da söyle saygı duysun ya da sussun.

  4. #44
    Lunatique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2023
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar 400UG
    Bizi seven insanlar endişe edip engel olmaya çalışabiliyorlar, bu doğal bir tepki.
    Ama siz de heves etmişsiniz ve denemek istiyorsunuz.
    Engel olmak da bir çözüm değil.
    İki taraf da birbirine saygı göstermeli.

    Ve tabi siz de ona karşı sorumluluğunuzu yerine getirip, motoru edebiyle kullanmalı, trafik canavarı olmamalısınız.
    espresso ve jackknife bunu beğendiler.

  5. #45
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    imam-ı harici gazali arkadaşların peşrevlerine aldırma
    sevmiyorsa ikna edemezsin gardaş
    korkuyor olabilir ama bu korku gerçekten akıllıdır korkuyordur, değiştiremezsin
    bilmediği için korkuyordur, bunu beraber gezerek aşabilirsin
    bazısı da seviyor. geçen yıl motoru sattım diye evden atacaktı az daha

    senin çaren emanet bir motorla bi gezdirmek veya önünde sürmek
    jackknife bunu beğendi.

  6. #46
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistan
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    benim motor alma hevesim var diye konuya girdim, o da araba bana kalır düşüncesiyle hiç karışmadı
    killingroad ve espresso bunu beğendiler.

  7. #47
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buraya birkaç birşey daha eklemek isterim şimdi bizim yazdıklarımıza bakıp gaza gelipte evde artizlik yapmayın kadın milleti gezegendeki en tehlikeli varlıkların başında gelir bi bakmışsınız salonda yatıyorsunuz
    kendi işinizi kendiniz görmeyi öğrenin ben kendimi bildim bile yeni birşeyler öğrenmeye bayılırım özellikle yemek daha önce de lokantada çalıştım kurufasulye nohut pilav bütün çorbaları büryan bilumum fırın yemeklerini lokanta usulü yaparım balık tavuk et salata vs saymıyorum bile
    evliykende ev işlerine yardım ederdim temizlik ütü çamaşır bulaşık 2.5 yıldır evimi kendim temizliyorum cam çerçeve silmesi dahil
    yani gaza gelip motora bineceğim diye de sokakta kalmayın
    bir arkadaşım şöyle sallıyor böyle atıyor ben bekar olsam böyle olur şöyle uçarım vs bir gün denize gideceğiz havlu şort al gel bende kahvaltı yapar gideriz dedim 45 dakika geç geldi evde yenge yok diye şort bulamamış diyorki 800 tane çekmeceye baktım yoq aq dedim ki bak yengem olmasa götüne don giyemezsin bir deniz havlusu diye el havlusu almış
    yani eşlerinizin kıymetini de bilin höt höt olmayın
    motorcu adam nazik kibar centilmen olur elinden her iş gelir
    Buna bir küçük düzeltme/ekleme yapayım. evde ev işlerine yardım diye bir kavram yoktur. Adı üstünde, evin işleri, insan yaşadığı yerde düzgün yaşayabilmek için olan işleri yapabilmeli, yani yardım değil iş bölümü diyelim.
    Alman_, F54, retox70 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #48
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı maximusti, adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motor alma hevesim var diye konuya girdim, o da araba bana kalır düşüncesiyle hiç karışmadı
    "Kocacım, sana bir hayat sigortası da alalım, n'olur n'olmaz" derse aman dikkat. Hele hele arabayı aynada görürseniz çok çok dikkat
    maximusti, ve jackknife bunu beğendiler.

  9. #49

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Dunyada herhangi bir nesneye karsi duyulan en guclu his yarismasi olsa, motosiklet sevdasi bence ilk sirayi alir.

    Anlatmaya gerek yok hepimiz biliyoruz. Bircogumuzve bazen uzun bazen kisa sureli aralar verdik. O aralarda hissedilen ozlem Leyla ile Mecnun arasindaki ask kadar guclu.

    Hayatimdaki baska bir insanin beni motosiklet sevdasindan zorla alikoymasi, o insanin bana verebilecegi buyuk bir yara olur.

    Bir arkadasima esi "motosiklet mi ben mi?" diye sordu. Bizimki motosiklet dedi. Mesele demir yigini bir nesneyi, hayat yoldasin esinden cok sevmek degil.

    Mesele can yoldasin dedigin insanin seni boyle sevdadan koparmasi, alikoymasi. bu resmen zulum dur aga. Bir kadin bir erkegi motosiklet kullaniyor diye terkedecekse zaten hic durmasin gitsin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

    Pandeminin basinda, uzunca bir ara verme durumundan sonra artik daha fazla dayanamayip tekrar motor almaya karar verdim.

    Esime soyledim. Ikna etmeye calisma falan degil. Motor alacak oldugumu esime bildirdim.

    Tabi bircok kadin gibi bu fikri pek sevmedi. 3-5 cumle ile motosiklet sevdasini anlattim. Oda bana insani en buyuk tutkusundan alikoymaya hicbir insan yeltenmemeli dedi. Bu tavrini taktir ettim.

    Sonra bana benim de bir hayalim var dedi. Neymis dedim. Kendi arabami almak dedi. Zaten arabamiz var bi eve 2 araba 1 motor fazla dedim. En azindan bizim standartlarimiza fazla.

    Uzuldu biraz. Bende arabayi onun ustune yaptim. Bu bana fazladan sigorta masrafi olarak donse de, ne farkeder aga sonucta onu da kullanan benim.

    Araba bir tasittir, motosiklet bir sevda. Iksinin karsilastirmasi bile ayiptir En azindan benim standartlarimda yasayan bir insan icin.

    1 hafta oldu binmedim duygularim kabarmis.
    Motoseverrr, tommygun, Guven ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #50
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    X-MAX 300 ABS , TVS Jupiter 125
    18'li yaşlarımda motosiklet ehliyeti almak ve motosiklet sahibi olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu. Yasal olarak yaşımı doldurunca B sınıfı ehliyet alarak ailenin arabası ile yıllarca devam ettim.

    Daha sonra Yamaha MT 125 ile tanıştım ve motosiklet beni kelimenin tam anlamıyla cezbetti. Bu motosiklete sahip olabilmek için gittim motosiklet ehliyeti aldım. Sonra da MT 125'e sahip oldum. Kendisiyle 18-20 bin km kadar bir yolculuğumuz oldu. O zamanlar bekarım, arkaya çadırı sarıyorum haftasonları kaçıp gidiyorum, kafama göre dolaşıyorum. MT 125'den sonra 2-3 adet daha motosikletim oldu ve bir zaman sonra motosikletimi satarak yine sadece ailenin arabası ile devam ettim.

    Evlilik vs derken bir süre ailenin arabası ile devam ettik. Annemler ve bize 1 araba yetiyordu. Ve hala 2 aile tek araba ile devam ediyoruz. (Evlerimizin mesafesi çok yakın)

    Eşime önceden motosikletim olduğunu anlatmıştım ve oturduğumuz apartmanın ön bahçesi motosiklet otoparkı için müsaitti. Çoluk çocuk işine de henüz girmediğimiz için, kendisine ikimizi yakın mesafedeki işlerimizi halledebilmek ve haftasonları da tatil amacıyla dolaşmak maksatlı bir motosiklet almak istediğimi söyledim.

    Eşimin ailesinde kimsenin motosiklet geçmişi ve tecrübesi yoktu. Bu sebeple ilk tepkisi olumsuz yöndeydi. Eşimin ailesi bizim eve yaklaşık 10km mesafede ve gidip gelirken arabayı 5-6 sokak mesafede oturan annemlerden almanın beni yorduğundan ve arabaya otopark aramanın yarım saati bulduğundan bahsettim. Dolmuşa yada otobüse 2 kişi git/gel bilet parasına motosikletle 70-80 km gezebileceğimizden bahsettim. " Bak apartmanın ön bahçesi motosiklet koymak için müsait, 2dk da çık, 2 dk da gir vs gibi kendimce haklı gördüğüm sebeplerimle fikrimi savundum.


    Hikaye kısmını atlamak isteyenler buradan sonra okumaya başlayabilir...



    Kendisinin motosiklete olan güvensizliğini ve korkusunu yenebilmesi için Yamaha XMAX 250 modelini tercih ettim. Ardçı selesinin büyük oluşu, arkada bulunan topcase sayesinde sırtını yasladığında kendini güvende hissettirmesi ve vitessiz bir motosiklet olduğu vites geçişlerini hissettirmemesi adına bu modeli aldım.

    Motosikleti aldıktan 4-5 ay sonra 2015 XMAX 250'yi hanım arkamda yokken kaza yaparak pert ettim ve kazalı bir şekilde sattım. Motosikleti sattıktan sonra araba ile dolaşmaya devam ettik. Motosikleti sattıktan 30-40 gün sonra hanım bana "Ben motosikletle yolculuğa çok alıştım. Arabadan daha çok geziyorduk. Acaba bir tane daha motosiklet mi alsak?" dedi. Ben de bütçenin yetersiz olduğunu alamayacağımı söyledim ve kendisi sen git bak arkanda dağ gibi hanımın var, gerekirse ben kredi çeker öderim demesin mi?!

    Hanımın fikri değişmeden haftasına 2018 model XMAX 300'ü aldım getirdim ön bahçeye. Güle oynaya geziyoruz.

    Tüm bu süreçler içerisinde; Hiç düşmedik mi? (İzmir'e kar yağınca tepeye çıkalım dedik. Kar gören masum İzmir'li bizler yolda gizli buzlanma varmış, düşük süratle popoyu yere koyduk. Dedim şimdi motosikletçi oldun. ) Hiç sıkıştırmadılar mı? ( Benden önce o sövüyor totoşlara, interkomdan patlatıyorum kahkahayı. ) Hatta hanımın ilk sürüşü öyle bir yağmura denk geldi ki dedim .ıçtın oğlum Mert. Kesin nefret edecek motosiklete binmekten.

    Sonrasında bir tane de Cub aldım, haftasonları Xmax ile uzakyola gidiyoruz. Kısa mesafede şehiriçi Cub ile dolaşıyoruz.


    Diğer bir söylemek ve dikkat çekmek istediğim konu, kesinlikle ve kesinlikle full ekipman binmeye alıştırdım. Şimdi bazen kaçamaklarımız olmuyor değil. Mutlaka bazen ekipmanlar tam olmadan da biniyoruz ancak ekipman olmadığında kendisini mecazi anlamda çıplak gibi hissettiğini söylüyor ve tedirgin olduğunu belirtiyor. Kesinlikle ekipmanlı sürüşe alıştırarak başlanmalı ve nasıl alışılırsa öyle gideceği unutulmamalı.
    tommygun, Mr.wind, Motoseverrr ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

  11. #51
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Şöyle diyeyim ben telefondan başaramam şimdi ama..
    Youtube de bir kız çocuğu var ve kardeşi olacak.
    Babası kardeşinin adı jülide olsun diyor ama çocuk bir kaz kere itiraz ediyor tatlıca.
    Babası höyyt diyor. Çocuk hemen çark edip tamam jülide olsun diyor.
    Bi arkadaş o videoyu buraya koyarsa..
    Adamı benim yerime, çocuğuda eşimin yerine koyar,konuyuda jülide değilde motosiklet olarak düşünürseniz ...
    E
    İste eşimi ikna etme şeklim.

  12. #52

    Üyelik
    11 Ocak 2022
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CF Moto NK250
    Boşandım eşimden şimdi CB650R bebeğimi almaya gideceğim.
    F54 bunu beğendi.

  13. #53
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alışverişe götür. İstediği yatak odası takımı salon takımını filan al. Pahalıya gelir ama her türlü izni alırsın. Tecrübeyle sabittir.
    Mr.wind bunu beğendi.

  14. #54
    okanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 850 Sport
    25 yıllık evliyim. 10 sene kadar önce 6-7 aylık benim saçmalamam sebebiyle bir ayrılık yaşadık. 40 yaş sendromu (azgın teke) diyelim... Bu ayrılık süresi içinde ilk motorumu aldım. Kırmızı bir Fazer Arada bir reset gerekiyor sanırım. 10 yıldır da birlikte biniyoruz az çok. İyi ki almışım...

  15. #55

    Üyelik
    11 Mayıs 2023
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda Forza 250 - Honda CB250 R
    Kral benim karım motora karşıydı. O zamanlar Yamaha xmax 250 abs vardı, onu butiği var online e ticaret falan neyse işte birşeyler kurduk. Sonra işler çok şükür büyüdü falan, büyük bir dükkan açarken hava gene şimdi ki gibi baya sıcak ben tabi motor kullanıyordum ama hep kızıyordu. Yanına gittim motorla, oda arabayla geldi. Sonra trafiğe falan baktık imkanı yok ki gideceğimiz yere 1-2 saaten önce varalım ve istanbulda olunca sonra motora bindirdim bunu gittik geldik , püfür püfür. Vay dedi motor harikaymış. Yani uzun lafın kısası 4 yaşında kızımın kaskı bile var düşün şuan FORZA 250 var ailecek biniyoruz önceden asla izin vermezdi, hatta şimdi 2. Motorumu CB 250 R aldım ona bile hiç karışmaz. Kral yengeye rüzgarı yedirmezsen asla izin vermez. Bir kere motora bindir ama öyle ürkütmeden tatlı tatlı kullan, sonrası mutlulukla biter.
    F54 ve jackknife bunu beğendiler.

  16. #56

    Üyelik
    20 Ağustos 2014
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
    Bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca üzüldüm...
    Bu tip anıları hatırlattıysam kusuruma bakmayın.

    Tatilde olduğumdan cevap yazamamıştım, şimdi geldim ve hemen geçtim pc başına.
    Köyde bi arkadaşımın cub motorunu sürdüm yarım saat kadar, ilk vitesli motosiklet deneyimimdi.
    Sonra da kuzenimin 97 CG motoruna geçtim. Eşim de o ara gördü, sanıyorum korkusu biraz da olsa geçti.
    Kuzenim 25-30 yıldır motor sürer, traktör, araba, patos, biçer-döver ne olsa sürer yani.

    Araba sürmeyi bildiğim için sadece tarif etti ve sürmeyi becerebildim. Hatta bi süre sonra kızım da gelmek istedi ve önüme oturtup köyde gezdirdim. Korktum tabii ki ama çok eğlendik.

    kask, koruma falan hak getire, köy yeri sonuçta...
    1 saat kadar sürdüm, scooterdan daha keyifli geldi bilmiyorum neden

    Birkaç kez köy yolunda istop etti, motor eski model, ayak marşı ile çalıştırırken çok zorlandım.
    yokuşta daha da çok zorlandım ama hallettim
    bi kere de yol kenarındaki çukura düşürdüm motoru, arka teker düştü yani, onu çıkarırken bayağı zorlandım ama motoru daha iyi öğrendim

    ama trafiğe çıkma olayından korkuyorum...

    herkese tekrar teşekkür ederim, bir sonraki konum ekipmanlar ya da başlangıç motosikleti olsun inşallah
    Motoseverrr ve espresso bunu beğendiler.

  17. #57
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Alıntı jackknife adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
    Bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca üzüldüm...
    Bu tip anıları hatırlattıysam kusuruma bakmayın.

    Tatilde olduğumdan cevap yazamamıştım, şimdi geldim ve hemen geçtim pc başına.
    Köyde bi arkadaşımın cub motorunu sürdüm yarım saat kadar, ilk vitesli motosiklet deneyimimdi.
    Sonra da kuzenimin 97 CG motoruna geçtim. Eşim de o ara gördü, sanıyorum korkusu biraz da olsa geçti.
    Kuzenim 25-30 yıldır motor sürer, traktör, araba, patos, biçer-döver ne olsa sürer yani.

    Araba sürmeyi bildiğim için sadece tarif etti ve sürmeyi becerebildim. Hatta bi süre sonra kızım da gelmek istedi ve önüme oturtup köyde gezdirdim. Korktum tabii ki ama çok eğlendik.

    kask, koruma falan hak getire, köy yeri sonuçta...
    1 saat kadar sürdüm, scooterdan daha keyifli geldi bilmiyorum neden

    Birkaç kez köy yolunda istop etti, motor eski model, ayak marşı ile çalıştırırken çok zorlandım.
    yokuşta daha da çok zorlandım ama hallettim
    bi kere de yol kenarındaki çukura düşürdüm motoru, arka teker düştü yani, onu çıkarırken bayağı zorlandım ama motoru daha iyi öğrendim

    ama trafiğe çıkma olayından korkuyorum...

    herkese tekrar teşekkür ederim, bir sonraki konum ekipmanlar ya da başlangıç motosikleti olsun inşallah
    Şimdiden yeni motosikletiniz hayırlı olsun diyelim o zaman , otomatik motosikletlerdense vitesli motosikletler çok daha zevkliler heleki yeni nesil motosikletler dahada zevkliler (eskiden Cg kullanıcısıydım). Motosiklete yeni yeni trafiğe çıkmış biri olarak söyleyeceğim en ana şey motosikletinizin hakimiyetine tam olun gerisi trafik tecrübenize kalmış, yani trafikte motosikletin kontrolü ile değilde trafiğin seyriyle uğraşın.

  18. #58
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    Türk veya Yabancı kadın faketmez benim anlamadığım sizi istediği gibi yapınca siz artık malesef siz olmuyorsunuzki ,sizi seven biri sizi mutsuz kılıp kendi mutlu oluyorsa bu işte bir terslik var.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)