Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motorda tasinabilecek en etkili caydirici alet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    Türkiye, dengesizlerin ülkesi. Sakın ola kimseyle münakaşaya girmeyin. Bakın trafikte sizi sıkıştırdıktan sonra sizi sıkıştıran adamı şikayet edin desem, Türkiye'de yasaların düzgün işlemediğinden, şikayetinizin sonuçsuz kalacağından bahsedersiniz. Diğer durumlarda(sizin şiddet görmeniz, sizin şiddet göstermeniz vb)yasaların lehinize olacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Adam tutar hiçbir şey yapmazsa bir tarafınızı kırar, aylarca işinizden, gücünüzden, zevkinizden mahrum kalırsınız.

    Motosiklet zaten caydırıcı, gazı açar, tüyersiniz. Kimseyle münakaşaya girmeyin. Münakaşaya gire gire trafikteki olağan angutları düzelteceğinizi mi sanıyorsunuz?

    Türkiye'de eğitim içselleştirilmediği sürece trafik düzelmez, magandalar azalmaz. Bunu kabul edin, kendinizi koruyarak, defansif sürün trafikte. Sizden önemli, değerli değil iki angut ile tartışıp haklı çıkmanız.

    Edit: Siz balta gösterirsiniz, adam silah çıkartıp vurabilir. Yapmayın arkadaşlar. Bin tane örneği var yahu, geçenlerde minibüsçünün teki tırcıya silah çekmişti, tek el ateşte geberdi gitti adam. İnsan psikolojisi değişkendir, basiret bağlanma diye bir söz var toplumda, normalde yapmayacağınız şeyi yaparak, karşınızdakini tetikleyebilirsiniz Allah korusun.
    espresso, birbilent ve mertowski bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soru şu:

    Özelde size babanız baltayı aldığında adamlar kaçmasaydı ne yapacaktı?

    Genel de de diğer ahaliye bıçağı, tabancayı veya satırı aldınız elinize karşı taraf hiç istifini bozmadı ne yapacaksınız?
    Bu konusma da geçti.
    Aynen aktariyorum


    "Baba napiyon ya ,adamlar ya kacmasa,katil mi olacaktin pust pezemenkler yuzynden"


    "Olm,baktim kacmiyolar baltanin yuzuyle vuracak halim yok..benim baltayi biliyosun koldaki tuyleri kesecek kadar keskin ,vurdugu yeri koparir.arkasiyla vuracaktim"
    tommygun bunu beğendi.

  3. #23
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    En güçlü silahtan bile etkili. Ama nadir bulunuyor...Akıl ve mantık. Tavsiye ederim.
    espresso ve birbilent bunu beğendiler.

  4. #24
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hirbo, bence sahte silah tasimalisin. Cek silahi, herkes kacar. Hem kucuk, tasimasi kolay, ruhsat vs. de yok. Balta neymis.
    Sahte silah tasiki adam gercek silahla seni vurursa hafifletici sebebi olsun sopa ve baltalariniz sizin elinizdeyken sorun yok ama karsi tarafa gecerse sopaniz kendi sopanizla dayak yersiniz

    Bence kendinizi korumak icin biber gazi tasiyin millete ve olaylara cok karismayin kafa tutmayin .Herkes alikiran baskesen geziyor ortada bakti gucu yetmeyecek arabayi suruyor uzerinize dikkatli olun .
    espresso bunu beğendi.

  5. #25
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sahte silah tasiki adam gercek silahla seni vurursa hafifletici sebebi olsun sopa ve baltalariniz sizin elinizdeyken sorun yok ama karsi tarafa gecerse sopaniz kendi sopanizla dayak yersiniz

    Bence kendinizi korumak icin biber gazi tasiyin millete ve olaylara cok karismayin kafa tutmayin .Herkes alikiran baskesen geziyor ortada bakti gucu yetmeyecek arabayi suruyor uzerinize dikkatli olun .
    En mantıklısı bu galiba. Rüzgarı arkana al, biber gazını adamın gözüne boşalt sonra o gözüyle cebelleşirken ağzını burnunu kır.

  6. #26
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En mantıklısı bu galiba. Rüzgarı arkana al, biber gazını adamın gözüne boşalt sonra o gözüyle cebelleşirken ağzını burnunu kır.
    Biber gazının kullanımı bu şekilde değil. Rüzgarı arkana al, adamın yüzüne görüne biber gazını boşalt sonra o cebelleşirken topukla, kaç.
    tecrube0 bunu beğendi.

  7. #27
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Zippo + Raid sinek öldürücü spreyle çok güzel bir lav silahı elde edebilir, rakibinizi tütsülenmiş tavuğa çevirebilirsiniz.

  8. #28
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Zafer Akçay'ın son videosu örnek olayları ele almış.


    Birinci olayda bir tartışma sonrasında Doblocu ve motosiklet sürücüsü arasındaki bir olaya yer vermiş. Benim çıkardığım notlar şunlar;

    - Trafikte tartışmaya girmek yanlış. Bir sıkıntınız varsa elinizdeki delillerle hukuka başvurun.

    - Yaşattığı ağır tehlikeye rağmen motosiklet sürücüsünün taarruza geçmesi yanlış olmuş. Doblocu demir çubuğu çıkarınca ayakları kıçına vura vura kaçıyor. Nooldi şimdi?

    - Kavga bir yana kavgada alet edavat kullanmak akıllı bir iş değil. Nereden baksan zarar. Olayın akışı büyük bir ihtimalle kontrolünüzden çıkar. Doblocu demir çubuğu çıkarmış ama. Motosiklet artçısı olayı yatıştırıcı rol oynamaya devam etmiş. Aksi yönde davransaydı doblocu o demir çubuğu hiç aklına gelmeyecek bir yere takılmış olarak görebilirdi.

    İkinci olayı izleyip trafikte canımıza ne kadar değer biçildiğini anlayın. Sadece kornayla ikaz etmenin karşılığı sizi ezerek öldürmeye çalışmak olabiliyor. Üstelik bu davranış bir "bağyan" dan gelebiliyor.

    Aklımızı başımıza devşirelim. İkiteker üzerinde uzun yıllarımız olsun. Kazasız, belasız, akıllı ve keyifli sürüşler.
    espresso ve Ali Mert bunu beğendiler.

  9. #29
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa
    Hırbonen babana geçmiş olsun bence gaz açmak en iyisi zaten sağdan soldan kaçma şansı var.
    Hırbonen bunu beğendi.

  10. #30
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Peki bir hikayem var anlatmak şart oldu;

    Eskiden yaşadığım ilde çok kıymetli bir kaportacı ağabeyim vardı, 70 li yaşlarında, mükemmel usta, klasik amerikan arabası olan ona götürür. Ayrıca efendilikte de önde gider. Bir de oğlu var, oğlu 30 larının başında, evli çocuklu. Babasına hayrandı ve onun kalfasıydı aynı zamanda. Baba oğul tekneyi beraber yürütüyorlar. Oğlu motor da severdi, Jawa Ogar'ı vardı kendi topladığı. Çok efendi bir çocuktu. Baba da oğul da pırlanta misali insanlar, hayvansever, ılımlı, sanayinin alışageldiğinden öte kibar, saygılı.

    Biraz da işim düşmediği için bir dönem denk gelmedi, uğrayamadım dükkanlarına...6 ay geçmiştir hiç görüşmeyeli. Derken sanayiye işim düştü, uğramak istedim ama kapalılar, hemde belli ki uzun süredir. Yan dükkan da kapalıydı soramadım. Ortak bir arkadaşı aradım ve maalesef acı gerçeği anlattı bana.

    Yan komşusu sanırım difransiyelci idi, önüne bir tır çekiyorlar başka şehirden gelmiş. Usta diyor ki iyi güzelde sen bunu çekince benim dükkanın önünüde full kapatıyorsun, karşıda boş alan var orda halledin. Adamlar pek oralı olmuyor, komşu da müşterisinden yana tavır alıyor. Usta haklı zira koskoca tır tüm girişini kapatacak. Olay çok ani oluyor. Adamlar yok ederdin, etmezdin derken ustaya vurmaya başlıyorlar, üç kişiler. Oğlu neden sonra geliyor, uzaktan babasını kanlar içinde yerde görüyor. Direk dükkana koşuyor, içeriden ekmek bıçağını kapıp dışarı çıkıyor ve dediklerine göre ikisini kalbinden bıçaklayıp oracıkta öldürüyor. Diğeri kaçarken onu da bıçaklıyor, o da sonradan hastanede ölüyor.

    Bu olay olalı 5 seneyi geçmiştir. Çocuk müebbet dediler. Usta sonrasında iyileşmiş tekrar dükkanı açmış, eli tutmasa da ekmek parası sonuçta, hem kendi hem oğlunun ailesi için.

    Yani bu olaydan sonra kimseyle ne trafikte ne başka yerde kavga edecek, laf söyleyecek bir cesaret bulmuyorum kendimde. Yani karşıdaki kimdir, dolu mudur boş mudur. Olay silah taşımak değil ki, silah taşımak neyi çözer? Ölmek var, öldürülmek var.

    Bazı arkadaşların telkinleri çok yerinde, alırsın plakayı şikayet edersin, polisi direk ararsın vs. Ya da gurur yapmazsın, kafanı çevirir gidersin. Ha, yok ben yapamam dalarım diyene de çekirgeyi örnek vermek isterim, hani şu bir sıçrar, iki sıçrar daki...
    birbilent ve fancydriver bunu beğendiler.

  11. #31
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    bronz madalyali şutlanmiş.

    Her kim yaptiysa,eline sağlik.Burada iyi insanlarin da oldugunu bilmek sevindirdi.

  12. #32

    Üyelik
    01 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special, Peugeot Django 150 Sport
    Evinize almayacağınız insanlarla tartışmayın bile.

  13. #33

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    Mantık arkadaşlar mantık. En etkilisi budur. Size ufak bir örnekle anlatayım.

    15 yıl kadar önce genç bir mühendisken çalıştığım Şirketin bir binasında tadilat yapılıyordu. Zemin katta bulunan jeneratör odasına girdim bir de baktım ki sıvacılar 3-4 kişi bizim jeneratörün üzerine çıkmışlar tavana harç yapıştırıyorlar, yere dökülenler de jeneratöre bulaşıyor. Hemen kızdım adamlara, inin aşağıya, ne yapıyorsunuz falan dedim ama hiç oralı olmadılar. Ben sesimi yükselttikçe onlar da karşılık verdi. Baktım böyle olmayacak, eskilerden bir abiyi çağırdım. Adam geldi önce kolay gelsin dedi sonra da "gençler bu makine çalışırsa kolunuz bacağınız kopar" dedi. Adamlar paşa paşa indiler jeneratörün üzerinden. Kendi iskelelerini kurup çalışmaya devam ettiler, bizim ekip de jeneratörün üstünü kapattı.
    espresso bunu beğendi.

  14. #34
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul nasıl bir yer yahu, siz neyi yaşıyorsunuz orda...Şaka gibi...Herkes mutasyona uğramış zaar...😐
    Ganalı emlakçı Kamerunlu kiracıyı döver, olaya Nijeryalı komşu müdahele eder. Gürültüye Suriyeli komşular kızar, bu araca Ruslar Gürcülere silah sıkar, Iraklılar kendilerine sıkılıyor diye olaya müdahil olur. Bir tek Türk olaya müdahil olmadan ve burnu kanamadan olay kapanır. Aha İstanbul'un özeti.
    espresso ve Ali Mert bunu beğendiler.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  15. #35
    Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2019
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

  16. #36
    istanbuls34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2019
    Şehir
    vergi cenneti
    Motosikleti
    NS 200 (218,03 TL yıllık vergisi + ek vergiler.)
    Kesici delici hiç bir ürün taşınılmamalı bana göre. Ben çok çabuk sinirlenen biriyim yanımda balta bıçak olsa adamı parça parça ederim orada. En temizi biber gazı baktın üstüne mi yürüyorlar çıkar sık zaten o sırada kaçarsın hiç gerek yok böyle şeylere. Yanımda 10 yıllık bir biber gazı taşıyorum adamın gözüne sıksam kesin kör olur :D
    espresso bunu beğendi.

  17. #37
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Canik tp9 elite s combat taşıyorum

  18. #38

    Üyelik
    04 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Superlight 200
    Motorsikletin çantasında kilit zincirini koyuyorum. İki metre çelik zincir. Soran olduğunda durunca kitlemek için yanımda diyorum bir şey demiyorlar. Daha kullanma durumum olmadı ki umarım olmaz. Umarım caydırıcılığı olur

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

    Başıma olay geldi. Sıkıştıran Laf atan Önüme atlayan ama Bakmadan hep devam ettim.

  19. #39
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Arkadaslar,bence amcam kesinlikle hakli , elinde balta olana kimse yanasmiyor

    https://mobile.twitter.com/WorldLati...orldLatinHoney

    Bu ornekte de goruldugu uzere baltanin insanlar uzerinde yikici bir pskolojik etkisi var.
    Kisa sapli el baltasinin bile cok etkili be..

  20. #40

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buradan bir arkadaşım çekiç taşıyormuş; çok etkili bir caydırıcı olduğunu söyledi. Bence de öyledir... :D
    Nereye koyuyorsun abi çekici ? @tommygun

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmişte çekiç taşıyan bendim ve 1-2 defa göstermiştim, o olaylarda da adamlar topuklamıştı. Yine geçmişte muşta taşıyıp gazeteci dövmüşlüğüm de var. Şu an daha sakin bir hayat yaşıyorum, bulaşmıyorum kimseye. Babana da geçmiş olsun hırbonen, umarım bir daha yaşamaz böyle tatsız olaylar.
    İlk mesajı bunu görmeden yazmıştım ahaha, tahminimde haklıymışım.

    Konuyla ilgili benim yaklaşımım, trafikte önüme atlayan biri olursa kaskın içinden biraz sövüyorum. Çok sinirlendiysem iki el kol yapıp yoluma bakıyorum. En temizi o bence.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)