Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İlk marş ısıtma? ısıtma'ma?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    arkadaşlar herkese merhaba kazasız sürüşler diliyorum 20.03.2023 tarihinde sıfır km motosiklet aldım ( dio) aklıma takılan bir soru var neden takıldığını bende bilmiyorum ama takılıyordu işte az biraz araştırdım
    bizim bildiğimiz sabah marş a ilk bastığımız zaman motosikleti 2 3 dakika rolenti de çalıştırın motor belli bir ısıya geldikten sonra hareket edin derlerdi veya öyle gördük duyduk diyelim ki bu güne kadar yaz kış motosikleti en az 2 dakika rolenti de çalıştırıp öyle hareket etmişimdir fakat şimdi görüyorum ki bazı videolarda motoru ısıtmaya gerek yok marş a basıp farzı misal 3 aniye sonra hareket edin (düşük devirde) tarzı videolar paylaşılmış (yağ lambası sönene kadar yani) ben rodaj ın artık tarihin tozlu sayfalarına karıştığına inanıyorum ama bu ısıtma ısıtma'ma işi ne nasıl olur acaba hangisi motorun ömrü açısında sağlıklı yani bu konuda labratuar düzeyinde acaba çalışma yapan bir kuruluş veya üretici varmı? yani bilimsel açıdan yaklaşan varmı bu konuya onuda bulamadım açıkçası 4 silindir motosiklerin 60 derece sıcaklıktan sonra hareket edin diyenler var klavuzda böyle yazıyor muş
    sizler ne düşünüyorsunuz forumda bazı konularda gerçekten bilgili arkadaşlar var bunlarında okuduğu birşeyler varsa fikirlerini duymak isterim malum cahil kalmak iyi birşey değil


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    2 dakika yeterlidir o motorun kendine gelmesi için. Bir sigara süresi benim kullandıklarım için. Rodaj ise kitapçıkta yazdığı sürece vardır inanıp inanmamak( Din mi bu?) size kalmış.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Motor calistiktan sonra yola cikabilirsin,ancak yuksek devir cevirmek zararli cunku yag henuz isinip tam koruma saglamadigi icin.motor ideal isiya varinca yuksek devir cevirebilirsin
    F54 ve birbilent bunu beğendiler.

  4. #4
    iskampavya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2009
    Motosikleti
    BMW F650 GS TWİN
    Merhaba, sahip olduğum her motorun manuel'ini okurum, anladığım kadarıyla bu durum fabrikalara ve motora göre değişiklik gösteriyor. örneğin bir motorum için manuel çalıştırdıktan sonra harekete hazırdır sürüş esnasında sakin sürüş ile ısıtın derken, diğer motorumda hareket etmek için en az iki çizgi(hararet göstergesi çizgileri) ısıtın yazıyordu. ben kendi adıma kılavuzda yazan usule uyuyorum.

  5. #5
    rider_oz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2023
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    21' Honda NC750X DCT
    Yağın sıcaklığa bağlı viskozite durumunu ve aşınma süreçlerini analiz eden bir çok teknik föy var. yeni teknolojiler ve yağlar gösteriyor ki rolantide uzun ısınma süresi aşınmayı daha çok arttırıyor. bu sebeple, takribi 1 dk'lık ısınma sonrası yolda çok yüksek devir çevirmeden yavaş yavaş ısıtmak çok daha sağlıklı. zaten biz motosiklet kullanıcıları, balaklava tak, kask tak, eldiven giy vs. derken bu kadar süre geçiyor, sonra binip ufak ufak sürmeye devam edin
    killingroad bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    07 Eylül 2009
    Şehir
    беларусь\Минск - Sivas
    Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    motosikletlerimin hiçbirinde ısınsın diye beklemedim. yağ lambası söndüğü an basar giderim. genelde en geç 3 sn sonra söner. bu arada o yağ pompası o kadar güçlü ki motorun en ince noktasına kadar yağı basması 1 saniye bile sürmüyor. çok kafanıza takmayın bunları.
    birbilent, F54 ve Karabulut bunu beğendiler.
    Helal Haram ver ALLAHIM,
    Menzilciler yer ALLAHIM...

  7. #7
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Piston tepe kısmı 30 saniyede genişliyor bu ısıtmanın yağlada pek alakası yok...

    1 dk çalıştırın motorun üzerine binin iki üç defa çeyrek gaz verin sonra gaz verip ilerleyin fakat tam gaz değil yarım veya tam gaz açıp gitmeniz için bi 5 dk geçsin bu esnada parçalar genleşiyor...Yani parçalar genleşmeden yüksek devire çıkarsanız uzun vadeli motor aşınabilir aşınmayabilirde...
    F54 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İlk olarak inancın yanlış, rodaj bir yere kaybolmadı. Değişti, önemi azaldı vs bunlar tartışılabilir ama kayıp değil. Hala metaller aynı metaller.

    Rölanti ile ilgili artık pek gereksinim kalmamasının sebebi yağlama sistemlerinin ve yağların gelişmesi. Ben genelde her iki motorda da 5-10 saniye kadar bekliyorum, yani çok düşünerek hesaplı kitaplı yaptığım bişey değil. Muhtemelen de RS'te Vespa'dan biraz daha uzun bekliyorumdur.

    Arabada durum farklı, motor soğukken araba çok gerizekalı şekilde çalışıyor, şanzıman falan da aptallaşıyor. O yüzden arabada cold starttan sonra rölantinin düşmesini bekliyorum, zaten ilk çalıştığında wastegate ötüyor beri yanı zırıldıyor falan, yaklaşık 1dk içinde rölanti sakinliyor. Ama motosiklette genelde beklemiyorum.

    Bir de rölantide fazla kalmanın motora zararlı olduğu bilgisi biraz daha güncel bir bilgi, o yüzden rölantiye yaklaşım değişti zamanla.
    F54 bunu beğendi.

  9. #9
    AleniDesais - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul - Kazan
    Motosikleti
    Primavera150 - KTM DUKE 390 2020
    günümüz enjeksiyonlu motosikletlerinin hareket edebilir hale gelmesi için 60 saniye gayet yeterlidir yağ ulaşır her yere. yani siz eldiven kask giyinirken rölantide çalışmış olması harekete başlamanız için fazlası ve fazlası ile yeterlidir. ama performanslı bir sürüş için motosiklet bloğunun içindeki komponentlerin optimum genleşme paydalarına ulaşması ve boşlukları en uygun şekilde doldurup ortam ısısını optimuma getirmesi en sağlıklısıdır. buda sizin motorunuzu normal sürüşte sabit tuttuğu sıcaklığıdır. mesela benim motosikletim için 88 derece operasyon sıcaklığının alt derecesi, 96 derecede ideal operasyon sıcaklığının en üst derecesidir ve bundan sonra motosiklet kendisi soğutmak için fanları tam güçte çalıştırır. diğer bilgiler bana göre eski karbüratörlü motosikletlerden doğru olarak kalma günümüz hurafeleridir.
    F54 bunu beğendi.

  10. #10
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Yeni motorun hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Ben de kask takayım, eldivenleri giyeyim derken motoru 1-2 dk ısıtıp öyle yola koyulanlardanım. Belki bilimsel değildir ama ben öyle öğrendim, ona alıştım. Zararını da görmeyince bu davranışı devam ettirdim.

    Millet o Spacy.leri it gibi kullanıyor da birşey olmuyor, muhtemelen sizin Dio'ya da birşey olmaz.
    espresso, F54, Blackeagletr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  11. #11
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Rodaj motoru şekillendiren bir period aslında. Balistik mantığındaki gibi. Çıkan her mermi çıktığı namludan izler çizgiler taşır, bu her namluda farklıdır. Yani silindir iç çeperleri torna-taşlama-honlama teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin mikroskobik ölçekte birbirinden farklı. Segmanların pistonu kendine göre şekillendirmesidir(ve diğer tüm sürtünen yüzeyler) rodaj.
    Motoru ısıtmam genelde, direk hareket ederim ama doğrusu ısıtmak. Motorların tüm ölçüleri ısınmış hallerine göre hesaplanır. Piston ve silindir soğukken sıkıdır, ısınınca kıvama gelir. (Hararet yapan motorda da tam tersi olur, pistonla silindir arası iyice gevşer). Ayrıca yağ viskositeleri de yine normal ısıya göre öngörülür. Soğukken katıdır. Katı yağın akışkanlığı düşüktür doğal olarak ve soğuk motor tam yağlanmadan çalışır ısınıncaya kadar. Conta ve keçeler de katıdır. Sonuç itibarıyle ısıtma nın temel sebebi motoru korumak. Ha, 100 bin km gidecekken 20 bine inmez, ama 10 bin km farkedebilir.

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Zaten yeterince cevap gelmiş ve herkes de üç aşağı beş yukarı konuya hakim. Beklememizin nedeni yağ. Yeni tip motosikletler de bir dakika, eski versiyonlar da ise hacme bağlı olarak ortalama üç dakika diyebiliriz. İdeal derecelere ulaşana kadar ki bu enjeksiyonlu versiyonlar da zaten çok kısa sürmekte, yüksek devir çevirmezsek iyi olur. Nedeni yağlanmanın tamamlanması ve akışkanlık konusu. Çok uzun süre yatan motosikletler de bekleme olayı farklıdır, biz genel olarak kullanılan motosikleti ele alıyoruz. Rodaj da zaten alışma süreci demek. En iyi makineler dahil, minicik kusurlar bıraktığı için biz bunları daha kalın bir yağ ile sağlıklı şekilde temizleme amacı adına alıştırma süresini uyguluyoruz. Ben şahsen kabul görülen rodaj kurallarına tam olarak uymayan bir insanım. Şu devir şu hız bana göre doğru kavramlar değil. On beş bin çeviriyor ise (kırmızı alan hariç) on, on iki çevirtiyorum. Hız limiti de uygulamam, doğru vites ve devirde ne gider o. Sabit devirde de asla uzun uzun, giderek rodaj yapmam. Aksine devri ve hızı sürekli oynak tutarım. Bu esnada frenler için de rodaj yaparım. Ve rodaj süresini olabildiğince kısa tutmaya gayret gösteririm.

  13. #13
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    arkadaşalar hepinize teşekkür ederim hava durumu şuan 15 derece civarı demek 30 45 saniye yeterli gelir
    soğuk havalarda da 1 dakika civarı beklemek doğru olur(eldiven kask takana kadar yani)
    fakat bu konuyu araştırmaya devam edeceğim
    ben zaten genelde ısıtmadan yola çıkmıyordum fazla ısıtmanın gereksiz olduğu kanısına vardım yani marş yap 30 saniye sonra teker dönsün

  14. #14
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşalar hepinize teşekkür ederim hava durumu şuan 15 derece civarı demek 30 45 saniye yeterli gelir
    soğuk havalarda da 1 dakika civarı beklemek doğru olur(eldiven kask takana kadar yani)
    fakat bu konuyu araştırmaya devam edeceğim
    ben zaten genelde ısıtmadan yola çıkmıyordum fazla ısıtmanın gereksiz olduğu kanısına vardım yani marş yap 30 saniye sonra teker dönsün
    Kaskı, eldiveni takıp motorun üzerine çıkıp marşa basıyorum sonra yola çıkıyorum ama paneldeki hararet göstergesi ortaya gelene kadar ilk 3-5 dakika gazlayıp yüksek devire çıkmıyorum, sakin sakin başlamış oluyorum sürüşe. Kitapçıkta da böyle diyor, normal sıcaklığına ulaşana kadar yüksek devire çıkmayın diyor.
    birbilent ve F54 bunu beğendiler.

  15. #15
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Arkadaşlar bu kadar takılmayın ısıtma olayına..🙂. Yapmanız gereken hareket etmemek değil aslında,ilk çalıştırmada motora yük hissettirmemek, yüklenmemek sıkıştırmamak. Sonuçta ısınması için çalıştırıyoruz mereti. Yüklenmeden rölantiye yakın, 2000-3000 devre kadar yerinde durmuş hareket etmiş çok farketmez. Isınma kısmını bu şekilde yola ufaktan çıkarak da yapabilirsiniz. Bu ısıtma olayı yüklenmediğiniz sürece hiç bir sıkıntı yaratmaz.
    Şunu yapmayın mesela, soğukken orta sehpada asla devir vermeyin. Bu daha zararlı.
    Özünde soğuk motor hızlı ve kompresyonlu çalışmamalı, dursa da bir kalksada...
    espresso ve F54 bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    01 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special, Peugeot Django 150 Sport
    Motor yolda ısınır. Isınıncaya kadar yük bindirmeyin yeter. Bir dakika da az değil ki. Yılda 240 gün binseniz bile, gidiş dönüş, yılda 8 saat boşa çalıştığı halde hiç km yazmamış bir motor almak istemem.
    espresso ve MrJ bunu beğendiler.

  17. #17
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı birbilent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor yolda ısınır. Isınıncaya kadar yük bindirmeyin yeter. Bir dakika da az değil ki. Yılda 240 gün binseniz bile, gidiş dönüş, yılda 8 saat boşa çalıştığı halde hiç km yazmamış bir motor almak istemem.
    sabah ilk çalıştırmadan bahsediyorum her çalıştırmada 1 dakika ısınmasını beklemiyorum ki o bana da saçma geliyor
    artı 365 gün motosiklete biniyorum 360 dakika 6 saat eder 6 saat yol gitsem oda 400 km diyelim 10 yaşına gelse kadranda yazandan 4000 km fazla çalışmış olur çok birşey değil
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  18. #18
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı birbilent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor yolda ısınır. Isınıncaya kadar yük bindirmeyin yeter. Bir dakika da az değil ki. Yılda 240 gün binseniz bile, gidiş dönüş, yılda 8 saat boşa çalıştığı halde hiç km yazmamış bir motor almak istemem.
    Hatta motor yolda çalıştırılır. Boşuna duran motora marş basmayın. Hareket halinde vurdurun motoru daha az yakıt sarfiyatı yapın.

  19. #19

    Üyelik
    01 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special, Peugeot Django 150 Sport
    Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hatta motor yolda çalıştırılır. Boşuna duran motora marş basmayın. Hareket halinde vurdurun motoru daha az yakıt sarfiyatı yapın.
    Komiklik yapmanız rolantide motorun çalışma sıcaklığına gelmesinin zor ve gereksiz olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.

  20. #20

    Üyelik
    23 Şubat 2015
    Motosikleti
    1970 Triumph Tr6
    Doğrusu bu çalıştırılıp akan sızan bir sıvı yoksa yüksek devir çevirmeden yolda ısıtmak, motor bloğu (tüm blok) ve haliyle yağın ideal sıcaklığa gelene kadar normal devirde kullanmak.

    Zaten bloğun tamamı daha geç ısınıyor, alışkanlık işaretle yere elle dokununca anlaşılıyor 5-6km yi buluyor giderken.

    birbilent bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)