Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Triumph Markası Hakkında Soru İşaretleri?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Mart 2023
    Selamlar,

    1.5 senedir japon bayileriyle kavga etmekten motor sahibi olamadım. Bende bu adamlara paramı yedireceğime gidip avrupa motosikleti almaya karar verdim. Daha önce de avrupa motosikletleri kullanmışlığım vardır. Aklımda bu markayı bilmemekle ilgili düşündüren meseleler var? Benim bu markayla ilgili merak ettiğim şey şu;

    - İkinci el piyasasının canlı olmasını beklemiyorum fakat nedense her baktığım ilanlar mak. 1 ay içinde tahminim ya ilandan kaldırılıyor yada satılıyor garip bir şekilde. Tarihe göre sıraladığımda en fazla 1 aylık ilanlar mevcut oluyor. O zaman marka tutunmaya başlamış diyebilir miyiz?
    - Yurtdışında araştırmadım, triumph kaliteli ve dayanıklı motor yapıyor ona lafım yok, fakat böyle 100-150k km yapmış motorlar göremiyorum, bunun sebebini anlayamadım hiç, bakıyorum herkes bu markayı öneriyor çok övüyor, sağlanlığın altını defalarca çiziyorlar ama Türkiyede bu motorların uzunca kmler yapmış sağlam olduğunu dayandıracak örnekler göremiyorum ve görmedim şu ana kadar.

    Sorularımda ön yargılı olmamak adına sizinde görüşlerinizi merak etmekle birlikte tenzih ederim.

    Almayı düşündüğüm model : Triumph Tiger 900 GT

    Teşekkürler,


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Alıntı rotalar adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    - İkinci el piyasasının canlı olmasını beklemiyorum fakat nedense her baktığım ilanlar mak. 1 ay içinde tahminim ya ilandan kaldırılıyor yada satılıyor garip bir şekilde. Tarihe göre sıraladığımda en fazla 1 aylık ilanlar mevcut oluyor. O zaman marka tutunmaya başlamış diyebilir miyiz?
    Ortada motor kalmadığı için, herkes farklı arayışlara girdi diyebiliriz.

    Yurtdışında yaşıyor olsaydım, en azından bir dönem kullanmak istediğim motorlar arasına girerdi 900 GT. Hatta açıkçası bir ara buradayken bile kurulmuştum. Korlas ve muhtemel zararı (belli olmaz ama sen zarar edeceğini farzet) sineye çekersen denenebilir.
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

  3. #3
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Honda kısa donla gezerken triumph motor yapıyordu. Aynı kategorideki tüm japonlardan da daha kalitelidir triump.
    bursalıali bunu beğendi.

  4. #4
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    2 sene boyunda triumph daytona 675 kullandım aldığım zevki tarif edemem yedek parçasınıda getirtebiliyordum zaten sorun çıkmıyordu
    motor blokları çok sağlamdır malzeme kaliteside çok çok iyidir uzun ömürlü binebileceğim bir markadır soruların varsa sorabilirsin elimden geldiğince cevaplarım

  5. #5

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Marka hakkında yukarıda yeterince yazılmış. Model segmentine göre de bolca Japon ve/veya İtalyan bileşen kullanır Triumph. (Mesela Nissin fren, Showa amortisör veya Brembo fren gibi...) Motosikletlerin farkında olmadığımız pek çok bileşeni Japon üretimi ve Japonlarla aynı. Tiger 900 GT de çok güzel bir motordur bu arada; birkaç sene sonrası içim / sonraki motorum olarak planlıyorum / radarımda...
    blueway2 ve espresso bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    20 Ekim 2016
    Motosikleti
    Triumph Trident 660
    Biri sıfır olmak üzere, bir kaç mt7 tecrübesi sonrası yaklaşık 10 bin km dir trident 660 kullanan biri olarak benim tamamen alaylı ve subjektif yorumum triumph un kalite olarak bambaşka bir noktada olduğudur. İlk bakım sonrası yaklaşık 10.000 km yaptığım motorun karterdeki yağda kirlenme bile yok. Motor bileşenleri aşınmaya asgari derecede uğrayacak şekilde üretilmiş. Triumph markası Türkiye'de avantajlı fiyatlarla satıldığı için insanlar haklı olarak orta sınıf japon ve çin markaları gibi sanıyor.
    rotalar bunu beğendi.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Triumph Motor Company, bir Britanyalı otomotiv şirketi idi. Şirket ilk olarak 1885 yılında Siegfried Bettmann tarafından bir bisiklet ithalatçısı olarak kurulmuş olup 1902'de motosiklet ve 1927'de otomobil üretmeye başlamıştır. Markanın isim hakları günümüzde BMW'dedir.


    KTM Sportmotorcycle Aktiengesellschaft, Avusturya kökenli motosiklet, bisiklet ve moped üreticisi. 1934 yılında mühendis Hans Trunkenpolz [1] tarafından Mattighofen'de kurulmuştur. Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen adıyla metal işleme atölyesi olarak kurulan şirket 1954 yılında motosiklet üretmeye başlamıştır. Huskvarna, İsveç merkezli Husqvarna Motorcycles markasının sahibidir

    Triumph 1902 de motosiklet uretmeye baslamis.120 yillik gelismeyi elestiren carpilir )
    Saka bir yana gozun kapali ktm ve triumph alinir sifir olmaak kaydiyla tabi.
    Sahibindende dukelerin yarisinin aynalari yok.tahmin edin sahipleri nasil kullaniyor

  8. #8
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    triumph gerçekten güzel motosikletler yapıyor bi ara tiger 800 e baya sarmıştım kronik marş motoru sorunu var diye almadım 500 sterlin gibi bir fiyatı var
    tiger 1200 de uzun süre test ettim gerçekten 1200 gs ve 1200 tenere den çok üstün ve konforlu ve güçlü motosiklet yağuşukluluğuna söz etmeden geçemeyeceğim
    kronik sorunu olmayan modeli bence alınır
    rotalar bunu beğendi.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Şöyle izah edeyim. Triumph kültür olarak Maserati gibidir. Japon modelleri ise çok versiyonlu ve gündelik. 90' lı yıllar da bir İtalyan spor otomobiline sahip olmak nasıl ki kullanılmasa da masraf ve sorun anlamı taşımaktaydı. Aynı şey söz konusu motosiklet markaları için de geçerli. Günümüzde ise bir çok modeli gündelik olarak kullanmak mümkün. Triumph, Ducati veya Aprilia daha egzotik markalar sayıldığı için yüksek kilometreler de ilan görmeniz zor olacaktır. Bunun nedeni ise kullanıcı kitlesi farkı ve kültür düzeyi. Bu insanlar ağırlıklı olarak birden fazla motosiklete sahip ve aldıkları modelden memnun ise satmamayı tercih eden bir kitleden oluşmakta. Triumph işçilik kalitesi olarak üst düzey bir markadır. Aynı zaman da kullanmış olduğu üç silindirden kaynaklı kendi karakteri ve bir kitlesi var. Bu gün pistte Aprilia kullanmamış bir insan bu hissi nasıl ki anlayamaz yol için de bu kavramı Triumph'a çevirebiliriz. Triumph kullanıp da " yahu hiç beğenmedim ben " demek gerçekten zor. Triumph kullanıcısını bir şekilde bir yerlerden kendine bağlamayı başarıyor. Bunun en temel nedeni ise kullandığı üç silindir teknolojisi. İster iki silindirin kuvvetini seven bir insan olun, ister dört silindirin gücünü ve sesini, Triumph hepsinden size biraz sunduğu için " evet ya keyifliymiş " diyorsunuz. Yani marka olarak Triumph hem ortak bir sürüş zevki sağlarken hemde kalitesi ile memnun bırakan bir noktada. İşin en güzel kısmı ise artık İtalyan ve Avrupa modelleri egzotik değil. Nadir de olsa günümüzde bile egzotik sayılacak modeller çıkartsalar dahi bir çok versiyonu ulaşılabilir, masrafsız ve kullanıcı dostu. Bu yüzden artık hem Aprilia hem Ducati hemde Triumph bilindik Japon markaları yerine tercih edilebilir. Özellikle ülkemizde ki fiyatlandırılmaları çok makul olduğu için, almamak adına bir neden göremiyorum. Çünkü 90' lar da değiliz, artık sorunlu değiller ve tüm yedek parçalarına, servislerine ulaşmak mümkün.
    motorstorm, rotalar ve panic adak bunu beğendiler.

  10. #10
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    99 modeli vardı zamanında Tiger880 in. Motor çok güçlü ve rahat, 3 silindir ses muhteşem . Ama 40 binde olmasına rağmen sorun çıkarttı. Aslında sorun biraz ustadan kaynaklanmış, bobin tam oturmadığı için orta piston sadece belli devir sonrası ateşliyordu. Önceki sahibiböyle kullanmış. Ayrıca hararet yaptırılmış, bu halde kullanılmış, üst conta yanınca silindire su vermiş. Olan bize oldu tabi, motor indi ama parça sorunu yaşadık. Hala öylemi ama blokta magnezyum var. O yüzden kapakta kaynak vs çok zor oldu. Toparladık bir şekilde ve trampayla sattık. Çok eski köklü marka ama bir daha almayı tercih etmem.

    F54 bunu beğendi.

  11. #11
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Yüksek km.li ve sağlıklı çalışan bir motor benim gözümde gurur kaynağıdır. Hele ki o yüksek km.ye aynı kişi çıkarmışsa bence çok daha muazzam bir olay.

    İlanlara baktığımızda 100k km üstü Triumph bir kaç tane de olsa vardır. Lakin yüksek klm.de ilan dediğimizde genel olarak bu sınıfta Bmw'nin boxer motorlu Gs serilerini ya da bazı Japonları daha fazla görürüz. Daha çok satılmış olmasından olabilir, daha popüler olmasından olabilir. Servis kalitesinden ya da kullanıcı profilinden olabilir. Başka birçok sebepten kaynaklı olabilir.

    Önümüzdeki dönemde diğer Avrupalı markaların Japonlar gibi yüksek km.li ilanlarına daha sık rastlayacağımıza inanıyorum.
    espresso bunu beğendi.

  12. #12
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Türkiye de en zor bulunan şeylerden biri yüksek km li motor . Sebebi malum km düşürme işi çok fazla. Birde son 2 seneyi saymaz istek Avrupalı motorlar ( BMW hariç) fiyatı ve servis işinden dolayı çok satılmayan motorlar. Ama artık iş tersine döndü. Daha uygun fiyata alınabiliyor ve bulunuyor.

    Sorunun özüne gelir isek Triumph bence de cok kaliteli.
    espresso bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    km çekme olayı olmasa yüksek km makineler sürüsüne bereket olurdu …

  14. #14

    Üyelik
    10 Ocak 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Honda CRF 250L ve Honda İntegra 750D motosikletimi satıp bir enduro arayışına girdiğimde Triumph 1200 explorer radarıma girmişti. Fiyatı da emsallerine göre gayet uygundu. Biraz tez canlıyımdır, mesaj yazdıklarım geç cevap verdiler. Ben de o vakte kadar motorumu almıştım. Aslında biraz da usta ve yedek parça olayından da ürktüm. Ama kullananlar hep memnundu.

  15. #15

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Triumph'la ilgili kafanızda soru işareti varsa Triumph'a binmeyin.
    Çok güzel NCm var 375'e bırakırım.


    Sene 2023 oldu nolur bırakın bu işleri. Konu sahibi açan arkadaşa da yüklenir gibi olmasın ama ülkenin genel hali bu. Hadi servise 300km mesafede oturan adamlar buna göre motor seçebilir bir şey demiyorum ama..

  16. #16
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Triumph'la ilgili kafanızda soru işareti varsa Triumph'a binmeyin.
    Çok güzel NCm var 375'e bırakırım.


    Sene 2023 oldu nolur bırakın bu işleri. Konu sahibi açan arkadaşa da yüklenir gibi olmasın ama ülkenin genel hali bu. Hadi servise 300km mesafede oturan adamlar buna göre motor seçebilir bir şey demiyorum ama..
    375 oldumu yahu nc ler. Yuh diye diye yuh un anlamı kalmadı. 3 ay önce sıfırı 320 idi. Sizinki kaç model? 2020 demeyin de..🤣😂😁

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390

  18. #18

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    375 oldumu yahu nc ler. Yuh diye diye yuh un anlamı kalmadı. 3 ay önce sıfırı 320 idi. Sizinki kaç model? 2020 demeyin de..🤣😂😁
    Onu yazdıktan bir süre sonra bi denk geldi baktım da 389 falan gördüm ilanlarda.
    NCm yok ama o fiyatı verecek varsa alırım

  19. #19
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onu yazdıktan bir süre sonra bi denk geldi baktım da 389 falan gördüm ilanlarda.
    NCm yok ama o fiyatı verecek varsa alırım
    İroniyi anlamadım hocam, k.bakma. Ama valla şunu söyleyim piyasa durmayacak, bu belli oldu. Pişmanın bir yandan 1 ay önce Tenereyi 290 a bıraktığıma. İhtiyaç hasıl oldu, yatırdığımız yerde kazanır inşallah.

  20. #20

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İroniyi anlamadım hocam, k.bakma. Ama valla şunu söyleyim piyasa durmayacak, bu belli oldu. Pişmanın bir yandan 1 ay önce Tenereyi 290 a bıraktığıma. İhtiyaç hasıl oldu, yatırdığımız yerde kazanır inşallah.
    Est ne kusuru.
    Tenere kaç modeldi, eski kasa 2016 model 320'ye ilanda gördük de geçen gün :D
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler