Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor tavsiesi Yamaha mı Çinli CG tipli motorlarmı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Ocak 2023
    Merhaba Arkadaşlar ben Yaşım epey 40 küsürlerde olmasına rağmen hayat şartları malum motora yeni başlayacağım. Sizden motor tavsiyesi istiyorum. Önceliğim sıfır motor.
    Aslında birikmiş bir miktar param var Scrambler ve caferacer türü motosikletler çok ilgimi çekiyor. İlk olmasına rağmen (başlangıç olarak hız değilsede fiyat olarak iddialı bir model) yeni yetme delikanlı kardeşlerimiz gibi çok hıza gerek duymadığım için ilk olarak yamaha xsr 125 e göz diktim. Daha önce burda konusunuda açmıştım. İstedğim rengi bulamıyorum bulduklarımda yanında 20 25 bin liralık paketlerle fiyatı şişiriyolar.

    Sonra tarzlarından dolayı brixtonlara göz diktim. Zaten çok hızlı olmadıkları için brixton cromwell 250 Balsarısı olsun istedim. Baktığım yerlerde sadece siyah vardı onlarda hoşuma gitmemişti gelecek demelerine rağmen bir türlü gelmedi. Sonra bende karar değiştirip Brixton cromwell 125 i gözüme kestirdim. Sıvı soğutmalıydı. Lakin ki bu da Türkiyeye hiç gelmemiş bu yıl gelece kdendi ocak dendi şubat dendi şubat bitiyor hale gelmedi şimdi mart nisan haziran diye zıvalıyorlar. Dedim madem ben yine japona döneyim hondaya bakayım. (Bu arada Scooter istemiyorum.) Honda da 125 lik cücük gibi bir motor var ama istedemde ellerinde yok. Arkdaş tavisiyesiyle Hondayı arayıp CB 250 R sordum. Artık üretilmiyor elimizde yok dediler yeni modeller gelecek Haziran falan gibi tahmin ediyoruz ama kesin bir bilgi yok dediler. Netten biraz araştırdım gelecek modeller arasında 250 var ama gelmeye bilir daha üstlerin gelme ihtimali daha kuvvetli. Yani dön dolaş bana kafayı yedirttiler. Takasına da tapakasına daa takatukasınaa daa dicek raddye geldim. Yahu bi motor almak bu kadar zormuymuş kardeşim.Ya yok yada ederinin üstünde fahiş fiyata eklentileriyle varlar. Özellikle yamaha için.

    Çinli motorların çoğunu beğenmiyordum ama yolda durdurup sorduğum bir çok kişi bana başlangıç olarak al bi çinli sonra bakarsın ilk önce öğren diyorlar tam kafama yatacak örnek bajaj vs..tavsiye edenler oldu. Tabi bunun yarın öbürgün yenisini almak için satması vs..derken yine aklım yamahalara vs.. gidiyor.
    Geçen yolda giderken bir motor gördüm. hani şu yolda giderken üstüne yatıp tehikeli hareketlere yaptıkları ufak motorlar.Sanırım Honda cg taklidiymişler. Köylü motoru diyede anılyormuş. Bunların hastaları ve yarışları bile varmış.
    Kendi kendime dedim ki la git al bu motordan . Fiyatlarıda gayet ucuz. Hem çok para harcamazsın ve faha iyisini almak için yamaha vs.. için biriktirmeye devam etmelik barutun kalır hemde işi öğrenince satılmaz ise bile çok para harcamadığın için çokta koymaz şeklinde düşündüm.

    Yani yamaha hayaliyle başlayan biri için bu motorlara inmek sizce doğru bir karar mı? Tavsiye edermisiniz? Bunların vitesleride tersmiş düz olanı varmıdır?
    mondial de 100 aug i var bunlardan kubada bir kaç çeşidi var yine 100 lük ve 125 lik çitalar falan bir de yine 100 lükleri falkonlarda var kubalardakinde benzin göstergesi yok ama mondialde var ama nedense eksiğe rağmen kuba daha pahalı iken mondial daha ucuz. Bazıları karburatörlü bazıları enjeksiyonlu dediler tam net anlamıyorum ben hepsi birbirine benziyor bunların ama arada fiyat farkı var eskiden 150 ve 200 lükleride varmış ama artık yok. Eğer bunlardan alır isem hepsi aynımı fiyat performans arıza çıkarması vs.. açısından yani al birini vur ötekine hangini alırsan al şeklinde mi yada içlerinden şu marka modelini al onlar nispeten daha iyi diyeceğiniz bir tanesi varmı?
    Teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    40-45 bin liraya Cf moto 150nk al ikinci el.sonra lastiklerini degistir.1 yada 2 yil bindikten sonra 250 cc alirsin.
    İlla sifir istiyorsan cafe racer tarzi cf moto 250xl var
    kitarokitaro bunu beğendi.

  3. #3
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Uzun zaman Cg kullandım, eğer Cg alacaksanız karbüratörlü modelleri seçiniz ama Cg tavsiye etmem sebebi ise kütük gibi amortisör, kâğıt gibi şasi, gitmeyen ve durmayan motosikletlerdir (orijinalleri) ama parasına görede işinizi görür güzel bakarsanız size masraf açmaz üzerseniz oda size üzmeye çalışır, parçaları diğer motosikletlere göre çok çok ucuzdur (fren balatası 45-50 tl civarı diğer motosikletlerde genelde 300 tl civarından başlar) ama bütçeniz varsa düzgün bir motosiklet alın yoksa sizi motosikletten soğutacaktır.
    kitarokitaro bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    12 Ocak 2023
    Teşekkür ederim. Şimdilik böyle bir bütçem var ama ne yamaha ne honda motor yok. Buldugunuzda da bayiler aksesuar adi altinda fiyat yukseltiyorlar. 2022 aralık ayından beri tırmalıyorum alacam diye çok sinirlerimi bozdular.japon yada avrupa modellerine ulaşmak her zamam bu kadar sıkıntımıydı yoksa benmi motor alma sevdasina yanlış zaman da düştüm.Dertleri ne bunların anlamadım.Aç gözlülük mü gereklilik mi? Sanki satmamak için ellerinden geleninyapıyorlar. Bekledikçede fiyatlar daha da şişiyo. Artık hayırlısı Ülkede bu kadar dert varken geç olsun güç olmasın diyelim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------

    Teşekkür ederim.

  5. #5
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı kitarokitaro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. Şimdilik böyle bir bütçem var ama ne yamaha ne honda motor yok. Buldugunuzda da bayiler aksesuar adi altinda fiyat yukseltiyorlar. 2022 aralık ayından beri tırmalıyorum alacam diye çok sinirlerimi bozdular.japon yada avrupa modellerine ulaşmak her zamam bu kadar sıkıntımıydı yoksa benmi motor alma sevdasina yanlış zaman da düştüm.Dertleri ne bunların anlamadım.Aç gözlülük mü gereklilik mi? Sanki satmamak için ellerinden geleninyapıyorlar. Bekledikçede fiyatlar daha da şişiyo. Artık hayırlısı Ülkede bu kadar dert varken geç olsun güç olmasın diyelim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------

    Teşekkür ederim.
    Otomobillerdeki üretim kıtlığı motosiletlerde de var, haliyle az sayıda üretiliyor, Türkiye pazarına az sayıda düşüyor, bayilere az sayıda geliyor, gelenler hemen satılıyor önceden sırada bekleyenler ya da bayinin tanıdığı galericiler alıyor. Otomobil piyasasının aynısı durum yani.

    Bundan 3-4 sene önce bayilerde bol bol motor vardı, yamaha bayiine gidip rengini vb. seçip bir de üzerine bir kaç yüz lira pazarlık yapabiliyorduk. Şimdi bayilere motor gelmiyor, gelen az sayıda motoru da olabilecek en yüksek karla satabilmek için üzerine gereksiz bir sürü aksesuar ekleyip fiyatı şişiriyorlar nasıl olsa alacak insanlar sırada bekliyor diye. en az 2-3 yıl düzelecek gibi değil bu durum. Siz bu arada 2. el falan bir motor alın başlayın, zaten o motor yatacak, bir yerleri kırılıp dökülecek, hem iyice öğrenene kadar sıfır motorum çizildi kırıldı derdi yaşamazsınız.

  6. #6
    fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    Selamlar abi, benim yaşım da size yakın sayılır, yakın zamanda A ehliyet aldım. Çok deneyimli, gezip görmediği kalmamış bir dostumun, kardeşimin tavsiyesi ve düpedüz beni engellemesiyle gittim 125 cc bir Scooter aldım(Pulsar alacaktım, aldırtmadı), sıfır ayarında, çok uyguna geldi bana fiyatı(Arora).

    Motora yeni başlıyorsanız, yaşınızın olgunluğu gibi düşüncelere kapılmayın, gidin ufak bir motorla başlayın. Mümkünse 110-125 cc aralığında olsun bu motosiklet. İllaha Çin malı olmasına gerek yok, Hintliler gayet iyi, bütçe dostu denilebilecek modeller üretiyorlar. Ya da ikinci elde düşük CC bir SYM, KYMCO da bakabilirsiniz Çin olmasın derseniz.

    Neden peki böyle öneriliyor? Çok basit. Motosiklet sadece motosikleti dengede tutmak, gaz tepkisine alışmak değil. Bunlara alışmak çocuk oyuncağı. Bence en önemli alışkanlık çevreye olan duyarlılık. 125 cc bile yeni başlayan bir insanı korkutabiliyor. Yapacağınız yanlış bir fren, çok pahalıya malolabilir. İlk motosiklette gidip pahalı modellere yönelmek pek akıl karı değil.

    Pulsar almak istediğim dönem "ne var yea, sınavda mt07 kullandım, bunu mu kullanamayacağım" kafasındaydım ama 125 cc motosiklet kullanırken işin öyle olmadığını gördüm. Ufack makineyle bile insan pek çok badire atlatıyor. Şehir içi trafiğine alışacaksınız, ufak tefek yol da yaparsınız. Türk sürücüleri motosikletli insanlardan nefret ediyor algısı edinmeniz işten bile değil. Kaç kere önüme kırdılar anlatamam. Altımda büyük bir motor olsa, gazlıyor olsaydım ki hadi kandırmayalım kendimizi, motosiklet altınızdayken zaman zaman sınırlarını zorlayası geliyor insanın, elbette istisnalar vardır ama kaide bozulmaz hocam, insan nefsi, istiyor altındaki "aygır"a hükmetmek.

    Bence Hintli bir scooter alın, iyice alışın, sonra cc büyütürsünüz. Motosiklet çok güzel bir macera ve emin olun, altınızdaki motorun yetmeyeceğini hissedeceğiniz çok yer olacağı gibi, ondan dahi keyif alacağınız pek çok anınız olacak. Zaten motosiklet bir tutku işi, yoksa akıl karı değil Türkiye gibi bir ortamda. İnsanlar çok kaba, çok cahil ve vurdum duymaz. Tüm iki tekerli arkadaşlarımızı Allah korusun.
    espresso bunu beğendi.

  7. #7
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    abi ne yapacan cg yi al şöyle doğru düzgün bi motosiklet alışınca satıp yamaha alırsın



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...76426668/detay

  8. #8
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Şehir
    AYDIN-NAZILLI
    Motosikleti
    FAZER 800
    Önce "Türkçe" tavsiyesi lazım...

  9. #9
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    bütçe varsa çinli aman diyim umursamayın xsr ı alın rengine takılmayın sonra folyo kaplatırsınız istediğiniz yerde, çinli de japonda italyanda sürdüm emin olun çinli sizi motordan soğutabilir hele ki cg çakmaları sürüş konforu 0 gitme desen yok durma hiç yok ki kampana zaten çoğunda frenler.

    Abim ilk motorunu alırken r25 aldırdım 2 sene sorunsuz bindi en ufak arıza yolda kalma yaşamadı satarkende malum yamaha olması zarar ettirmeden sattırdı, evet çinli ucuz daha kolay satılır ama zamanla dökülmeye başlıyor ve kalitesizliğide cabası elim anahtar tutar vs de demeyin direk japondan devam edin.

    Bu arada yüksek cc , her zaman hız meraklıları için değil bazende yolda daha güvenli gidebilmeniz için şart oluyor zamanla insan 500 cc lere kadar ihtiyaç duyuyor malum trafikte araba sollamak vs biraz daha torklu motorum olsun vs gibi ihtiyaç duyabiliyor yoksa her aldığımız motoru top speedi 199 muş bas 199 la gidelim modu olmuyor.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    13 Temmuz 2013
    Hero Xpulse 200 T modeline de bir bakın.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)