Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kayıp Plaka

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim plakamı servise rodaj bakımına götürdüğümde abi bu düşer deyip çalışan kafasına göre vidalamıştı. Motoru aldıktan 3 yıl sonra muayene zamanı geldiğinde plakada vida deliği var deyip geri göndermişlerdi. Vida delikli plakayı notere verip oradan belge alıp tekrar yeni plaka bastırmak zorunda kalmıştım. Ama bu dediğim 2019 yılındaydı, o zamanlar her türlü vida deliğine ağır kusur yazıyorlardı. Şimdi düzelmiş durum.
    Aslında 2019'da da her türlü vida değil doğru olmayan yere atılanlar sorundu, ama işte böyle biraz keyfi olabilecek işler nedeniyle hiç bir aracımda vidalamadım plakayı, bunda da vidalamam. 3D printer'dan kısa plakalık bastım benim motora, onun için de bir ara plaka daha basıp plakalığa onu vidaladım, plakayı da o ara parçaya çift taraflı bantla yapıştırdım. Normal plakalıkta da problem olmayacak diye düşünüyorum, Doğan Trend herkese aynı plakalığı veriyor yüzlerce kişide var, benimki düzgün oturmama problemiydi anladığım.
    Daha önce de pistte plakayı çıkartıp, alttaki plakayı sabit tutan parçayı düzgün kapatmamıştım. Tutunacağı yer olmayınca rüzgara yenik düşüp kırılmıştı. Her şeyin düzgünce kapandığından emin olmak lazım.
    espresso bunu beğendi.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Plakayı plastik plakalıkla kullanıyorsanız genelde bu plakalık bağlandığı yerden plastikten kırılıyor.Plakayı o plastik plakalığa çift taraflı bantla yapıştırsan bile plakalıkla birlikte kırıldığından bir anlamı olmuyor.O serviste falan takılan plakalıklar çok adi plastikten olduğundan dayanmıyor. Ben böyle bir şey yaptım.

    http://<a href="https://www.hizlires...Ym.jpg</a></a>
    bu kadar sağlam ağır plakalık motosikletin kuyruğunu koparıyor daha önce tenere 660 ın kuyruğu koptu plakayı oradan ayırana kadar akla karayı seçtim
    ben plaka nın arkadasına siyah silikon gibi bir yapıştırıcı var ondan sürüp plastik plakalığa koydum zaten plastik plakalıkların kanallı olanları var ondan aldım yani deliğe vida ya veya böyle ağır bir metal e gerek yok
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  3. #23
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Alüminyum sac o malzeme çok ağır değil yani.
    F54 bunu beğendi.

  4. #24
    Gorkem.IX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Bende küçük boy app plaka takılı orijinal plakayı sadece muayene zamanları 2 yılda bir muayeneye giderken takıyorum. Böyle durumlar yaşamamak için app plaka takın bence uçsa tekrar yaptırır takarsınız. Orijinal plaka çok büyük yüksek süratlerde uçmaması anormal olur zaten.

  5. #25

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Valla şimdiye kadar baya yüksek sürat gördü, böyle bir sorun olacağını sanmıyorum, düzgün oturduğu müddetçe.
    Uçtuktan sonra sıkıntı tekrar yaptırmakta değil, o plaka ile birinin bir bok yerken kameralara yakalanması. Sen "bende 650F'e kayıtlı bu plaka, kameradaki xmax" dediğin zaman anlayacaklar diye düşünüyorsun ama bunun hiç umurlarında olmadığı sürüyle olay var.

    Bana da bu olayla ilgili "plakamın düştüğünü farkettim düştüğü yere gittim" diyerek iptal davası açmam söyleniyor ama enerjim var mı bilmiyorum açıkçası.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)