Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

06.02.2023 Maraş Depremi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş sen askeri elinde silah nöbet tutan birimi sanıyorsun ? yahu biz neler anlatıyoruz ,o beynini azcık azcık çalıştırıp, kim ne yapıyor, ne söylüyor onu bile anlayamayan yurdum insanı, ha biz öyle uzun askerlik yapmayız, biz vatanımızı 6 aylık seviyoruz, yada bedelli kadar seviyoruz diyorsanız o sizin bileceğiniz iş
    ...
    Niye insanlara embesil muamelesi yapıyorsunuz? Bir siz misiniz akıllı? Fikrinizi doğru düzgün paylaşın, savunun, ne güzel. Ama niye sizin gibi düşünmeyenleri aşağılıyorsunuz? Bir de "güçlü ordu istemeyenin amacı nedir ?" yazıp Bahçeli serpiştirmişsiniz üzerine... Beyinsiz yetmedi bir de vatan haini olmamız lazım değil mi?

    Doğrunun anahtarı kimsenin elinde değil. Kimse kimseye üstün de değil. Bu durumda yapabileceğinizin en iyisi ne düşündüğünüzü, ve neden öyle düşündüğünüzü paylaşmaktır. Yazdıklarınız makul şeylerse insanlar katılırlar zaten. Kimseyi zorlayamazsınız ki? Böyle yapınca yazdıklarınız daha ikna edici olmuyor. Bilakis "doğru düzgün fikir alış verişinde bulunamayan birinin fikirleri" olarak daha da kredi kaybediyor. Çünkü başkalarından öğrenmeyi beceremeyenlerin isabetli fikirlere sahip olması biraz zordur.
    fazil bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Arkadaşım Hatay'da şu an ve yardım TIRlarını suriyeli onun bunun çocuklarının yağmaladığını söylüyor. Böyle bir şey için yalan söyleyecek hali de yok. Bu güne kadar göndermeyenlerin, çanak tutanların, uygun görenlerin ve hatta ses çıkarmayanların hepsinin Allah bin türlü belasını versin.

    Mesela TSK sahra hastanesi kuramıyor. Neden? DOKTOR YOK! Allahın belaları askeri hastaneleri, askeri doktor kavramını yok ettiği için yok arkadaş. Her şeyi askerden bekleyip üzerine elinden tüm imkanları almak nasıl bir aymazlıktır? 6 aylık askerliğe gelen er eğitilemeden evine dönüyor. Bu hale getirenlerin yine söylüyorum ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN. HEPSİ BU İŞE ORTAKTIR GÖZÜMDE.
    tommygun, fatih.met, eALP ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #103
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun cozumu halki enkaz altinda biraktiktan sonra "aninda" kurtarmaya calismak degil, deprem altinda yikilmayacak dogruduzgun bina yapmaktir.

    Bir yakinim Izmit depreminde Golcukteydi. Zamaninda Amerikalilarin kendi personelleri icin yaptirdigi bir apartman dairesinde yasiyordu. Hatta o daireyi alirken, daha yeni ve guzel daireler varken acaba bunu alsam mi diye ikilemde kaldigini hatirliyorum. O yeni guzel ve cafcafli apartmanlarin hemen hemen hepsi yikildi. Zamaninda Amerikalilarin kendi personelleri icin yaptirdigi eski binalarin hepsi hala ayakta, catlak bile yok. Degerlendi hepsi.

    Dunyanin hic bir yerinde "deprem oluca enkaz altinda kalan 10000 kisiyi 3 saat icinde cikartmak icin hazir bakimli is makinesi ve egitimli personel bekletelim" gibi bir sacmalik olmaz. Buna surekli harcanacak devasa masrafi saglik (ya da trafik, ya da egitim, vs.) sistemine yonlendirseniz coook daha fazla hayat kurtulur. Cozum olarak ordunun buyutulmesi ise daha buyuk sacmalik.
    yanıt tarzlarında genel olarak abartma ya da denmemiş şeyleri demek var. bunu hırbo ve atp de cok güzel şekilde yapıyor Haşmetli hocam.

    öncelikşe "anında kurtarmaya calısmak" ilk önceliktir. ilk yapılacak şey depremde yıkılmayacak bina yapmak değildir. o ilk değil genel olması gereken birşeydir. olay olduktan sonra "saglam bına yapmalıydılar" kısmı önemli olmuyor. o sırada insanları kurtarmak önemlı.


    Şehirlerde girilmemiş yerler var, afad'ın kendı adamları bıle göcük altında kalmış. bak ne diyprım 2 gün geçmiş girilmemş mahalleler yerler var. sen "3 saat" demişim gibi yorum yapıyorsun. yapma lütfen.

    Deprem bölgesinde olan bir ülke (ki belli aralıklarla bunu bu ülke zaten yaşıyor), 1999 dan beri deprem vergisi niyetine eşşşşekkk gibi bütçeyi cebe atıyorlar.

    Evet abicim deprem mi oldu? oraya 3 saat olmasa da 6 saat içerisinde binlerce full techizatlı personel atayacak. evet 24 saat içerisinde girilmemiş fare deliği bile bırakmayacak.

    yapabilecek gücümüz var bunu, ama bu gücü kızılay gibi kurumlar ensar vakfı gibi fofenkci yerlere bağışlıyor.

    bir vatandaş olarak sen, ben, o değil devlet koşmalı oraya.
    espresso, DickName, xterkan ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  4. #104

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Eski Turkiye de iyi kötü hizli yavaş Devletin kurumlari işliyordu. iyi islemiyordu ama isliyordu.

    Adalet geç te olsa tecelli ediyordu.

    insanlar dusundukleri herseyi ozgurce soyluyordu.

    imkansizliklardan kaynaklanan sefaletten hiç uzaklasmadi, calmadi cirpmadi, milyonlarin hakkini gasp edip kral olmadi Ecevit.

    Batiya diz cokmeyip, Kibrisi kurtardi koca yurekli adam. O yuzden benzini karneyle aliyorduk seker yoktu muhabbeti yapmasin Nankorler.

    Eski Turkiye olsa, kizilayin eski de olsa battaniyesi olurdu. Medyada her karsimiza cikan karede calisan bi afad, kizilay calisani ve asker gorurduk.

    Siyasetin s si ile ilgili her politikaci Deprem bolgesinde olurdu. Milletvekilleri secildikleri sehire gider ve ellerinden geleni yapardi.

    Asker gerekirse yuruyerek gider, yinede başiboş bicbir bolge kalmazdi.

    Simdi ne var elimizde? Sahipsiz olume terkedilmis insanlar. Suriyeliler tarafindam yagmalanan hatay. Hala televizyonda tehdit kusan bir devlet baskani, Dunyadaki butun orospulari toplasan bunlarin seviyesine ulasamayacak seviyede yalakalik.

    Yalakaliktan, got korkusundan isini yapmayan medya, masum insanlardan mikrofon kaciran omurgasiz muhabirler.

    Emegi gecen herkesten tiksiniyorum. Aktif rol alanindan, oy vereninden, sempatizanindan, yalaksindan, it gibi tirsanindan, tapanindan, ucundan kosesinden bu hirsiz olusumun parcasi olan herkesin Allah belasini versin.
    ero__, arndiol, Thracian ve 9 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #105
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    arkadaşlar depremde hayatını kaybeden vatandaşlara allahtan rahmet diliyorum yarılı kurtulanlara da şifalar diliyor
    fakat asker olmayınca bakın neler oluyor görüyoruz 99 yılında deprem oldu evlere hırsızlar dadandı vatandaş olarak evimizde olan topla tüfekle tabanca ile devriye atmaya başladık 2 ay elektrik verilemedi evlere
    geceleri incin top oynuyor başka illerden gelen hırsızlar bile yakalandı baktık önüne geçilemiyor ASKERDEN POLİSTEN YARDIM İSTEDİK ve askerle birlikte nöbet tutmaya başladık yağmaya gelenlere silah patlattık
    evet depremde canımızın derdine düştük ama aslında sıkıntı daha büyük sonrası asayiş can güvenliği olmaya başladı
    deprem bölgesinden de haberler gelmeye başladı yağma talan başlamış ve bunu yapanlar suriyeli köpekler 99 yılında bizim yerli hırsızlarımız bu kadar yoktu gece dışarı çıkmaya kimse cesaret edemiyordu fakat şuan durum çok farklı önüne geçilemiyor
    Thracian, tommygun, fatih.met ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #106
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bölgede asker olmamasının sebebini aşağıdaki videoda dakika 3:48 den sonra anlatıyor adam, neden aradan 2 gün geçtikten sonra tek tük asker meydana salınıyor duymak isteyen aşağıdaki videoya bakabilir... not: videonun kapak resmine takılmayın, haber içeriği önemli.

    tayyip TSK'nın EMASYA adında bir oluşumunu kaldırmış. EMASYA(Emniyet, Asayiş, Yardımlaşma), yapılanmasının amacı afet durumlarında TSK'nın emir beklemeden afet bölgesine ulaşıp göreve koyulması amacıyla kurulmuş bir yapılanma.

    mesela bu yapılanma 99 depreminde depremden 1 saat sonra afet bölgesinde göreve koyulmuş.
    tayyip bu yapılanmayı kaldırmış, sebebi ise gerçek bir darbe korkusu ve gerçek bir darbe paniği olması.

    daha neler neler öğreneceğiz, toplanma alanlarının sadece boş arazi olmadığı ve zor günlerde geçici ve kısa sürelide olsa barınma ve gıda gibi ihtiyaçların olması gerektiği söyleniyor... bizde toplanma alanı için boş arazi bile yok.

    https://youtu.be/v9ds0dzKUIY?t=224

    iptaluyelik02, Mr.wind, Thracian ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #107
    haluk23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2007
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    CRF250 Rally - Wave 110i - Crypton S - CB125F ...
    Ben Pazartesi 14:00 gibi görüştüm Sıtkı Abiyle.

    Ailecek iyi olduklarını söyledi ama evleri ciddi hasar görmüş.
    erkanzdemir bunu beğendi.
    Paran varsa Japon, yoksa alman.
    A wise man once told his wife . . . nothing because he was a wise man.
    If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

  8. #108
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Darbeyi de kendi palazlandırdıkları yapılar yaptı zaten.

  9. #109

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Konu asker sayısı değil, Fatih güzelce yazmış. EMASYA protokolü artık olmadığı için asker en fazla kendi disiplini ile fark yaratabilirdi. Tabii ki o da olsaydı keşke, ama 99'daki (olabildiği kadarıyla) organize ve hızlı desteği vermesi mümkün olmazdı.

    Konu sadece yetersizlik yetkinsizlik de değil,ki problemin büyüğü bence bu ama, sadece o değil.
    CHP'li belediyelerin HDP'li belediyelerin yardımlarını durdurup kamyonlara Valilik pankartı asmaya organize olabiliyorlar değil mi..
    Ama şu an Antakya'daki eczaneler bu sefer gerçekten yağmalanıyor. Kılları kıpırdamaz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

    Önceden biri yazmıştı diye hatırladım da buldum.
    Olay bundan ibaret.

    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O planlarda Sögütdibi köyünde Hıyaroğlu Hayri'nin tarlasına giren Davaroğlu Davut'un keçileri yüzünden çıkacak kavgaya kaç kişi ile nereden ve nasıl müdahale edeceğini bile senaryosu yazılırdı. (köy ve köylü isimleri palavradır ben uydurdum) Şimdi Söğütdibi köyünün yolunu bilen polis var mıdır bilmiyorum.
    espresso bunu beğendi.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif

  10. #110
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bu pankart değiştirme olayı bu deprem için mi? Gerçekse yuh, açık açık Allah belalarını versin derim artık. Bu gerçekse kimse de çıkıp "Şu an siyaset yapma zamanı değil" demesin. Gerçek ise şerefsizliğin daniskası.
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

  11. #111
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu pankart değiştirme olayı bu deprem için mi? Gerçekse yuh, açık açık Allah belalarını versin derim artık. Bu gerçekse kimse de çıkıp "Şu an siyaset yapma zamanı değil" demesin. Gerçek ise şerefsizliğin daniskası.
    Olmuşsa da olmamışsa da bu, "deprem memprem anlamam, ordu tek başına kalkıp birşeyler yapmaya kalkmasın, n'olur n'olmaz" düşüncesiyle EMASYA protokulunun iptalinden kötü bir şey mi ki? Pankart değiştirmeyi yalakalar sırf yaranmak için yukarıdan habersiz kendi kendilerine bile yapmış olabilirler.

  12. #112

    Üyelik
    17 Ocak 2017
    Motosikleti
    Artık yok
    Yardım için bir kaymakamlığa gittik, yardımları kaydettiriyorduk. Bizim getirdiklerimizi gören bir ilçe müdürü çekinerek geldi. Bizden de yardım istiyorlar acaba bize kayıt etsek olur mu?, dedi. Koca ilçe müdürü öyle baktı ki, ne kadar baskı olduğunu anladım.
    Her işi her olayı reklama çevirmeye çalışan bir yapıdan söz ediyoruz. Ve hala Google gibi bir reklam devi çıkaramadık, asıl en vahim olanı o...

  13. #113
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    "Kaaveden toplanan adamların" kim olduğunu kim bilecek? Deyiverin bakalım asker/polis sevmeyen ağbiler!



    Depremi fırsat bilip AFAD kıyafetiyle hırsızlık yaptı
    espresso bunu beğendi.

  14. #114
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    50 yolculu otobüs yola çıkacakmış. Güzel gözüksün diye de benzin göstergesini sökmüşmüş, hikaye bu ya. Hareket etmeden önce de lastikleri, benzini, vs kontrol etmemiş. Dağ yolunda giderken ipe sapa gelmez yerde benzin bitmiş. Yardım 10 saat sonra gelmiş, yolculardan bazıları daha sonra zatürre falan da olmuş. Bu arada şoför, yolcular üşümesin diye onlara kahve de ikram etmiş. Neyse, yolcular daha sonra firmayla iletişime geçerek şoförden ne kadar memnun olduklarını söylemiş.

    Anladınız siz, Soma'da gördük, burada da görürsek şaşırmam.
    Gouranga bunu beğendi.

  15. #115
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım, Tsk nın neden bu hale geldiğini de geçmişte yazdım ,yazdık ,en son Osmanlı da Yeniçeriler dağıtıldı ,düzenli bir orduya geçemeden, Osmanlı diye bir şey kalmadı
    bu gidiş oralara gidiyor ,yok darbeymiş yok bilmem neymiş, 1.2 tane yalama generalin yaptığı olayı, bütün askerlere mi mal edeceğiz ? o konuları açmayın kimin ne yaptığını herkes biliyor
    o malum ülkücü lideri de örnek verme, bedelli askerlik çıkınca ,1 aylık bedelli askerlik bile olmasın diyen birisi ,örnek verdiğin kişiyi iyi takip et
    ordumuz güçlü olsun dediğimizde, nasılda içi dışına çıkıyor bazılarının
    hasmet doğru herkesin doğrusu değildir ,doğru vardır ,yanlış vardır ve doğru tektir, herkese göre doğru olmaz o zaman bana göre 4 çarpı 4 eşittir 6 dır

    Güçlü ordu güçlü Türkiye başka izahı yok

    bana göre güçlü ordu istemeyen evet vatan hainidir, darbe apayrı bir konudur, anayasa kanunlar bellidir ,gereği ona göre yapılır ama gene yazayım 3.5 yalama generalin yaptıkları, bütün orduya mal edilemez

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Darbeyi de kendi palazlandırdıkları yapılar yaptı zaten.
    biliyorsun bu konuları baya tartışmıştık ,o zaman bazıları ağzını açmazken ,bizim burada asker tutuklanamaz diye yorumlarımız halen duruyor, kimin ne olduğunu çoğu kişi biliyor da susuyor , nereye kadar susulacak onu merak ediyorum ülke afet alanına döndü yangınlar seller asayiş olayları ve depremler
    DickName bunu beğendi.

  16. #116
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Elde olan ordu depremde etkili kullanilabilmis ki daha buyugu fark olustursun? Gordugum kadariyla sorun ordunun kucuk olmasi degil, organizasyon yetersizligi ve etkili kullanilamamasi. Sorun sayi degil, beyin.

    Konudan bagimsiz olarak, guclu ordu her halukarda istenen bir sey tabii ki. Ama zorunlu askerlik suresini uzatarak bunu elde edebilecegimiz iddiasi baska bir tartisma konusu.
    SlimShady1 ve killingroad bunu beğendiler.

  17. #117
    eALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    36 yıllık hayatımda ben bu zattan nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmedim. Yazıp yazıp siliyorum nasıl sövmeden duygularımı ifade ederim diye olmuyor olmuyor olmuyor
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

  18. #118
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elde olan ordu depremde etkili kullanilabilmis ki daha buyugu fark olustursun? Gordugum kadariyla sorun ordunun kucuk olmasi degil, organizasyon yetersizligi ve etkili kullanilamamasi. Sorun sayi degil, beyin.

    Konudan bagimsiz olarak, guclu ordu her halukarda istenen bir sey tabii ki. Ama zorunlu askerlik suresini uzatarak bunu elde edebilecegimiz iddiasi baska bir tartisma konusu.
    hasmet eski ordumuza göre şu anki ordu aynımı ? değil ? Düzce depreminde anında müdahale eden ordu ve kendi komutanlığı bile yıkılmışken vatandaşa hemen desteğe giden ordu nerede ? şimdiki nerede ?tamam engelleniyor diyorsunuz, o ayrı konu diyorum ,orada yeterli asker olsa, emir komuta v.s dinlemeden müdahale ederdi, 10 ilde neredeyse asker polis yoktu ,sürekli taşıma ile o bölgelere gittiler, sayı yetersiz ,şu an personel lazım ama yok işte mesele bu sayı meselesi ,yetersiz
    yahu İstanbulda bile faal kışla kalmadı neredeyse, 20 milyonluk bir deprem bölgesine nasıl yardım edilecek ? gene aynı şeyler ve fazlası yaşanacak işte bu sebeple askerliğin uzatılması lazım acilen hem de hala neyi anlamıyorsunuz
    neyse fazla uzadı meseleyi anlayan anladı art niyeti olmayana zaten lafım yok
    DickName bunu beğendi.

  19. #119
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    İskenderun'da iş amaçlı tanıdıklarım var, günlerdir onlarla kah konuşuyorum kah ulaşmaya çalışıyorum. Adamlar aynen şunu söyledi "İlk 2 gün devlet namına burada hiçbir kurum, kuruluş yoktu. Kendi kendimize bir şeyler yaptık. Bugün yavaş yavaş resmi araçları görmeye başladık"

    Suriyelilerin yağmalama olaylarını sordum, İskenderun'da duymadıklarını, görmediklerini ama farklı mecralardan Hatay'da bu tip olayların olduğunu duyduklarını ama şahitlik etmediklerini söylediler.

    Benzin istasyonları kapalıymış, açık olup da benzin satanlar da araç başına 100-150 TL.lik yakıttan fazla yakıt vermiyormuş.

  20. #120

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Mondial 100 Kh 2006. Honda CBF 150 2017
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye insanlara embesil muamelesi yapıyorsunuz? Bir siz misiniz akıllı? Fikrinizi doğru düzgün paylaşın, savunun, ne güzel. Ama niye sizin gibi düşünmeyenleri aşağılıyorsunuz? Bir de "güçlü ordu istemeyenin amacı nedir ?" yazıp Bahçeli serpiştirmişsiniz üzerine... Beyinsiz yetmedi bir de vatan haini olmamız lazım değil mi?

    Doğrunun anahtarı kimsenin elinde değil. Kimse kimseye üstün de değil. Bu durumda yapabileceğinizin en iyisi ne düşündüğünüzü, ve neden öyle düşündüğünüzü paylaşmaktır. Yazdıklarınız makul şeylerse insanlar katılırlar zaten. Kimseyi zorlayamazsınız ki? Böyle yapınca yazdıklarınız daha ikna edici olmuyor. Bilakis "doğru düzgün fikir alış verişinde bulunamayan birinin fikirleri" olarak daha da kredi kaybediyor. Çünkü başkalarından öğrenmeyi beceremeyenlerin isabetli fikirlere sahip olması biraz zordur.
    Önemli değil ne yazarsa yazsın, konuyu depremden vatan sevgisine getirecek kadar rasyonellikten uzak bi kardeşimiz, tartışmaya lüzum yok.

    Muz seviyesinde depremle mücadele;

    1-Depremle mücadele de en başarılı ülkeler hangisi tespit edin.

    2-Tespit ettiğiniz ülkeleri inceleyin.

    3-Başarılı olmuş yöntemleri listeleyin.

    4-Adım adım aynılarını yada benzerlerini uygulayın.

    5-Oluşabilecek ek sorunlar için, ek tedbirler alın.

    Tebrikler sorunu büyük oranda çözdünüz.

    Su ve testi muhabbeti yani. Her deprem de aynı şey.
    Weak are prey


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)