Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

06.02.2023 Maraş Depremi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Yazmayım yazmayım diyorum dünden beri haberleri aldıkça resmen sinir krizi geçiriyorum.

    -720.000 kişilik ordumuz var ama sadece 3500 kişi deprem bölgesinde görevlendirilmiş.Bu ülkkede ordu kadar organize,disiplinli,her durum için hazır techizatı ve lojistik yeteneği olan başka bir kurum yok.İzmit depremi olur olmaz askerler kimsenin keyfini beklemeden akın akın İzmit'e gitmeye başlamıştı.

    -Müthiş bir organizasyon eksikliği var AFAD kendi elemanlarını çağırıyor ama adamları götürecek uçak bulamıyor geri yolluyor.Yurtdışından gelen arama kurtarma ekiplerine ne yapacaklarını nereye gideceklerini söyleyen yok.

    -Müthiş ahlaklı toplumumuz sayesinde daha ilk günden yağma olayları başladı.Daha kim bilir kameralara yansımayan neler oluyor.Polisin,devletin olmadığı yerde isteyen istediği gibi at koşturur.

    -Birileri çıkıp AFAD olarak her yere ulaştık diye resmen yalan atıyor.Sosyal medyada milet Hatay'dan ağlayarak video çekiyor "buraya hiç kimse yardıma gelmedi burada devlet yok" diye.İş yerinden arkadaşımın ablası Hatay'da oturuyor aradık aynen olanları doğruladı.Daha kim bilir ulaşılmayan kaç şehir,kaç köy,kaç kasaba var.

    Şimdi demeyin bana devlet nereye yetişsin.Yıllardır trilyon dolar vergi toplamış,elinin altında ordu da dahil milyonlarca insan olan kurum dibindeki şehirlere yetişemiyorsa ciddi bir organizasyon ve plan eksikliği vardır.Normalde belli yerde bir felaket olduğun önceden kim nerde toplacak hangi malzemeyi alacak,hangi yoldan olay yerine gidecek her noktasına kadar yerel ve genel yönetimler iş birliği ile planlanır olay anında uygulamaya konur.

    -Geldik en önemli soruna zurnanın zırt dediği yere.Bu ülke bu devlet İzmit depreminden ders çıkartıp 23 yıldan beri düzgün sağlam evler yapılsaydı,dayanıksız evler yıkılıp yerlerine düzgün evler yapılsaydı bu felaketlerin hiç biri olmayacaktı.

    Devlet düzgün kanun çıkarmaz çıkardığı kanunu denetlemez,mütahitlerin her türlü pisliğine göz yumar.

    Belediyeler düzgün şehir planı yapmaz,mütahitlere saçma sapan izinler veriri,parasını bastıran bataklık üstüne bile sağlam zemin etüdü raporu alır.

    Mütehahitler hele hele bu mahluklar.Bunlar PKK'dan daha çok insanın ölümüne sebep oldu.Kendileri %300 kar ile ev satacaklar beyaz renk çakma AMG paket Mersoları ile hava atacaklar diye 10 binlerce insanı gözlerini kırpmadan öldürdü.Yıkılan yepyeni binaların daha düne kadar "C30-C40 beton kullanılmıştır,Deprem yönetmeliğine uygun yapılmışdır.Depreme tam dayanıklıdır" diye ilanları duruyordu.

    Hadi vatandaşın oturduğu binaları da geçtik.Bir havaalanını direk fay hattının üzerine yapmak için ne kadar geri zekalı olmak gerekli?Bir Ana okulu öğrencisnin alıp deseniz "Bak burdan fay hattı geçiyor yapabileceğimiz alanlar burası,nereye yapalım hava alanını" diye sorasanız fay hattı dışında her yeri gösterir.Dün Ankara'da hava alanında çalışan arkadaş ile konuşuyorum "Abi bir dünya yardım uçağa gönderdik Hatay'a iniş yapamıyor.Hava alanı ne kadar sağlam inşaa edilirse edilsin pistin altından fay hattı geçtiği için pist hasar görmüş."dedi.

    Son olarak bilinçsiz insanımız.Aman bir önce ev alayım,başımı sokacak yerim olsun diye diye sorgulamadan,mütahitten sağlam raporu istemeden bilmedikleri evlere milyonlar saydılar.İnsanımız almaya devam ettikçe mütahitlerde yapıp satmaya devam etti.Tamam herkesin durumu yok parası olmayan bir şey diyemem.Ama dün yıkılan bazı daireler 2.800.000 TL ye satılıktı.Başka yerde oturup deprem bölgesinde yatırım amaçlı aldıkları milyonluk daireleri yıkılan arkadaşları sigorta şirketlerinde küçük süprizler bekliyor.2.000.000 daireniz için sigorta şirketi size 200.000 TL beton parası verip sizi gönderecek.Sonuç olarak beton mezar piyasası(artık bunlara ev yada emlak diyemeyeceğim) şiştikçe şişti şiştikçe şişti.Mütahit denen teröristler insanımız dünyanın en pahalı mezarlarını sattılar.

    Şimdi bazı geri-zekalı mallar "Eeee ama bu kadar şiddetli depreme hangi bina dayanır" diye saçmalayacak.Sen sismik izolasyonunu kullan,ona göre tasarımı yap,ona göre malzeme kullan 9 şiddetine de dayanır.Mütahitler %300 kar etmesin %50 kar ile satsın.Japonya'daki insanlar uzaylı teknolojisi mi kullanıyor adamların binaları 8.5 şiddetinde depremde yıkılmıyor.Bunlar mal mı binalar yıkılmasın diye para harcıyorlar.Amerika'da youtuberlar 7.5 şiddetinde depremde bile dalga geçer gibi canlı yayına devam ediyorlar.Bu arkadaşlar efsunlu mu?Ermiş mi? Peygamber mi binalar bunların üstüne yıkılmıyor.

    Ben yıllardan beri anlatmak yazmaktan yoruldum,deprem uzmanları ve çeşitli yetkililer artık ağlaya ağlaya anlatıyor ama yok.Değişen bir şey yok yok yok yok.
    Deprem olur,telaş karmaşa bir dünya insan ölür.devlet görevini yerine getiremez.İnsanlar sosyal medya birlik beraberlik mesajları,rahmet ve iyi dileklerini yazıp vicdan mastırbasyonlarını yapar.
    Bütün herşey 1-2 ay sonra unutulur.Bir sonraki depremde bu süreç aynen tekrarlanır.Kimse bir şey değiştirmeye iyileştirmeye çabalamaz.

    Şimdi bunları konuşmanın sırası değil diyenler çıkacak.Hayır olaylar sıcakken bunları konuşmanın tam sırası.Olaylar unutulduktan sonra bunları konuşsanız kimse sallamıyor.Sizi yönetenlerin kafasına vura vura bunları hep söyleyeceğiz.Çünkü kimse tepki vermezse,herkes aynı şekilde biliçsiz devam ederse bu olayları tekrar tekrar yaşarız.

    Bir de son olarak en sevdiğim tipler "Şimdi sşyaset yapmayın."Haa pardon devleti siyasetçiler değil maynun çarli yönetiyor,bu olanlar kesinlikle sonsuz yetki ve para ile ülkeyi yöneten politikacıların suçu değil.

    Güzel taktikmiş ben bunu mühendislik hayatımda da uygularım.Fabrikada gerekli önlemleri almak yerine,mühendislik bilgisi ile hesap,tasarım yapmak yerine bütün gün yan gelip yatarım.Bir kaza bir olay bir patlama olduğunda "Ama şimdi bu acı günde mühendislik konuşmanın sırası değil" diye işten sıyrılırım.
    DickName, tommygun, fatih.met ve 8 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Thracian cok güzel özetlemiş.

    İşin üzücü yanı da deprem insanları öldürdü, su an hükümet beceriksizliği ile öldürüyor ancak hala savunmaya calısıyorlar.

    Ulan göçük altında adam yardım edin diye bagırıyor cıkartacak 1 kişi yok. bunun "hangisine yetişsinler" diyerek savunulacak bir yeri mi var lan
    espresso bunu beğendi.

  3. #43

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Cümleten geçmiş olsun. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

    Daha fazla bir şey söyleme me gerek yok, herkes uzman, herkes profesör, herkes her şeyi biliyor zaten

  4. #44
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -720.000 kişilik ordumuz var ama sadece 3500 kişi deprem bölgesinde görevlendirilmiş. Bu ülkede ordu kadar organize, disiplinli, her durum için hazır teçhizatı ve lojistik yeteneği olan başka bir kurum yok. İzmit depremi olur olmaz askerler kimsenin keyfini beklemeden akın akın İzmit'e gitmeye başlamıştı.
    O zamanlar EMASYA protokolü vardı. O protokol gereği polis ve jandarma tarafından Emniyet, Asayiş ve Yardım Planları hazırlanırdı. Polis jandarmaya, jandarma da polise hazırladığı planları verir ve ortaklaşa yürütülürdü. Planlar her yıl Ocak ayında güncellenir, Şubat ayında valilik oluruyla yürürlüğe konulurdu. O protokole göre askerin doğal afet durumlarında kimseden emir, talimat beklemeden doğrudan inisiyatif alarak olaylara müdahale etme yetkisi ve sorumluluğu vardı.
    Şimdi ise AFAD bile ancak "Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla" bölgeye intikal edebiliyor.
    2010 yılında "tam demokrasiye geçiyoruz, tam geçiriyoruz" ayağına EMASYA PROTOKOLÜ kaldırıldı. O planlarda Sögütdibi köyünde Hıyaroğlu Hayri'nin tarlasına giren Davaroğlu Davut'un keçileri yüzünden çıkacak kavgaya kaç kişi ile nereden ve nasıl müdahale edeceğini bile senaryosu yazılırdı. (köy ve köylü isimleri palavradır ben uydurdum) Şimdi Söğütdibi köyünün yolunu bilen polis var mıdır bilmiyorum.
    Thracian, tommygun, Cyan ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #45
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    O kadar küçük olaylara kadar iniyorduysa planlar çok iyiymiş.

  6. #46
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kadar küçük olaylara kadar iniyorduysa planlar çok iyiymiş.
    Evet keçiler olmasa bile köyler ve mahalleler vardı. On seneden fazla o planların polis tarafını hazırladım, hazırlığında bulundum.

  7. #47
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Maşallah. Neyse ki demokrasi geldi ülkeye. Beraberinde CB talimat vermese tuvalete bile gitmeyecek bakanlarla beraber.

  8. #48

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kadar küçük olaylara kadar iniyorduysa planlar çok iyiymiş.
    Kayınpederim asker emeklisi, anlattığına göre özellikle Kara Kuvvetlerinde bölük bölük plan varmış hangi bölük nerede ne yapacak diye.
    DickName, tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  9. #49

    Üyelik
    17 Ocak 2017
    Motosikleti
    Artık yok
    İmar affı gelir 4 5 yıla, çözülür gene her sorunumuz.
    espresso bunu beğendi.

  10. #50
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    İnsanlar Haluk Levent'e siyasetçilerden daha çok güveniyor olmalı.

    Haluk Levent'in Masak'a danışarak açtığını söylediği coin hesabına 2 saatte 260.000 dolarlık bağış yapılmış.

    Not : Güvenmedikleri aqp aslındada, şimdi siyaset muhabbeti olmasın diye siyasetçiler dedim.
    espresso ve haluk23 bunu beğendiler.

  11. #51
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cümleten geçmiş olsun. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

    Daha fazla bir şey söyleme me gerek yok, herkes uzman, herkes profesör, herkes her şeyi biliyor zaten
    geçmedi, halen şu anda bile hayatta olup hayatını kaybetmek üzere olan insanlar vardır azda olsa ve bazıları sağ şekilde kurtarılacak ama çoğu hayatını kaybedecek göz göre göre.

    eğer bir şeylere kızgın isen bu kesinlikle hükümet ve onu destekleyenlere olmalı zira bizden sağlam vergi alıyorlar ve millet deprem vergisi ödediğinin farkında bile değil.

    dede, kendimizi neden bu kadar aşağılık görüyoruz? biz ne kadar akıllı ve yetenekli bir toplumuz hiç düşündün mü? ne kadar çalışkanız biliyor musun? peki böyle olduğumuz halde neden bir japonya olamadıkta şimdi göçük altında insanlar ölüme terk edildi? bunun cevabını sen biliyorsundur ama ben yine de söyleyeyim, çünkü biz dürüst değiliz, para için kendimizi satıyoruz ve bencil insanlarız... bu olduğu için çalışkan ve zeki olmamızın bir anlamı kalmıyor, yetenekli olmamızın bir anlamı kalmıyor çünkü karakteri beş para etmez insanlarız biz.

    Alıntı nigdeli48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siyaset konuşulmaması gereken bir gün diye düşünüyorum. lanet olsun. hepsi birbirinden beter.
    kanka siyaset konuşulmasın ama daha 1 yıl önce yapılmış bina yıkılıyor ve altında insanlar ölüyor, bunun suçluları ceza alacak mı?
    belediye binası bile yıkılıyor düşünebiliyor musun? para için bu kadar kendini satmaz bir insan. bu çürük yapılara göz yumanlar para için kendini satan insanlar ve bir hayat kadını onlardan kat kat daha namusludur, bir hayat kadınına saygı ile selam veririm ama bu müteahhitlerin yüzlerine tükürmem bile ben, o derece pislik insanlar.
    Cenk Ayvaz bunu beğendi.

  12. #52
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlar Haluk Levent'e siyasetçilerden daha çok güveniyor olmalı.

    Haluk Levent'in Masak'a danışarak açtığını söylediği coin hesabına 2 saatte 260.000 dolarlık bağış yapılmış.

    Not : Güvenmedikleri aqp aslındada, şimdi siyaset muhabbeti olmasın diye siyasetçiler dedim.
    282.000 dolar oldu.

  13. #53
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ulan göçük altında adam yardım edin diye bagırıyor cıkartacak 1 kişi yok. bunun "hangisine yetişsinler" diyerek savunulacak bir yeri mi var lan
    Bir anda yüzlerce enkaz oluştuysa, elde sadece on adet makina varsa, evet var.

    Tüm bir şehre yardım gitmemesinin, zaten kendileri çok büyük bir travma geçirmiş insanların kendi uğraşlarıyla yakınlarını kurtarmak zorunda kalmasının hiç bir özrü yok tabii ki.

  14. #54
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir anda yüzlerce enkaz oluştuysa, elde sadece on adet makina varsa, evet var.

    Tüm bir şehre yardım gitmemesinin, zaten kendileri çok büyük bir travma geçirmiş insanların kendi uğraşlarıyla yakınlarını kurtarmak zorunda kalmasının hiç bir özrü yok tabii ki.
    özellikle koyuya boyadıgım kısım için yorum yapmak istiyorum.

    saraylarda yaşayacaklarına sacma sapan para harcayacaklarına 10 değil 100 adet makina alsalarmış. deprem bölgesi oldugumuzu hükümet hariç herkes biliyor .

    "hangisine yetişsinler" diye bir savunma gevşeklikten başka birşey değildir yetişecekler arkadaş. deprem uzmanları sabah aksam bagırıyor bu ülke deprem bölgesi diye.
    espresso bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  15. #55
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    15 temmuz sonrası yazdık erler tutuklanamaz, askerlik 18 aydan 6 aya ve bedelliye düşürülünce yazdık ve en son orman yangınlarında yazdık
    asker yetersiz ,bir vatandaş olarak bizler bunları görüp tahmin ediyorsak ,yetkililer tahmin mi edemiyor ? art niyet mi ? yoksa başka birşeymi ? ben yazmıyorum
    askerlik en az gene 18 aya çıkarılmalıdır ve bedelli kaldırılmalıdır
    Japonya Almanya v.b bir çok ülke yeniden ordu kurmaya çalışırken, bizde disiplinli organize olan askerlik neden düşürüldü ,azaltıldı, o zamanda bazılarımız dedi paralı profesyonel ordu daha iyidir diye,,,,, hayır hem profesyonel hem de gönüllü ordu en iyisidir, böyle ekonomik şartlarda o gönüllü asker olmazsa sonuç felaket olur oluyor da
    emasya olsun veya olmasın asker sayısı yetersiz ,eskiden her şehirde kışlalar doluyken, şimdi kışlalar bomboş, Ankara da bile kışlaların bazısı kapatıldı küçültüldü ve yetersiz
    biz 18 ay askerlik yaparken aktif asker sayısı 700.800 bindi, hem 6 aya düşürüldü, hem de bedelli çıkarıldı, şuan aktif asker sayısı 200.300 bin ancadır, bu sayı sürekli mülteci alan bir ülkede de yetersizdir, 90 milyon nüfusu olan bir ülkede en az 1.500 2.000 milyon aktif askeri olması lazım hem de böyle bir dünya ve coğrafyada
    bu deprem de orman yangınları gibi oldu maalesef ama yananlar insandı

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

    thracian kardeş o sayı sivil v.s ile ulaşılan rakam ve bedellilerde var o sayı aktif personeli temsil etmiyor 400 bin aktif deniliyor ama bana göre 200.300 bin ancadır yetersiz

  16. #56
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    O değil de bu olayların ateşi dindikten sonra kalleş Fetö taktikleriyle umarım Haluk levent ve Ahbap Derneği'ni terörist ilan etmezler.
    espresso bunu beğendi.

  17. #57
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O değil de bu olayların ateşi dindikten sonra kalleş Fetö taktikleriyle umarım Haluk levent ve Ahbap Derneği'ni terörist ilan etmezler.
    O biraz zor gibi. Halk kolay kolay izin vermez buna.

    Bu arada, 530.000 dolar olmuş.

  18. #58
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlar Haluk Levent'e siyasetçilerden daha çok güveniyor olmalı.

    Haluk Levent'in Masak'a danışarak açtığını söylediği coin hesabına 2 saatte 260.000 dolarlık bağış yapılmış.

    Not : Güvenmedikleri aqp aslındada, şimdi siyaset muhabbeti olmasın diye siyasetçiler dedim.
    Abi söylemesi ayıptır bende Haluk Levent'in Ahbap Platformuna bağış yaptım.Depremde Tayyeap görsün diye göçük altındaki depremzedeyi boş yere beklettiğini gördükten sonra Afad benim için bitti.

    Bir ülkede insanlar bir müzisyene,devletten daha çok güveniyorsa o ülkede ciddi sorunlar var demektir.

    Gerçekten yardım etmek isteyenler için ;
    Ahbap Platformu
    Hepsiburada Deprem Yardımlaşma Seferbirliği
    Akut
    ufoz bunu beğendi.

  19. #59
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O biraz zor gibi. Halk kolay kolay izin vermez buna.

    Bu arada, 530.000 dolar olmuş.
    Abi sen daha tecrübelisin, bu halktan bir cacık olmayacağını benden daha iyi bilirsin. O yüzden halkın izin vermemesi seçeneğine bu konuda bel bağlamamak gerek.
    DickName, espresso ve hasmet bunu beğendiler.

  20. #60
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi söylemesi ayıptır bende Haluk Levent'in Ahbap Platformuna bağış yaptım.Depremde Tayyeap görsün diye göçük altındanki depremzedeyi boş yere beklettiğini gördükten sonra Afad benim için bitti.

    Bir ülkede insanlar bir müzisyene,devletten daha çok güveniyorsa o ülkede ciddi sorunlar var demektir.

    Gerçekten yardım etmek isteyenler için ;
    Ahbap Platformu
    Hepsiburada Deprem Yardımlaşma Seferbirliği
    Akut
    Eline sağlık. Umarım daha çok kazanırsın.
    Bir arkadaşımdan haber bekliyorum.
    Geçen o bölgede bir okulun fakir çocuklarına beden beden kışlık kıyafet almıştık.
    Oradan gelecek bilgiye göre, ya bir kamyonet eşya hazırlanacak, yada @Ahbap'a bağış yağacağız.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------

    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi sen daha tecrübelisin, bu halktan bir cacık olmayacağını benden daha iyi bilirsin. O yüzden halkın izin vermemesi seçeneğine bu konuda bel bağlamamak gerek.
    Herşeyin bir kırılma noktası vardır.
    O kadarına cesaret edebileceklerini sanmıyorum.
    Thracian bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)