17 Kasım itibari ile Bajaj Pulsar 200 RS motosikletimi sıfır olarak satın aldım. Forumda da fotoğraflarıyla paylaşmıştım.
Motosikletim sabahları marşa bastıktan sonra tek marşta çalışmıyor, 6-7 saat çalışmayıncada aynı şekilde, istop eder gibi elektriği kesiyor ve tekrar marşa basıyor. Yetkili servis ile görüştüm sorunu anlattım girişte masada oturan çalışan soğuktandır diyip geçiştirse de ben çalışanlarla konuştum bir şekilde ustaların başındaki adama videoyu gösterdim aküden şarj edelim düzelir düzelmezse garantiden yeni akü takarız dedi, aküyü şarj ettiler 2 - 3 gün sorunsuz çalıştı. Fakat daha sonra aynı sorun devam etti. Yine aynı yetkili servise gittim o ustaya durumu anlatıyorum adam bana diyor ki kill switch tuşunu kapat tekrar aç kapat tekrar aç öyle dene. Ben dedim bu motoru her seferinde böylemi açacağım bu bir sorun anormal bir durum. Garanti kapsamında aküyü değiştirelim diyorum sanki hiç böyle bir şey dememiş gibi yüzüme bakıyor sıyrılmaya çalışıyorlar. Sen yukarı çık bayiden akü için başvuru yap ama göndermezler bir şey çıkacağını sanmıyoruz dediler sen yine başvuru yap dediler. 2-3 güne akü geldi taktılar yine 3 gün sorunsuz çalıştı daha sonra sonuç yine aynı.

Ekuralkana müşteri iletişim formu gönderdim dediği şu oldu:
Sayın Serkan ******, Aracınızdaki problemleri servislerimiz tespit etmekte, servis tespitine göre işlem sağlamaktayız. Konu ile ilgili işlemlerinizi gerçekleştirmiş olduğunuz servisimiz ile görüşmenizi rica ederiz.

Servise gittim servis açıkça söylemese de akü dandik başka akü tak düzelir diyor, akü fiyatını soruyorum bir akü dedi markasını hatırlamıyorum ortalama 1000 TL. Servis yine garantiden akü gelse aynısı olacak diyor. Servis soğuktan diyor adama diyorum 2016 model Pulsarımla karda motor sürdüm bir kere bu sorunu yaşatmadı 2013 model Apache sürdüm yaşatmadı yüzüme bakıyor. Servislerde bilmiyormuş gibi davranıyor. Servis motorun çalışıyor diyor şaka gibi yetkili servis hemde.

Çinliye güvenmedik yedek parça, servis sıkıntılı diye, fiyat performans servis yedek parça var diye Pulsar aldık durum ortada. Ki forumda da çoğu kişiye önerdiğim motordu Pulsar. Konu bugün itibari ile tüketici hakem heyetinde 1000 TL lik akü için hayır arkasında durmadıkları için.

Bajaj Pulsarın bana göre olumsuz yanları: Gidon sağa tam tur dönünde ön fren manetine deyiyor, sol tam turda deymiyor, lastikler Nylon yerler yağmurluyken asfaltın üstündeki boyalardan vs çok kayıyor. Top speed 147 de kesiciye giriyor 2016 NS de 156 da kesiciye giriyordu.

Video:

https://youtube.com/shorts/fBVETZCq8JU

https://www.dailymotion.com/video/x8hx9cm