Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Yamaha İstanbul'un Karaborsacılık Yapması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Ocak 2023
    Selamlar, forumdaki ilk konumun böyle tatsız bir konu olmasını istemezdim.

    Konuya geçecek olursak: dün ekşisözlük'te bu konu hakkında bir başlık açtım fakat yeterli gündemin oluşmaması sebebiyle buraya da konuyu taşıma kararı aldım. O yüzden oraya yazdım entry'i buraya direkt olarak yapıştırıyorum.

    üst edit: ilgili ilan yayından kaldırıldı. mağaza sayfasına girdiğinizde öbür modelleri şu anlık duruyor (fiyatları yüksek bir şekilde). bakın bu adamlar zaten bundan korkmasalar ilanı kaldırmazdı. şu konuları gündeme taşımamız lazım.

    yamaha istanbul'un karaborsacılık yapması hadisesidir. bildiğiniz üzere ülkemizde bırakın arabayı motor dahi almak istesek alamıyoruz. karaborsacılık öyle bir hal almış ki ülkedeki tüm kurumsal şirketler bunun içerisinde yer alıyor.

    bundan 2 hafta önce doğum günümde yamaha istanbul şubesine mt-25 modeli hakkında bilgi almak için gittim. ellerinde olmadığını, yakın zamanda da gelmeyeceğini söyleyip başlarından attılar resmen. bir sonraki gün izmir'e geldim ve izmir yetkili bayii olan izmoto'ya gittim. onlar da aynı şekilde ellerinde olmadığını ancak listeye ismimi yazacaklarını söylediler. manisa yetkili satıcısını aradığımda geçen seneden sarkan 100 kişinin listede olduğunu, gelirse ayda 1 tane onun da belki geleceğini belirtti (bu kişi gerçekten çok samimi ve saygılı konuştu ona teşekkür ediyorum). ben de ismimi yazdırıp beklemeye başladım.

    bu süreç içerisinde malum site üzerinde ilanları araştırmaya başladım. motorun resmi fiyat listesinde fiyatı 133.400 tl. malum sitede ilanlar 180-200.000 tl arası değişiyor.

    bu ilanlara bakarken dikkatimi yamaha istanbul'un sarı sitede 198.000 tl'den istediğim modeli satışa çıkarması çekti. resmi distribütör karaborsacılığı kendisi yapıyor.
    ilan
    görsel yetkili bayii adresi
    görsel ilan görseli
    görsel yamaha web sitesi fiyat listesi

    şu an bu motorlar birilerine veriliyor, o birileri motoru kamyona yükleyip evinin bahçesine götürüp poşetini sökmeden üzerine 50-60.000 tl ve daha fazlasını ekleyip sıfır motor diye satışa sunuyor.

    (bkz: bayilerde sıfır km araç bulunamaması)
    (bkz: yamaha türkiye)
    bakın arkadaşlar bunlar motor, 1.6, 2.0 gibi motor hacimleri yok. basit bir şekilde ulaşım sağlamak için alınan şeyler. lüks değil yani. tabii daha uyguna piyasada bulunabilecek modeller olabilir fakat buradaki sorun karaborsacılığın bu kadar göz önünde yapılabiliyor olması.

    bayilerde sıfır km araç bulunamaması hakkında yeterli gündemi sağlamazsak bu konu da öbürleri gibi unutulacak ve başımızdakilerin insafına kalacağız.

    edit: aksesuar konusu hakkında şöyle bir güncelleme yapmam gerekti. aksesuar masrafı diyelim ki 50.000 tl olsun (ki imkanı yok orada en fazla 15.000 tl aksesuar ya var ya yok.) 10.000 tl de işçilik gibi bir şey almaları lazım ki ilandaki fiyata yetişsin. hatta eksik kalıyor ahhaha

    edit 2: @ima human sağolsun ben şikayetimi mail yoluyla bildirdim. bir iki şikayeti belki ciddiye almayacaklardır fakat sayı olarak biraz fark edilirsek bir aksiyon alacaklarını düşünüyorum. ilgili entry

    Bu başlığın altındaki entryleri okumak isterseniz diye link

    Herkes bundan şikayetçi falan kimse ses çıkartmıyor. Çok enteresan durumlar içerisindeyiz ülke olarak.
    Thracian, espresso, birbilent ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    30 Aralık 2019
    Onlara sorsan konsinye derler.
    Peki bu suç değil mi?

  3. #3
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    Hunk
    Bayiyi ve şuan genel olarak yaşanan 0 KM motor/araba bulunmamasını savunmak gibi olmasın ama
    Görseldeki MT-25 modeli aksesuarlı olduğu için liste fiyatından daha yüksek satışa konulmuş.
    Bayiler ne yazık ki sadece ekstra aksesuar satın alan kişilere satış yapar hale geldi :(

  4. #4

    Üyelik
    27 Ocak 2023
    Alıntı erensel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bayiyi ve şuan genel olarak yaşanan 0 KM motor/araba bulunmamasını savunmak gibi olmasın ama
    Görseldeki MT-25 modeli aksesuarlı olduğu için liste fiyatından daha yüksek satışa konulmuş.
    Bayiler ne yazık ki sadece ekstra aksesuar satın alan kişilere satış yapar hale geldi :(
    Hocam bu durumda şunu sormak isterim, aksesuarlar o kadar fiyat farkı yaratır mı? ve mağazanın öbür ilanlarına baktığımda ben gitmeden önce açılmış olan ilanlar da vardı fakat ben oradayken sorduğumda ellerinde hiç model olmadığını söylemişlerdi. Ha bu arada bilen bilir bir avm içerisinde bu bayii ve avm otoparkında bir sürü mt yatıyordu. Şubenin içerisinde de vardı aynı zamanda fakat bayii içindekilerin çoktan satıldığını belirtmişlerdi.

  5. #5
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bu ortamı oluşturanlara çatmak varken...

  6. #6
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Sokayım aksesuara, üzerindeki para edecek tek aksesuar egzoz. O da 10bin TL en fazla edecek egzozu 20bin Tl'ye satıyorlar. Kalanları 2'şer bin liradan alın
    Manet koruma
    Radyatör koruma
    Cam
    Slider, takoz
    Tankpad
    Jant şeridi
    Boya koruma
    Hadi 10 bin lira da işçilik ıvır zıvır yazdım 44bin lira eder.
    Hadi 5 bin lira da 3 yıl garanti uzatma olsun 179bin lira eder motosiklet, o da garantiyi uzattılarsa.

    130 motor, +44= 174bin===> yüz lira etmeyecek stickera 2bin lira yazılmış aksesuarı motor fiyatı.

    Analarına sövecem ayıp olacak 174 nerede, 199 nerede?

    Bizzat yüzlerine söyledim çoğu yamaha bayisinin adam olmadığını, sadece eşe dosta galeriye motor verdiğini. Abi bu konsinye diye çalışanlarının üstüne yaptıkları sıfır motorları showroom'da sattıklarını.

    Allah R25 Mt25 sırasına düşürmesin, aklın varsa ve torpilin yoksa git 2.el bir tane al piyasa fiyatından. Merak etme zarar etmeyeceksin, kar edeceksin satarken her türlü.
    tommygun, jaxaw, espresso ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    aksesuarların hepsini aldırdığını düşünürsek 203k yapıyor yani fiyatı normal karaborsacılık yapmıyor talep var arz yok
    el mahkum eline düştük ortada hukuka aykırı bir durum bence olacağını sanmıyorum biz aksesuarları taktık deyip işin içinden çıkacaklardır diye düşünüyorum
    yazın bende mt07 baktım bütçeyi zorlayıp 186.500 liste fiyatı vardı ful aksesuarlı 230 demişti bayağı bütçemi aştığı için kaldı mt25 buldum 116.500 liste fiyatı vardı satarken ful aksesuar kitliyorlardı 170e geliyordu mt25e de o parayı vermek bana mantıklı gelmedi ama alan al satçılar aksesuarları soyup 170 ilana koyuyordu aksesuarları da ayrıca satmaya çalışıyordu
    bu problemin sorunu biziz talep olmayınca ne olacak bu kadar motosiklet
    şikayetle vs olacak bir durum fazlasıyla serbest bir piyasa var ve arz yok
    bir ara alt satçılar iyice dadanmamıştı tabi büyük adamlar arabaya para bağlamaktansa bir araba parasına 5-6 tane motosiklet alırım demeye başlayınca ortalık iyice karıştı
    yine söylüyorum talep olmayınca ne olur bu düzen
    benim şahşi görüşüm budur yine farkındalık oluşturacaksak talep konusunda bence işimizi çözmeliyiz
    zamanında 2013 model 2014 çıkışlılar vardı çünkü bayinin elinde mal patlıyordu 1 eski modeli indirimli satıyorlardı çünkü arz-talep dengesinde arz yüksekteydi
    şuan ise herkes parasını koruma derdinde bir takım çakallar karaborsacılık yapmaya çalışıyor talep arzı fazlasıyla katlamış durumda bazı bayilerdeki sıralar 2-3 seneye anca biter bence
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Temel ihtiyaçlar da karaborsacılık ve benzeri eylemlere karşıyım ama motosiklet gibi bir mamulde yaşasın liberalizm.

    Yamaha karaborsa ya düşüyorsa bu Yamaha'nın emeklerinin karşılığı, ticari başarısıdır.

  9. #9
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Temel ihtiyaçlar da karaborsacılık ve benzeri eylemlere karşıyım ama motosiklet gibi bir mamulde yaşasın liberalizm.

    Yamaha karaborsa ya düşüyorsa bu Yamaha'nın emeklerinin karşılığı, ticari başarısıdır.
    Size bu konuda katılıyorum ama farklı yönden.
    Madem liberalizm var ve bu ülkenin halkı işine geldiğinde liberalizm iyidir diyor, alın işte bu da liberalizm o zaman görün işte diyesim geliyor. Sonuçta temel ihtiyaç değil, tabi ki bayi elindeki sınırlı sayıda maldan olabildiğince çok kar etmek gerekecek.
    Hatta keşke şöyle olsa, bayi dese ki topu topu 2 tane motor geldi, şu tarihte açık arttırma usulu satıcam, almak isteyenler buyursun gelsin en yüksek fiyat verenin olur dese aha işte liberalizm.

    Sorun bayilerin açgözlülüğü değil, zaten kapitalizmde firmalar açgözlü olacak tabi bu normal, oh oluyor, kapitalizm, liberalizm tam neymiş görüyor sıradan vatandaş da.

    Dünyada üretim krizi var, yeterince üretilmiyor araba olsun motor olsun, haliyle bizim gibi pazarı küçük ülkelere az geliyor bu az üretilen araçlar çünkü daha büyük pazarları bizden önce kapıyor fabrikadan çıkan malı. Tabi markalar aptal mı, insanlar almak için sıra beklediği ortamda üretimi arttırmanın yollarını arıyordur. Yine eninde sonunda bu üretim sorunları çözülecek, mağazalar, bayiler yüzlerce motorla dolacak, sırada bekleyenler bitecek, mal bollaşacak o zaman yine pazarlık yapıp indirim ya da hediye aksesuar isteyebileceğiz. Kapitalizmin böyle döngüler hep olur, bu seferki motosiklet ve araba üretimi konusunda oldu mallar kıt oldu haliyle burada onu konuşuyoruz.


    Bu yazdıklarımdan beni kapitalist bir liberal sanmayın gücenirim, bizim ortamlarda "liberal" kelimesini küfür anlamında kullanırız.
    Sadece durum budur, zaten yül yıl önceden böyle olacağını söylemişti bazıları ama toplumun çoğu işine geldi, anca şimdi uyanıyoruz demek istedim.
    Cyan ve mehmetyasin bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Bizimkiler amatör kapitalist, beyinsiz vizyonsuz cinsten, normaldir @espresso hocam.
    espresso ve tommygun bunu beğendiler.

  11. #11
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Bence bu işleri "finansal okuryazarlık" gibi yumuşak ve süslü, homo tabirlerle açıklayacaklarına 3-5 bayiye çöküp mallarını çalsalar, yaksalar, çalışanları dövseler, 2. el fiyatı sıfırdan pahalı motor satan ilan sahipleriyle notere gidiyormuş gibi sözleşip onları sakat bıraksalar çok ayıp ve yanlış olur. Yap(ma)sınlar.
    espresso ve Cyan bunu beğendiler.

  12. #12
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizimkiler amatör kapitalist, beyinsiz vizyonsuz cinsten, normaldir @espresso hocam.
    işte, henüz gelişmiş ülkelerdeki gibi incelmiş, kazı bağırtmadan yolmanın yollarını bulmuş kapitalizm aşamasında değil, bizdeki geri ülke kapitalizmi, olanlar da aslında tam teori kitaplarında yazanlara uyuyor.

    Bu beyinsiz, vizyonsuz bayiler mal kıtlığında böyle yapıyorlar ama ana markalar üretim sorunlarını çözüp piyasayı mala boğduklarında göreceğiz, hepsinin ellerinde sürüyle motor varken o bayiden alma benden al diye onlar sıraya girecekler, o zaman onlar sıkıntı çekecekler ama yine bize ne diyeceğiz. Bunlar hep döngü. Bayi dediklerimiz de aslında vizyonsuz cinsten gerzek kapitalist.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------

    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence bu işlere "finansal okuryazarlık" gibi yumuşak ve süslü, homo tabirler bulacaklarına 3-5 bayiye çöküp mallarını çalsalar, yaksalar, çalışanları dövseler, 2. el fiyatı sıfırdan pahalı motor satan ilan sahipleriyle notere gidiyormuş gibi sözleşip onları sakat bıraksalar çok ayıp ve yanlış olur. Yap(ma)sınlar.
    Bizim ülkemizdeki anarşist hareket şiddet karşıtlığı ve pasifizm düşüncelerinden çıkma, yan tanıdığım anarşist grupların çoğu böyle, haliyle yapmazlar öyle. Zaten bizde şehirleri ateşe verebilecek güçte anarşist hareket yok, ve farkını da görüyoruz. Fransa'daki gibi bir Paris komünü ayaklanma deneyimimiz yok. Ülkeyi kuranlar fransız devrimi sonrası jakobenlerden çok etkilenmişler ama halkta o kültür olmadığı için bu haldeyiz.
    Cyan ve tommygun bunu beğendiler.

  13. #13
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim ülkemizdeki anarşist hareket şiddet karşıtlığı ve pasifizm düşüncelerinden çıkma, yan tanıdığım anarşist grupların çoğu böyle, haliyle yapmazlar öyle. Zaten bizde şehirleri ateşe verebilecek güçte anarşist hareket yok, ve farkını da görüyoruz. Fransa'daki gibi bir Paris komünü ayaklanma deneyimimiz yok. Ülkeyi kuranlar fransız devrimi sonrası jakobenlerden çok etkilenmişler ama halkta o kültür olmadığı için bu haldeyiz.
    Abi böyle "Fransız devrimi, pasifizm, jakoben, Paris komünü hede hodo" dediğiniz sürece kimse sizi takip etmez çünkü anlamazlar, küfür gibi çünkü sözler.

    Daha basit, daha yerel düşünmek daha faydalı , misal "Yamaha Türkiye size ana bacı sövmüş" , "Yamaha Türkiye Pensilvanya'dan talimat alıyor" gibi vik viklemek lazım.
    Cyan, espresso, ryangt ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #14

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Daha basit, daha yerel düşünmek daha faydalı , misal "Yamaha Türkiye size ana bacı sövmüş" , "Yamaha Türkiye Pensilvanya'dan talimat alıyor" gibi vik viklemek lazım.
    Puhahaha çok güldüm :D
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  15. #15
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Puhahaha çok güldüm :D
    Ülkemizde "Yamaha Türkiye senin hakkında şöyle böyle diyor" dediğimizde Yamaha bayilerine saldırmayıp piyano yakmayacak, yanlışlıkla Çinli dövmeyecek sürücü sayısı çok az.
    Cyan, espresso ve xtrafrozen bunu beğendiler.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ocak 2023
    Bayi motorunu istedigi fiyattan satamabilmeli.

    50 motora 200 talep geliyorsa fiyat artar.Bayi kazanmasa motoru ucuza kapatan şansli! azinlik kazanir. O da kazanmasin diye 1 sene satamazsin veya 5000 km den az olamaz gibi ucube cozumler mi istiyorsunuz ? Kuzey kore ye mi burasi ?

    Yamaha turkiye liste fiyatini 200.000 dese ne yapacaksiniz ? O zaman problem kalkacak mi ?

    Bombos isler..

  17. #17

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Firelight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...

    Bombos isler..
    Piyasanın gizli eline bir şey diyen yok. Buradaki bomboşluk bizim üç kuruş parasıyla ne mok yiyeceğini düşünmeyen amatör yatırımcı bozmaları.

    Betona, arabaya, motosiklete para gömmeye devam etsinler bol bol...
    pea, fatih.met ve espresso bunu beğendiler.

  18. #18
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    herkesi para hırsı bürümüş, herkesin tek amacı para kazanmak olmuş ama hayatın amacı para kazanmak değil, herkes çalışsa bu durumlara hiç düşülmez... çalışmadan para kazanmak isteyenler hep ortalığı karıştırıyor işte.

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ocak 2023
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkesi para hırsı bürümüş, herkesin tek amacı para kazanmak olmuş ama hayatın amacı para kazanmak değil, herkes çalışsa bu durumlara hiç düşülmez... çalışmadan para kazanmak isteyenler hep ortalığı karıştırıyor işte.
    Ticaret bu ama.

    Mesela bu forumda anarsist takilan biri var.Bitcoin e yatirim yapmis, yuzde 500 artarsa tmax alacak.

    Yani simdi kumari turarsa tmax alirsa ben saygi duyarim.Sans veya degil,bir yatirim yapmis ve karsiligini almasi hakkidir.
    Ben gecen sene 485.000 tl ye en ust paket corolla aldim.Simdi satsam dolar bazinda ciddi bir karim var.

    Bunun boyle olmamasi gerekir,ama olmasi da benim sucum degil.

  20. #20

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim ülkemizdeki anarşist hareket şiddet karşıtlığı ve pasifizm düşüncelerinden çıkma, yan tanıdığım anarşist grupların çoğu böyle, haliyle yapmazlar öyle. Zaten bizde şehirleri ateşe verebilecek güçte anarşist hareket yok, ve farkını da görüyoruz. Fransa'daki gibi bir Paris komünü ayaklanma deneyimimiz yok. Ülkeyi kuranlar fransız devrimi sonrası jakobenlerden çok etkilenmişler ama halkta o kültür olmadığı için bu haldeyiz.
    Bu sol ve anarşist grupları hiç anlayamadım.

    Hiç bir konuda çözüm ürettikleri yok.

    Hep direniş, yakalım yıkalım muhabbeti.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)