Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Yamahanın Fiyat Politikası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı kitarokitaro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamün Aleyküm Arkadaşlar. Ben Cinemere şikayetimi dün yazdım. Hem Yamaha hemde Bayisi olan Premium Motoru şikayet ettim. Akşam ATV haberde Otomobil piyasasında stok yapan ve aksesuar dayatanlara cezalar yağdığına dair haber çıkmış. Bende diyorum ki eğer sizlerde benim gibi cimer' e yazarsanız. Motosiklet konusunda da benim gibi en azından bir kaç kişiden daha şikayet alırlar ise bu konuda da harekete geçer belki devlet. Bir şekilde adaletin sağlanmasında katkıda bulunabiliriz.
    Hazır yazmışken ekonomiyi ve adaleti düzeltmelerini de eklermisiniz?
    MR.BERK bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    lordmayros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2022
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Dominar 400 UG 2023
    Yalnız Suzuki çok iyiymiş

  3. #43

    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Alıntı Merdo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tracer 7 düşünüyordum, karaborsa olmuş. 70 bin lira daha az vererek tiger 660 aldım. Korlas bakımları biraz yoracak beni ama aradaki fiyat farkına zaten 40 kere bakıma götürürüm motoru. Parçaların da geç gelmesi her markada yaşanıyor belli ki çünkü geçen sene mt 25 ile kaza yapmıştım. parçaların gelmesi ve motorun bana teslimi 1.5 sürmüştü zaten. milletteki bu takıntı da garip.
    Sırf bu mesaja cevap yazmak için foruma girdim. Çok iyi yapmışsınız. Korlas'ın karnesi pek iyi değil ama tiger660'ın pazarlama cümlelerinden birisi bakım maliyetinin sınıfında en düşük olması, üzeceğini sanmam. Nisan ayında Yamaha bizi utandırır bol bol motor getirip liste fiyatından satarsa ben de almayı düşünüyorum, haketmediği bir fiyattan kesinlikle almayacağım.
    Merdo bunu beğendi.

  4. #44
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı elessartt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşıma işe git gel kullanması için scooter bakmak için Ankarada Baydar ve Honda bayisine gittik. Baydar'daki arkadaş al satçıları önlemek için aksesuarsız satış olmadığını belirtti. Bende dedim al-satçı gene alır ne faydası olacak o zaman diyince cevap veremedi. Şark kurnazları ya...

    Honda'ya geçtik ordaki arkadaşlar daha fazla yardımcı ve ilgili oldular/davrandılar. Elimizde aksesuarlı var şu fiyat, eğer boş paket isterseniz listeye alıyoruz motorunuz ne zaman gelirse ve o anki ne fiyat olursa ondan alırsınız diye söylendi. Bizde aksesuarsız almak istediğimizden, listeye adımızı yazdırdık. Gayet basit ve olması gereken bir ticaret oldu.
    Al satçıyı önlemek ne zamandır distribütörün sorunu?
    May the Force be with McLaren Mercedes

  5. #45

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al satçıyı önlemek ne zamandır distribütörün sorunu?
    Beştepe dışında herkes herşeyden sorumlu.
    MR.BERK bunu beğendi.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif

  6. #46

    Üyelik
    29 Mart 2023
    Alıntı kitarokitaro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motora yeni başlayacağım olmuşken Yamaha olsun dedim. Fakat Yamaha motorlarını Çıplak hali ile satmıyor. Liste fiyatına ek aksesuar paketi adı altınca ciddi bir ücret daha talep ediyor. Normal de bu aksesuarlar tercihe göre değişir ister tercih eder ister etmezsiniz. Ben bunla mücadele etmeye çalıştığım süre içerisinde kısa sürede üstüne zam geldi. Daha kimbilir kaç para zam gelir.

    Yamaha türkiyeye yazdım.Bana gönderdikleri cevap : Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanuna göre, her bayi tavsiye edilen ürün bedelinde kampanya, aksesuarlı satış ve indirim ya da artırım yapma veya yapmama, yaparsa da ne kadar yapacağını kendi inisiyatifinde belirleme yetkisine sahiptir.

    Şikayet var sitesine yazmak için girdiğimde ise bir çok insanın yamaha maduru olduğunu gördüm. Ayrıca garanti ve servisbakım vs.. gibi aşamalarda da sorun yaşamış ve şilayetçi olmuş insaların yazılarını okudm. En son Cimere yazdım ama bu adamları devletin kanınları koruyor ise vatandaşı kim koruyacak şaşırdım kaldım.

    Japon firmasıdır sağlam firma dedik meğer kazın ayağı öyle değilmiş. Siz siz olun Yamaha dan uzak durun.
    yamahanın, şikayet sitelerinde de verdiği bu klasik cevap maalesef doğru değildir. bu cevap, yamaha yönetiminin çok da iş bilenlerden oluşmadığını veya müşterilerini ciddiye almadığını ya da daha kötüsü artık yalan söylemeye başladığını gösterir.

    öncelikle kanunları yayımlama yetkisi bakanlıklara değil cumhurbaşkanına aittir. ikincisi 4054 sayılı kanunda, belirtilen şekilde bir hüküm yoktur. tam aksine bu kanunun 4. maddesinin f bendinde "Anlaşmanın niteliği veya ticarî teamüllere aykırı olarak, bir mal veya hizmet ile birlikte diğer mal veya hizmetin satın alınmasının zorunlu kılınması..." yasaklanmış olup bu eylem para cezasına tabi tutulmuştur.

    belli bir markanın ürünlerini satma tekeline sahip olan bayinin, markanın belirlediği liste fiyatı üzerinden satış yapması da, aksesuarlı satış zorunluluğu getirmesi de hukuka aykırıdır. lakin hukuk ayaklar altında olduğundan bu dedikoduya hızla inanılmış ve mevcut piyasa da maalesef buna göre şekillenmiştir.

    bayinin fiyat belirleme yetkisi olsa idi, aksesuarlı alımı zorunlu tutmaz, motosiklet nasıl geldiyse o şekliyle ve yine liste fiyatı üzerinden satardı. ancak bu dedikodu bayinin işine geldiği için ve bir sorun olduğunda(mesela ticaret bakanlığı veya vergi dairesiyle), "müşterimiz aksesuarlı ürün istediğinden liste fiyatı üzerinden sattık" şeklindeki savunması hazır olduğu için ve dahi bunun aksi kanıtlanamadığı için, aksesuarlı ürünü, üstelik liste fiyatının çok daha üstünden satabiliyor.

    Ne anladık:
    1- bayi liste fiyatı üzerinden satış yapamaz; ki yapamıyor. bu yasağı geçmenin tek yolu ürünün süslenmesi. süsün fiyatı ise tamamen serbest piyasa. ön cama 3 bin de diyebilirsiniz, 30 bin de.
    2- bayi ürün satışında aksesuar almayı zorunlu tutamaz(4f gereği).

    bu bayiler nasıl para kazanacak sorusuna verilecek cevap ; liste fiyatından satış yaparken nasıl kazanıyorlar ise öyle.

    ne yapmalıyız sorusuna verilecek cevap; a) almayın. b) muhakkak almalıyım ama canım da sıkılıyor bir şeyler yapmalıyım diyorsanız, alım satım sürecine (sıraya yazılma, aksesuarın zorunlu tutulmasının size bildirilmesi, fiyatın söylenmesi, faturalandırılması vesair belgelerin temini) tanık olacak birini bulundurun. işlem sonucunda da durumu anlatır bir dilekçeyle, ticaret bakanlığı, gelir idaresi başkanlığı, cumhuriyet başsavcılıklarına(kurum çok) başvurabilirsiniz.
    pea ve mertowski bunu beğendiler.

  7. #47
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Türkiye'de az biraz gururu olan her motosiklet sürücüsü Yamaha ve Honda'ya tepki vermeli. Satın almamalı.

    Yamaha ve Honda Türkiye artık galericidir, tüm bayileri kendi yakınlarına motorları satıp bizleri o yakınlarından 40-50k TL fazla fiyata motor satın almaya mecbur ediyorlar. Bu 2 markanın Genel Merkezleri de bu olayı bildikleri halde ses çıkarmıyorlar. Çanak tutuyorlar.

    Almayalım. Türkiye'de Honda ve Yamaha almayalım.

    Pandemi, çip krizi, motorun az gelmesi hikaye, bu adamlar bildiğin terbiyesiz, ahlaksız.
    F54, pea ve Rockstar91 bunu beğendiler.

  8. #48

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Sene 2023 ve liste fiyatının bağlayıcı olduğu iddiasından vazgeçmiyor Türk insanı.
    Tavsiye edilen perakende satış fiyatı denen şeyin bir bağlayıcılığı yoktur. Daha küfredin ne yapalım da yani yok.

    Yamaha'yı protesto edin, bunda bir şey yok. Ama yel değirmenleri ile dövüşerek bir şey kazanılmıyor.

    4045 f bendi tek başına bir cümle olarak bakılınca bir anlam ifade ediyor gibi görünebilir de, o madde rekabeti engelleyici faaliyetlerin denetimi/yasaklanması ile alakalı:
    Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar


    Madde 4- Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.


    Bu haller, özellikle şunlardır:

    a) Mal veya hizmetlerin alım ya da satım fiyatının, fiyatı oluşturan maliyet, kâr gibi unsurlar ile her türlü alım yahut satım şartlarının tespit edilmesi,

    b) Mal veya hizmet piyasalarının bölüşülmesi ile her türlü piyasa kaynaklarının veya unsurlarının paylaşılması ya da kontrolü,
    c) Mal veya hizmetin arz ya da talep miktarının kontrolü veya bunların piyasa dışında belirlenmesi,
    d) Rakip teşebbüslerin faaliyetlerinin zorlaştırılması, kısıtlanması veya piyasada faaliyet gösteren teşebbüslerin boykot ya da diğer davranışlarla piyasa dışına çıkartılması yahut piyasaya yeni gireceklerin engellenmesi,
    e) Münhasır bayilik hariç olmak üzere, eşit hak, yükümlülük ve edimler için eşit durumdaki kişilere farklı şartların uygulanması,
    f) Anlaşmanın niteliği veya ticarî teamüllere aykırı olarak, bir mal veya hizmet ile birlikte diğer mal veya hizmetin satın alınmasının zorunlu kılınması veya aracı teşebbüs durumundaki alıcıların talep ettiği bir malın ya da hizmetin diğer bir mal veya hizmetin de alıcı tarafından teşhiri şartına bağlanması ya da arz edilen bir mal veya hizmetin tekrar arzına ilişkin şartların ileri sürülmesi,





    Bir malın başka bir mal zorunlu tutularak satılması konusunda bu madde bir bağlayıcılık sağlar mı emin değilim.
    R7 geldiğinde en son adrenalin paket diye bir paketle verliyordu ve işte bilmem ne kadar daha pahalıydı.
    Bunlar bir donanım seviyesidir ve sadece bu paketi getiriyorum derse, ortada tartışılacak bir şey kalmaz.

    Yani, tekelcilik vs gibi durumlar görmediğiniz müddetçe, yel değirmeni ile savaşmayın.
    Motosikletler çok mu pahalı? Şikayetler Beştepe'ye.

  9. #49
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de az biraz gururu olan her motosiklet sürücüsü Yamaha ve Honda'ya tepki vermeli. Satın almamalı.

    Yamaha ve Honda Türkiye artık galericidir, tüm bayileri kendi yakınlarına motorları satıp bizleri o yakınlarından 40-50k TL fazla fiyata motor satın almaya mecbur ediyorlar. Bu 2 markanın Genel Merkezleri de bu olayı bildikleri halde ses çıkarmıyorlar. Çanak tutuyorlar.

    Almayalım. Türkiye'de Honda ve Yamaha almayalım.

    Pandemi, çip krizi, motorun az gelmesi hikaye, bu adamlar bildiğin terbiyesiz, ahlaksız.
    On line satışa geçmek için daha ne bekliyorlar anlamış değilim. Bu devirde ekmeği bile on line alabiliyorsak uzay mekiğini dahi alabiliriz. Yeter ki istenilsin. Vereceksin siparişi netten, sana bir adres verecekler, günü gelince gidip oradan aleti teslim alacaksın. Bitti gitti.

  10. #50
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Arkadaşlar liste fiyatı bağlayıcıdır. Kimse kusura bakmasın ve normalleştirmesin ama İstanbul Küçükçekmece'de yer alan Mustafa gavatının, Alanya'da yer alan bir diğer şerefsiz Mustafa'nın, Şişli'de yer alan Furkan adlı gayin gönlü hoş olsun diye kimse dürrük Hornet'e 60-70.000 TL daha fazla ödemek zorunda değil.

    Bu 2 Mustada da Furkan da kötü ticaret yapan al-satçılardır. Bunlara çanak tutan da bayilerdir. Honda Türkiye eğer bayilerine söz geçiremiyorsa entari giysin, bıraksın bu işleri ve limon satsın.





    Burada hepimiz sürücüyüz, kimse bayi ya da genel merkezden yana tavır takınmamalı.

  11. #51
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Bak.simdi.bise d8cem.b7 motorun yurtdisi gelisi 10k diyelim.2k vergi etti 12k.2 k da bayi kar koydu 14k ya biz alicaz.peki noluyo ya bayi uzerine aksesuar koyup satiyo ya al satci bayiden 14k ya alip 15e satiyo

    Almicaksin olcak bitcek
    Baska motormu yok.
    Honda yamahayla uzayami cikiyon

    U fiyat nasil fiyat.bu paraya triden 660 var steet triple var.

    Mis gibi cf moto 250 clx var 90bine satiyolar.
    90bin nerde 225bin nerde
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...87337651/detay

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

    Hatta artitorum 150bine al leoncino 500 mis gibi bin cift silindir

  12. #52
    reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2014
    Motosikleti
    AT1000Dct
    bugün 5 tane honda bayisi ile görüştüm cbr650r için ellerinde şuanda olmadığı mayıstan itibaren stok sorunu yaşanmayacağını söyledi hepside.Sarı sitede 2019 modelleri 330binden başlıyor.Biraz risk alıp beklesem mi acaba

  13. #53

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar liste fiyatı bağlayıcıdır. Kimse kusura bakmasın ve normalleştirmesin ama İstanbul Küçükçekmece'de yer alan Mustafa gavatının, Alanya'da yer alan bir diğer şerefsiz Mustafa'nın, Şişli'de yer alan Furkan adlı gayin gönlü hoş olsun diye kimse dürrük Hornet'e 60-70.000 TL daha fazla ödemek zorunda değil.

    Bu 2 Mustada da Furkan da kötü ticaret yapan al-satçılardır. Bunlara çanak tutan da bayilerdir. Honda Türkiye eğer bayilerine söz geçiremiyorsa entari giysin, bıraksın bu işleri ve limon satsın.

    https://i.hizliresim.com/q1a1llb.JPG

    https://i.hizliresim.com/t3vtt18.JPG

    Burada hepimiz sürücüyüz, kimse bayi ya da genel merkezden yana tavır takınmamalı.
    Değil abi? Değil yani ne yapalım?
    Kimse Hornet almak zorunda da değil.

    Bu durumdan ben memnun muyum? Hayır.
    Ama akrep nalan'ı suçlasak daha faydalı olur liste fiyatı diye tepinmekten.
    tommygun bunu beğendi.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif

  14. #54
    19051919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2019
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    XMax 250
    Bence doğru yapıyorlar. Bulunduğum yerde akşam toplantıları yapmak için kiraladığımız bir işletme var. Burası bir et lokantası ve içeride (resmen kapalı alanda) plakaları takılı vaziyette üzerinde naylon kaplamaları duran 4 tane Honda scooter var. Yanlış görmediysem biri Forza 750, biri Forza 250 ve diğer ikisi PCX125). Nedir bunlar diye sorduğumda satıyoruz bunları dediler. Fiyatları da resmi sitesindeki rakamlardan yüksek.

    Yine birçok ikinci el araba satış yerlerinde plakalı ama daha koltuklarının üzerinde naylonları sökülmemiş özellikle VW marka araç dolu. Ne yapsın bayiler bu durumda? Adam gelip peşin parayla komple filoyu alıyor, sonra bunları bir süre ortaya çıkarmayarak karaborsa oluşturuyor ve uygun ortam oluşunca da karaborsa fiyatından satıyor.

  15. #55

    Üyelik
    02 Mart 2023
    Hala bu motorlara bakan arkadaşlara bu videoyu gönderiyorum.

    tommygun bunu beğendi.

  16. #56

    Üyelik
    25 Ocak 2022
    Motosikleti
    Hero Dash 125
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de az biraz gururu olan her motosiklet sürücüsü Yamaha ve Honda'ya tepki vermeli. Satın almamalı.

    Yamaha ve Honda Türkiye artık galericidir, tüm bayileri kendi yakınlarına motorları satıp bizleri o yakınlarından 40-50k TL fazla fiyata motor satın almaya mecbur ediyorlar. Bu 2 markanın Genel Merkezleri de bu olayı bildikleri halde ses çıkarmıyorlar. Çanak tutuyorlar.

    Almayalım. Türkiye'de Honda ve Yamaha almayalım.

    Pandemi, çip krizi, motorun az gelmesi hikaye, bu adamlar bildiğin terbiyesiz, ahlaksız.
    katılıyorum hocam, bu yüzden honda yamahadan vazgeçtim zaten. Adamlar karaborsacı, böyle büyük şirketin nasıl motoru bulunmaz. Yani sym kymco yada diğer markalar var da sorun honda yamahada mı anlamadım. Ekstra para verip de motor almam, sanki ben yiyemiyorum al kardeş sen ye, komisyon parası gibi oluyor


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)