Yurdum insanındaki eksoz merakı
-
Cbf 150 varken olmuyordu ama domi 250'ye geçince genci yaşlısı elleriyle "gaz aç eksozu öttür" işareti yapıyor. Nedir lan bu eksoz merakı anlamış değilim. Gazı açıp eksozu öttürünce nasıl bir tatmin duygusu oluşuyor merak ediyorum doğrusu.
Reklamlar
-
Pipi küçükse aradaki ayıbı gürültüyle kapatıyor halkımız.
"Ben trafikte fark edilmek istiyorum" diyene bakma, hepsi küçük pipi.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Harleyci emmilerim affetsin ama "LOUD PIPES SAVE LIFES" sloganları aklıma geldi .
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Harleyci emmilerim affetsin ama "LOUD PIPES SAVE LIFES" sloganları aklıma geldi
.
harleycilerin küçük değil yok direk hahaha
-
Kaliteli orjinal egzoz candır. Adam gibi kullandıktan sonra kimse rahatsızda olmuyor.
-
fb__ömer adlı üyeden alıntı
Kaliteli orjinal egzoz candır. Adam gibi kullandıktan sonra kimse rahatsızda olmuyor.
reis kaliteyle alakası yok 2 silindir üstündeki motorlara yakışıyo 4 değilse çöp bir ses oluyo
-
Aynen tek silindir motorda alınan ses motor sahibine göre ses olabilir ama başkalarına göre sadece kulak yorulması gürültü .. ses alıcaksan minumum çift silindir olmalı düşük yüksek hacim fark etmez ama motorun tipi sese etki eder misal V motor 250cc den ses paralel çift silindire oranla daha tok çıkar piston açısı manifolta yakınlık itibari ile ..
-
Egzoz hakli beyler dagilalim lutfen.
(sesi cok cikan haklidir)
-
logaritma adlı üyeden alıntı
Aynen tek silindir motorda alınan ses motor sahibine göre ses olabilir ama başkalarına göre sadece kulak yorulması gürültü .. ses alıcaksan minumum çift silindir olmalı düşük yüksek hacim fark etmez ama motorun tipi sese etki eder misal V motor 250cc den ses paralel çift silindire oranla daha tok çıkar piston açısı manifolta yakınlık itibari ile ..
2 silindirde çöp altına imza atarım
-
logaritma adlı üyeden alıntı
akrep li 660 veya ktm 690 dinlemeden kulak yorulması sanılabilir o çata pata sesini sadece kullananlar bilir
evet 4 silindir trafikte heyecan yaratabilir fakat tek silindir çift silindir hatta hatta 3 silindir de meraklısına aynı heyecanı yaşatıyor v twin sıralı tek silindir fark etmez markalı egzoz her zaman iyidir keşke imkan olsa afrika ya arrow veya sc alıp takabilsem
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Bazı insanların hoşuna gidiyor haz,zevk veriyor, seviyorlar motor sesi duyunca seviniyorlar enerji oluyor gayet normal bence..
-
bassturbin adlı üyeden alıntı
Bazı insanların hoşuna gidiyor haz,zevk veriyor, seviyorlar motor sesi duyunca seviniyorlar enerji oluyor gayet normal bence..
Beni şimdiye kadar enerji dolduran tek motor sesi F1 arabalarının motor sesi oldu. O sesi "canlı" duyana kadar millet yarış pistlerine ülke ülke neden dolaşıp gidiyor anlamamıştım. Bazı bünyelerde bağımlılık yapabilir öyle bir şey, duyunca anlıyor insan. Çok garip bir şey, anlatılır gibi değil...
-
tommygun adlı üyeden alıntı
kısmen katılmakla birlikte, aramızda bu ses için kestirebilesi olan arkadaşlar olabilir
-
tamamen zevk meselesi. ben şahsen 4 silindirli motorların egzoz seslerini sevmiyorum. çok feza bi ses oluyor eyvallah ama benim başımı şişiriyor. ben daha çok paralel çift silindir motorlara yakıştırıyorum egzozu. mesela bi africa olur, tenere 1200 olur, tracer 700 olur, hele bir de 1250 gs var ki bir egzoz sesi bu kadar mı muazzam olur. lakin 250 cc ve altına egzoz takmayın yahu gerçekten çok rahatsız edici bir sesi var. şu r25'lere bir egzoz koyuyorlar resmen milleti rahatsız etmeye yönelik.
-
ahmetmert58 adlı üyeden alıntı
tamamen zevk meselesi. ben şahsen 4 silindirli motorların egzoz seslerini sevmiyorum. çok feza bi ses oluyor eyvallah ama benim başımı şişiriyor. ben daha çok paralel çift silindir motorlara yakıştırıyorum egzozu. mesela bi africa olur, tenere 1200 olur, tracer 700 olur, hele bir de 1250 gs var ki bir egzoz sesi bu kadar mı muazzam olur. lakin 250 cc ve altına egzoz takmayın yahu gerçekten çok rahatsız edici bir sesi var. şu r25'lere bir egzoz koyuyorlar resmen milleti rahatsız etmeye yönelik.
V-twin SV650 ve DL650 de katalım madem listeye Bacağım kadar egzoz var buna rağmen çok hoş (ve yüksek olmayan) bir sesi var. Akrapovic vs. takılsa kim bilir nasıl olur? (Yüksek sesi sevmiyorum ama kesinlikle...)
-
OnixsyS adlı üyeden alıntı
2 silindirde çöp altına imza atarım
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Beni şimdiye kadar enerji dolduran tek motor sesi F1 arabalarının motor sesi oldu. O sesi "canlı" duyana kadar millet yarış pistlerine ülke ülke neden dolaşıp gidiyor anlamamıştım. Bazı bünyelerde bağımlılık yapabilir öyle bir şey, duyunca anlıyor insan. Çok garip bir şey, anlatılır gibi değil...
Haklısınız imkanı durumu yada birşekilde motoru yoksa bazı insanların özellikle çocukların gençlerin o sevdadan mobilet bile geçse başları döner bizim çocukluğumuzda olduğu gibi
-
Normalde hiç eksoz sesi merağım, hevesim yoktur ama geçen benim kızı okul çıkışında motorumla almaya gittim. Zil çaldı, erken çıkan bebeler benim motoru görünce "abi, ses versene, gaz versene" diye toplanmaya başladılar. Her ne kadar "benden o ses çıkmıyor" desemde illa ki kontağı açtırdılar bana. Vitesi boşa aldım, veledin birine "Gel sen ses ver" dedim, gaz kolunu ona doğru çevirdim. Çocuk bi kaç kere yokladı, baktı aradığı ses yok. "Pehh hiç bi şey yokmuş bunda yaaa" deyip grupça ayrıldılar başımdan.
İşte tam o an da ne yalan söyleyeyim "ulen bi 4 silindirli makinamız olmadı ki" diye iç geçirdim. Kendim için değil de, sırf millet tatmin olsun
-
Siyahi adlı üyeden alıntı
Normalde hiç eksoz sesi merağım, hevesim yoktur ama geçen benim kızı okul çıkışında motorumla almaya gittim. Zil çaldı, erken çıkan bebeler benim motoru görünce "abi, ses versene, gaz versene" diye toplanmaya başladılar. Her ne kadar "benden o ses çıkmıyor" desemde illa ki kontağı açtırdılar bana. Vitesi boşa aldım, veledin birine "Gel sen ses ver" dedim, gaz kolunu ona doğru çevirdim. Çocuk bi kaç kere yokladı, baktı aradığı ses yok. "Pehh hiç bi şey yokmuş bunda yaaa" deyip grupça ayrıldılar başımdan.
İşte tam o an da ne yalan söyleyeyim "ulen bi 4 silindirli makinamız olmadı ki" diye iç geçirdim. Kendim için değil de, sırf millet tatmin olsun
Hee aynısı bende de oldu. Çocuklar karşıdan işaret ediyorlar gaz aç gaz aç diye.
-
Ustam sigortadan 2011 model bir 1000 rr düşürmüş, toparlayıp kek kardeşlerimize satacak. Dün dükkana geldiğimde bir inceledim de hakikaten çok kalın motor. Benim motor 100 cc gibi ince kaldı 1000 rr yanında. Neyse, orijinal egzoz takılıyken motoru bir çalıştırdık, uwwwww kapalı mekanda kıyamet gibi ses koptu. Deneme amaçlı egzozu söktük, motoru yine çalıştırdık, sağır olacaktım gürültüden. 4 silindirin sesi farklı, yani öyle egzoz kaynaklı değil de bloktan yüksek bir ses geliyor gibi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)