Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

4 motordan hangisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Fikirlerinize ihtiyacım var. Kullanıcıları artı eksileri de yazsa olur.

    Ortalama 25k km de hepsi.

    2014 gv250
    2014 regal daytona 250
    2011 regal daytona 350
    2014 rks cruiser 250
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Regaller çöp, gv kronik sorun manyağı. Rks sanırım aralarından en düzgün olanı.

  3. #3

    Üyelik
    07 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    N/A
    Bisiklete bin daha mutlu ve sağlıklı olursun ama az çok bildiğim kadarıyla aralarında en makulü rks
    CRF ve mgokhan57 bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    24 Haziran 2022
    Maddi gücün varsa daha kaliteli olanlara bak ve yaşı ne kadar genç o kadar iyi yedek parçası bulunur mu diye de iyice araştır 9 yaşında motorlar dediğin ne kadar az km bile yapsa 9 yaşında motor bence yaşlıdır

  5. #5

    Üyelik
    13 Haziran 2021
    Cruiser sınıfı Türkiye'de çok eksik bir konumda. Tercih sizin ama ikinci el satışı durumu konusunda problem yaşatabilir. Aralarından seçim yapmak gerekirse ben hyosung tercih ederim ama istersen daelim daystar modeline de bakabilirsin.

  6. #6

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Regalleri benim ustam artık almıyor düşün adam para kazanmaktan vazgeçmiş almıyor artık en başta şanzıman sorunları kronik ..

    Gv250 alınır ama efi enjeksiyonlusuna girme karbüratörlüsü az sıkıntısız ama elektrik hattı sorunlu eğerki elektrik hattı elden geçirilmiş olanı bulursan al baktığın motorlar içinde malzeme kalitesi işçilik kalitesi en yüksek motor gv ..

    Rks Cruiser dediğin motor eski keeway land Cruiser… blok bildiğin bin yıllık keeway bisan roadstar borelli , Lifan , mondial bucanner nevada , monero, rks blackster K-light250 , zongshen daha say say sonu gelmez markaların Cruiser modellerinde kullandığı blok hali hazırda hala klight250 nevada da aynı blok kullanıyor blok genel itibariyle sorunsuz bir blok parçası AliExpress de zebille her şeyi var ama özünde 90 llıların teknolojisini taşıyan bir blok bir yandan bakarsanda bazıları 17 beygir Cruiser motor işin yeterli diyor bana göre yetersiz gv 250 25 beygir misal oda 250cc ..

    Son olarak Cruiser serisinde kasa fatboy dan esinlenme benzerlik çok var bir ara jantları kapalı olduğu için hava geçirgenliği olmadığı için yolda yüksek süratte yalpalama yapıyor deniyor diye hatırlıyorum onu iyi araştır ..

    Daelim parçada çok sıkıntı çekenler duydum .. ve kronik sorunları var diye duydum birde Cruiser makine alıcaksan bence şahsen ister 250cc ister 1200 cc olsun V Twin olmalı ..

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    öncelikle herkese cevapları için teşekkür ederim.

    Herkes iyi niyetli tabi ama bütçe yüksek olsa zaten bu motorları yazmazdım forum olarak sorulan soru harici "bütçe yükselt" demekten vazgeçmemiz laızm

  8. #8
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Seçili motorların ilanlarına baktım da ortalama 70-75.000 TL bütçe varmış gibi anlıyorum. Bu bütçe aralığında bir iki tane Mondial Nevada da var. Hem daha yeni, hem daha düşük km, bu Nevada'yı da bir araştırmanı tavsiye ederim. Belki cepten biraz daha fazla para çıkıyormuş gibi görünebilir ama eski motora harcayacağınız bakımın maliyeti muhtemelen Nevada'nın maliyetinden pahalıya gelebilir.
    MR.BERK bunu beğendi.

  9. #9
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    En başta cruiser konusu Türkiye'de cidden sıkıntı.Malesef ülkemiz kullanıcılarında bir racing fetişi var.Bu yüzden markalar fazla cruiser modeli getirmiyor.Gelenlerin çoğunda da yedek parça sorunu var.

    Regal Raptorları kafan ele.Mekanik aksamlarında sorunlar var,oturuş pozisyonları sürüş hissiyatları iyi değil.Ben eskiden GV 250 kullanıcısıydım.Arkadaşın Regal Raptor ile bir tur attım.Küfür etmekten ağzım yamuldu.Tasarım yapalım derken oturuş poziyonunu b.k etmişler.

    GV 250 aralarında en güçlü,kalite hissiyatı en yüksek motosiklet.Motor bloğu sorunsuz ama elektrik tesisatı biraz hassas.2013'te 0 km aldım 2019'da sattım.Gücü uzun yol için yeterli,oturuş pozisyonu rahat,tip güzel,650 cc gibi kalıp ve iri gözüküyor.15.000 km civarı ve 6 sene boyunca karşılaştığım sorunlar; aldığım gibi buji pipolarını değiştirdim,bir kere sinyal ampülü değiştirdim,bir kere gaz teli koptu.Benim başıma gelmedi ama bu forumda çeşitli sensörlerde sıkıntı yaşayan,benzin pompası çatlatan sıkça duydum.Ben genel olarak memnundum.Ama en önemli sıkıntısı yedek parça.Yağ ve hava filtresi,gaz debriyaj telleri gibi rütin değişen parçalar bir şekilde bulunuyor.Ama en küçük bir kazada aylarca parça aramak zorunda kalabilirsiniz.Biraz bu parça sorunundan biraz da cc yükseltmek istediğim sattım.Sonrasında ekonomi iyicene bozuldu araya pandemi ve başka olaylar girdi motosikleti komple bıraktım.Açıkçası sattığıma da biraz pişman oldum.Bu modeli en iyi bilen forumdan "ogzcngdk" var.

    RKS Cruiser'a gelirsek..Tip,kalıp ve oturuş pozisyonu olarak GV 250'ye benziyor.Genel kalite GV 250'nin bir tık altında ama ortalama Çinli cruiserlara göre daha iyi.Motor bloğu Yamaha'nın yıllardır kullandığ Virago 250 klonu.@logaritma'nın yazdığı gibi bu bloğu ve benzeri kullanan bir çok marka model Çinli var.Bu bloğu tek sıkıntısı biraz eski teknoloji ve buna bağlı güçsüz.GV 250 25 bg civarı bu 17 bg.Uzun yolda biraz sıkıntı yaratabiliyor.Yedek parça konusu hakkında bilgim yok.

  10. #10

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Çinlilerde 250cc v blok m54 öyle bir kodu vardı virago parçaları da uyumlu o blokla diye biliyorum çoğunun şasesi bile aynı markaların kendi içinde parça kalitesi değişiyor sadece parça derken depo sele gidon ekran falan ..
    nevada ya para yeriyorsa olabilir en azından abs var ..

    Birde bir yerde ya okudum ya duydum belkide fuarlarda Lifan o Virago blokunun üretim hakkını patentini satın almış üretim hakkı patenti alınan mal artık benzer klone olmaz orjinal olur ..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)