Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk motosikletime ekipman önerisi ve tavsiyeleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Herkese hayırlı pazarlar. 2 gün önce Arora Cappucino 125 cc Scooter sahibi oldum. Başlıkta, daha evrensel olduğu için motosiklet olarak belirttim. Hevesimi almaya çalıştığım için Scooter 2 günde 70km'ye geldi. Evim ile işim arası 3km. Hafta içi günde 10km yol yapmayacağım yani. Hafta sonları fırsat buldukça gezeceğimi düşünüyorum. Ayda takribi kaç km yaparım, orasını şimdilik kestiremiyorum zira araç olmadığı ve toplu taşıma ile de gitmeye üşendiğim için özellikle hafta sonları hava alıp rahatlamak adına bir türlü gidemediğim sahil, orman, deniz vs gibi yerlere, hava güzel oldukça, denk geldikçe dayanamayıp her fırsatta bu yakışıklı ufaklık ile gideceğimi düşündüğüm için bayağı bir mesafe yapacağım gibi duruyor Sizlerden ekipman konusunda tavsiye istiyorum.



    1-) Kask: Güneş Vizörlü mü, Güneş Vizörsüz mü diye düşünürken akşamları da kullanmam zor olmasın diye Güneş Vizörsüz alayım dedim, gündüzleri güneşin direkt göze vurduğu açılarda gözü biraz daha kısarız artık ve Yarım mı, Tam mı derken de sürüş mesafem genelde hem kısa olacağı hem de daha rahat olması için yarım alayım dedim. Aşağıdaki 2 yarım kask arasında kararsız kaldım, sizce hangisini almalıyım? Yana önerebileceğiniz başka bir kask var mı? Zira erkek tipi saç dökülmesi olan birisiyim ve ilk defa kask kullanacağım için saçımın üst kısmında dökülmenin, havasızlıktan daha da hızlanmaması adına hava alan ve kafayı da çok sıkmayan geniş bir kask tercih etmek istedim. Bunun için Airflow olan daha mı iyi sizce? Zira onda da kullanıcılar "Çok hava ve ses alıyor vs" şeklinde yorumlar yaptığı için ikilemde kaldım. Ve yağmurlu havalarda kaskın içine su girer mi acaba? Bu kaskların intercom ve kamera uyumu var mı? intercom bana şimdilik fazla lüks gelip beni aşsa da en azından bi kask kamera ile yolculuk yaparken gittiğim yerlerin anısını da alıp haftalık bilgisayara yedekleyebilirim. Bütçem kısıtlı olduğu ve imkanımı zorlayacağım için doğru kask tercih yapıp pişman olmamak istiyorum. Satan bir yer bulursam önce gidip bedenini deneyip eğer fiyat uygun ise oradan, değil ise internetten o bedenin siparişini vereceğim.



    2-) Siperlik: Aşağıdaki GP Kompozit Arora siperliğinin füme rengi hoşuma gitti ve yorumlarına göre de rüzgarı oldukça kesiyormuş, bunu internetten sipariş etsem montajını kendim yapabilir miyim yoksa İstanbul Avrupa yakasında bu ürünü hem satan hem de montajını yapan, önerebileceğiniz bir yer var mı?



    3-) Telefon tutacağı: İnternetteki çoğu ürüne baktığımda hiç biri bana güven vermedi, Arora Cappucino, kasisleri ve çukurları biraz fazla hissettirdiği (ya da daha yeni olduğu için amortisörleri tam açılmadı) için o telefon tutacağı, İstanbul sokaklarında zangır zangır titreyecek ve bir yerden sonra telefon düşecek gibi hissettim. Eski aracımdan kalma Spigen'ın manyetik yuvarlak telefon tutacağı var, onu aracın hava ızgarasına geçirip tel ile kılıfı arasına da kendi mıknatısını yerleştirip koyduğumda zımba gibi tutuyordu. Bunu Scooter'a bir şekilde sabitleyebilirsem zaten telefon tutacağına falan ihtiyacım kalmıyor da küçücük şeyi Scooter'a nasıl sabitleyeceğim o meçhul. Ama yine de size aşağıdaki telefon tutacağını sormak istedim, fiyatı zaten çok ucuz da, kullanıcı yorumları da güzel ama dediğim gibi telefonu güçlü bir sarsıntıda düşürür mü onu bilmiyorum.



    4-) Kilit: Evimin karşısında açık bir otopark var, ayık bir ücret ile Scooter'ı oraya koyuyorum ama orası da bu sene sonuna kadar yıkılıyor, hemen karşısında başka bir açık otopark var, oraya da bırakırım ama evimin önüne koymam çünkü motor hırsızlığı oturduğum yerde de oldukça fazla. Tabi Scooter ile dışarı çıktığımda her gittiğim yerde de haliyle otoparka bırakamam, gittiğim yerde bulduğum bir ağaca, direğe, demire vs bağlar giderim dedim ama sizce Zincir mi almalıyım yoksa Alarmlı disk kilidim mi? Zira alarmlı disk kilidi daha caydırıcı geliyor ama hırsız kafası ile düşünürsek de o motoru 30 saniye içinde kamyona yükleyip çalmayı kafasına koymuş bir hırsız çetesini sanırım o alarmlı disk engellemez çünkü bu alarmı, motoru kamyonun üstüne atıp gaza bastıktan sonra olay mahallinden hızlıca uzaklaşırlarken yolda vura vura kırıp sesi susturup yollarına devam ederler sanırım. Ama zincir olursa en azından motorun bulunduğu olay mahallinde o zinciri kesmeye bir 20-30 saniye harcarlar, bu sürede fark edilip kaçma ihtimalleri daha yüksek değil mi? Yani sizden bir de kilit tavsiyesi istiyorum, hırsızlar için "Kesilemeyecek kilit yoktur, sadece daha fazla uğraşılıp zaman harcanarak kesilecek kilit vardır" düsturu var. O halde hem zincir hem de alarmlı disk kilidi mi almalıyım? Her durduğum yerde bu ikisini sürekli takıp çıkartmak eziyet olmaz diyorsanız bütçem dahilinde ikisini de alabilirim. Motoru bağlayacak direk, ağaç ya da demir bulamadığım yerlerde sadece alarmlı disk kilidini takar giderim, bağlayacak bir yer varsa hem zincir hem kilidi bağlar giderim, çift dikiş olur. Aslında Iphone ya da Samsung telefon kullansa idim AirTag ya da SamsungSmart takip cihazı alıp motorun iç kısmında bir yere görünmeyecek şekilde montelerdim, çalınma olayı olursa bile en azından çok yardımcı olurdu ama başka marka Android bir telefon kullanıyorum. Özetle, bu mantık ile nasıl kilit kullanmalıyım, alarmlı mı, zincirli mi yoksa ikisini birlikte mi ve hangi modelleri önerirsiniz? Benim aklımda aşağıdaki yüksek puanlı ve iyi yorumlu iki ürün var.



    5-) Lastik: Scooter'ı aldığım bayideki arkadaş özellikle bana "Üzerindeki fabrikasyon lastikleri kullanmanı önermem, özellikle ıslak bir yoldan geçerken sakın fren yapma çünkü bunlar aşırı kayar, tavsiyem git hazır bunlar eskimemişken sat ve yerine Anlas Winter Grip 2 lastik al onları tak yaz kış kullan" dedi. Bende tavsiye için teşekkür edip çıktım ama aklıma takıldı, kışlık bir lastik nasıl 4 mevsim kullanılır, ben şimdi onu alıp kullansam sıcak asfaltta erimez mi, eskimez mi? Sizin bu konudaki tavsiyeniz nedir, sizce de Arora Cappucino 125 cc Scooter'ın üzerindeki fabrikasyon lastikleri çıkarmalı mıyım ve çıkartacaksam da hangi marka model lastik ile değiştirmeliyim, 4 mevsim de kullanabileceğim bir lastik varsa onu takar kullanırım.

    6-) Far Aydınlatması: Bana çok yetersiz geldi, acaba bir sorun mu var yoksa bu Scooter'larda en fazla bu kadar mı oluyor? Bayağı aşağı bakıyor, belki karşıdaki kişinin gözünü almaması için yapmışlar ama bu sefer de karanlık yollarda ben önümü göremiyorum. Kısa ile en fazla 6-7 metre, uzunları yaktığımda da en fazla 10 metreyi aydınlatıyor. Değişip ayarlanıyor mu bu farlar?



    7-) Ve en önemlisi İstanbul Avrupa yakasında bir Arora ustası tavsiyesi: Zira Scooter aldığım bayi, 500km'ye kadar 2 kişi binme, 50'yi geçme, çok dik yokuş çıkma, aniden gaz verme, 500km'ye gelince de ilk bakımına şuraya git dedi ama o dediği yerin internette müşteri yorumlarını okuduğumda puanının düşük kaldığını gördüm. Bu noktada bana, ustalığından ve dürüstlüğünden emin olduğunuz Avrupa yakasında Başakşehir-Bağcılar-Bahçelievler-Gop-Bayrampaşa ve bunlara yakın diğer çevre ilçelerde tanıdığınız Arora Scooter'lara hakim bir usta var ise lütfen yerini ve ismini söyleyin ki 500km olduğunda direkt o ustaya gideyim. Hatta öyle bir usta söyleyin ki hem tüm bakımlarını onda yaptırayım hem de yukarıdaki tüm aksesuarları ondan temin edip ona taktırayım, İstanbul Avrupa yakasında böyle bir usta ya da ustası olan bir teknik servis, bayi vs var mı?

    Ayrıca ilk Scooter'ını almış bir kardeşiniz olarak bana tecrübelerinizi, tavsiyelerinizi; Arora Cappucino Scooter için de aksesuar, ekipman önerilerinizi aktarmayı, yol göstermeyi esirgemeyin lütfen.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CF Moto 250 CL-X
    Öncelikle hayırlı olsun, açıklamalarınızı tam okuyamadım vakitim biraz kısıtlı.

    1- Resimdeki tarz kasklar kaza anında hiç bir işe yaramıyor, takmayın daha iyi en azından saçınız havasızlıktan güçsüzleşmez
    3- Resimdeki tutucuların telefonu tutan plastik kısımları güneşte kaldıkça mahvoluyor onun yerine alüminyum bir şey bakın derim.
    4- Alarmlı kilit gerçekten çok kalitesiz sanırım 6 ay önce felan 100 liraya almıştım, binayı yıkarken kapıcı biraz motoru ıslatmış alarmı bozuldu direk. Diğer kilit içinde kesilir keserler. Muhtemelen keski ile bile kesilebilir. Abustan şaşmayın derim. Bütçe uygun değil ise en azından adını kanıtlamış bir markaların düşük bütçeli ürünlerine bakın derim


    Kazasız belasız sürüşler
    espresso ve radyoaktif bunu beğendiler.

  3. #3
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Bu önü açık kaskları güyeceğinize kask giymeyin daha iyi, en azından kafamda kask yok çok dikkatli ve yavaş gideyim dersiniz. Kazalarda darbe alma oranı yarı yarıya kaskın ön tarafından oluyormuş. Yani böyle çenesi açıkta bir kask giyerseniz ceneniz asfalta sürtünüp erime ihtimali yazı tura atmak gibi olur. Yapmayın.

    Bu motor da en az 50km/saat hız yapıyor. yani ekipman olarak Şile yollarında gözleme yemeye giden BMW GS'li abiler ne giyiyorsa sizin de aynı şekilde tam bütüm ekipmanları giymeniz gerekiyor. Olabildiğince tam ekipman toparlamaya çalışın, bütçe yettiğince koruma açısından iyisi olsun ama mesela en pahalı en süpe rkoruyan kaskı alıp sonra diğer ekipmanlara para kalmadı deyip ayağınıza korumalı bot almayı ihmal etmeyin. Ayak bileğindeki kemikler kırılınca bir sürü ameliyat, bir sürü acı, bir de zor iyileşmesi falan derken daha pahalıya gelir.

    Tam ekipman derken, kafadan ayağa kadar en az bunlar olmalı:
    Kask (tam kapalı ya da çene açılır tipteyse de kaza anında çenesi kendi kendine açılacak kadar dandik olmayanlar. )
    Boyunda buff (içeri sinek veya arı girer her şey olabilir, hava sıcak da olsa mutlaka olsun)
    Korumalı mont (sırttaki ekstra korumaları da alırsanız daha iyi olur ama bütçe meselesi)
    Korumalı Eldiven
    korumalı pantalon. Bunun yerine dizlik de olur ama dizlik dizleri korur yalnızca, asfalt üzerinde sürüklenirken kumaş çabuk yırtılır, alttaki deri de zımparalanmış gibi yokolur.
    Korumalı motosiklet botu. Mümkünse uzun olsun hem ayağı hem bilekleri hem kaval kemiğini korusun.


    Bunların hepsini edinmeye çalışın. Bütçe azsa (benim azdı bazılarını ucuzundan aldım sonra elime para geçince daha iyisini almıştım) yine de almaya çalışın. Mesela 4 mevsim mont alın, yazın sırtınız terler ama yine de güvenle binersiniz, sonradan bir de yazlık mont almak tamamen konfor tercihi olur.
    radyoaktif ve xtrafrozen bunu beğendiler.

  4. #4
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Kask en kötü MT marka full face almalısınız.

    En az 14mm kalınlığında gemi zinciri ucuz yollu bir çözüm olacaktır. Ucuna kaliteli bir U kilit ile yüksek güvenliği f/p olarak sağlayabilirsiniz.

    Disk kilidi bende urban ur6 security var. İş görür galiba sizin için. Ama en az 700 liralık modellere bakın.
    radyoaktif ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Hayirli olsun kazasiz surusler.

    Kask icin ekleme olarak, kafaniza tam oturan bir tercih yapin. Gevsek bir kask carpa aninda koruma saglamayacaktir.

    Ayrica bence aksesuarlardan once, ekipmani eksiksiz tamamlayin derim. Unutmayin Kask olmekten, diger ekipmanlarda sakat kalmaktan koruyacaktir.

    Yani mont, pantalon, eldiven ve botu ihmal etmeyin.
    radyoaktif, espresso ve xtrafrozen bunu beğendiler.

  6. #6
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Hayırlı olsun. İlk defa alındığında bu ekipmanların hepsini almak ilazım dabii.

    01

    02

    03

    04

    05

    06

    07

    08

    09

    10


    /*
    Ekıpman: isim. (Fr. équipement).Bir işi yapmak, bir makineyi, bir kuruluşu, bir işletmeyi gereğince kullanmak, çalıştırmak için gerekli âlet edevat, cihaz ve takım; teçhîzat.
    */

  7. #7
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Kesilmeyen zincir vs almanizda 14 -16mm fayda var mutlaka disk kilidi de alin.Her yere zinciri goturemezsiniz .Motomaxta vs satilan zincirler cok pahali derseniz nalburlarda kilo ile zincir satiyorlar 14-16 mm 2 m yakin zincir alin yale kuyumcu kilidi alin kilitin paslanmaz ve kesilmez olmasi ve pimli olmasi onemli asma kilit almayin .2 m dememin sebebi tekerden gecmezse ortadan komple sararsiniz scooteri. kask olarak kapali kask secerseniz daha guvenli olur mumkunse butceyi biraz daha arttirmanizda fayda var pantalon yoksa mutlaka dizlik .
    radyoaktif bunu beğendi.

  8. #8
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Hayırlı olsun güle güle kullan. Ekipman demişsin ama sadece kask koymuşsun listeye. Mont, eldiven ve dizlik nerede? Yarım yamalak yapacağına hiç paranı boşa harcama en fazla ölürsün.
    DickName ve espresso bunu beğendiler.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    04 Mart 2022
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşleriniz olsun.

    Arkadaşların yazdıklarını lütfen dikkate alın. Bu iş şakaya gelmiyor maalesef.

    Ek olarak hakimiyet eğitimi de en yakın zamanda almanı öneririm.
    radyoaktif ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Arkadaşlar tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, sanırım ilk mesajımda açıkça belirtmediğim için ekipman konusunda sorumsuz davranacağımı düşünerek sırf benim iyiliğimi düşündüğünüz için bir babanın, şevkatinden dolayı oğlunu azarladığı tatlı bir üslup ile beni azarlar mahiyette ekipmanlar konusunda üstüne basa basa sorumsuz davranmamamı tembih ediyorsunuz Anlayışınız için canı gönülden teşekkürler lakin ekipman konusunda size sadece kaskı sordum çünkü sadece kaskta kararsız kaldım. Mont+dizlik+eldiven+pantolon vs gibi gibi diğer ekipmanlar için kafamda bir bütçe ve plan var zaten, sadece onları ayarlamadan önce kaskı ayarlamak istedim çünkü en önemlisi önce kast. Şu anki kilometreyi de zaten ev ile iş yerim arası olan mahalle arası yollarda yaptım sayılır, 50km'ye bile çıkacak yol değil bu yollar. 500km rodaj'a gelene kadar kaskın dışındaki diğer ekipmanları parça parça tamamlayacağım, tamamlamadan hiç bir ana yola çıkma niyetim yok, canımı sokakta bulmadım. Onları tamamlayana kadar da kaskın yanında diğer aksesuar ve kilit alarm ve kafamdaki diğer soruları sizlere sorup bilgi almak istedim. Sizler yazdıkça bilgileniyor ve yazdığınız şeyleri araştırıyorum.
    espresso bunu beğendi.

  11. #11
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    Sevgili hocam : o scooter yeri geldiginde 80-90 km yi de gorecek, birbirimizi kandırmayalım Hatta 1 sene sonra " La Coşkun su Xmax ler iyi diyolar ne diyon?" kıvamına geleceksiniz.

    Özet gecersem; Ön cam , telefon tutucu parasını üzerine ekleyip kapalı (full face) bir kask almalısınız.

    Kaskın ise saç dökebilen cinsten olmalı. (Espri degil)

    Uzun sene motosiklete binip yakısıklı kalan adam görmedim ben .. Aha dayıya sor !

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. İlk defa alındığında bu ekipmanların hepsini almak ilazım dabii.


    /*
    Ekıpman: isim. (Fr. équipement).Bir işi yapmak, bir makineyi, bir kuruluşu, bir işletmeyi gereğince kullanmak, çalıştırmak için gerekli âlet edevat, cihaz ve takım; teçhîzat.
    */
    Ne diyelim Mahmud mu diyelim ?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Motorc...tive_equipment
    radyoaktif, espresso ve DickName bunu beğendiler.

  12. #12

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Alıntı xtrafrozen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili hocam : o scooter yeri geldiginde 80-90 km yi de gorecek, birbirimizi kandırmayalım Hatta 1 sene sonra " La Coşkun su Xmax ler iyi diyolar ne diyon?" kıvamına geleceksiniz.

    Özet gecersem; Ön cam , telefon tutucu parasını üzerine ekleyip kapalı (full face) bir kask almalısınız.

    Kaskın ise saç dökebilen cinsten olmalı. (Espri degil)

    Uzun sene motosiklete binip yakısıklı kalan adam görmedim ben .. Aha dayıya sor !

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------



    Ne diyelim Mahmud mu diyelim ?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Motorc...tive_equipment
    Bilmukabele hocam, hassasiyetiniz için minnettarım, sizlerin yani bu konuya hassasiyet ile cevap verip tavsiyede bulunan tüm kıymetli ve tecrübe sahibi arkadaşların naçizane yorumlarını ve nasihatlerini boşa düşürmeyecek şekilde en hızlı bir şekilde tam ekipman tedarikini, evim ile işim arası mahalle yollarını kullanarak git gel yapacağım totalde 6km yol için bile olsa sağlayacağım inşallah. Zira bu güvenlik ekipmanlarını sağladıktan sonra en azından haftasonları ilçe dışı gezilere çıkmaya niyetlendiğim yollarda da huzur içinde bir seyahat yapacağım. Bugün bu Scooter'ın 500 km rodaj sınırına binaen km'sini, yine şehir içi mahalle ve kısmen cadde yollarında 50 km hızı geçmeyecek şekilde 120 km'ye dayadım, sanırım bu ay sonuna kadar 500 km'yi görüp rodaj ile ilk bakımdan sonra tam ekipman ile ilçe dışı otoban ve ana yolları kullanarak haftasonu gezilerine çıkabilecek kıvama geleceğim. Ancak o ekipmanlar ile bu motorun keyfini güvenli bir şekilde alıp imkanım olduktan sonra sizin de dediğiniz gibi "Şu xmax'lere bi göz atalım yeğenim" diyebilirim, tabi o zamana kadar maddi olarak bi xmax alacak kıvama gelebilirsem, nasip artık

    Ayrıca, bu Scooter'a, diğer emsalleri gibi uyumlu koruma demirleri olmaması da büyük bir eksiklik zira çevremdeki çoğu Scooter'a uyumlu koruma demirleri üretildiğini görüyorum, motorlar durduğu yerde düşse bile nerede ise motorda çizik dahi oluşturmayan koruma demirleri bunlar. Umarım yakın zamanda bu Cappucino Scooter'ları için de üretilir, nostaljik görüntüsünü biraz sekteye uğratacak olsa da en azından kendime tedarik edeceğim tam güvenlik ekipmanlarının benim vücudumu koruduğu gibi o koruma demiri de Scooter'ı korurdu. Bakalım zaman neler gösterecek.

    Mesajını alıntıladığınız arkadaşın bana uyarı mahiyetindeki ve beni tatlı bir şekilde ti'ye alırcasına attığı o traktör ekipmanları da dikkatimi çekmedi değil ama çiftçi olmadığım için benim işime yaramıyorlar, iyisi mi en azından o ti'ye binaen düzgün bir scooter sürücüsü olmam yönünde kulağıma küpe olsun o görseller ve şimdilik Mahmut diyelim
    espresso ve xtrafrozen bunu beğendiler.

  13. #13
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    125 cc icin yakinda tek parca deri tulum alti kurtarmaz denecek :D

    Kask denilen sey ls2 den baslar. Altina bakma bile. Benim scooterim olsa acik kask giyerdim ama buralarda risk daha az tabi.

    125cc de cama gerek yok simdilik(Kisin belki). O butce baska seylere ayrilabilir.

    O telefon tutucuya telefon emanet edilmez.

    O disk kilidin testi vardi 3 sn civari suruyordu kirmasi. Digeri de bisiklet zinciri zaten 3 snde ona veriyorum.

    https://www.hepsiburada.com/zintas-p...HBCV000013BRHT

    Boyle birsey alti bir ise yaramaz saniyorum. Guvenli olmasindan cok guvenli gozukmesi gerekiyor ki ik seferden bulasmasinlar.

    Yere basan yuzey toplamda kredi karti kadar, riske girilmez. Arora nin iyi lastik koyalim diye bir gayesi oldugunu dusunmuyorum. Michelin, pirelli, goodyear vs iyi markalarin ucuz scooter serisinden herhangi biri takilmali.

    125cc + gece surusu riskli o yuzden fari falan bosverin hic kullanmayin.
    radyoaktif bunu beğendi.

  14. #14
    OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2020
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    hocam yorumlara bak işte pantalon alın ayakkabı alın vb vb gerçekçi olalaım arkadaş scooter almış şehir içi ulaşım yapacak millet scooterda kask bile takmazken adam ne tür ekipman alsam diye soruyo adama resmen git deri tulum al diyeceksiniz full face kask yazlık file mont birde yazlık file eldiven alması yeter bence ( he çok acemiyim kendime güvenmiyorum derse dizlik filanda takması iyi olur )
    burda hepimiz biliyoruzki her seferinde full ekipman takılmıyoruz daha dün bursaya gittik ayakkabıda pantalonda giymedim hatta giydiğim deri mont yerine keşke file montumu giyseydim dedim yani piştik
    -hocam ön cam çok işinize yarayacaktır almanızı tavsiye ederim (ben ss motora bile deflektör taktım )
    -hocam kilit olarak ne kadar kalın bir zincir alırsanız hiç olmazsa bi göz korkutursunuz (asla kesilmiyeceği olayını anlamanız iyi olmuş)
    -telefon tutucuya telefonunuza verdiğiniz değer kadar önem vermelisiniz o plastik şeye güvenmek büyük risk
    daha geçen gün antalyaya giderken arkadaş https://www.hepsiburada.com/kewig-m7...HBCV000020LBRJ şu telefon tutucudan iphone 12 düşürdü he motor pek vibrasyonlu filanda değil yani cb250 tercih tamamen size kalmış bende https://www.hepsiburada.com/mts-moto...TLILAR%20MOTOR
    -farlara bi xenon filan takarsanız daha iyi bir aydınlatma sağlayabilirsiniz fakat xenonlar çok fazla elektrik çeken aletler motor buna dayanabilirmi hiç bir bilgim yok bi elektrikçiyle görüşmeniz faydalı olur benim motorda soket yerlerinde erime gördüm elektrikçim xenonların çektiği elektrik yükü sebebiyle olabil3eceğini söyledi ama ben hala kullanıyorum gittiği yere kadar devam tamamen benim aldığım bi risk bu
    -lastik tabikide fabrika lastiği yerine hangi lastiği taksan fark ettirir fabrika lastiği = naylon (hatta bi motor incelemesinde görmüştüm lastiğin üzerinde naylon mu ne yazıyodu komedi ya) bi anlas yada mitas filan takarsanız farkı hissedersiniz
    radyoaktif bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yorumlara bak işte pantalon alın ayakkabı alın vb vb gerçekçi olalaım arkadaş scooter almış şehir içi ulaşım yapacak millet scooterda kask bile takmazken adam ne tür ekipman alsam diye soruyo adama resmen git deri tulum al diyeceksiniz full face kask yazlık file mont birde yazlık file eldiven alması yeter bence ( he çok acemiyim kendime güvenmiyorum derse dizlik filanda takması iyi olur )
    burda hepimiz biliyoruzki her seferinde full ekipman takılmıyoruz daha dün bursaya gittik ayakkabıda pantalonda giymedim hatta giydiğim deri mont yerine keşke file montumu giyseydim dedim yani piştik
    -hocam ön cam çok işinize yarayacaktır almanızı tavsiye ederim (ben ss motora bile deflektör taktım )
    -hocam kilit olarak ne kadar kalın bir zincir alırsanız hiç olmazsa bi göz korkutursunuz (asla kesilmiyeceği olayını anlamanız iyi olmuş)
    -telefon tutucuya telefonunuza verdiğiniz değer kadar önem vermelisiniz o plastik şeye güvenmek büyük risk
    daha geçen gün antalyaya giderken arkadaş https://www.hepsiburada.com/kewig-m7...HBCV000020LBRJ şu telefon tutucudan iphone 12 düşürdü he motor pek vibrasyonlu filanda değil yani cb250 tercih tamamen size kalmış bende https://www.hepsiburada.com/mts-moto...TLILAR%20MOTOR
    -farlara bi xenon filan takarsanız daha iyi bir aydınlatma sağlayabilirsiniz fakat xenonlar çok fazla elektrik çeken aletler motor buna dayanabilirmi hiç bir bilgim yok bi elektrikçiyle görüşmeniz faydalı olur benim motorda soket yerlerinde erime gördüm elektrikçim xenonların çektiği elektrik yükü sebebiyle olabil3eceğini söyledi ama ben hala kullanıyorum gittiği yere kadar devam tamamen benim aldığım bi risk bu
    -lastik tabikide fabrika lastiği yerine hangi lastiği taksan fark ettirir fabrika lastiği = naylon (hatta bi motor incelemesinde görmüştüm lastiğin üzerinde naylon mu ne yazıyodu komedi ya) bi anlas yada mitas filan takarsanız farkı hissedersiniz
    Iyi de adam defileye cikmiyor ki. Motordan duserse Ayak bilegini, dizini, dirsegini nasil koruyacak?

    Ben gecen kis 30-40 ile giderken motoru yatirdim, dizim ile dirsegim yere ilk temas eden yer oldu. Koruma olmasa kesin kirilmisti. 2 hafta agridi. Dusun bide 30 la giderken oluyor bunlar.

    Scooter dan duseni Yuce rabbim mi koruyor yoksa
    xtrafrozen ve espresso bunu beğendiler.

  16. #16
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    Siz önleminizi alın. Herkes kendi riskini alır. Size yeaaaa ne gerek var yeaaa diyen adam kendisiyle konusuyor, kendi yaptıgını mesrulastırıyor. Her haftasonu bir yaralanma/ölüm haberi geliyor. Yukarda da söz edilmiş. Hız aynı hız, scooterda depo yok kavrayabileceginiz, tekerlek kücücük, gidon acısı mevlaya gidiyor. Lütfen paranoyak olun ve sevdiklerinizi üzmeyin, senelerce keyifle binin.
    espresso bunu beğendi.
    “I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.”.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    04 Mart 2022
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yorumlara bak işte pantalon alın ayakkabı alın vb vb gerçekçi olalaım arkadaş scooter almış şehir içi ulaşım yapacak millet scooterda kask bile takmazken adam ne tür ekipman alsam diye soruyo adama resmen git deri tulum al diyeceksiniz full face kask yazlık file mont birde yazlık file eldiven alması yeter bence ( he çok acemiyim kendime güvenmiyorum derse dizlik filanda takması iyi olur )
    burda hepimiz biliyoruzki her seferinde full ekipman takılmıyoruz daha dün bursaya gittik ayakkabıda pantalonda giymedim hatta giydiğim deri mont yerine keşke file montumu giyseydim dedim yani piştik
    -hocam ön cam çok işinize yarayacaktır almanızı tavsiye ederim (ben ss motora bile deflektör taktım )
    -hocam kilit olarak ne kadar kalın bir zincir alırsanız hiç olmazsa bi göz korkutursunuz (asla kesilmiyeceği olayını anlamanız iyi olmuş)
    -telefon tutucuya telefonunuza verdiğiniz değer kadar önem vermelisiniz o plastik şeye güvenmek büyük risk
    daha geçen gün antalyaya giderken arkadaş https://www.hepsiburada.com/kewig-m7...HBCV000020LBRJ şu telefon tutucudan iphone 12 düşürdü he motor pek vibrasyonlu filanda değil yani cb250 tercih tamamen size kalmış bende https://www.hepsiburada.com/mts-moto...TLILAR%20MOTOR
    -farlara bi xenon filan takarsanız daha iyi bir aydınlatma sağlayabilirsiniz fakat xenonlar çok fazla elektrik çeken aletler motor buna dayanabilirmi hiç bir bilgim yok bi elektrikçiyle görüşmeniz faydalı olur benim motorda soket yerlerinde erime gördüm elektrikçim xenonların çektiği elektrik yükü sebebiyle olabil3eceğini söyledi ama ben hala kullanıyorum gittiği yere kadar devam tamamen benim aldığım bi risk bu
    -lastik tabikide fabrika lastiği yerine hangi lastiği taksan fark ettirir fabrika lastiği = naylon (hatta bi motor incelemesinde görmüştüm lastiğin üzerinde naylon mu ne yazıyodu komedi ya) bi anlas yada mitas filan takarsanız farkı hissedersiniz
    Sizin gibi düşünen bir çok motorcu zarar gördü / hayatını kaybetti.
    Bizim gibi düşünen bir çok motorcu hayata tutunabildi.

    Gerisi tercih meselesi, kimseye bir zarar gelmesi istenilmediği için tavsiyelerde bulunuluyor. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok diye düşünüyorum.
    espresso bunu beğendi.

  18. #18

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Alabildiğiniz tüm ekipmanları alıp, mümkün mertebe her sürüşte giymenizi tavsiye ederim.
    İzlemediyseniz, Büyük şefin şu videosunu izlemenizi öneririm.
    espresso bunu beğendi.

  19. #19
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı radyoaktif adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, sanırım ilk mesajımda açıkça belirtmediğim için ekipman konusunda sorumsuz davranacağımı düşünerek sırf benim iyiliğimi düşündüğünüz için bir babanın, şevkatinden dolayı oğlunu azarladığı tatlı bir üslup ile beni azarlar mahiyette ekipmanlar konusunda üstüne basa basa sorumsuz davranmamamı tembih ediyorsunuz Anlayışınız için canı gönülden teşekkürler lakin ekipman konusunda size sadece kaskı sordum çünkü sadece kaskta kararsız kaldım. Mont+dizlik+eldiven+pantolon vs gibi gibi diğer ekipmanlar için kafamda bir bütçe ve plan var zaten, sadece onları ayarlamadan önce kaskı ayarlamak istedim çünkü en önemlisi önce kast. Şu anki kilometreyi de zaten ev ile iş yerim arası olan mahalle arası yollarda yaptım sayılır, 50km'ye bile çıkacak yol değil bu yollar. 500km rodaj'a gelene kadar kaskın dışındaki diğer ekipmanları parça parça tamamlayacağım, tamamlamadan hiç bir ana yola çıkma niyetim yok, canımı sokakta bulmadım. Onları tamamlayana kadar da kaskın yanında diğer aksesuar ve kilit alarm ve kafamdaki diğer soruları sizlere sorup bilgi almak istedim. Sizler yazdıkça bilgileniyor ve yazdığınız şeyleri araştırıyorum.
    Forumun tatlı sert üslubunu yanlış anlayıp sert tepki göstermemen güzel olmuş. Senin de belirttiğin gibi ilk mesajındaki eksik bilgilendirmeden kaynaklı apaçi tayfadan sanıldığın için ti ye alan mesajlar yazıldı ama belli ki kendini bilen yetişkin birisin. Kask konusuna gelirsek 50 60 km/s hızla gidicem açık kask yeterli olur diye düşünmemelisin. Düşme şekline bağlı olarak 10 la giderken de kafayı dağıtabilirsin. O yüzden karpuz kabuğundan hallice olmayan, eli yüzü düzgün ve bütçe yeterliyse fiberglas bir kask almaya bak. Tasarruf yapılamayacak olan yegane ekipman kasktır.
    espresso bunu beğendi.

  20. #20
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Bu nukrotech telefon tutucu kaza da 2 farkli yerinden kirildi sikma vidasi ve plastik ayna tutucudan bence 400 lirayi hak etmiyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)