Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Arkadaşlar Merhaba x9 500 İçin Varyatör Kayışı Önerisi..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Kalkışta ses yapıyor kaçırıyor ekranda kayış uyarısı verdi bana fiyat performans ürünü önerirmisiniz..Çok aşırı pahalı değilse performans odaklı kayış önerebilirmisiniz..Teşekkürler..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------

    Bunu aldım arkadaşlar yalnız biraz eksikleri var , debriyaj sıkıntılı , egzozun içinde kırık var aküsü sıkıntılı idi yeni akü aldım , biraz hararet yapıyor.. Kasası genel olarak temiz ve iyi durumda , 44 binde 2006 model. Yakıtı çok hoşuma gitti çayırova izmit merkez git gel 100 tl 4 litre yakıt yaktı ..Yalnız hararet sorunu çok aşırı olmasa da canımı sıkıyor..







    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:08 ----------

    Şu sorunlarını halledince motorun beyaza boyatmayı düşünüyorum bence çok yakışacak..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Çok güzel motordur bir kaç arkadaşım da vardı biri 7-8 yıl kullandı temiz binersen harika motordur .. onda Bluetooth sistemi bile var ama piaggio aparatı falan olması lazım çalışmıyor onu çevirenler falan vardı universala

  3. #3
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Hararet sorununu radyatöre uygun bir fan takarak sorunu çözebilirsiniz gidonada bir düğme oldumu istediğiniz zamanda kontrol edebilirsiniz.

  4. #4
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Arkadaşlar bir zaman sonra editleyeyim burayı..

    1-Motoru aldığımda özellikle kalkışı inanılmaz kötü idi iki kişi rampada kalıyordu neredeyse..
    2-Şehir içi iki üç rampa biraz yol gittikten sonra su kaynatıyordu ve uzun süre soğumuyordu..
    3-Marşa ikinci veyahut üçüncü basışta tık tık diye ses gelip marş basmıyordu akü boşluyordu..Bir iki kez yolda kaldım bu yüzden.
    4-Varyatörün olduğu yerden inanılmaz bir ses geliyordu cadde de gezmeye utanıyordum..
    5-Ön göstergeler yanmıyordu nerede ise ön farlar çok kötü aydınlatıyordu..
    6-Arka sepet kısmından inanılmaz derecede kıtırdı sesleri geliyordu.
    7- Çekişi öyle kötü idiki etimden et çekiliyordu yolda ve sürekli koltuğun altında soğuk su taşıyordum..
    8- Yağ damlatıyordu alttan.
    9-Lastik çok kötü durumda idi..

    Türkçesi birisi hani çarpsada şuna sigortadan para alsam diye düşünüyordum.. Birisine satsam olmaz baktım olmuyor artık uğraşayım şununla dedim..

    1- Gittim kayış aldım istediğim gibi olmasa da çekişi biraz düzeldi harareti dindi..Ve hararet sorunun debriyaj ile alakası olduğunu düşünmeye başladım..

    2- Bunun üzerine eski hurdası var bunun bende onun balatası daha iyi durumda idi buna taktım çekişi biraz daha yola geldi hararet sorunu bir nebze daha düzeldi. Ustaya gittim varyatörden gelen sesler için birşeyler yaptı sesi düzeldi fakat bu sefer hiç gitmez oldu bir süre sonra yine ses gelmeye başladı.. Tekrar böyle sorunlar çıktığını belirttim kendisine , o gün ne yaptığını sordum..Bana varyatörde bir pul söktüğünü o puldan olabileceğini fakat o pulu bulamayacağımı söyledi..Bende inatla gittim iki arka sokaktan buldum kendim taktım beraberinde gittim performans bagası aldım onuda takıp denedim..Motora birşeyler oldu iki kişi olmamıza rağmen gaz verince motor pati ata ata kalkar olduk motorun üstünde dik duramıyorduk geri yaslanmadan dolayı..Fakat bu sefer aşırı devir yapar oldu bu yüzden 110u geçmiyordu..Çevremdeki herkes buna bende dahil bu motorun motor bloğunda sorun olduğunu düşünüyordu , bu işlemden ve performansından sonra bunun böyle olmadığımı ve bu bagaların buna uymadığını anladık eski bagaları taktık..Ve o bulduğum pulu da tekrar taktım..Motorun aşırı devirli gitmesi düzeldi..Fakat o da ne eski bagalar olmasına rağmen gidişi de değişmedi yine pati ata ata kalkıyordu bizi geri yaslıyordu ve hararet sorunu sıfıra indi..Artık her türlü rampayı 80-100 ve üstü hızlarla çok rahat çıkıyor ve harareti düzelmişti..Bir süre sonra orjinal baga takımını balata takımını ve varyatör tasını orjinali ile kendim değiştirdim..Şu an motor saniyeler içinde hiç zorlanmadan 140-150 km gibi hızlara ulaşıyor..Ve gerçekten hayatımda kullandığım en güçlü motor diyebilirim.

    3- Sıfır akü aldım yine sorun devam etti aküyü iade ettim..Bir gün hava filtresini değiştirir iken konjektöre giden kabloların çürüdüğünü gördüm..Bunları tekrar elden geçirdim temizledim sigortaların bir çoğu kötü durumda idi yatakları ile elden geçirip yenilerini taktım..Ve eski aküsünü geri taktım sorun düzeldi..

    4- Bagaları varyatör takımını vs değiştirdikten sonra ses yok gibi birşey artık..Bazen kalkarken hafif bir cıyaklıyor birde bir çın sesi geliyor o kadar olur diyorum..

    5 - Ön göstergeleri bir gün söktük arkadaşım elektronik tamircisi dijital gösterge de dahil olmak üzere tek tek led döşedik harika oldu aşşağıda görselleri var..Ön farlara gittim led zenon adım bir de bunlar aynı anda iki far yakmıyordu ya uzun ya kısa yanacaktı..Düğmeden bir kaç ufak işlem ile ikisi de aynı anda yanıyor aydınlatma sorunu da düzeldi..

    6- Arka çantayı çıkarıp yerine sırtlık taktım hem artçım şikayetçi idi bu sorunda ortadan kalktı..

    7- Debriyaj takımı elden geçince tüm çekiş sorunları düzeldi hatta o pul yüzünden muadillerine göre torku bayağı arttı hararet sorunu kalmadı oda düzeldi.

    8- Yağ tıpasındaki contayı yırtmışlar eski sahipleri yağı oradan kaçırıyormuş..İdareten bir conta uydurduk düzeldi ama arada nadirende olsa damlatıyor conta alınacak..

    9- Lastik aldım yeni..

    Özete gelecek olur isek motoruma artık aşığım saniyeler içinde çok yüksek hızlara çıkıp beni geri yaslayan heyecanlandıran bir motorum var..Şu ana kadar kullandığım en performanslı motor bu oldu..Her sabah uyandığımda mutlaka bir iki yeri gezip sesini duyuyorum geceleri çıkıyorum geziyorum..Zaten temmuz ayından beri 8 bin km yol teptim..Allah herkese sevdiği istediği motoru nasip etsin..







    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------

    tommygun, Cyan, CRF ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Bu X9'ların bagajı da efsane, çok büyük ve kullanışlı. Güle güle keyifle kullan.

  6. #6
    yeditepely - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio xevo 250, cf moto 250 sr
    piaggio çok güzel bir motor.Allah kaza bela göstermesin.Bende de xevo 250 var şuan kullandıgım.facebook grupları var istersen onlara da bakabilirsin.

  7. #7

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Piaggio scooterların kralıdır hem malzeme kalitesi hem parça ham madde kalitesi hem işçilik ..
    piaggio kolay kolay öldüremezsin ..

    Bakımlı temiz piaggio al Türkiye turuna çık x9 zaten inanılmaz bir bagajı vardır öyle böyle değil .. ben kardeşi aynı 500cc lik motoru taşıyan biraz daha sport cruiser tarzı olan beverly hastasıyım.
    Beverly 500 olucak temiz on numara makine ..

    Para olsa tabii x10 …


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)