Alıntı atalayalper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Hava ne zaman günlük güneşlik olsa işe arabayla değil motosiklet ile giderim. Zekeriyaköy - Bomonti arası 26 km gidiş sürüyor. 16 yıllık bir sürücüyüm. Çeşit çeşit olay yaşadım gördüm küçük kazalar da yaptım ama son günler ve son bir kaç senede sanki olaylar hızlandırılmış çekimde yaşanıyormuş gibi üstüme üstüme geliyor. Başlıkta yazanların her biri benim için trafikte her gün sürekli rekabet ettiğim ve artık illallah dediğim unsurlar.
1) Köpekler: Artık inanılmaz sıkıldım dün akşam eve dönerken 2 farklı köpek tüm güçleri ile motora doğru koşup saldırmaya çalıştı gazı açtım uzadım ama bu her seferinde benim için bir risk oluşturuyor çünkü gazı açtığım yer sarıyer'in göbeği. Her zaman kaçamayabilirsiniz.

2) Kadın şöförler: Motor kullanırken içimden küfür etmekten yoruldum, sözüm meclisten dışarı genelleme yapmıyorum ama %80-90 kesim böyle. Her türlü boku yerler ve her zaman da özür dilerler görmedim derler. Elde telefon trafikte bile instagram, twitter peşindeler. Defa kez şahit oldum. Daha doğru düzgün iki şerit arasında araba kullanamayan kadına neden ehliyet verirsin. Bunu denetleyen bir sistem olmalı. Bizim canımıza kast ediyorlar çünkü üzgünüm bu tabir için.

3) Paket Servisçiler: Aralarında düzgün olana ben henüz rastlamadım. O yüzden genelleme yapıyorum bu sefer. Sabrımı sınayan bir başka güruh. Ölmeyi bayılmak zanneden terlikle bile motor kullanan, kaldırımdan giden, ters yönden üstünüze tam gaz gelip görmüyon mü abi diyen, tek elle motor kullanıp diğer eliyle ya sigara içen ya da telefonla konuşan sizi sollarken 5-10 santim dibinizden sıyırıp geçen geçerken de korna ile ikaz etmeyen görüp görebileceğiniz en cahil en vurdumduymaz kişiler. Bir gün birileri gazabıma uğrayacak, toleransım hiç kalmadı.

4) Otobüs şöförleri: Tamam çok sıkılıyorlar kazançları da istedikleri kadar değil anlıyorum fakat bizler birer canlıyız ve o kullandıkları 20 metrelik otobüs ile bizi öldürebilirler!! Sadece lütfen şerit değiştirmeden önce ve dönüş yapmadan önce sinyal verin, durak ceplerine girip yolcu indirin ve diğer araçlar ile otobüs arasına giren bir motor var ise onu ezmeyin, sıkıştırmayın ki hayatına devam edebilsin o vatandaş!! (ki kesinlikle yanlış)

5) Orta refüj sulama: Benim çok aşırı gelişmiş ülkemde trafiğin en yoğun olduğu saatlerde gerizekalı gibi orta refüj sulaması yapılır. Dünya üzerinde bir örneğini görebilen varsa söylesin çünkü ben görmedim görebileceğimi de zannetmiyorum. Tamamen şova yönelik hareketler bunun saati mesai çıkışı mıdır 18:00-19:00'da mı yapılır bu iş?? Lanet olsun. Cidden bu ülkede motosiklet kullanmak ve hayatta kalıp üstüne keyif alabilmek çok çok zor.

Çok dertliyim özellikle dün yine bu ülkedeki motosiklet kullanıcısına saygısı olmayan bencil saygısız insanlardan ve trafik düzenlemelerinden genel sistemden bir kez daha nefret ettim. Sadece köpekler için bir şey diyemiyorum onlar da işin gerginlik seviyesini yukarı çekiyorlar keratalar
En büyük problemi yazmamşsın, diğer motosiklet sürücüleri.

kendi kendimize hepsinden daha fazla problem yaratıyoruz.