Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklette ikinci el fiyatı sıfırı geçti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 400 UG - Hero xPulse
    https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/motosiklette-arz-talep-makasi-acildi-ikinci-el-fiyati-sifiri-gecti-haberi-658579

    Yukarıdaki haberden: "Online satış kanallarında sıfır kilometre, ya da çok düşük kilometrede olan 2022 model motosiklet ilanlarındaki artış dikkat çekiyor. Bazı modellerde motosikletin ikinci el fiyatı sıfırın yaklaşık yüzde 10 üzerinde satılıyor. Liste fiyatı 733 bin TL olan 2022 model Honda GL1800 Gold Wing DCT motosikletin, 25 Nisan’da trafiğe çıkan ikinci el modeli 810 bin TL’ye ilana koyulmuş."

    Yorumsuz... :(


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Bir önermenin metne yansımış olması, geçerli ve makul olduğu anlamını taşımamaktadır. İkinci el fiyatının, sıfır ürün fiyatını geçmesi gibi bir durum hayatın olağan akışına ve mantığına ters düşer. Yapılması gereken tespit, piyasada sıfır km aracın bulunmamasını fırsat bilen araç sahiplerinin sıfır önerilen fiyatının üzerinde talepte bulunarak istifade etmeleri olabilir. Sıfır km bir araca ulaşabiliyor iken ikinci el tercih edilmesindeki yaygın gerekçe aksesuar gibi satış sonrası edineceğiniz ürünleri halihazırda barındırarak daha uygun maliyet sunması olabilir.

    Olmayan bir ürünün piyasası da yoktur. Bir yerlerde önerilen fiyatın yazıyor olması piyasa için tek belirleyici olamaz; piyasa dinamiktir ve başka birçok parametreye göre şekillenir. Adım kadar eminim "önerilen satış fiyatı nasıl belirleyici olmaz?" diye soracak olan çıkabilir, konunun başlığında yanıtı bulabilirler.

    Bir süredir foruma giriş yapmıyordum konuları kaçırdım muhtemelen. Yönetim kadrolarını canı gibi koruyan 3-5 arkadaş vardı; kendilerine nice mutlu yakıt fiyatları temenni ederim. Onların dışında herkese iyi sürüşler dilerim.
    Kural [ Z ], 4strings, Alpbatur ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Yoruma gerek yok, sıfır motosiklet bulamazsanız ikinci eli artar, geçen ay motosikletimi satıp yenisini almak istediğimde Truimph 660 tiger ve 850 sport modellerinden birini almak istediğimi sorduğumda cevap kasım'a kadar beklemek durumunda olduğum hatta 2023 yılını bile beklemek gerektiğini söyledir.

    Biraz mantık kurun o zaman geldiğinde bu zamandaki fiyattan alacağını sanacak kadar aptal olan varsa yazık ona zaten, sonuçta burada üretilemeyen veyahut getirilemeyen bir araç sıkıntısı var, o zaman bu talebi ikinci el piyasası karşılayacak, bu da ikinci el piyasasını sıfır ya da daha yüksek fiyatlara çekecek, bunun tek çözümü sıfır motosiklet getirmek, peki hadi bulun bakalım sıfır motoru, artık bu bakışı kırmak gerekir, iki seçenek var, eldeki parayla fiyatlar nereye gelirse gelsin ikinci el motosiklet almak ya da eldeki parayı yatırım işlemleri ile çoğaltıp varsa sabrınız sıfır modeller gelene kadar beklemek, bunun dışında mızmızlanmanın anlamı yok.

    düşünün su sıkıntısı olsun, öyle bir an gelir ki bir damacana su için o gold wing i takas verirsiniz, umarım böyle bir durum olmaz ama realite bu, birşey az ise talepten değeri artar veyahut şişer, şuan çip sıkıntısı ile zaten dünyada bir araç sıkıntısı var, insanlık artık al at mantığından kurtulmak zorunda olduğunu da görecek bir şekilde, tüketim manyaklığımızın bizi ne hale getirdiğinin göstergesi, kendimi de bu durumdan ayrı görmüyorum, artık hiç araç üretilmese de eldekini korumanın önemini anlasak, aslında elimizde tek dünya var ama bu kadar önemli bir şeye gelene kadar akıllanmayacağımız kesin..
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

  4. #4
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Türkiye'de insanlar sattıkları üründen elde ettikleri parayla ya da çok az üzerine ek yaparak daha üst model yeni bir ürün alabilme kafasına sahipler. İnsanlar sattıklarında yerine yenisini koyamayacaklarını düşündüklerinden ya ellerindekileri satmıyor ya da çok absürd rakamlar talep ediyorlar. Galericiler de bunu fırsat bilerek fiyatları arttırıyorlar, bunu gören ticari satıcı elindekini satmadan önce internette fiyat araştırması yapıyor ve bu balon rakamları görüp o da aynı fiyattan satışa sunuyor. Böyle böyle piyasa birbirini ivmelendiriyor ve saçma sapan rakamlar ortalarda dolaşıyor.

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    %10 mu? Yani diyorlar ki yenisinden sadece %10 daha pahalıya satılıyormuş. İyiymiş hemen alalım o zaman. Sadece %10 ise bu piyasada sorun değil.

    Saçma değil mi? Ama gerçek işte. Basit bir örnek vermek gerekirse:

    25.05.2022 tarihi itibari ile tavsiye edilen Honda DIO bayi satış fiyatı 46.600TL

    Aynı ürünün aynı gün itibariyle "0"/"-5000" km aralığında ikinci ellerinin satış fiyatı 55.000/63.000TL arası

    Ülke batmış, kabul eden yok.
    Mr.wind bunu beğendi.

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Eskiden yağ kuyruğu vardı, şimdi Goldwing kuyruğu var. Ne güzel işte. Ülkede niye sıfır motor yok? Millet kapış kapış aldığı için. Honda fabrikasının da belli bir üretim kapasitesi var sonuçta. Anlamıyorsunuz.

  7. #7

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Motosiklet bayisine gitseniz "abi o kadar çok sattık ki hiç elimizde kalmadı" diyorlar. Kaç tane sattın diyorsun 2 tane diyor. Evet biz de yedik.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

  8. #8
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    "Nasıl yani deyip, motosiklet markalarının genel müdürlüklerini aradım. Yetkili kişiye ulaşmak imkansız. Müşteri hizmetlerindeki sorununuzu dinliyor ama sizi bayiye yönlendiriyor. Arayan kişi müşteri vs. önemsizleşmiş onlar için. Mecburi köle olarak görüyorlar."

    Murat Ağırel motosiklet almaya karar verdiğinde başına geleni yazmış...

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...di-552404h.htm

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------

    Bu cümlesi önemli...
    "Bir de al-satçılar var. Adeta çeteleşmişler. Fiyatları istedikleri gibi indirip çıkartıyorlar. Sıraya aile boyu, arkadaş çevresi ile birlikte galerilere yazılıp ülkeye giren sıfır model araç ve motosikletlerin hepsine anında çöküyorlar."

  9. #9
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Artık paranızla istediğiniz arabayı almak bile imkansız hale geldi. Bir tanıdık vw araç bakıyordu, bayilerin hepsi yok çekmiş.

    Galerilerde araç var ama liste fiyatının en az yüzde 40 üzerinde fiyatlarda...

    Sonra bu arkadaş hatırlı bir tanıdık araya sokup direkt bayii müdürüne ulaşıyor. Bayiye davet etmişler, müdürle alt kata beraber inince almak istediği araçtan 4-5 tane satışa hazır halde beklediğini görüyor. İstediğin rengi seç demişler, bunlar da bitanesini beğenip ödemesini yapıp ertesi gün aracı teslim aldılar.

    Yani karaborsa öyle bir hale gelmiş ki araya tanıdık sokup üst düzey bir yetkili bulmadan bayiden liste fiyatıyla araç almanız bile imkansız hale gelmiş durumda.

    Bu durumda olmamızın birçok sebebi var, enflasyon yüzünden araçların bir yatırım aracına dönüşmesi, al-satçı kesimin artması, ülkedeki herkesin birden tüccara dönüşmesi falan filan.

    Ama asıl sorun balığın baştan kokması. Fırsatçılar hep olacak ama bizdeki gibi batık ekonomilerde sayıları çoğalarak artar çünkü devlet bunlara karşı bri önlem almıyor. Batan ekonomide birileri hala çıkıp vatandaşla dalga geçen gibi açıklamalar yapabiliyorsa, TL zaten dipte daha da dibe inemez diye utanmadan söyleyebiliyorsa, ve halk da öküzün çuf çufa baktığı gibi hala bunları tepkisiz izliyorsa bu hallere düşmemiz kaçınılmazdı.

    Devlet piyasaya doğru müdahaleyi yapsa, hem enflasyon hemde döviz düşer. Düşük enflasyonda otomobil-motosiklet al sat aracı olmaktan çıkar, gıda fiyatları iner, vatandaş rahat bir nefes alırdı. Ama tek kişinin inadı ve ekonomi bilmemesi yüzünden 80 milyon olarak hepimiz sürünüyoruz.
    espresso, tommygun ve pea bunu beğendiler.

  10. #10
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Ben bunların kafasına anlam veremıyorum.

    Sıfırından pahalıya ikinci el koymak ciddi anlamda çakallıktır. Ustune aksesuar parasını falan da eklıyorlar.

    ben gıdıp yorum yapmam, kendi malıdır tamam. Ama yorum yapanlarra öyle bir savunuyorlar ki pes dersiniz.

    Bir motosiklet kontağı calıstıgı anda %10 , gaza basıldıgı an %20 deger kaybeder benım gözümde. 300 km de motosiklet satıyor, sıfır gibi diyor.

    300 km'de basına bin türlü şey gelir, motosıklet dolandırıcıları 10bın km sonrası mı calısıyor? yoo.

  11. #11

    Üyelik
    09 Nisan 2022
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bunların kafasına anlam veremıyorum.

    Sıfırından pahalıya ikinci el koymak ciddi anlamda çakallıktır. Ustune aksesuar parasını falan da eklıyorlar.

    ben gıdıp yorum yapmam, kendi malıdır tamam. Ama yorum yapanlarra öyle bir savunuyorlar ki pes dersiniz.

    Bir motosiklet kontağı calıstıgı anda %10 , gaza basıldıgı an %20 deger kaybeder benım gözümde. 300 km de motosiklet satıyor, sıfır gibi diyor.

    300 km'de basına bin türlü şey gelir, motosıklet dolandırıcıları 10bın km sonrası mı calısıyor? yoo.
    Bayide motor bulabiliyorsan bayiden al. Yok bulamıyorum dersen milletin kafasına anlam vermeye başlarsın.

  12. #12
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı degerk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bayide motor bulabiliyorsan bayiden al. Yok bulamıyorum dersen milletin kafasına anlam vermeye başlarsın.

    milletin kafasına zaten anlam verıyorujm, yapılan karaborsacılıktır ve çakallıktır.

    bunun savunulacak birşeyi yok.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  13. #13
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bunların kafasına anlam veremıyorum.

    Sıfırından pahalıya ikinci el koymak ciddi anlamda çakallıktır. Ustune aksesuar parasını falan da eklıyorlar.

    ben gıdıp yorum yapmam, kendi malıdır tamam. Ama yorum yapanlarra öyle bir savunuyorlar ki pes dersiniz.

    Bir motosiklet kontağı calıstıgı anda %10 , gaza basıldıgı an %20 deger kaybeder benım gözümde. 300 km de motosiklet satıyor, sıfır gibi diyor.

    300 km'de basına bin türlü şey gelir, motosıklet dolandırıcıları 10bın km sonrası mı calısıyor? yoo.
    Burasi Turkiye. Tum dunyada olan seylerin burda tam tersi oluyor maalesef😅

  14. #14

    Üyelik
    09 Nisan 2022
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    milletin kafasına zaten anlam verıyorujm, yapılan karaborsacılıktır ve çakallıktır.

    bunun savunulacak birşeyi yok.
    Şu an sıfır en çok rağbet gören motorlar R25, MT-25, Xmax-250. Bunlardan birinin 2021 modeli sende olsa ve satman gerekse sıfırının 20 bin altına mı koyacaksın, yoksa 20 bin üstüne mi? 20 Bin altına 2015 modelleri görünce otomatikman sıfır fiyatına yakın ya da üstünü yazacaksın. Al satçı yerine biniciye gitsin diye yine 20 bin üstüne koyacaksın o yüzden tartışmaya gerek yok.
    Alpbatur bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Serbest piyasa ekonomisi denen bir şey var .. önemli olan bir mala bir fiyat biçmek değil o malın o fiyata satılabiliyor olmasıdır arz talep denklemi zaten satılmasa kimse zarara gireceği işe girmez ..

  16. #16

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Alan oldukça satan da olur. Milletçe bencillikten vazgeçilmediği sürece bu böyle devam eder, biz de konuşur dururuz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)