Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Araba şöferleri bize saygı göstermiyür

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    En sol şerit kimsenin malı değildir, sürekli meşgul edilmemelidir. Diyebilirsiniz ki yol boş olsa da ben soldan giderim, arkadan biri gelince yol veririm zaten. Peki ya görmezseniz? Arkadan gelen size selektör yapmak veya korna çalmak zorunda mı?

    Yolda önüme yavaş araç çıkarsa sollar ve solladıktan sonra sol şeritten çıkarım. Bu, en başta sürekli" arkadan araba geliyor mu, geliyorsa sağa geçeyim" düşüncesinden beni kurtarır ve önüme konsantre olurum.

    Sollamaya çıkmışsam ve benden daha önce sollamaya çıkmış bir araç varsa asla daha hızlı gitsin diye taciz etmem. Belki acemidir, belki araçta çekiş sorunu vardır, belki başka bir şey vardır. Dibine de girmem, ki yukarıda saydığım sebeplerin herhangi birinden dolayı sollamayı tamamlayamayacaksa geri kalıp sağa çekilebilsin, iki arada bir derede kalmasın. 1-2 dakika boyunca bir aracı sollamayı başaramamışsa bari sağa geç de biz geçelim anlamında selektör yakarım. Sollama yapmakta olan aracı taciz etmem ama aynı araç sağ şerit boşaldığı halde hala tıngır mıngır en sol şeritte gidiyorsa o zaman selektörle uyarırım.

    Sollamaya çıkacaksam ve arkamdan birisi en sol şeritten, şerit onunmuş gibi gazı köklemiş geliyorsa iki seçeneğim vardır. Hiç hız azaltmadığım halde bile öndeki araca yetişemeden arkamdaki araç bana yetişecekse hiç sollamya çıkmamç Ama adam bana yetişemeden ben öndeki araca yetişeceksem ve hız azaltmak zorunda kalacaksam sollamaya çıkarım, arkadakinin hızı önemli değil. Adam hızlı geliyor, hızımı azaltayım da o geçsin, sonra ben geçeyim demem. Birkaç kere öyle yaptım, adam geçsin diye neredeyse kamyon hızına düştüm. Adam bana yetişemeyecek durumdaysa, benim sollamaya çıktığımı görüp frene basmalı. Bir de bunların selektör yakıp taciz etme huyları oluyor. İstiyor ki o hızını 200'den 180'e düşürmesin, ama ben kamyon hızına ineyim. O adam sol şeridi sürekli ihlal etmeden benim şeridimde olsa, ben sollamaya çıktığımda onun beni sollaması başlamamış oluyor zaten. Ama dedim ya, yol sanki kendisinin.
    xtrafrozen bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Sürekli sol şeridi ihlal etmek ehliyet sınavı değerlendirme parametrelerinde de var. Sürücü adayı bu hatayı 2 kez yaparsa(sarı hata) sınavda başarısız sayılıyor. (Bölüm II madde 9f)
    DickName ve Mr.wind bunu beğendiler.

  3. #43
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Videoyu izledim.
    Düşük hızda sol şeriti cok fazla kilitlemişsiniz. Yazılı kuralları önümüze koyarak haklı cıkabileceğiniz bir nokta yok.
    Sağ şerit bomboş duruyor. Yandaki tek tük araçtan daha hızlısınız o zaman onları sollarken sol şeriti kullanıp tekrar sağa dönmeniz lazımdı.

    Tekrar belirtiyorum, yazılı kurallara göre kimse araç kullanmıyor bu ülkede. 4 şeritli otoban hız sınırı 120, geç bakalım en sol şerite sürekli sür. 10 dk sonra kavga cıkmış olur.

    Hassas olmayn bu kadar

  4. #44

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Wing750 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkat ederseniz orta şeritten sola geçiyorum, diğer araçlardan daha hızlıyım. Soldaki şeridi kullanmamam için bir sebep mi var? Ya da moturcu kardeşin sol şerit önceliği mi var Benim takıldığım mesele saygı.
    Kamera Xiaomi 70Mai
    Motorcu arkadaş deli midir manyak mıdır bunu bilmem mümkün değil, ancak videoda gereksiz yere sol şeritte kalıyorsun. Hyundai i10-i20 diye tahmin ettiğim aracı geçtikten sonra sağ şeride geçmen daha doğru olur, gerekir demiyorum bilerek bulanık sular. Bir sonraki araç olan Linea'ya gelmen 22 saniye kadar sürüyor, bu sürede sol şeritte bulunmana gerek yok.
    Motorcu neye kızmış napmış falan bunu bilemem, sola geçerken onu yavaşlatmış olabilirsin, bu da olağan da olabilir fazla yavaşlatmış da olabilrsin yine bilemiyoruz, bilmemize de çok gerek yok ya.
    Motorcu deli de olabilir, solda kalmana kızmış da olabilir. Onu yorumlayamam çünkü motorcuyu görmüyorum.

    Ama sol şeridi gereksiz yere işgal ediyorsun. Bunun da sanırım bilincidesin aslında içten içe, hız sınırında gidiyordum diyorsun. Hız sınırında gitmek sol şeritte gereksiz bulunma durumunu elemine etmez, trafikteki taşıtlar kural uygulayıcı değildir. Sağım boş diyorsun bir de, sağından mı geçmeliydi? Emin misin bunu önerdiğine?

    Arkanda daha hızlı bir taşıt varken sol şeridi kapatmışsın, o da kızmış. Böyle küçük bir olay bu diye düşünüyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------

    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En sol şerit kimsenin malı değildir, sürekli meşgul edilmemelidir. Diyebilirsiniz ki yol boş olsa da ben soldan giderim, arkadan biri gelince yol veririm zaten.
    Hayır bu denemez zaten.
    Mr.wind bunu beğendi.

  5. #45
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    Ben otomobil sürüsünde kusur olduğunu düşünmüyorum. Hızına uygun şeritte gidiyor. Motosikletin sağından geçtiği andan 1-2 sn sonra sağ şeritteki otomobilleri de geçiyor zaten. Sadece 1dklık videodan sürekli sol şeridi işgal ettiği sonucu çıkarılamaz.

    Arkada kamera olmadığı için motosikletin neden rahatsız olduğunu göremiyoruz, ne olursa olsun sinyal vermeden şerit değiştirmesini, (konu sahibinin beyanına göre) takip mesafesini korumayıp sol araya girmeye çalışarak kendisini ve trafiği tehlikeye atacak hareketler yapmasını haklı çıkarmaz. 20 sn beklemeye tahammül edemiyorsa hız limitlerine uymadığı gibi şerit değiştirme ve sollama kurallarını da ihlal ederek olaysız şekilde sağından geçebilir.

    20dk trafikte kalsam en az 4-5 kez yaşayacağım bir olay.

  6. #46
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Motosikletlinin filtreleme teşebbüsünü veya el kol hareketi yapmasını onaylayan bir yorum dikkatimi çekmedi.

  7. #47
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Otomobil sürücüsünün sinyal verip vermediği ya da sinyalinin çalışıp çalışmadığı da bu durumda muğlak. Belki de sol şeride geçerken biraz da yavaşladı. Bunu da anlayabilen var ise beri gelsin

  8. #48
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Bir araçtan yol isterken taciz ederseniz tepki görürsünüz. Sanırım burada böyle bir durum var. Tampon tampona gelip yol isteyene gıcık olmayan birini tanımadım. Bunu bir motosiklet sürücüsü otomobile yapıyorsa süzme salaktır.

  9. #49
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Yol boşsa kimseyle uğraşmam. Sağdan soldan ordan burdan girer çıkarım. Bizim millet zaten egolu birde sinyal verip çıkmasını mı bekleyeceğim? Yol verecek adam zaten aynasını kontrol ederken farkına varıyor arkasından birinin geldiğini ya erkenden sinyal yakıyor yada boş şeride meyilleniyor. O yüzden 4 4 lük kurallara uyuyormuş gibi yorum yapmayın burda. Aynasını kullanmaktan aciz insanlardan yol isteyecek değilim şahsen. Önüm açıksa basar giderim nokta.
    mattiadestro bunu beğendi.

  10. #50
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    Bir motosikletlinin bir arabanın tamponuna yapışarak yol istemesi sadece ahmaklık ve acemilik göstergesidir şimdiye kadar bi aracın arka camından girmediyse kendini şanslı saymalı , araç geçerken sol şeridi ben kullanırken arkadan benden hızlı geliyor diye hiç bir araç için sağa girip yavaşlamam çünkü o şeridi de aynı sebepten kullanıyorumdur ama motorsikletlere soldan biraz boşluk veririm kullanan kullanır.İşim bitince tekrar sağa geçerim. Trafikte birbirimize normal yaya yaşantımızdan daha çok sabır göstermeliyiz.
    Bu konuyu okuyunca başta acaba patlıcanlı imam benzeri biri trol mü atıyor dedim ama o bile niye ben düşünemedim demiştir.

  11. #51
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Sen gene iyisin gardaş, sol şeritte senden yol istemiş. Geçen burada da konusunu açmıştım, Mt09 lu lavuğun biri bana en sağ şeritte atar-gider yapıyordu, neden yol vermiyorsun diye.
    xterkan bunu beğendi.

  12. #52
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Ben videoyu izlemeden sadece yazılanlardan yorum yapmıştım. Sağdaki şerit boşsa tabi ki arabanın sağ şeride geçmesi solu şeridi boş bırakması lazım. Ama istanbul e5 trafiği gibi sağdaki iki şeri de dolu, sol şerit de 80'le giderken zaten önünde bir sürü araba doluyken arabayla gittiğimd earkadan gelen selektör yapıyorsa hiç de yavaşlayım sağ şeride geçmiyorum çünkü o zaman zaten sağ şerit dolu, sol şeritte de önümde bir sürü araba var, normal takip mesafesinden bile az mesafede gitmeye çalışıyoruz arkadan gelen en soldan hızlı geliyor diye yol mu vereceğiz? gidebilsem ben de basıp gideceğim zaten. Ancak ambulansa yol veririm.

    Motorla giderken de bu şekilde şeritler doluysa sol şeritte önümdeki arabanın arkasından normal gidiyorum sakin sakin.

  13. #53
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen gene iyisin gardaş, sol şeritte senden yol istemiş. Geçen burada da konusunu açmıştım, Mt09 lu lavuğun biri bana en sağ şeritte atar-gider yapıyordu, neden yol vermiyorsun diye.
    Hocam burda İstanbul'da emniyet şeridinde giden adamdan bile yol istiyorlar , sağolsun kuryeler 40-50 ile emniyet şeridinde giden sukuterleri taciz etmeyi çok severler..

  14. #54
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    sol şerit olayını arkadaşlar belirtmiş ,olay normal takılmayın, benim dikkatimi çeken İstanbul trafiğine ne olmuş böyle ,baya baya yol boş İstanbul a dönesim geldi ,benzin zamları etkilemiş galiba ,Reis trafik sorununu temelinden çözmüş anlaşılan :D
    mattiadestro bunu beğendi.

  15. #55
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sol şerit olayını arkadaşlar belirtmiş ,olay normal takılmayın, benim dikkatimi çeken İstanbul trafiğine ne olmuş böyle ,baya baya yol boş İstanbul a dönesim geldi ,benzin zamları etkilemiş galiba ,Reis trafik sorununu temelinden çözmüş anlaşılan :D
    Hep 50TL alanlar, o 50TL ile benzin alamayinca yag almaya baslamislar hocam.
    xterkan ve espresso bunu beğendiler.

  16. #56

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sol şerit olayını arkadaşlar belirtmiş ,olay normal takılmayın, benim dikkatimi çeken İstanbul trafiğine ne olmuş böyle ,baya baya yol boş İstanbul a dönesim geldi ,benzin zamları etkilemiş galiba ,Reis trafik sorununu temelinden çözmüş anlaşılan :D
    ahah aynen cozdu saolsun reisimiz

    pazar sabah erken saat olmasinin da payi var tabi

  17. #57
    evural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara, Eryaman
    Motosikleti
    Xmax 300
    Sol şerit sollama şerididir. Önündeki aracı sollayıp tekrar sağa geçersin. Sağın boşken sol taraftan gidemezsin, yasak ve trafiğin akışına aykırıdır. Motorcu arkadaşın tepki göstermesi normal. Motosiklet sürücüleri olarak kuralları çok iyi bilmemiz ve uygulamamız lazım.

  18. #58
    muyurekli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    ''sollama şeridi''

  19. #59
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Konuya cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bu arada bir konuya üzüldüm. Meselenin motosikletli arkadaşın canını tehlikeye atması ve konu ne olursa olsun yaptığı saygısızlıktan sapmasına şaşırdım. Önce şu konuda anlaşalım, bana kurallarla ilgili neredeyse herkesin bilgi verdiği forumun istisnasız tüm üyeleri emniyet şeridine giriyor. Yani kurallara uymak konusunda birbirimize ahkam kesmek pek de doğru değil. Kurallara uymak hayat kurtarır. Önce bunu kabul edelim. İki yorum çok hoşuma gitti. İsim vermeyeyim. Bir üyemiz 'O motosikletli kurala uyar ya da uymaz, seni ilgilendirmez. Ama sen sol şeridi kullanamazsın' demiş Cümlenin yarısı kurala uymamayı, diğer yarısı da uymayı öneriyor. Kafası karışmış biraz. Bir üyemiz de 'Senin motosikletin olduğuna inanmıyorum' demiş Özünde ben kuraldan önce canını tehlikeye atan bu heyecanlı ve muhtemelen çok acemi arkadaşı anlattım. Trafikte hem otomobil hem de motosiklet kullanan birisi olarak doğru bulmadığım şeyi aktardım. Bir üye de sadece yorumlara bakarak yorum yaptığını yazmış. Ne yazık ki konu bambaşka bir noktaya geldi. Yorumları okuyan yeni sürücü kardeşlerin öncelik olarak can güvenliğine dikkat etmesini dilerim. Burada kural nedir tartışmasından daha önemli olan can güvenliği. Siz de biliyorsunuz ki arabamın tamponuna yapışmış gelen birine yapacağım en büyük kötülük sağa ya da sola kaçmak olur. Tepki verecek süresi bile yok. Bu durumda en doğrusu, hızı ve yönü koruyarak onun karar vermesini beklemek. Dilerim hiç kimse bunu tecrübeyle öğrenmez. Herkese kazasız, keyifli ve uzun yıllar sürüşler dilerim.
    AzÇok bunu beğendi.

  20. #60
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Hakikaten çok komiksiniz.

    1- Kurallara UYMUYORSUNUZ.
    2- Kurallara uyalım diye ahkam kesiyorsunuz.
    3- Karşınızdakini tanımadan hakkında ithamlarda bulunuyorsunuz.
    4- Buradaki herkes kurallara madem uymuyor o zaman buraya başlık açıp neden kurallara vay uymadı denilmesini bekliyorsunuz?
    5- İnsanların hangi kurala uyup uymayacağının kararını siz veremezsiniz. Dün ya da bugün marmarayda sarıldıkları / koklaştıkları için laf atıp 1 araba sopa yiyen denyo ne yapıyor ise aynısını yaptığınızın farkında bile değilsiniz
    6-Diyelim ki; "BEN ASLA EMNİYET ŞERİDİNE GİRMİYOR VE TÜM KURALLARA UYUYORUM" dedim. Bu bir şeyi değiştirir mi? Siz çıkıp bence kurallara uymuyorsundur diye ahkam kesip ithamda bulunacaksınız. Ne değişti?
    Mr.wind ve evural bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)