Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hurdayı Yaşatmak! :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Aralık 2021
    Motosikleti
    Mondial XTreme Maxx200i
    Hayırlı akşamlar arkadaşlar, mutlu haftasonları. Elimde bir scooter var, kenarında GLX ELİTTE yazıyor ama markasını tam kestiremiyorum. Arkadaşımın babasının motoruydu. Şimdi arkadaşlar biz bu motorla yaklaşık 6 yıl önce kaza yapmıştık. Alt motorunda herhangi bir arıza yoktu ama kaza yapınca babası depoya kaldırmıştı motoru. O gün bugündür yatıyor o motor. Arkadaşım başka şehire taşındı ben de babası ile anlaşarak motoru kendime çektim. Kaporta tamamen çöp, ön kontaktı elektrik aksamıydı aküydü zaten saymıyorum bile onları. Geri kalan çarpık çurpuk kısımları da ben çıkardım. Şimdi arkadaşlar ilk sorum ; bu kadar yıl yatmış ama alt motoru “son bıraktığımızda” sıkıntısız olan bir motor yatarak ne gibi kayıplar yaşamış olabilir? İkinci sorum scooterlerin çalışma prensibi nedir? Ve arkadaşlar bu motoru nasıl canlandırabiliriz? Parça parasına satabileceğim yerler var ama maneviyattan dolayı ne gerekiyorsa yapıp motoru yürütmek istiyorum. Motor yürüsün , kaportasıydı aksesuarıydı tüm projeyi tasarladım. Yardımlarınız ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Sorularınızın cevapları bende yok ama madem bir yola giriyorsunuz imkanınız ölçüsünde video çekin, foto alın forumda paylaşın, hepimizin takip ettiği yaşayan bir proje olsun. Forumda geçmiş güzel örnekleri var.
    Meks bunu beğendi.

  3. #3
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Skuterlerin mekaniği bana kalırsa vitesli motosikletlere göre daha basit olarak görüyorum, büyük ihtimal bujiyi, motor yağını ve tüm filtreleri değiştirin marşa basın büyük ihtimal kompresyon kaybı yoksa çalışacaktır. Karbüratörü temizleyin temizlemeyi unutmayın, daha sonra şanzıman yağını değiştirin çünkü eskimiş yağ onunda değişimi iyi olur.
    Meks bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler