Voltaren adlı üyeden alıntı
Selam dostlar. Ben Bursa'da yaşıyorum.
Sokaktan kağıt toplayanlar var, çek-çek tabir edilen iki tekerlekli, uzun bir arabaları var, ona dolduruyorlar hurdaları.
Bunlar son zamanda Bursa'nın her tarafını sarmış durumda. Tiplerine bakıyorum, Türk desen değil, Kürt desen değil, çingene desen o da değil. Ne oldukları belli değil, ürkütücü bir görünümleri var.
Günün her anında, her sokakta, trafiğin aktığı yolda sağa çekiyorlar, çöplükleri karıştırıyorlar.
Bu da yetmezmiş gibi son zamanda otobanda da görmeye başladım bunları. 90-100-120 km/s süratle trafiğin aktığı yolda, sağda, kaldırımdaymış gibi yürüyorlar o çek-çek arabalarıyla.
Bir gün, sağ şeritte giderken, bir virajı döndükten sonra bir anda karşı karşıya geldim bunlardan biriyle, biraz dalgın olsam kaza yapacaktım.
Yani yok mu bu tehlikeye "dur" diyecek bir makam bu memlekette?
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu galiba yasaklamış bunları, bu kağıt toplama işini belediye bünyesinde gerçekleştirmeye başlamış, yanlış hatırlamıyorsam.
Öyle de olması gerek, zira dediğim gibi tehlike oluşturuyorlar.
Artı başta tiplerinden bahsettim, gece görsen tırsarsın bunlardan, her türlü suçu işleyebilecek tıynette tipler gibi geliyor bunlar bana.
Tayyip babanın hediyesi işte bu tipler de bize.