Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlayan için 20kya kadar full ekipman önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Kasım 2021
    Merhaba arkadaşlar, 30 yaşındayım ve kısmet olursa motora başlıyorum. Motoru henüz almadım ancak yıl bitmeden inşallah naked motosiklet almış olcam. Buna uygun ekipman arayışı içerisindeyim. Ekipmanların ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve o sebeple 20k limite kadar full ekipman almak istiyorum. Kask olarak araştırdığım kadarıyla shoei nxr2(rf 1400) ön plana çıkıyor ve sessizliği olsun kalitesi olsun hoşuma gitti. Diğer ekipmanlar neye göre bakmak konusunda bir fikrim olmadığı için bakamadım. Hız düşkünü birisi değilim, sessiz sakin kullanmayı seviyorum. Motosikleti işe gidip gelmek için kullanıcam, bu sebeple mont pantolon vs günlük kullanıma da uygun olmalı veya içine normal elbiselerimi giyebilceğim türden(böyle birşey var mı bilmiyorum) ekipman arayışı içindeyim.



    Kask, mont ceket, pantolon, eldiven, ayakkabı konusunda marka/model önerisinde bulunabilir misiniz?
    oluroyle bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2016
    Şehir
    Kuyucak, Aydın
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Bu güzel bir bütçe.
    Bu bütçe ile ilk önce malzeme seçim mantığınızı oturtmanız lazım.
    Şimdi gelip bin TL bütçe ekipman tamamlayanlarda size akıl verecektir ve aklınız bolca karşıcaktır.
    Ben aklınız karışmadan sizi bir miktar yönlendireyim.

    işe gelip gitmek demek; yaz ve kış her Allah'ın günü sıcağa ve soğuğa maruz kalmak demektir.
    o yüzden Shoei NXR 2 gibi yarış oaklı malzemeleri bir kenara bırakın.
    Shoei GT-Air II gibi kasklara başlayın.
    Yani tur odaklı malzemelere bakın.

    Tur için yapılmış malzemeler tur yaparken hem yaz hem kış uzun yolda konfor yakalamak için yapılır.
    Bu tip malzemeler size en çok konforu sağlayıp işinizi en çok görecek malzemelerdir.
    En iyi tur kaskı, en iyi tur ceketi, en iyi tur pantolonu diye arama yapın.

    NXR 2 gibi kasklar yarış motorlarında verimli olur. ama bizzat tecrübe ettim ki;
    yarış motoru odaklı kasklar yazın yeterli havalandırma sağlayamıyor. kışın ise hava aşırı soğuduğunda önündeki cam burnunuza çok yakın olduğu için buğu önleme aparatları olsa dahi buğulanma yapabiliyor
    espresso, Alpbatur, Cyan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    İlk defa ekipman aldığınız için en iyisi bile alıyor olsanız, sizin için yanlış ekipman olma ihtimali var. İnsan bir hobiye ilk girdiğinde kafasındaki fikirler değişebiliyor. O yüzden bence başından en iyisini en pahalısını almak yerine biraz daha mütevazi takılıp, biraz daha tecrübe kazanınca ihtiyaca göre alım yapmak daha doğru. Benim tavsiyem bu yönde olurdu.

    Bugün naked diye başlarsınız ama 6 ay sonra enduro almak istersiniz. Almış olduğunuz ekipman artık ideal olmaz.

  4. #4

    Üyelik
    15 Ekim 2020
    Ekipmana ciddi bir bütçe ayırarak başlamanız çok doğru ve örnek bir karar. Ancak 20 bin TL'ye gerek olmadığını düşünüyorum.

    Tech90'ın hem rahat hem şık hem de iyi koruyan pantolonları var 1000 TL altına.

    Kask için sertifikaları tam ve Sharp testinden minimum 4 yıldız almış olan kasklara bakabilirsiniz, ancak ismaileren'in dediği gibi tarzınıza biraz daha uygun bir kask almanızı öneririm, zira kendimden örnek verecek olursam, zamanında fiyatına göre en güvenlisi bu diye aldığım Shoei QWEST benim motor tarzıma pek uymadı ve zaman zaman rahatsızlık çıkarıyor. Shoei, HJC, Bell, Scorpion ve Suomy bakabilirsiniz. Mutlaka deneyerek alın (ya da mağazada deneyip internetten sipariş verin fiyat kazıksa). Maksimum 5000 TL'ye bu da hallolur.

    Mont için yaz-kiş kullanacaksanız iki farklı mont öneririm. İlla deri olsun diye düşünmenize gerek yok. Revit'in 2000 TL civarına çok güzel montları var. Ekstra sırt koruması falan derken 5000 TL'ye iki mont da alınır bence.

    Eldiven için de yine yazlık ve kışlık almanız lazım, veya yazın da götürebilecek kadar ince ama kışın da dondurmayacak kalınlıkta bir eldiven alacaksınız ve kışın içine ameliyat eldiveni giyeceksiniz su geçirmezlik ve ekstra ısı için. İki eldiven bile alsanız 1500 TL'ye bence bu da hallolur.

    Ayakkabı için yaz-kışa gerek yok bence, tek bot işi götürür, ayakkabı yağmurluğu alırsınız gerekirse. 1500 TL de buna diyelim.

    Decathlon yağmurluğu ve buff'ları her türlü işinizi görür. Hadi birkaç buff falan aldınız diyelim buna da 300 TL atalım.

    Totalde 11 bin TL civarına dizilebiliyor gördüğünüz gibi. KırmızıGrom'a da katılıyorum, süper korumalı süper rahat süper şık 7000 TL'lik bir Dainese racing tarz mont almaya gerek yok başlangıçta çünkü tarz değişebilir, ihtiyaçlar değişebilir, siz bir süre sonra rahat etmediğinizi fark edebilirsiniz.
    4carrier ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    kask tavsiyesi schubert c3 pro
    mont rukka 3 katlı yazın kışlık içlikleri çıkart yazlık oluyor
    bot yds
    pantolon tech 90
    eldiven yazlık kışlık spidi
    baf boyunluk içlik vs bunlar basit
    4carrier bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kask insanın kafasına göre uyan uymayan bir şey, herhangi bir tavsiye verilecek bir konu değil.
    ismaileren'in dediği gibi supersport kasklarda rahat etmeyebilirsin ama bu da denenerek anlaşılabilecek birşey.

    Madem bu iş için 20bin TL var, 7-8 binlere çıkıp güzel bir kask almakta fayda var. Bilindik markaların fiyatlı kaskları arasında dandik malzeme yok, o kadar yol geçen hanı değil orası, kafana sıkı ve konforlu olacak olan bir modeli seç gitsin.

    Yaz kış için ayrı eldiven öneririm ben de, ama yazlık diye file eldiven kısa eldiven önermem. Benim bütün eldivenlerim hep supersport / sport eldiven oldu, mümkün olduğunca koruyucu olsun.

    Tech90 pantolon kışın üşütecektir. İçine bir termal içlik + üstüne yağmurluk kullanımı ile olabilir. Yağmurluk demişlen altı gidip Revit'ten almıştım, üstü gittim Decathlon'dan aldım. Çok çok üst düzey bir yağmurluk alınmayacaksa (ne gerek var ona da?) Decathlon'un yağmurluğundan bir fazlası yok pek. 1 saat kadar sonra su alabiliyor minnak minnak.


    Bir süredir motovento outlette nefis fiyatlar var, ama daha önce ekipmanın olmadığı için internetten alman çok doğru olmaz - fiziki malzeme de kalmadı memlekette ki deneyesin bir yerden. Ama alpinestars kullanan arkadaşların varsa onlarınkinden yola çıkarak çok güzel ürünler bulabilrsin.
    4carrier bunu beğendi.

  7. #7
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Kadıköy Hasanpaşa'daki dükkanları dolaş, zaten hepsi birbirine yakın, üzerine deneyip de al.
    Mesela mont alırken göbeğime olanın kolları bol geliyordu dirseklerdeki korumalar yerinden oynuyordu falan üstüme tam olan modeli bulana kadar 7-8 ayrı mont denedim farklı markalardan. Kaskı da deneyi almak lazım.
    ilk kaskımı alırken schubert, shoei gibi markalar pahalı gelmişti benzer koruma sertifikalarına sahip nolan n87 almıştım. satıcı aralarında koruma olarak çok fark yoktur ama konfor farkı vardır ilk kask olunca zaten hepsi konforsuz gelecektir demişti. Kaza yapıp Nolan kaskımı pert ettim ama kafamı güzel korudu. Sonrasında bu yaz yeni kask bakarken shoei çene açılır modelleri düşündüm ama fiyatları alıp başını gidince caberg duke 2 almıştım, hem 5 yıldız almış testlerden hem çene açılır kaskların ucuz markaları arasında iyilerden deyip aldım, tabi sürüş esnasında daha motora binmeden çeneyi tam kapatıyorum, çene açılır özelliği yalnızca benzin istasyonu gibi kısa süreli duraklamalarda kaskı çıkarmaya uğraşmayayım ama azcık da ferah olsun diye aldım.
    4carrier ve tommygun bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Hasanpaşa'da denemek tabii ki güzel seçenek, ama naçizane önerim Hasanpaşa esnafını çok dinlememek olur.
    pea, espresso ve 4carrier bunu beğendiler.

  9. #9

    Üyelik
    11 Kasım 2021
    Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aslında haklısınız, yaklaşık 10 yıldır naked motorlara karşı bir ilgim ve isteğim var ancak daha önce öğrencilik, maddi yetersizlikler derken kısmet olmadı. Belki de dediğiniz gibi üstüne bindiğimde belli bir süre sonra tarzım değişebilir.

    Kask olarak @ismaileren arkadaşımızın önerdiği şekilde Shoei GT-Air II kafama yattı. Araştırmaları ve karşılaştırmalarını inceledim ve gerçekten de benim isteklerime tam olarak uyuyor. Deneyip karar vereceğim. @espresso malesef İstanbul'da yaşamıyorum Ankara'da yaşıyorum. Eğer Ankara'da önerebileceğin bir yer varsa hafta sonu gidip bakabilirim.

    Merak ettiğim konu şu arkadaşlar, mesela kışın bu dediğiniz tech90 markasının pantolonunu ve termal içlik aldım diyelim. İşyerinde (kapalı ve sıcak bir ortam) bana rahatsızlık verir mi? Böyle bir durumda bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? Aynı şekilde yazlık pantolonda genelde pantolon içindeki koruyucuları her iş yerine gittiğimde çıkarmam mı gerekir? Yanımda normal pantolon filan taşıyıp çıkart giy mi yapmam gerekiyor açıkçası bu durum kafamı kurcalıyor.

    Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

  10. #10
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı 4carrier adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aslında haklısınız, yaklaşık 10 yıldır naked motorlara karşı bir ilgim ve isteğim var ancak daha önce öğrencilik, maddi yetersizlikler derken kısmet olmadı. Belki de dediğiniz gibi üstüne bindiğimde belli bir süre sonra tarzım değişebilir.

    Kask olarak @ismaileren arkadaşımızın önerdiği şekilde Shoei GT-Air II kafama yattı. Araştırmaları ve karşılaştırmalarını inceledim ve gerçekten de benim isteklerime tam olarak uyuyor. Deneyip karar vereceğim. @espresso malesef İstanbul'da yaşamıyorum Ankara'da yaşıyorum. Eğer Ankara'da önerebileceğin bir yer varsa hafta sonu gidip bakabilirim.

    Merak ettiğim konu şu arkadaşlar, mesela kışın bu dediğiniz tech90 markasının pantolonunu ve termal içlik aldım diyelim. İşyerinde (kapalı ve sıcak bir ortam) bana rahatsızlık verir mi? Böyle bir durumda bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? Aynı şekilde yazlık pantolonda genelde pantolon içindeki koruyucuları her iş yerine gittiğimde çıkarmam mı gerekir? Yanımda normal pantolon filan taşıyıp çıkart giy mi yapmam gerekiyor açıkçası bu durum kafamı kurcalıyor.

    Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
    Tech90 almadım ama benzer bir marka olan riderdenim'in kışlık modellerinden bora modelini almıştım, yaz kış kullandım, ayrıca içlik giymedim, istanbul kışında dışarısı 5 dereceyken işe giderken bacaklarım üşümedi. işyerinde de yaz ya da kış bütün gün bu pantalonla rahatsız olmadım.
    Şimdiki yeni modellerde dizlerdeki korumaların kolay çıkarılabilmesi için dışarıdan erişilen cep sistemi yapmışlar sanırım, onlar daha da rahat olur.

    Bir de benim motor scooter, kışın rüzgar almadan çok üşümeden sürebiliyorum, yalnızca ellerim biraz rüzgar alıp üşüyor, naked motor alırsanız ankara kışında donarsınız baştan söyleyeyim. Ben scooter'ı sele altı bagajına laptop çantası sığıyor ve işe gelip giderken üstüm başım çamur olmasın rüzgar almayayım diye aldım ama herkesin motor zevki de farklıdır, zevklere göre bazı şeylerden vazgeçmek normaldir yani naked motor seviyorum diye kışın rüzgarı yemek de ayrı seçim.

  11. #11
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı 4carrier adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aslında haklısınız, yaklaşık 10 yıldır naked motorlara karşı bir ilgim ve isteğim var ancak daha önce öğrencilik, maddi yetersizlikler derken kısmet olmadı. Belki de dediğiniz gibi üstüne bindiğimde belli bir süre sonra tarzım değişebilir.

    Kask olarak @ismaileren arkadaşımızın önerdiği şekilde Shoei GT-Air II kafama yattı. Araştırmaları ve karşılaştırmalarını inceledim ve gerçekten de benim isteklerime tam olarak uyuyor. Deneyip karar vereceğim. @espresso malesef İstanbul'da yaşamıyorum Ankara'da yaşıyorum. Eğer Ankara'da önerebileceğin bir yer varsa hafta sonu gidip bakabilirim.

    Merak ettiğim konu şu arkadaşlar, mesela kışın bu dediğiniz tech90 markasının pantolonunu ve termal içlik aldım diyelim. İşyerinde (kapalı ve sıcak bir ortam) bana rahatsızlık verir mi? Böyle bir durumda bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? Aynı şekilde yazlık pantolonda genelde pantolon içindeki koruyucuları her iş yerine gittiğimde çıkarmam mı gerekir? Yanımda normal pantolon filan taşıyıp çıkart giy mi yapmam gerekiyor açıkçası bu durum kafamı kurcalıyor.

    Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
    Is yeri ortamina gore degisir, ben sabahlari motosiklet pantolonunu ve botunu cikarip normal pantolon ve ayakkabi giyerdim ofise gidince. Ama bizim ofis rahat, sort giysem de sorun olmaz.

    Korumali pantolonlar cok rahat olmuyor, diz korumalari surekli rahatsiz eder, yandan cikarabilenleri deneyin derim. Yine ofis/isyeri sicakligina gore iclik adami oldurur de yasatir da, siz karar verin.
    espresso bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Evet en mantiklisi o. Benim ise motorla giderken mesafem kisa oldugu icin ben usumeyi tercih ediyordum.
    Yoksa termal iclik ustune kalin kumasli kot rahatsizlik verir.

    Soyle bir sey yapabilirsin, Tech90 gibi firmalarin kanvas pantolonlari var, oyle bir pantolon ustune Spidi H2OUT gibi yandan giymeli cikarmali bir ust katman alabilirsin. Onlar da korumaya sahip tabi gunluk pantolon ustune de giyilebilir.
    espresso bunu beğendi.

  13. #13
    ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2016
    Şehir
    Kuyucak, Aydın
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Alıntı 4carrier adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aslında haklısınız, yaklaşık 10 yıldır naked motorlara karşı bir ilgim ve isteğim var ancak daha önce öğrencilik, maddi yetersizlikler derken kısmet olmadı. Belki de dediğiniz gibi üstüne bindiğimde belli bir süre sonra tarzım değişebilir.

    Kask olarak @ismaileren arkadaşımızın önerdiği şekilde Shoei GT-Air II kafama yattı. Araştırmaları ve karşılaştırmalarını inceledim ve gerçekten de benim isteklerime tam olarak uyuyor. Deneyip karar vereceğim. @espresso malesef İstanbul'da yaşamıyorum Ankara'da yaşıyorum. Eğer Ankara'da önerebileceğin bir yer varsa hafta sonu gidip bakabilirim.

    Merak ettiğim konu şu arkadaşlar, mesela kışın bu dediğiniz tech90 markasının pantolonunu ve termal içlik aldım diyelim. İşyerinde (kapalı ve sıcak bir ortam) bana rahatsızlık verir mi? Böyle bir durumda bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? Aynı şekilde yazlık pantolonda genelde pantolon içindeki koruyucuları her iş yerine gittiğimde çıkarmam mı gerekir? Yanımda normal pantolon filan taşıyıp çıkart giy mi yapmam gerekiyor açıkçası bu durum kafamı kurcalıyor.

    Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
    Bu malzemeyi tavsiye ederim.
    Kışlık motosiklet pantolunu falan uğraşmayın.
    Ben bununla kış günü 3 saatlik yolculuk yaptığımda oldu. hem de şehirlerarası yolda, yani yüksek süratta.
    asla pişman etmedi.
    PROSEV deri bacak koruyucu uzun model diye geçiyor.
    tak çıkar yapabiliyorsunuz.
    içi polar. rüzgar geçirmeyen bir malzemeden yapılmış.
    iş yerinize geldiğinizde çıkarıp dolabınıza veya çekmecenize koyuyorsunuz.


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:37 ----------

    mont olarak ise REVIT IGNITION 2 tavsiye ederim.
    Bu montu bir araştırın derim.
    sizin her mevsim işinizi görebilecek, üst seviye bir monttur ve çok iyi iş görür.

  14. #14
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    20K bütçe ile güzel ekipman dizilir.

    Shoei,revit,klim,

    Kalan miktar ile yedek bir kask daha alip kenara koyulabilir.

  15. #15

    Üyelik
    11 Kasım 2021
    Cevaplar için teşekkür ederim. Ankara'da revit, shoei gibi markaları satan bildiğiniz ve yönlendirebileceğiniz bir mağaza var mı arkadaşlar?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)