Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

19 yıl sonra (Türkiye'de) benzin bitiyor

Motovento
    REKLAM ALANI
    Voltaren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bugün gazetecinin önünden geçerken gördüm bunu, bugünkü Hürriyet'in manşetinde:

]

30 ülke birden imzaladı! 19 yıl sonra benzin bitiyor

Türkiye otomotivde dönüşüm tarihini netleştirdi. 30’u aşkın ülkeyle beraber en geç 2040’a kadar sıfır emisyona geçiş sözü verildi. Hem vatandaş hem de otomotiv sektörü için dönüm noktası olan karar kapsamında, 2040’tan itibaren benzinli veya dizel araç satılmayacak. Hedefe ulaşmak için ise atılması gereken çok adım var. En önemlileri yeşil enerji yatırımları, şarj istasyonları ve eğitim programları.

Milyonları ilgilendiren mutabakatı imzalayan ülkeler dizel ve benzinli araçların satışı için 2040’ı son tarih olarak kabul etti. Lider pazarlarda bu tarih 2035 olarak hedeflendi. Üreticiler ise en geç 2035’e kadar özellikle ABD ve Avrupa gibi büyük pazarlarda içten yanmalı araçların satışını bitireceklerinin sözünü verdi.

İngiltere, Türkiye, Hollanda, Avusturya, Kanada ve Hindistan gibi ülkeler mutabakatı imzalarken ABD, Çin, Almanya ve Fransa gibi devler henüz imza atmış değil. Yine Ford, General Motors ve Mercedes gibi büyük üreticiler hedef tarihleri kabul ederken BMW, Honda, Renault-Nissan-Mitsubishi, Toyota ve Volkswagen bu taahhüde katılmadı. Hatta Toyota sözcüleri konulan hedeflerin dünyadaki birçok pazar için gerçekçi olmadığı görüşünü ortaya attı.

https://www.yeniakit.com.tr/foto-gal...-bitiyor-32648

Bu alıntıyı da tam gazetesinden(!) yaptım ama başka bir yerde de bulamadım yukarıdaki yazıyı.
    Evet, yaşarsak 2040'da motosikletlerin durumu ne olacak acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    19 yıl sonra ülke orta çağ kabilelerine döneceği için benzin bitecek, ata bineceğiz.

Benzin değil samanla calışacak bizim araçlar.
    Voltaren, recaip, Metela ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    cb250r
    19 yil surmez bence benzin komple biter, at arabasina geceriz.

bkz: ayranimiz yok icmeye, limuzin ile gidiyoruz sicmaya.

emisyon bizim neyimize aga? otel yapmak icin orman yakan ulke, gelmis emisyon anlasmasi imzaliyor.
    M.balibey, perisipis, Voltaren ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Glasgow'da dünya ülkeleri tarafından ortak mutabakat altına alınmış bir olay. 2040'a kadar fosil yakıtla çalışan araba kalmayacak diye imza attılar.
    Voltaren bunu beğendi.

yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Herkes arabalara yönelik hareket ediyor da bu kadar motosiklet/iş makinesi/traktör/kamyon ne olacak, neyle çalışacak diye düşünen yok sanırım
    Voltaren bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    En alttaki haberde dunya bankasi baskan yardimcisi demiskiii turkiye yine hayvan gibi buyudu,pandemi falan etkilemiyor sizi.2021 ilk 6 ay yine yuzde 8 ustu buyuyeceksiniz diyor..

Mina koyum bole haber mi olur ya..lan bir ayda zaten tl yuzde 10 deger kaybetti senin tl olarsk yuzde 8 buyumen ne zike yariyo ??

Ulan ya,comarlari nasil da kandiriyolar gel de laf anlat sonra bunlara

Neyse,konuya donecek olursam africa elde patlamadan satsam iyi olacak..
    perisipis, M.balibey ve Voltaren bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çıktığı gazeteden habere dem vururum ama neyse...

Zepemenler daha olduğu sürece yakıt alacak paramız olmayacağı için bitecek zira ithal edemeyeceğiz...
    Voltaren bunu beğendi.

Fosil yakıtla çalışan araba kalmayacak ama fosil yakıttan elektirik üretilecek
    Voltaren bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı İnazuma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fosil yakıtla çalışan araba kalmayacak ama fosil yakıttan elektirik üretilecek
    Sanmiyorum,yenilenirbilir enerji yatririmlari tum ulkelerde artiyordur..bunun nukleeri falan da var.
    Voltaren bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Fosil yakıt olayı aslında basit, olayın çevrecilikle falan alakası yok, Avrupa dışa bağımlılıktan kurtulmak için petrol ve doğalgaz tüketimini azaltmaya çalışıyor, Japonya 'da öyle. Böylece Rusya iyice köşeye sıkışacak. Olayı doğru okumak lazım.
    Voltaren bunu beğendi.

tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F (2008)
    Hey gidi Hürriyet hey, neydin ne oldun..

Anasayfası 80'li yılların "Alman Helga, Türk erkeklerini çok beğendi" tadında Bulvar, Tan gazetelerinin anasayfası gibi. Ahmet Hakan'ın mahalle değiştirmesi ülkenin tüm kimyasını bozdu.
    Voltaren ve espresso bunu beğendiler.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    19 yıl sonra ülke orta çağ kabilelerine döneceği için benzin bitecek, ata bineceğiz.

Benzin değil samanla calışacak bizim araçlar.
    At bu ülke için biraz lüks olmuş.Anca katır,eşek falan süreriz.
    Voltaren bunu beğendi.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000
    Ben çocuktum..Benzin bitiyor deniyordu... 40 yıl geçmiş..Haalaaa benzin bitiyor muhabbeti..
    Mübarek zemzem suyu gibi... Bitmiyor ...
    Voltaren bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben çocuktum..Benzin bitiyor deniyordu... 40 yıl geçmiş..Haalaaa benzin bitiyor muhabbeti..
    Mübarek zemzem suyu gibi... Bitmiyor ...
    O zamanlar halk arabaları 11/12l yakardı, şimdi 5l yaktı mı çok deniyor. Normal yani, yakıt verimi arttıkça projeksiyonlar değişti.
    Voltaren ve espresso bunu beğendiler.

Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    19 yıl çok uzun bir süre ve belirsiz bir gelecek. Ancak ulaşım (benzin ile çalışan şahsi araçlar ya da iş makineleri) işi %100 elektrikli hale gelebilirse petrol 119 hatta 219 sene daha yetecektir.

Gelecek = Elektrik

Tesla babayı da analım ;

"Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi, bütün dünyayı aydınlatırdı." - Nikola Tesla
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hey gidi Hürriyet hey, neydin ne oldun..

Anasayfası 80'li yılların "Alman Helga, Türk erkeklerini çok beğendi" tadında Bulvar, Tan gazetelerinin anasayfası gibi. Ahmet Hakan'ın mahalle değiştirmesi ülkenin tüm kimyasını bozdu.
    Üstat 2010'lu yıllara kadar günde 5 gazete bayıla bayıla zevkle okurdum. Sabah, hürriyet, milliyet, cumhuriyet, türkiye; vallahi o kadar büyük bir zevkle okurdum ki anlatmam. Sonra basılı medya bir bozuldu. İçerikler leş bir hale geldi. Buram buram, vıcık vıcık hamaset dolu haberler, ne idüğü belirsiz köşe yazarları, gündem ile alakası olmayan şeyler ile doldurdular gazeteleri. Şimdi hepsi bir hizada, aynı merkezden servis edilmiş şeyleri yayınlıyorlar. Artık gazeteyi araba yıkadıktan sonra cam silmek için alıyorum. Maalesef geldiğimiz hal içler acısı.
    Voltaren bunu beğendi.

Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstat 2010'lu yıllara kadar günde 5 gazete bayıla bayıla zevkle okurdum. Sabah, hürriyet, milliyet, cumhuriyet, türkiye; vallahi o kadar büyük bir zevkle okurdum ki anlatmam. Sonra basılı medya bir bozuldu. İçerikler leş bir hale geldi. Buram buram, vıcık vıcık hamaset dolu haberler, ne idüğü belirsiz köşe yazarları, gündem ile alakası olmayan şeyler ile doldurdular gazeteleri. Şimdi hepsi bir hizada, aynı merkezden servis edilmiş şeyleri yayınlıyorlar. Artık gazeteyi araba yıkadıktan sonra cam silmek için alıyorum. Maalesef geldiğimiz hal içler acısı.
    hocam gazeteyi boya yaparken maskeleme için kullanıyorum. daha efektif.
    Voltaren bunu beğendi.

tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konunun uzmanı değilim ama eskisi gibi muhabir istihdam ederek haber üretmek yerine tek ajanstan gelen haberi noktasına virgülüne dokunmadan gazeteye eklemek sanırım gazetelere daha ekonomik geliyor. Siyasi baskı, "yandaş, o.ç havuz medyası" kavramına değinmiyorum bilerek.
    Voltaren, espresso ve M.balibey bunu beğendiler.

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanmiyorum,yenilenirbilir enerji yatririmlari tum ulkelerde artiyordur..bunun nukleeri falan da var.
    uf gotumun altında nukleer bi motorla e5te patlıyorum istanbulun sonu geliyor bu hikayede yanan siz olursunuz bana bu imkanları tanımayın
    espresso bunu beğendi.
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konunun uzmanı değilim ama eskisi gibi muhabir istihdam ederek haber üretmek yerine tek ajanstan gelen haberi noktasına virgülüne dokunmadan gazeteye eklemek sanırım gazetelere daha ekonomik geliyor. Siyasi baskı, "yandaş, o.ç havuz medyası" kavramına değinmiyorum bilerek.
    6 yil ulusal gazetede calismis biri olarak yazdiginin eksigi yok, fazlasi var. Dedigin gibi ajanslardan copy/paste yapiyorlar.
    espresso ve tommygun bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)