Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Sürücülerinin Kural Tanımamazlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Eylül 2016
    Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Dostlarım s.a. acemi başlayıp acemi olarak ara verdiğim motosiklet kariyerim sonrası, acemi bir otomobil sürücüsü olarak 2/3 yıldır yoluma devam ediyorum.Deneyimlerim güneydoğu İl ve İlçeleri yoğunluklu olmakla birlikte tüm anadoluda tablo benzer.Büyükşehirlerde ana arterlerle ilgili bir deneyimim yoktur.

    1)Motosiklet kullanırken gözlerimi dört açardım. Sürekli foruma girip siz değerli dostların deneyim ve önerilerini dikkatle takip ederdim. Otomobillerle ilgili özellikle sinyal vermeme, sokak aralarında viraj alırken geniş almamaktan kaynaklı karşı karşıya kalma, takip mesafesi olmasına rağmen ani fren yapmaları vb.şikayetlerim oluyordu.Farkedilmeme ihtimalimi gözeterek çokçok temkinli olmama rağmen bazen tehlikeye atılıyordum otom.sürücüleri tarafından.

    Gel zaman git zaman aile ihtiyacı için otomobile geçiş yaptım ve 2/3 yıllık gözlemlerim;

    2)Doğası gereği motosiklet kural dışına çıkmaya çok müsait, kıvrak refleksleri güçlü,küçük bununla birlikte genel kural tanımamazlığımızla birleşince inanın çekilmez bir vaziyet alıyor trafik.İfade ettiğim üzere gözlemlerim anadolu il ve ilçelerini kapsıyor;

    -Hiçbir şekilde kendilerini sakınmıyorlar, farkedilmek için en ufak bir hareket yapmıyorlar.
    -Aralara girmek, ışıkta beklerken aralardan öne geçmek duran trafikte aralardan hafifçe devam etmek (ki ben bu durumlarda özellikle alan açıyorum motosikletlilere)bence gayet makul fakat bu durumların hepsinde koşulları zorlayan kendilerini riske atan ve otomobil sürücülerini panikleten şekilde hareket ediyorlar.En ufak bir temasta zarar görme ihtimallerini yoksayıyorlar.
    -Sokak arası virajlarda, ilk çalışma anında yola çıkarken inanın defalarca kafa kafaya geldim ve benim aşırı temkinli olmam çarpışmayı önledi belki karşı taraf bunun farkında bile olmadan devam ediyor.

    Not:Başlık provakatif amaçlı açılmıştır.Karşılıklı empatiyi vurgulamak amaçlı sohbet olsun istedim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Ülkede cogu şeyde oldugu gibi "ben kurallara uyuyorum bu yeter" mantıgı olmuyor. Motosiklet sürücüsü belki araç sürücüsünün 4-5 katı ekstra dikkatli olmak zorunda.

    Aracların cogu motorcuları yok sayıyor bu bariz bir durum. Motosikletli kıçını da yırtsa adam görse bile "nasılsa kaçar" mantıgı ile hareket ediyor. Ancak buna rağmen motosiklet kazalarında büyük oranda motosikletler suclu.

    Akan trafikte araya girmek gerçekten sacma. zaten sollama yapabilirsin neden aradan geçiyorsun ki
    ya da akan trafikte emniyet şeridi kullanmak gerçekten anlamsız.

    Ben aralardan sadece duran trafikte geçerim mesela.


    Ancak kendilerini belli etmek kısmı gerçekten yorucu motorda. Sürekli "ben buradayım" demeye calısmak yoruyor. Eğer etrafı inleten bir egzosunuz yok ise sürekli buradayım kornası calmaktan gına geliyor.

    Normal şeritte giden bir motorcunun kendisini belli etmek gibi bir görevi olmamalı.
    espresso ve gibigibi1985 bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Ancak kendilerini belli etmek kısmı gerçekten yorucu motorda. Sürekli "ben buradayım" demeye calısmak yoruyor. Eğer etrafı inleten bir egzosunuz yok ise sürekli buradayım kornası calmaktan gına geliyor.

    Normal şeritte giden bir motorcunun kendisini belli etmek gibi bir görevi olmamalı.
    Özellikle bu kısma katılıyorum. Videolarında kafalara vura vura bu alışkanlıgı kazandıran Barkın Bayoğlu'nu da rahmetle anıyorum.
    gibigibi1985 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)