Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ilk motorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Kasım 2021
    2-3 kez motor kullandım mt-125 ile başlayabilir miyim? 16 yaşındayım ve etrafımda bana motoru öğretebilecek birsürü arkadaşım var

    ve sizden ricam alacağım motor en fazla kaç kilometrede olmalı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Başlanmaz, artık ülkeye gelmiyor, parçası pahalı, kekoların eline düştü vs vs. Güzel bir 125'lik bajaj, mondial veya Honda commuter vs. alınır. 2 sene boyunca binilir, tecrübe kazanılır. A2'ye geçince 500 600cc güzel bir motosiklet alınır bütçe el veriyorsa.

    En fazla 20bin kilometrede, 3 4 seneden eski olmayan bir commuter modelle başla bence. Şekline falan da hiç takılma. Lisedeyken bir motorunun olması bile yeterince dikkat çekecek, kimse şekline şukluna bakmayacak zaten motorunun. Hayırlısı olsun.
    mavellen ve espresso bunu beğendiler.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Değerli kardeşim, motosiklet öğrenimi için arkadaşlarından destek alman yerine profesyonel bir kurumdan destek alman daha sağlıklı olacaktır. Arkadaşların her ne kadar iyi niyetli de olsalar belki yanlış bildikleri bir konuyu sana aktaracak ve sende yanlış bir alışkanlığın oluşmasına sebep olacaklardır. Kerem34 güzel açıklamış, aslında Mt125 çok tatlı bir başlangıç motoru, şekil şemal süper, gücü ve kalitesi ideal ancak bence sana şu dönem biraz da vurdun kırdın mı üzülmeyeceğin, parçası da bol bulamaç motor lazım.
    mavellen, espresso ve 1996furkan bunu beğendiler.

  4. #4
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Başlayamazsın, hele ki çevrendeki arkadaşlarına güvenirsen erken zamanda aramızdan ayrılırsın. Öncelik olarak kendini ülkeye katkı sağlayacak bir birey olarak yetiştir. Genç nesile ihtiyacımız var. 18-20 yaşından sonra istediğin 125/250'lik motorla, kaliteli bir kurumdan eğitim alarak başlayabilirsin genç kardeşim.
    espresso bunu beğendi.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  5. #5
    erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2007
    Şehir
    Ekmek Kocaeli / Memleket Eskişehir
    Motosikleti
    versys650
    Ehliyet sınıflarını incele ve daha sonra ehliyetini alarak bu serüven de sende yerini al.
    Motosiklete uzun süre ve keyifle devam etmek için oyunu kuralına göre başlat ve devam et. Ehliyetten hemen sonra profesyonel bir kurumdan başlangıç seviye eğitim al. Sonrasında zaten sırasıyla basamakları çıkarsın.
    Alım gücün ne kadar güzel bir motosiklet alabildiği yada ne kadar büyük cc aldığı önemli değil, önemli olan uzun yıllar sağlıklı bir şekilde keyifle yaşayıp aynı zamanda motosiklet kullanıcısı olabilmek.

  6. #6

    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Mt07 ile kaza yapip ölen, bir kardesimiz vardi. Youtube da videosunun altina annesinin yaptigi yorumlari gordukten sonra icim parcalanmisti. İs bu sebeple, degerli kerdesime tavsiyem, once tam ekipman dizip, devaminda artan para ile 150-200 cc i gecmeyen parcasi ucuz ve piyasasi olan bir motosiklet alip, devaminda egitim almandir. Şakasi yok bu aletlerin.

  7. #7

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    kendi kararın ama kendi görüşüm bu ülkede o yaşta 0 trafik tecrübesi ile motora başlanmaz.illakı araba sürmeli trafiği tecrübe etmeli ondan sonra motora geçmelisin kanımca.tek taraflı heleki o yaşta mümkün görmüyorum motora başlamayı.18 19 u bekle zaten 50 bin lira falan verirsin heralde r125 e yazık günah
    espresso bunu beğendi.

  8. #8
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Mt125 Çok güzel motosiklettir, başlangıç için gücü ve kalitesi mükemmel ama ufak bir yan yatmada bile başın ağrıyabilir sebebi ise parçası çok pahalı olmasıdır. Yukardaki tavsiyeler yeteri kadar anlatılmış zaten. Eğer eğitim kurumuna gidemeyeceksen boş bir alanda bol bol 8 çizmeye solonom yapmaya bak, sahip olacağın motosikletin ağırlığını, gaz tepkisini, fren tepkisini ve debriyajını iyi kavraman gerek ki yolda giderken motosiklet hakimiyeti ile değil trafikten gelen tehlikeleri göz önünde bulundurursun buda senin için çok daha avantaj. Mt125ler genellikle genç ve tabiri caizse kanı hızlı gençlerin elinde hal böyle olunca motorun ısınmasını beklemeden gazlamalar bol bol kesiciye sokmalar ve devirli sürmeler gibi gibi sürüş tarzlarına sahipler.

  9. #9

    Üyelik
    19 Kasım 2021
    tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim eğitim alıp başlayacağım ama aklım hala mt 125'te


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)