Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ehliyet eğitiminde ilk günüm

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    19 Şubat 2021
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CF Moto 250 NK-A
    Alıntı ElPadron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün kadıköyde pazarın orda ehliyet dersi aldım.İlk defa motosiklet sürdüm.Direk a ehliyetine kaydoldum bazıları hata yaptın büyül cc süremezsin dedi ama bakalkm ne olucak.İlk başta 125 lik honda sürdüm debriyaj arka fren temel şeyleri gösterdiler ortalama 1 saat sürdüm dolandım etrafda dubalardan slalom 8 çizmeleri yaptım çok zorlanmadım ama amatörlüğüm çok oldu.Sonra bajajın 200 ns sini sürdüm kısa sürdü 30 dk civarı üstüm ıslandığı için hasta olmakdan çekindim.Yarında gidicem daha uzun durmayı planlıyorım.En son mt07 vardı onu sürmedim daha.Bajajı çevirmekte 8 de biraz zorlandım motor devrikcrk gibi oldu arada ama toparladım 8 çizerken.Motor durduğunda tek ayakda durmayı tam beceremiyorum sol ayakta iki ayağımı indiriyorum birde vites atarken gözük ayağıma kayıyor.Yaval giderken biraz dengemi zor kuruyorum ama tehlikeli seviyede değil.Gidona yükleniyorum bazen o yüzden sol bileğim ağırıyo biraz aklkma gelince toparlıyorum kendimi.Bana tavsiyeniz nedir.Yarın büyük ihtimal 1 saat kadar 200 lüğü sürüp 700 lüğü gösterirler bana.Çekindim biraz düşürmekten vesayre.Üstüme düşmesinden daha doğrusu.
    büyük cc almak, sürmek şart değil. ehliyet büyük cc sürebilecek kapasitede olsun da siz yine 150-200cc ile başlayın.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Alıntı ElPadron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün mt 07 yi verdiler bana.Geçen gittiğimde gaz kesici takmışlardı bugündr bi 20 dk öyle sürdüm.Geçen gün 8 çizmede aşırı derecede zorlanıyordum neredeyse düşüyordum.Bugün ama ne oldu bilmiyorım bakışlarımı düzelttim galiba çok çok daha rahat ve hatta daha dar açıda 8 çizebiliyordum.ilerleyen zamanda öğretmen benim yanımdan geçerek motorla beni çağırdı ve trafiğe çıkardı.Başta biraz tökezledim trafikde yol boş olunca 2. Vitesi geçmeden biraz gaz verim dedim ve hayatımın şokunu yaşadım.Resmen uçağa biniyodum böyle bir güç hiç görmemiştim resmen uçuyo motor.Dönene kadar kaskın içinde sürekli gülüyodum.Hayatımda böyle bişey hiç yaşamamıştım daha önce corvette sürmüştüm ama böyle bi his yoktu.Motosiklet cidden ayrı birşey.Yanai büyük ihtimal 60 ı geçmemişimdir ama hissettiklerim 200 ü geçmişti resmen .d
    8i gerekenden daha dar almamaya çalış. Verilen alanı kullan. Ben fazla dar aliyordum. mt07nin çok iyi bir dönüş aralığı var. Sonra sınavda da çok dar alınca gayri ihtiyari ayağım yere gitti, kaldım. Işin gıcık tarafı eğitimde hiç yapmadığım hatayı sınavda yaptım.

  3. #23

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,
    Kurs eğitimlerinden anca "sınavı geçecek kadar" fayda görülebilir. Bir de sürüş esnasında bilek ağrısını hafife alma. Oturuşunu, duruşunu gözden geçirmeni tavsiye ederim.
    Nacizane, yazmadan es geçemediim.
    espresso bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    26 Ağustos 2021
    Depoyu dizlerimle sıkınca sanki vücudumun üst kısmı daha rahat ediyor gibi kolları olabildiğicne serbest bırakmaha çalışıyorum ama zamanla oturucak galiba

  5. #25
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    O ilk his uyuşturucu gibi.O ilk hissi yakalamak için hızlar sürekli artıyor.Sonu altın vuruş gibi oluyor.
    Bende ilk kullandığımda ibre 75 i gördüğünde aklım çıkmıştı.Ben ömrü hayatımda 100 ü geçemem diye düşünmüştüm.Şimdi 500 cc motor var 170 falan görüyor ama keşke biraz daha güçlü olsa diyorum.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)