Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Başlangıç Motoru Öneri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Merhaba herkese. aranıza yeni katıldım. 2008 yılından beri aktif olarak araç sürüyorum, sonunda da bir heves motor ehliyetine başvurdum ve A sınıfı ehliyetimi aldım. İstanbul'da beşiktaştayım, işyerim de pendikte. Başlangıç motoru MT-25 veya 250NK var aklımda. aradaki en büyük olay tabiki fiyat ikisi arasında.

    KTM duke 250 yamaha parasına, göstergesi vs hoşuma gitmedi ve yedek parçası vs zor bulunuyor dediler.

    Baja da ağır olamsı nedeni ile ilk defa motor sürecek birisini zorlar mı diye düşündüm.

    Gerçi boyum 188, kilo 85 yasım 31.

    Hiç motor tecrübesi yok, aradan kaçayım araba yanına gireyim, aradan geçeyim, emniyet şeridinden gideyim tecrübeside olmadığı için emin olamadım CF Moto hesaplı daha mı rahat ettirir yoksa MT daha mı güven verir.

    Ayrıca istanbulda kapalı otoparkım yok fiyatlar daha da artmadan almak istedim yoksa baharı beklemek gerekecek kim bilir fiyatlar ne olur, zingir kilit, branda alıp yagmursuz havada sürerim düşüncesi var anlas winter grip ile. Bu düşüncem de doğrumudur sizce, baharı beklemeli mi yoksa? Veya başka ne tavsiyeleriniz olur hepsini beklerim.

    İyi Günler dilerim herkese.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Ağustos 2021
    Mt 25 bence eğer bakımı vs maddi anlamda zorlamıyacaksa.Cf moto sıkıntılı diye duydum

  3. #3
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Bütçe varsa MT25 en mantıklı seçenek ama daha sıfır motosiklet tecrübeniz varsa kötü hava şartlarında motosiklet kullanmanızı pek tavsiye etmem.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Hocam selam, evet yeni A aldım, trafik tecrübem çok dediğim gibi ama hep araba ile motor ile yok. Yağmur kar yağarken asla diyerek sadece yağışsız havada kışlık lastik ile pratik mi yapsam diye düşünüyordum. Fiyatlar bu şekil artmasa beklerdim tabi de bahara 2 zam görür kesin motorlar daha. MT-25'de birde korkum acaba fazlamı büyük olur, tecrübe olmadığı için trafikte kaçamaklar yapabilirmiyim rahat yoksa bir araba gibi mi sürerim bunu? Burada kafam karıştı birazda.

  5. #5
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    cf moto ya da çine bulaşma.

    en düşük hint al.

  6. #6

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Ya işte hintlilere de bir tasarım anlamında hiç mi hiç ısınamadım o yüzden cf moto ve nk250 en mantıklı seçimler gelmişti bana. ve dediğim gibi ilk defa motor kullanacağım, şehir içinde d250 çok ağır dedikleri için de eledim biraz. Benelli, rks vs motorlarda da emin olamadım ilk motorum olduğu için sayiler, servis vs de her motora bakarız tarzı ustalar gibi bir imaj geldi bana bu nedenle fikrim mt-25 ama onda da fikirlerinizi istedim

  7. #7
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    2. El CF Moto 150 alın öncelikle. Bir 5.000 km yapıp motorun temel sürüş hakimiyetine alışın. Daha sonra satıp MT-25'e geçersiniz.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  8. #8

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Hocam selamlar, motoru bilemdiğim için ikinci el düşünmüyorum bu nedenle. KEsin kazıklanırım birde sonra onun sorunları ile uğraşmak istemem o nedenle sıfır düşünüyordum.

  9. #9
    burakrak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2018
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Xtreme max 200
    Cb250r da dusunebilirsin bence ama cf yerine kesinlikle mt25 derim

  10. #10

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Selam hocam ya baktım baya güzel retro tasarımını da sevdim ama sıfırı yok oda maalesef, bir kaç honda bayisine de sordum onlarda da çıkmadı hiç. Yamahayı aradım kasım aralık gibi euro 5 model mt-25 gelecek kapora alıyoruz dediler o nedenle kafamı kurcaladı. CF işte yamahadan daha ufak daha rahat hareket kabiiyeti var gibi geldi de ondan ikilemde kalmıştım.

  11. #11
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Boy ve kilomuz aynı sayılır. Hacim olarak 600'lük enduro alsanız onda da sıkıntı yaşamazsınız. Hakimiyetiniz, deneyiminiz olsa r1200 GS adv'de de sıkıntı yaşamazsınız hatta. 185 üstü kesinlikle naked boyu değil, biraz da iriyseniz altınızda sırıtacak zaten. Başlangıçta 20 25bin km sürüp, motosiklete alışıp tarz değişip enduro'ya, sport touringe falan kaymak çok mantıklı. Dominar250'nin 20 kg ağırlık farkı hiç etkilemez sizi neredeye. Yükü motosiklete taşıtacaksınız çünkü, çok nadir durumlarda bacağa biniyor o yükün birazı. Bu yüzden tek eleme sebebiniz ağırlıksa bence bir daha düşünün, d250 güzel duruyor.

    Sıfır mt25 bulmak imkansıza yakın, duke 250'ye o parayı ben vermem. Hiç canlı 250nk gördünüz mü bilmiyorum ama altınızda oyuncak gibi duracak. Artçı diye bir muhabbet yok bu arada 250nk'da. Tek kişi rahat sığıyorsa başarılı.

    Aradan kaçacaksınız, emniyet şeridine gireceksiniz, motosiklet biraz da böyle bir şey zaten bence. Ben sizin yerinizde olsam ikinci el, temiz bir ns200, ybr125, Ys125 ya da cbf150 alır düşe kalka öğrenirim. Ondan sonra kendime bir Mt25 veya cb500f alırım. Benim gözümde bundan daha mantıklı bir başlangıç yok.

    Bu arada kapalı garajı ne yapıp ne edin bulun, saydığınız bütün motosikletleri kaşla göz arasında yok ederler. Ya kilide, zincire kaskoya çok büyük masraflar yapmak zorundasınız ya da kapalı bir otopark bulmak. Kapalı otoparka da iyi zincirsiz, kilitsiz bırakılmaz da neyse. İspark gibi sigortalı, çift güvenlikli bir yer falan olursa anca kötü bir kilitle içi rahat bırakabilir insan. Mt25 grubuna girin, her gün bir ton motor çalınıyor. Nk250'lerin bir motosiklet parası olan göstergesini çalıyorlar vs.

  12. #12
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Bugün Adventure İstanbul kanalında pist yarışçısı bir hanım kızımız konuktu. Motosiklete başlama hikayesini anlattı, motosiklet almadan önce ekipmanları tamamlamış, ekipmanları tamamlamadan da önce Yamaha'da eğitim almış. Size burada ne motor tavsiye edersek edelim, boş. Nk 250,Duke 250, Pulsar, Mt25, hintli başka birşey arasında dünyalar kadar fark yok. Siz önce kurumsal bir eğitim kurumundan eğitim alın, on binlerce km tecrübesi olup da hala eblek gibi süren bir çok motosiklet sürücüsü var. Ben de geçmişte motor ve ekipman almadan önce eğitim(ler) alarak bu işe başladım, zararını görmedim, faydası çok oldu. Temeli iyi oturtturduktan sonra belli bir hacme kadar marka model çok fark etmiyor. Avrupa'da çift silindir 650 cc'ye kimi yerlerde "başlangıç motoru" diyorlar.
    espresso, Ezio41, 1996furkan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  13. #13
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Başlangıç motorunuz olacaksa neden sıfır motor düşünüyorsunuz içiniz çok acır tommygun abimin dediği gibi eğitimden sonra hangi motor olduğunun önemi yok fakat ben yine sıfır motor önermem kazıklanırım diye düşünmeyin seçeneklerinize bakın öncelikle motosikletden anlayan birini bulun ustada bulabilirsiniz önceliğiniz şehir içi olsun 2. seçenek şehir dışına ve orada yardım alabileceğiniz kişilerin olup olmadığına bakın sıfır motor alacaksınız daha motosikleti doğru düzgün süremeden rodajıyla uğraşacaksınız bu bile sizi motordan soğutabilir ayrıca illa ki 250 cc alacağım diye düşünmeyin şehir içinde 150cc motor da işinizi gayet iyi görür 250 cc motor en kötü ihtimalle min 140 görsün daha motoru düzgün süremeden o hızlarda denge kaybı yaşamak istemezsiniz 1 yıldır aktif olarak motosiklet üzerindeyim 150cc bana yetiyor öneri olarak kendi kullandığım CF 150 NK yı önerebilirim motorda sizi öyle gaza getirecek kadar tork yok gaza gelsenizde görüp görebileceğiniz en yüksek hız 120 olur tekere gelmiyor efendi efendi sürmek için yapılmış bir motor bence beklentilerinizi karşılar japondan daha iyi değil sonuçta orada hemfikiriz fakat diğerlerini bilmem ama 150 nk öldürülecek bir motor değil gözümde çoğu kullanıcı bu motordan tork beklentisinde oluyor tapagaz gidiyor ve belirli sıkıntılar yaşıyor bunu hangi motorda yaparsanız yapın aynı şeyleri yaşarsınız. yedek parçaları genel olarak tuzlu olarak geçiyor geçmişte evet tuzluydu şimdi piyasa öyle bi hal aldı ki diğer yedek parçaların artmasıyla normal bir hal aldı
    tommygun bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Selamlar herkese. Cevaplar icin tesekkurler. Belirttigim gibi ilk motor ve bilgim yok, ikinci el riskini almak istemiyorum. Ayrica yeni motor olsun abs olsun derken ikinci el fiyati malum sitede sifir ile ayni veya daha pahali bile. MT25 fazla zorlar gibi geldi , bu nedenle su an 250nk ve Dominar 250 arasinda dusunuyorum. Dominarda kaydirmali debriyaj artisi daha cusseli vs ama ayni zamanda fazladan 30kg agirlik ve 5bin tl farka deger mi. 250nk da cok mu kucuk kalir altimda, bajaj kadar rahat parca ve usta bulunur mu olayi var. su an 250nk istanbulda yok resmen test surusude yok ama dominar hem test surusu imkani var hem hazir.

  15. #15
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Alıntı misterrium adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar herkese. Cevaplar icin tesekkurler. Belirttigim gibi ilk motor ve bilgim yok, ikinci el riskini almak istemiyorum. Ayrica yeni motor olsun abs olsun derken ikinci el fiyati malum sitede sifir ile ayni veya daha pahali bile. MT25 fazla zorlar gibi geldi , bu nedenle su an 250nk ve Dominar 250 arasinda dusunuyorum. Dominarda kaydirmali debriyaj artisi daha cusseli vs ama ayni zamanda fazladan 30kg agirlik ve 5bin tl farka deger mi. 250nk da cok mu kucuk kalir altimda, bajaj kadar rahat parca ve usta bulunur mu olayi var. su an 250nk istanbulda yok resmen test surusude yok ama dominar hem test surusu imkani var hem hazir.
    Sonuçta bu motoru bir sene sonra değiştirmek isteyeceksiniz o nedenle cf ile bajaj arasında kaldıysanız bajaj ı tercih etmek ikinci el satış açısından daha mantıklı. Bana sorarsanız ben ikisini de önermem mt 25 i zorlayın olmadı cff ralli ye bakabilirsiniz. Motor kalitesi ondan alacağınız zevk gerçekten önemli. İlk motorum bajaj ın 150 lik bir modeli idi bir senede 900 km bindim ve sattım motorsiklete binmek zaten meşakkatli kullandığınız motor keyif vermeli konforlu olmalı, o yüzden motor alırken marka ya bakın.

  16. #16

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    Hocam selam haklısın ad ilk defa motor kullanacak birisi için çift silindir sorun olmasın? Ayrıca malum beşiktaştayım dedim, beşiktaş barbaros ve köprü trafiğine gireceğim MT korkuturmu o yuzden emin olamadım. Tek silindir bajaj ve cf ondan daha rahat mı olur kontrolü dedim özellikle düşük devirlerde. Birde malum özellikle hırsızlıkta MT-25 lerin oranı baya fazla gibi. Koruma için
    Securage BodyGuard 14x200cm Kesilmez Zincir Alarmlı Kilit (14mm)
    Securage Pro 14mm Alarmlı Motosiklet Disk Kilidi

    bu ikisini düşünüorum bir de branda ama o konu da korkutmadı değil. MT-25 gönlümdeki tek motor su an ama ilk defa kullanacak, trafiğe girecek biri için de fazla olmaz mı?

  17. #17

    Üyelik
    07 Eylül 2009
    Şehir
    беларусь\Минск - Sivas
    Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    burada sayılan motorların hepsini denedim, son karar olarak gidip benelli 249-s aldım, şuan 5 bin km civarına geldi ve muazzam memnunum. kesinlikle tavsiye ederim.
    F54 bunu beğendi.
    Helal Haram ver ALLAHIM,
    Menzilciler yer ALLAHIM...

  18. #18
    Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2019
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Yamaha mt-25 ile honda cb 125 ya da 250 r arasında kalırdım ben,
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

  19. #19

    Üyelik
    14 Eylül 2021
    abi evet güzel de yamaha parasına dayanmış benelli de, o parayı vereceksem yamaha yı almak daha mantıklı geliyor

  20. #20

    Üyelik
    07 Eylül 2009
    Şehir
    беларусь\Минск - Sivas
    Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    Alıntı misterrium adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi evet güzel de yamaha parasına dayanmış benelli de, o parayı vereceksem yamaha yı almak daha mantıklı geliyor
    mt ile 249-s'i yan yana koy, malzeme kalitesine, şaseye, arka maşaya, ön amortisör tüplerine bir bak ne demek istediğimi anlayacaksın. önde çift disk, abs, örgü çelik şase, tıpkı 3 silindir gibi çıkan ses. ben hepsini eleyip benelli aldım ve çok memnunum.
    Helal Haram ver ALLAHIM,
    Menzilciler yer ALLAHIM...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)