Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Servis fazla yağ ve antifriz koydu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Ocak 2021
    Ns200 için 10 bin bakımına gittim antifriz minimuma yakın değerdeydi biraz eklemesini istedim maxın üzerine kadar doldurdu söylediğimde fazlasını atar dedi. Bugün yağ seviyesine de baktım cam hazne full yağ dolu. Max ve min çizgisinin üzerinde. Servis manuelini okudum yağ 1.2 L yağ filtresi dahil 1.4 L yağ alıyormuş doldurulurken baktım göz kararı 1.5 l civarı koymuştu fazla yağı nasıl boşaltabilirim. Keçe veya yağ pompası arızası yaşamamak adına.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    MERSİN
    Gecmiş olsun. Hiç başıma gelmedi ama yerinizde olsam, uzun bir iğneyle şırıngayla yağ dolum yerinden çekmeye çalışırdım.

  3. #3
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Medikal ya da eczaneden 50cc lik şırınga alın, temiz bir benzin hortumu alıp şırınganın ucuna takıp çekin. Uzun süre o şekilde kullanmak blok contalarını da zorlar yağ kaçakları görülebilir.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    O fazla yağı şırınga ile çektikten sonra, bu işi yapan servis çalışanının damar yoluna enjekte etmek lazım ki, işini adam gibi yapsın.

    Basit bi sentil çakısı kullanmayıp, yanlış yapılan subap ayarı yüzünden motor yedirtir bunlar. Sonra kullanıcı hatası deyip çekilirler.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Herkes yagi yazmis,ben olsam da siringayla cekerdim.antifirizide kontrol et.genelde biraz kullaninca fazla seviye radyatore iniyor.suanki durumda hala maksimuma yakinsa onu da siringayla cekip normale getirebilirsiniz

  6. #6
    elessartt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Antifriz'in fazla olması bir sıkıntı yaratmaz. Motor fan açıp kapattığında tahliye'den fazlasını boşaltır. Yağı'da arkadaşların dediği gibi şırıngayla çekebilirsin.

  7. #7
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    100 ml fazla yağ keçelere hele yağ pompasına zarar vermez , boşaltmak için boşuna uğraşma , fazla yağ motorun hararetini 5 ila 10 derece artırır o kadar , soğutma sıvısıda fazla olması zararı yok ama karışımdaki antifiriz oranı çok fazla olduysa kışın soğuğa karşı etkisi zayıflar , Erzurum Kars gibi biryerlerde değilsen buda sorun değil ama Antalya da isen yazın fazla antifiriz sorun olabilir çünkü antifiriz arttıkça sirkülasyon yavaslar motor yeterince soğuyamaz..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)